Tuesday, April 16, 2013

Πρόεδρε στο χέρι σου είναι να σε λατρέψουμε!


 Απο χθές ακούω και διαβάζω πως ο πρόεδρος έχει πικραθεί και θέλει να αποστασιοποιηθεί απο τον σύλλογο.



Απο την μία μας λένε οτι είμαστε λίγοι και απο την άλλη λένε οτι πικράθηκε ο πρόεδρος. Απο ποιούς πικράθηκε; Απο τους "λίγους" αχάριστους; Φυσικά και το ξέρουν οτι δεν είναι λιγοι οι πικραμένοι αλλά πως πρόκειται για την πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού. Άσχετα με το τι βγάζουν προς τα έξω για να υποβαθμίσουν το γεγονός. Και ακριβώς και γιαυτό πικράθηκε όπως λένε ο Μαρινάκης. Διότι άν ήμασταν μόνο 50-100 τρελοί και αχάριστοι θα μας έγραφε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και δε θα είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα! Οπότε το παραμύθι με τους "λίγους αχάριστους" ας σταματήσει!

Προσπαθώ να είμαι δίκαιος με τον Μαρινάκη. Διαβάζω οτι δεν περίμενε τέτοιες αποδοκιμασίες. Άς πούμε υποθετικά πως πράγματι δεν το περίμενε. Πώς γίνεται αυτό; Τις αποδοκιμασίες που ακούγονταν τόσο καιρό δεν τις άκουγε; Νόμιζε οτι είναι όλες για τους παίκτες; Για τον Μασάδο, τον Χολέμπας και τους άλλους; Δεν του πέρασε ποτέ απο το μυαλό οτι κόσμος μπορεί να τα έχει ΚΑΙ μαζί του; Και άν όντως είναι έτσι... άν οι σύμβουλοι του και όσοι βρίσκονται γύρω του του λέγανε οτι ο κόσμος κράζει τους παίκτες και οτι τον Μαρινάκη τον λατρεύει τότε τί σημαίνει αυτό για τον ίδιο; Δεν έχει προσωπική κρίση και άποψη; Άντε ίντερνετ μπορεί να μην έχει ή να μην ασχολείται... άς πούμε οτι και στα μαγαζιά (εστιατόρια, μπαράκια κτλ) που κυκλοφορεί αλλά και στην δουλειά του στα γραφεία ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ο κόσμος να μιλήσει και να εκφράσει την γνώμη του κοντά του (για ευνόητους λόγους...), άς πούμε οτι ζεί στον "κόσμο του" και δεν ακούει ούτε ράδιο ούτε διαβάζει εφημερίδες κτλ... ή έστω τα θεωρεί όλα κατεθυνόμενα και πονηρά και πιστεύει οτι ο απλός κόσμος του Ολυμπιακού τον λατρεύει... Το γήπεδο που φέτος έχει αδειάσει δεν το έβλεπε; Ή μήπως πίστευε πως είναι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης; Πιθανόν έτσι να νόμιζε. Ε τότε όμως όλα αυτά τί μας λένε για τον πρόεδρο του Ολυμπακού; Χαρακτηρίζουν όλα τα παραπάνω έναν άνθρωπο με μυαλό, με κρίση, με χαρακτήρα νικητή... έναν άνθρωπο που διοικεί ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ πολλές τεράστιες εταιρείες και διαχειρίζεται με μεγάλη επιτυχία εκατομύρια ευρώ καθημερινά; Πώς γίνεται όλο αυτό; Έχει καλύτερους συμβούλους/συνεργάτες στις εταιρείες του απ'ότι έχει στον Ολυμπιακό; Και άν ναι τότε γιατί δεν τους αλλάζει;

 Δεν ξέρω άν τα δημοσιεύματα οτι σκέφτηκε να αποχωρήσει κτλ ήτανε στημένα για να μας "τρομάξουν" και να σταματήσουμε την κριτική. Ελπίζω πως όχι! Όμως ακόμη και άν ήτανε καθαρά και ειλικρινή τα δημοσιεύματα και ο πρόεδρος πράγματι σκέφτηκε να φύγει μετά την γιούχα... τον "κολακεύει" αυτό σαν άνθρωπο; Δηλαδή είναι υπερ του τέτοια δημοσιεύματα; Καταλαβαίνω εώς ένα σημείο το να είναι πικραμένος.... και προσπαθήστε να το δείτε απο την πλευρά του προέδρου. Μήν σκέφτεστε σαν απλοί έλληνες που καθημερινά παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα και έχουν τον Ολυμπιακό ως μια απο τις ελάχιστες πηγές χαράς και υπερηφάνειας που τους έχουν απομείνει... Προσπαθήστε να σκεφτείτε σαν τον Μαρινάκη. Δηλαδή έναν εφοπλιστή που ανέλαβε τον αγαπημένο του Ολυμπιακού σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή (τόσο για τον σύλλογο όσο και για την Ελλάδα) και με δικές του κινήσεις τον κράτησε όρθιο, ξεχρέωσε σε σημαντικό βαθμό την ομάδα, πήρε 3 πρωταθλήματα και έκανε και μια καλούτσικη πορεία στην Ευρώπη παίζοντας μάλιστα καλό ποδόσφαιρο (περυσι). Έναν άνθρωπο που βλέπει τα φιλαράκια του (Πατέρας, Αλαφούζος κτλ) να μην μπορούν να σώσουν τον αιώνιο αντίπαλο και την ΑΕΚ να διαλύεται σχεδόν εντελώς και να υποβιβάζεται (άν δεν την σώσουν με κανένα τρελό κόλπο...). Το πιθανότερο είναι να θεωρεί τον εαυτό του ήρωα και σωτήρα του Ολυμπιακού και να περιμένει να του φιλάμε το χέρι όπου και όποτε τον βλέπουμε. Οπότε ναί... Λογικό είναι μετά να έπεσε απο τα σύννεφα με την γιούχα. Αλλά εμείς φταίμε που δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας; Ο λαός του θρύλου δεν δέχεται να τον κοροϊδεύουν, να του λένε ψέμματα, να υποτιμάνε την νοημοσύνη του, να του δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις και να προσπαθούν να τον φιμώσουν απαγορεύοντας κάθε είδους κριτική και κάθε αντίλογο!

 Ίσως να διοικεί τις εταιρείς του με σιδηρά πειθαρχεία και με "πατριαρχικό στύλ" και να μην επιτρέπει κανέναν να τον αμφισβητεί και να τον κρητικάρει. Και ίσως και να έχει επιτυχία στις εταιρείες του με αυτό το στύλ διοίκησης. ΟΜΩΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!!! ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΟΥΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ!!! Μπορεί να είναι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Καραϊσκάκη, αλλά πρέπει να καταλάβει οτι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Έτσι και δεν υπήρχαμε εμείς, οι μετοχές που έχει στα χέρια του δεν θα είχανε καμία απολύτως αξία! Εμείς είμαστε που τον έχουμε κάνει μάγκα και περιμένουμε να μας κάνει και αυτός μάγκες διαχειριζόμενος με τιμή την ομάδα με τρόπο που να αρμόζει στο μεγαλείο της (το οποίο ο ίδιος επικαλείτε συχνά) και στην ιστορία της!



Άν τα κάνει αυτά τότε να είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ΟΛΟΙ ΜΑΣ θα είμαστε ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ και θα τον σηκώσουμε στον ουρανό με τις φωνές μας και με την αγάπη μας και θα τον στηρίζουμε με όλη μας την δύναμη! Αρκεί να μας δείξει ΣΕΒΑΣΜΟ! Και με ανακοινώσεις όπως την προχθεσινή αλλά και με τον τρόπο που διοικεί την ομάδα και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κάθε είδους κριτική και τον κάθε αντίλογο... μόνο σεβασμό δεν δείχνει!

Πρέπει να είμαστε όλοι ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! Διότι ο Ολυμπιακός παρόλο που οι βασικοί του αντίπαλοι αυτήν την στιγμή δείχνουν να είναι σε μαύρα χάλια... εξακολουθεί να έχει πάρα πολλούς αντίπαλους και να ξεφυτρώνουν καθημερινά καινούριοι (βλέπε Σαββίδης κ.α.). Πρέπει να σταματήσει αυτή η ενδοοικογενειακή διαμάχη και όπως έγραφε και ο φίλος μας αναγνώστης "Γαύρος παλαιάς κοπής" στο χθεσινό κείμενο που μας έστειλε και ανεβάσαμε, πρέπει και θέλουμε όλοι να ξαναγίνει ο Ολυμπιακός άγριος και δυνατός επιβήτορας! Διότι αυτήν την στιγμή μπαίνει στα γήπεδα σαν κουταβάκι χωρίς πάθος, χωρίς ψυχή και χωρίς ΠΟΙΟΤΗΤΑ! Και φυσικά το να ξαναγίνει ο Ολυμπιακός μια μεγάλη δυνατή οικογένεια δεν είναι στο δικό μου χέρι. Στο χέρι του Μαρινάκη είναι! Αυτός έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι και αυτός είναι που πρέπει να φτιάξει την ομάδα και να την καθαρίσει απο τις μετριότητες και τα μπάζα. Τόσο στην διοίκηση, στο τεχνικό επιτελείο, στο σκάουτινγκ, στους ποδοσφαιριστές... παντού όπου χρειαστεί και με οποιοδήποτε κόστος! Και ας μην πάρουμε πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά! Δέν είμαστε Ολυμπιακοί μόνο για τους τίτλους. Άν δούμε πως η ομάδα και η διοίκηση εκπνέουν ΥΓΕΙΑ και οτι προσπαθούν θα είμαστε στο πλευρό τους!

 Κάποιοι νομίζουν οτι κάνουμε πόλεμο στον Μαρινάκη. Δεν είναι έτσι! Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό μαζί του και μέχρι 3 χρόνια ελάχιστοι απο εμάς τον γνώριζαν (μόνο όσοι ασχολούμασταν και το βόλλεϊ). Το ΜΟΝΟ που θέλουμε είναι να νιώθουμε ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για την ομάδα που μας αντιπροσωπεύει και αυτήν την στιγμή δυστυχώς πολλοί απο εμάς νιώθουν ντροπή... αλλά το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι αισθάνονται ΠΙΚΡΑ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ! ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

Άμα όμως συνεχίσεις το ίδιο "έργο" που βλέπουμε 2 χρόνια τώρα τότε μην απορείς που ο κόσμος κριτικάρει, δυσανασχετεί και σε γιουχάρει εντός και εκτός γηπέδου.

Η επιλογή δεν είναι δική μας. Δική σου είναι! Γιαυτό μην κατηγορείτε εμάς... Εμείς για το καλό του θρύλου πολεμάμε. Και ακόμη και άν ισως έχουμε άδικο, μπορούμε τουλάχιστον να λέμε οτι όσα γράφουμε και φωνάζουμε είναι πράγματα που βγαίνουν μέσα απο την ψυχή μας και λόγω της αγάπης και της τρέλας μας για τον σύλλογο που λατρεύουμε! Δεν έχουμε κανένα άλλο όφελος και κανέναν άλλο κρυφό ή περίεργο σκοπό. Ο σκοπός και ο στόχος μας είναι το καλό του Ολυμπιακού!




No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG