Thursday, January 17, 2013

Ο Ζαρντίμ κοιτάζει τον εαυτό του... Εμείς τι κάνουμε;


 Διαβάζω σχόλια στο ίντερνετ απο φίλους του Ολυμπιακού, όπως αυτό του Billaros Funes στην σελίδα μας στο ΕφΜπί. Για όσους δεν ασχολούνται με ΕφΜπί είπε "ελΑ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΜΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ....."που ειστε ολοι εσεις π γκρινιαζατε για τον φετφατζιδη...πηρε ακομα μια ευκαιρια και την κλωτσησε...ο ξενυχτης ο καβαλημενος...ο παλιο κοντος"....ξεσαλωσαν...στη γωνια τον περιμεναν..ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟ....ΝΑ ΒΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ". Και έχει απόλυτο δίκιο...




 Τις αποδοκιμασίες τις άκουσαν αυτήν την φορά άραγε εκεί στις σουίτες του Καραϊσκάκη ή θα μας πούν οτι αφορούσαν μόνο τους παίκτες όπως διάβασα χθές σε κάποια σάιτ; Ο Ζαρντίμ κοιτάει να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του και αν γίνεται και αήττητος. Αυτό τον ενδιαφέρει, αυτό κοιτάει. Γιαυτό και δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ ούτε λόγω των άθλιων μεταγραφικών κινήσεων ούτε για τίποτα άλλο. Δουλεύει με αυτό που έχει στα χέρια του και προσπαθεί να πάρει τα αποτελέσματα ρισκάροντας όσο το δυνατόν λιγότερο! Δεν τον ενδιαφέρει ούτε το θέαμα, ούτε το να "βγάλει παίκτες", ούτε το να χτίσει ομάδα για την επόμενη σαιζόν. Άλλωστε δεν γνωρίζει καν αν θα είναι εδώ την επόμενη σαιζόν και η λογική λέει οτι δεν θα είναι! 


 Άρα; Άρα παίρνουμε τις νίκες που μπορούμε στο Τσάμπιονς Λίγκ (έκανε 3 νίκες), παίρνουμε το πρωτάθλημα και ίσως και το κύπελο στην Ελλάδα και την κάνουμε για καμιά Πόρτο ή Μπενφίκα ή και για καμιά μικρομεσαία ομάδα της Ισπανίας. Για αυτές τις ομάδες που το καλοκαίρι του είπανε "Δεν έχεις εμπειρία απο μεγάλες ομάδες, δεν έχεις κατακτήσει κανέναν τίτλο ώς προπονητής. Λυπούμαστε αλλά θα πάμε σε μια πιο σίγουρη λύση". Ή μήπως νομίζεται οτι υπάρχει κανένας στην Πορτογαλία που να παρακολουθεί ελληνικό πρωτάθλημα ή τα μάτς του Ολυμπιακού; Ναι πώς... όσο παρακολουθούμε εμείς πρωτάθλημα Βουλγαρίας (δεν θέλω να προσβάλλω τους βούλγαρους... αυτή είναι η πραγματικότητα). Κανένας δεν θα ξέρει τι ποδόσφαιρο έπαιξε ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ. Κανένας δεν θα ξέρει οτι μας έχουν χαλάσει τα ματάκια μας τόσους μήνες! Και πιθανόν και να μην τους ενδιαφέρει... Τα αποτελέσματα του θα κοιτάξουν μόνο και γιαυτό και είναι αυτά που τον ενδιαφέρουν! Έχει έναν στόχο και αυτόν κυνηγάει για να γράφουν οι δικοί του οτι είναι ανερχόμενο αστέρι της προπονητικής στην Πορτογαλία... 


 Το θέμα είναι η διοίκιση τί κάνει; Αλλά όταν και την διοίκιση πρώτα απο όλα την ενδιαφέρει ο τίτλός που θα οδηγήσει αυτόματα στους ομίλους (δλδ στα χρημάτα) του επόμενου ΤσουΛου τότε τι να λέμε; Άλλωστε όταν ήρθε ο Ζαρντίμ το πρώτο που φαντάζομαι πως θα άκουσε απο τον Μαρινάκη θα ήτανε "Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα!". Αυτό δεν δήλωνε το καλοκαίρι ο Μαρινάκης; Αυτό δεν λέγανε οι Καραπαπάς, κυρ Σάββας κτλ; Το 4ο αστέρι! Ε αυτό άκουσε και ο Ζαρντίμ... αυτό κάνει... Να τον κατηγορήσουν τώρα; Δεν μπορούν... Δεν τους παίρνει και θα είναι και σκέτη υποκρισία εκ μέρους της διοίκησης αν το κάνουν. 

 Οπότε εμείς σαν οπαδοί τί πρέπει να κάνουμε; Δεν ξέρω! Άς κάνει ο καθένας αυτό που θα του πεί το μυαλό του και η καρδιά του. Εγώ ξέρω εγώ τι θα κάνω... Θα λέω την αλήθεια, θα λέω όσα σκέφτομαι και πιστεύω. Και άν ενοχλεί κάποιους ας φροντίσουν να αλλάξουν τρόπο σκεψης γιατί όπως αποδυκνείεται κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερο δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι!



 Για το καλό του Ολυμπιακού μας ας ελπίσουμε αυτός ο πορτογάλος να πάει σύντομα σπιτάκι του! Μπορεί και να έχω άδικο... μπορεί να κάνω λάθος με τον τρόπο που κρίνω και τον προπονητή και την διοίκηση. Το φτωχό μου το σκυλίσιο μυαλουδάκι μου αυτά μου λεει όμως... και η καρδιά μου τα ίδια μου φωνάζει! Ολυμπιακοί δεν γίναμε για τους τίτλους και τα πρωταθλήματα. Δεν είμαστε βάζελοι για να μας αρκεί αυτό. Γίναμε Ολυμπιακοί επειδή το έχουμε στο αίμα μας και επειδή αγαπάμε το όμορφο ποδόσφαιρο, το θέαμα, τα σπουδαία γκόλ... αγαπάμε να βλέπουμε τους παίκτες μας να παίζουν με ψυχή και πάθος! Θρύλε παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά και ο κόσμος σου θα τραγουδά! Δεν λέει πάρε το 4ο αστέρι με το κάθε 2ο γκόλ να είναι απο κόρνερ ή φάουλ και χωρίς να μπορούν οι παίκτες σου να ανταλλάξουν μια σωστή πάσα, χωρίς να έχεις σωστό σύστημα και πλάνο ανάπτυξης στο γήπεδο και να σε ζορίζουν με το κατενάτσιο τους ομάδες όπως ο Λεβαδειακός και η Καβάλα! Δεν είναι αυτοσκοπός το 4ο αστέρι και δεν αγιάζει ο σκοπός τα μέσα!

 Μαρινάκη σε παρακαλώ... πάρ'το αλλιώς! Στα χέρια σου είναι το μέλλον του Ολυμπιακού μας. Όπως είπες οτι στον Ολυμπιακό θα μείνουν όσοι αντιλαμβάνονται το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του έτσι δείξε και εσύ οτι το αντιλαμβάνεσαι! Που να πάρει... δεν κάνουμε κριτική ούτε γιατί το γουστάρουμε να γκρινιάζουμε, ούτε για να πολεμήσουμε την διοίκηση! Τα λέμε επειδή θέλουμε να δούμε και πάλι στο γήπεδο τον ΑΛΗΘΙΝΟ Ολυμπιακό των παικταράδων... των ΘΡΥΛΩΝ που έχουν φορέσει αυτήν την φανέλα! Να νιώσουμε οτι αυτή η ομάδα έχει ένα υγιές μέλλον μπροστά της και οτι κάτι καλό χτίζεται, οτι γίνεται προσπάθεια για να είμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι και όχι όπως φέτος που έχουμε πάει 5 βήματα (τουλάχιστον 5...) πίσω!




2 comments:

  1. γι' ακομη μια φορα εχεις δικιο...ο μεν να παρει πρωταθλημα οι δε να παιρνουν τα μπονους του τσαμπιονς Λινγκ...και μεις...καθε κυριακη η ψυχη μας παει στην κουλουρη..!!!

    ReplyDelete
  2. Κάπως έτσι φίλε... Υπομονή!
    «Ο υπομείνας εις τέλος, σωθήσεται»
    Κάποτε θα σωθούμε απο αυτό το "υπερθέαμα".

    ReplyDelete

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG