Sunday, April 21, 2013

Η απουσία του Μάντζαρη φαίνεται όλο και περισσότερο!


 Συνήθως εκτιμούμε κάτι μόνο όταν είναι αργά. Όταν το έχουμε χάσει. Κάτι ανάλογο έγινε φέτος δυστυχώς και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη

 Απο πέρυσι έχω καταλάβει πως η παρουσία του στην ομάδα είναι σημαντικότατη. Είναι ένας παίκτης χαμηλών τόνων. Τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω απο αυτό. Όμως ο Βαγγέλης κάνει πράγματα που είναι απαραίτητα για την ομάδα. Κάνει την βρώμικη δουλειά και βοηθάει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. 

 Είχανε φέτος και ο ίδιος αλλά και ο Ολυμπιακός την τεράστια ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά. Κάποιοι άσχετοι με το άθλημα που βλέπουν μόνο τον αριθμό πόντων που πετυχένουν οι καλαθοσφαιριστές είπανε "Έ εντάξει μωρέ... Σιγά τον Μάντζαρη. Δεν χτύπησε και κανένας σοβαρός παίκτης!". Το ξερό σας το κεφάλι! Ο Μάντζαρης είναι ένα απο τα βασικά γρανάζια της μηχανής του Ολυμπιακού και χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός πέρυσι δεν θα είχε κατακτήσει ποτέ την Ευρωλίγκα!


 Αυτό που αρχικά κατάλαβε ο πλέον άσχετος ήτανε πως ο Βαγγέλης λείπει στην ομάδα αμυντικά. Είναι ο άνθρωπος για τις "ειδικές αποστολές" στην ομάδα που μπορεί να εξαφανίσει κάθε περιφερειακό αντίπαλο! Απόλυτα αφοσιωμένος στο παιχνίδι του και στο να κάνει όσα ακριβώς του ζητήσει ο προπονητής. Γιαυτό και οι προπονητές τον αγαπάνε. Μου θυμίζει πάρα πολύ τον Γιώργο Σιγάλα άν και ώς χαρακτήρες είναι εντελώς διαφορετικοί, μέσα στο γήπεδο μοιάζουν αρκετά!


 Για να καλυφθεί το κενό του ο Μπαρτζώκας επέλεξε τον Πέρκινς. Έναν άνθρωπο που είναι γνωστός για τις αμυντικές του δυνατότητες. Οι οπαδοί της Μακάμπι τον αποκαλούν Lord of Defense, τον λατρεύουν! Δυστυχώς για κάποιον λόγο ακόμη δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί και να αποδόσει όσα όλοι ελπίζαμε. Πιθανόν να είναι ακόμη επηρεασμένος απο τον σοβαρό τραυματισμό που έχει περάσει. Ευτυχώς που ο Κατσίβελης δείχνει οτι είναι σε καλή κατάσταση και έχει βοηθήσει αρκετά. Ίσως κακώς δεν του δόθηκε απο την αρχή ο ρόλος του αντι-Μάντζαρη όπως εγώ και αρκετοί άλλοι φωνάζαμε. Όμως προπονητές δεν είμαστε και αυτός που θα κριθεί στο τέλος θα είναι ο Μπαρτζώκας.


 Δυστυχώς όσο περισσότερα παιχνίδια βλέπαμε, τόσο καταλαβαίναμε πως ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν λείπει μόνο στην άμυνα. Λείπει και σε άλλα σημεία του παιχνιδιού όπως την ανάπτυξη! Βοηθούσε (αθόρυβα) πάρα πολύ και σε αυτόν τον τομέα. Ευτυχώς βέβαια οι Λό και Σλούκας έχουν ανεβάσει ρυθμό και κάπως καλύφθηκε η απουσία αυτή στην δημιουργία του παιχνιδιού. 

 Όμως υπάρχει και κάτι ακόμη που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πεσμένος και ειδικά στα παιχνίδια με την Εφές είναι απογοητευτικός. Ένας απο τους βασικούς λόγους που αυτό συμβαίνει είναι η απουσία του Μάντζαρη! Πέρυσι συνεργάζονταν άψογα τόσο στην άμυνα όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού που ανέφερα πρίν. Κυρίως αμυντικά ο Βαγγέλης έκανε τρομερή δουλειά και έτσι ο Σπανούλης δεν χρειάζονταν να τρέχει τόσο και είχε περισσότερες δυνάμεις για να συγκεντρωθεί στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Πλέον όμως Σπανούλης και Λό (όπως και ο Σλούκας) πρέπει να τρέχουν περισσότερα πάνω κάτω στο παρκέ και η κούραση είναι σημαντική. Μην ξεχνάτε πόσα παιχνίδια δίνει ο Ολυμπιακός συνέχεια χωρίς καμία διακοπή.


 Εκτός όλων των παραπάνω ο Μάντζαρης λείπει και κάπου ακόμη. Η ομάδα είναι μια παρέα και βγάζει ΥΓΕΙΑ και αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους (γιαυτό και ανάσανε η ομάδα όταν έφυγε ο τρελο Ντόρσεϊ). Και ο Μάντζαρης είναι ένα απο τα παιδιά που βοηθάνε απίστευτα στην καλή ατμόσφαιρα που επικρατεί! Όποιος θέλει ένα παράδειγμα άς δεί το παρακάτω βίντεο.

 Μακάρι να τον δούμε να επιστρέφει δυνατός ακόμη και αν χάσει την φετινή σαιζόν ολόκληρη! Με την υγεία δεν πρέπει να παίζουμε.



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG