Sunday, November 25, 2012

Άδικο αποτέλεσμα, θετικές οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών...



 Κάτι που έχει αλλάξει φέτος προς το καλύτερο είναι οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών μας. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί ή άν η ομάδα έχει προσλάβει "ειδικό" αλλά φέτος συμφωνώ σχεδόν πάντα με τις δηλώσεις που κάνουν οι παίκτες μετά τους αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Τσάμπιονς Λίγκ (κυρίως). Δεν μιλάω για 1-2 παίκτες αλλά για ΟΛΟΥΣ. Όταν πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους την κάνουν σωστά και δεν κρύβονται.... αναλύουν τα παιχνίδια σωστά... δεν παραμυθιάζονται απο τίποτα... Όταν πρέπει να δείξουν πυγμή και πάθος και να τονίσουν την ανωτερότητα τους επίσης το κάνουν! Είμαι πολύ ευχαριστημένος στο θέμα αυτό. 

 Όσο για το μάτς με τον ΠΑΟΚ τί να πούμε; Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο! Ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας και λειτούργησε άλλη μια φορά ο νόμος του ποδοσφαίρου. Όταν δεν σκοράρεις και χάνεις ένα σωρό ευκαιρίες στο τέλος τρώς γκόλ! Πάντα έτσι δεν είναι;


 Ακούω απο πολλούς οπαδούς γκρίνια για το σημερινό παιχνίδι και ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Όσοι μας διαβάζουν γνωρίζουν πως έχω κριτικάρει πάρα πολλές φορές και την διοίκιση (κυρίως) και τον Ζαρντίμ και τους παίκτες επειδή δεν βλέπουμε ποδόσφαιρο ούτε στο ανύπαρκτο ελληνικό πρωτάθλημα. Καλώς ή κακώς ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν αρκείται απο το αποτέλεσμα αλλά θέλει να βλέπει και θέάμα... ή έστω λίγη μπάλα ρε γμτ! Ώς εδώ οκ... όμως σήμερα παίζαμε μέσα σε μια εχθρική Τούμπα με αντίπαλο τον ισχυρότερο αντίπαλο μας φέτος. Μπορεί να μην είναι ομαδάρα ο ΠΑΟΚ αλλά δεν είναι και μπυραρία όπως σχεδόν όλες οι άλλες ομάδες φέτος. 

 Ο Θρύλος έρχονταν απο ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα μέσα στην Γερμανία και ήταν αρκετά κουρασμένος απο την προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς φρέσκος και επι μία εβδομάδα είχε στο μυαλό του μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι! Ήξεραν πως αν χάσουν η διαφορά θα πάει στους 11. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην τους πάτησε όπως θα θέλαμε αλλά βάση τωη συνθηκών δεν ήτανε κακός. Πίστευα οτι θα το πάει το μάτς όπως όλα τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λίγκ, δηλαδή πως θα "καθήσει" μέχρι το 60'-65' και μετά θα αρχίσει να τρέχει. Όμως η ομάδα έτρεχε απο το ξεκίνημα και μάλιστα για ΠΡΩΤΗ φορά φέτος πίεσε τόσο ψηλά κάτι που δεν περίμεναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ όπως άλλωστε παραδέχτηκαν μετά το παιχνίδι. Ήρθε το γκόλ σχετικά νωρίς απο μια γκολάρα του Τζεμπούρ και χάσαμε ένα σωρό ευκαιρίες ακόμη. Δηλαδή τί παραπάνω θέλατε; Εγώ είμαι ευχαριστημένος σήμερα!


 Απο εκεί και πέρα και άσχετα με το σημερινό παιχνίδι θα πώ 2 λόγια για τον Ζαρντίμ. Ο άνθρωπος είναι "κανονικός προπονητής" σε αντίθεση με ό,τι φοβόμουν μετά τα πρώτα παιχνίδια. Έχει ένα πλάνο και μια τακτική συγκεκριμένη. Άποψη μου όμως είναι πως η τακτική του αυτή ΔΕΝ ταιριάζει στον Ολυμπιακό! Είναι φοβητσιάρης ώς προπονητής και δεν τολμάει να ρισκάρει ούτε ελάχιστα. Η τακτική του είναι για ομάδες μικρομεσαίες όπως την Μπράγκα που παίζουν ποδόσφαιρο "κλεφτοπόλεμου". Ο Ολυμπιακός είναι υπερήφανη ομάδα και δεν της ταιριάζει αυτό το στύλ. Άν θέλει να έχει μέλλον στην ομάδα μας πρέπει γρήγορα να ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ και να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί η ομάδα να αλλάξει ούτε μια πάσα... να μην έχει ούτε έναν αυτοματισμό και να μην έχει σχέδιο ανάπτυξης αλλά βγαίνει μπροστά μόνο απο τα άκρα χάρη στο ταλέντο κάποιων παικτών. Οι στημένες φάσεις στις οποίες έχουμε γίνει ειδικοί είναι μέν σημαντικότατο όπλο όμως καιρός είναι να δούμε και τίποτα παραπάνω... Επαναλαμβάνω το σχόλιο αυτό δεν αφορά το σημερινό παιχνίδι αλλά όλα τα προηγούμενα στο φετινό πρωτάθλημα. 


2 comments:

  1. tora oloi perimenoun to (ntermpi) me tous prassinous! na po tin allithia poli to fovame , oi vazeloi einai ikanoi na pexoun mono me emas to kalitero pexnidi tis xronias!! pistevo pos an o zardim tous upotimisei kai paei ekei na valei 3 gool tha faei to kefali tou! stous vazelous exei meinei fetos apothimeno na mas kerdisoun na kleisei kamia pligi. an o zardim paei kai perimenei ton vazelo pou tha theloun oi opadoi tou niki kai mono... mporei na ton rezilepsei ekei mesa me tis antepithesies kai tous grigorous pextes mas mprosta(amptoun,tzimpour...)

    ReplyDelete
  2. Να σου πώ την αλήθεια δεν έχεις άδικο. Πάντα όποτα πάμε σε ντέρμπυ με ψηλά το κεφάλι έχουμε πρόβλημα. Συνήθως παίζουμε καλύτερα με την πλάτη στον τοίχο! Απο την άλλη... φέτος ο βάζελος είναι τόσο χάλια που άν καταφέρουμε να χάσουμε θα είναι κατόρθωμα!!!!

    ReplyDelete

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG