Friday, July 11, 2014

Θα μετρούσε αν είχε μπεί στο τέρμα η μπάλα;


 Στον ημιτελικό μεταξύ Ολλανδίας και Αργεντινής ήρωας αποδείχθηκε για τους δεύτερους ο τερματοφύλακας τους Ρομέρο που απέκρουσα τα κρίσιμα πέναλντι που οδήγησαν την ομάδα του στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανια. 



 Όμως πλέον έχει ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση για ένα απο τα πέναλντι που απέκρουσε. Όταν έδιωξε το σούτ του Φλάαρ οι κάμερες στράφηκαν πάνω στον Ρομέρο και τον έδειχναν να πανηγυρίζει. Κανείς όμως απο τους τηλεθεατές δεν κατάλαβε τι κόντεψε να συμβεί παραλίγο!

 Χθές ένας θεατής που βρέθηκε στο γήπεδο ανέβασε στο ίντερνετ ένα βίντεο που τράβηξε ο ίδιος. Τί δείχνει αυτό; Δείχνει πως μετά την απόκρουση του Ρομέρο η μπάλα έσκασε μπροστά στην μικρή περιοχή όμως απο το draft που είχε άρχησε να κατρακυλάει και πάλι πίσω προς το τέρμα... σταματώντας ξαφνικά ακριβώς πάνω στην γραμμή του τέρματος απο μόνη της!!! Μάλιστα πολλοί ολλανδοί ισχυρίζονται τώρα πως η μπάλα πέρασε την γραμμή! 

Δείτε το βίντεο και κρίνετε μόνοι σας.


  Όμως τί θα είχε συμβεί αν η μπάλα πράγματι είχε περάσει την γραμμή; Θα μετρούσε το γκόλ;;; Ο κανονισμός της FIFA είναι σαφής! "Άν η μπάλα χτυπήσει σε ένα ή περισσότερα απο τα κάθετα δοκάρια ή/και στο οριζόντιο δοκάρι ή/και στον τερματοφύλακα και μετά περάσει την γραμμή τότε το γκόλ πρέπει να μετρήσει κανονικά αρκεί να μην έχει ακουμπήσει την μπάλα για 2η φορά ο εκτελεστής του πέναλντι!". Το ίδιο επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο παλιός γερμανός διεθνής διαιτητής Χέλμουντ Κρούγκ. Ναι αυτός που είχε "σφάξει" τον Ολυμπιακό με την Ρεάλ Μαδρίτης κάποτε...

 Άρα... το πέναλντι θα μετρούσε κανονικότατα και ο Ρομέρο όπως και όλοι οι αργεντίνοι που πανηγύριζαν ξαφνικά θα κοιτούσανε με ανοικτά στόματα! Απίστευτα πράγματα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο!


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG