Monday, July 14, 2014

Ή θα δεχτείς τα λάθη σου και θα δουλέψεις ή...


 Η σημερινή γεννιά ειλικρινά μου την δίνει στα νεύρα! Σόρρυ αλλά δεν μπορώ να το πώ διαφορετικά! Δεν έχουν σεβασμό για κανέναν, έχουν πρότυπα του κώλου, τα αγόρια είναι ψευτομαγκάκια ή αδερφές και τα κορίτσια είναι πουτανίτσες και γαμ.... απο τα 12 τους! Ναι εννοείται πως υπάρχουν ευτυχώς και εξαιρέσεις! Όμως η γενική εικόνα αυτή είναι! 


 Ψωνισμένα παιδάκια που τους νοιάζει μόνο η φιγούρα και παριστάνουν πως είναι κάτι που δεν είναι. Δεν έχουν ιστορική γνώση, δεν έχουν μόρφωση, δεν έχουν όσιο και ιερό! Και φυσικά μεγαλώνουν με νοοτροπία "κλέψε, πάτα τον συνάνθρωποσου, σκέψου μόνο τον εαυτό σου, κάνε ό,τι μπορείς για να γίνεις διάσημος (πρώτα αυτό) και πλούσιος με όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά! Το ξαναλέω... ναι δόξα τω Θεω υπάρχουν ακόμη και πολλά σωστά παιδιά που μεγαλώνουν με σωστές αξίες και χτίζουν χαρακτήρα και προσωπικότητα και δεν είναι απλώς ένας απο τους αμέτρητους που κυκλοφορούν με το ίδιο χτένισμα, τα ίδια παπούτσια και το ίδιο ντύσιμο και στύλ γενικότερα! Σαν να τους έχουν βγάλει απο το ίδιο καλούπι σε κάποιο εργοστάσιο κατασκευής ρομπότ που αγοράζουν ή "αγοράζουν" οτιδήποτε τους προστάξει η βιομηχανία! 


 Συνέχεια με ένα smartphone ή με ένα Tablet στο χέρι! Σκυμμένα πάνω απο μια οθόνη! Ανόητα "αμερικανάκια" που δεν έχουν ιδέα που θα καταλήξουν..... "Έτσι και αλλιώς το σύστημα δεν θα μας αφήσει". Η δικαιολογία έτοιμη! Άλλωστε το να αντιμιλάνε το ξέρουν καλά! Που καταπίνουν ό,τι τους ταϊζει το Disney, το Hollywood, οι μεγάλες δισκογραφικές, οι γνωστοι οίκοι μόδας και οι πολυεθνικές! Που άν τους μιλήσεις για σεβασμο και ταπείνωση κτλ σε κοιτάνε σαν να εισαι εξωγήινος! Και αν τολμήσεις να μιλήσεις και για τον Χριστό και την Παναγία ή για ορθόδοξη πίστη σε δουλεύουν... Που να ήξεραν... Ο διάολος κάνει πάρτι!

 Φυσικά όλα αυτά που συμβαίνουθν στην κοινωνία επηρεάζουν και το ποδόσφαιρο μας. Γιατί και ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Πάνε τα πιτσιρίκια στις προπονήσεις και νομίζουν πως θα γίνουν αμέσως ο στάρ της ομάδας. Κακομαθημένα παιδάκια που τα φουσκώνουν το μυαλό και οι γονείς τους και που φυσικά δεν φταίνε ποτέ. Πάντα φταίνε οι άλλοι! Οι κακοί προπονητές, το κατεστημένο, οι κακές εγκαταστάσεις, η διαπλοκή, η κατσίκα του γείτονα κτλ κτλ!!! Εννοείται πως ναι υπάρχει και διαπλοκή και βρωμιά κτλ. Όμως μόνο τυχαίο δεν είναι που η πλειοψηφεία των παιδιών που γίνονται μεγάλοι ποδοσφαιριστές και κάνουν καριέρα προερχονται απο φτωχές οικογένειες ή έχουν περάσει δύσκολες καταστάσεις (υγείας, οικονομικές κ.α.) και έχουν φτιάξει απο νωρίς χαρακτήρα! Γιατί αυτοί ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ! Είναι η μόνη τους ευκαιρία για μια καλή ζωή! Η μόνη ή έστω μία απο τις μόνες ευκαιρίες για να ξεχωρίσουν! Τα περισσότερο κωλοπαιδάκια όμως στις πρώτες δυσκολίες τα παρατάνε. Σιγά μην κάνουν προπόνηση στο χώμα... να λερώσουν τα καινούρια παπουτσάκια; Σιγά μην κάνουν βραδυνή προπόνηση... αφού περιμένουν οι κολλητοί στα κλαμπάκια. Σιγά μην κάνουν έξτρα ασκήσεις μετά την κανονική προπόνηση... αφού περιμένει η γκόμενα!


 Κάποιοι με αληθινό ταλέντο ξεχωρίζουν βέβαια. Γρήγορα γρήγορα βαφτίζονται απο τους οπαδούς και τα ΜΜΕ ώς νέοι Μέσι, Ρονάλντο κτλ. Ψωνίζονται ακόμη περισσότερο και νομίζουν πως τα ξέρουν όλα καλύτερα. Το ξαφνικό χρήμα και η δόξα τους βαράνε στο κεφάλι! Λίγοι έχουν την προσωπικότητα και την σωστή οικογενειακή στήριξη ωστε να κρατήσουν καθαρό μυαλό. Κάποια στιγμή δεν έχουν ην απόδοση που όλοι περιμένουν απο αυτούς ή δεν έχει διάρκεια η απόδοση τους. Δέχονται κριτική ξαφνικά. Πολλές φορές η κριτική είναι σκληρή και άδικη και όσοι τους σήκωσαν στα ουράνια τώρα τους αφήνουν να πέσουν χωρίς αλεξίπτωτο!!!. Δεν είναι τυχαίο που στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον πρωταθλητισμό πάρα πολλοί αθλητές ή ακόμη και προπονητές πάσχουν απο βαριάς μορφής κατάθλιψη!


 Για να σωθούν και να σώσουν την καριέρα τους πρέπει να καθήσουν να σκεφτούν και να δούν την καλοπροαίρετη κριτική που τους γίνεται και να παραδεχτούν τα λάθη και τις αδυναμίες τους και πάνω απόλα να δουλέψουν! Να παλέψουν και να κυνηγήσουν κάθε ευκαιρία και να αποδείξουν την αξία τους! Πρώτα απ'ολα στον εαυτό τους! Και τότε θα γίνουν αληθινοί παικταράδες! Πάρτε για παράδειγμα τον Κώστα Μήτρογλου. Έχω πεί πολλές φορές οτι πιστεύω πως ο Βαλβέρδε στέλνοντας τον δανεικό του έσωσε την καριέρα! Ο Κώστας ΔΟΥΛΕΨΕ και βελτίωσε σημαντικά πάρα πολλές αδυναμίες. Και έκανε δουλειά όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική. Άλλαξε την νοοτροπία που είχε μέσα στο γήπεδο! Γιαυτό και πιστεύω πως θα επανέλθει απ'τον τραυματισμό που πέρασε αρκεί να τον εμπιστευτεί ξανά βασικό μια ομάδα! Παιχνίδια χρειάζεται!

 Ναι... δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμη και οι μικρές ομάδες κοιτάνε μόνο τα αποτελέσματα! Αυτά είναι πάνω απ'ολα γιατί απο αυτά εξαρτάται το χρήμα... Έτσι νέοι παίκτες δεν παίρνουν εύκολα ευκαιρίες. Όμως με την οικονομική κρίση όλο και περισσότερες ομάδες στηρίζονται σε νέους. Έστω και αναγκαστικά! Οπότε πάει και αυτή η "δικαιολογία"! Και όταν σε στέλνουν σε κάποιο χωριό και εσύ αντί να γίνεις εκεί βασικός και να δείξεις οτι αξίζεις να παίξεις σε μεγάλη ομάδα... κάθεσαι και μαραζώνεις και κλαίγεσαι γιατί η κακή ομάδα σε έδιωξε και δεν σε έκανε αρχηγό με την μία εσένα τον υπερπαικταρά... έ τότε τί στον π.... περιμένειε; Να σε πάρουν πίσω και να σου δώσουν και νέο συμβόλαιο με διπλές αποδοχές; Ναι πώς!!!  

 Ή θα δεχτείς τα λάθη σου και θα δουλέψεις και θα κάνεις ταπεινά υπομονή, θα κάνεις ακόμη και τις "βρώμικες" δουλειές άν το θέλουν οι προπονητές σου και θα αρπάξεις τις έστω ελάχιστες ευκαιρίες που θα πάρεις ή θα χαθείς όπως τόσοι και τόσοι άλλοι στο παρελθόν!

 Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Πρώτον γιατί είδα ένα tweet του Χολέμπα που απάντησε στον Βλαχοδήμο. Ξέρω οτι είναι φίλοι και του έκανε πλάκα. Όμως το σχόλιο αυτό του Χολέμπας κρύβει πολλές αλήθειες! Και για όσους δεν μιλάνε αγγλικά... του είπε "Σταμάτα να ποστάρεις και ξεκίνα να παίζεις μπάλα!".



 Δεύτερον επειδή άκουσα μια δήλωση του πρώην διεθνή γερμανού Μέμετ Σόλ: "Ήμουν και εγώ στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας νέων όταν ήρθε ο Σβάινσταιγκερ. Του έδωσα οδηγίες όπως κάποτε μου είχανε δώσει εμένα ο ΜΑτέους και ο Άουγκενταλερ. Έτσι ελπίζω να μεταφέρει τις ίδιες οδηγίες και ο Σβάινσταϊγκερ κάποτε στην επόμενη γεννιά. Ξέρεις... έρχονταν πολλά παιδιά και ήτανε "αλλού". Τί να τα κάνεις αυτά; Άς πάρουν παράδειγμα απο Σβάινσταϊγκερ και Φίλιπ Λάμ! Cool δεν είναι τα μοντέρνα χτενίσματα και τα γυαλιά ηλίου. Cool είναι να παραμένεις ταπεινός και με σκληρή δουλειά να κάνεις πολλά χιλιόμετρα και να γίνεις επιτυχημένος! Cool είναι να είσαι επιτυχημένος και νικητής!!!|"


 Ακούτε μάγκες; Cool είναι να μην ψωνιστείς και παριστάνεις τον Θεό αλλά το να είσαι σοβαρός και να τρέχεις και να δουλεύεις και να παίζεις μπάλα σαν Θεός! Γιαυτό άλλωστε μεταξύ άλλων γουστάρω και περισσότερο Μέσι παρά Κριστιάνο Ρονάλντο! Αλλά ακόμη και ο Ρονάλντο που είναι όλο φιγούρα... για να φτάσει στο τόπ επίπεδο που βρίσκεται έχει ξεσκιστεί στις προπονήσεις!!! Πάει πρώτος στο γήπεδο και φεύγει τελευταίος και δουλεύει συνέχεια ώστε να βελτιώνει τις αδυναμίες του. Κάθεται κάθε μέρα ώρες μετά την κανονική προπόνηση και δουλεύει στα φάουλ του, στο σούτ του κτλ. Απο το τίποτα... δεν έρχεται τίποτα!


Υ.Γ.: Ξέρω οτι το άρθρο αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς. Ένα μεγάλο μέρος των φάνς μου στο Εφμπί είναι μεταξύ 13-17 ετών. Όμως κάτι μου λέει πως η πλειοψηφία τους μόλις δεί το μέγεθος του άρθρου έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να το διαβάσει. Οπότε.... Νομίζω έχω αποδείξει πολλές φορές πόσο με νοιάζουν τα like! Θα μπορούσα ΑΝΕΤΑ να ειχα πολαπλάσια γράφοντας πράγματα που θέλετε να ακούτε όπως κάνουν άλλοι!!!! Αλλά όχι... είμαι αυτός που είμαι και σε όποιον αρέσω...

Υ.Γ.2: Βλέπω στο Εφμπί φωτογραφίες απο 10χρονα κορίτσια (που κανονικά απαγορεέυεται να έχουν λογαριασμό) να ποστάρουν φωτογραφίες απο την παραλία που τις δείχνει με το μπικίνι τους..... και ποζάρουν με νάζι πιέζοντας τα χείλη τους... σκύβοντας και χαϊδεύοντας τα πόδια τους... με το δάκτυλο στο στόμα τους κτλ!!! Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν καταλαβαίνουν καν τι κάνουν!!! Αντιγράφουν απλώς όσα βλέπουν!!! Απορώ που σκατά είναι οι γονείς τους!!!! Και το χειρότερο ξέρετε ποιό είναι;;; Πάνε κάτι 35άρηδες και γράφουν δίπλα απ'την φώτο "Είσαι γκομενάρα! Κουκλίτσα!" και απο κάτω μια φωτογραφία απο κάποια πριγκίπισα της Disney... και απαντάει το κριτσάκι "Ευχαριστώωωωω! Και εσύ δεν πας πίσω!". ΠΑΡΑΚΑΛΩΩΩΩΩΩ!!!!!;;;;;;;;;;; Ειλικρινά άν είναι πλέον έτσι η κοινωνία μας τότε εγώ προτιμώ να μείνω μακριά της!!!! 

Υ.Γ.3: Επίτηδες δεν ανέβασα φώτο συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Το θέμα είναι γενικό και δεν το έγραψα για κάποιον συγκεκριμένο. Ούτε για τον Βλαχοδήμο τα έγραψα! Ίσα ίσα που τον γουστάρω και στεναχωρέθηκα που δεν έπαιξε στην Άουγκσμπουρκ. Περίμενα να τον δώ να κάνει παπάδες στην μπούντεσλιγκα. Απλώς το tweet του Χολέμπας (που πέρασε πολλά στην ζωή του...) έκατσε κουτί... δεν γίνονταν να μην το ανεβάσω! 


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG