Thursday, July 3, 2014

Ο Ελευθεριάδης είναι ο διάδοχος του Στόρκ...


 Ο Ελευθεριάδης που ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες είναι καλή επίλογή. Αρκεί να τον αφήσουν να δουλέψει και να μην έχει πάνω απο το κεφάλι του τους γνωστούς που χώνονται πάντα στις ακαδημίες... εδώ και χρόνια... Με την "φυγή" του Στόρκ στεναχωρέθηκα. Δεν καταλαβαίνω ακόμη γιατί απομακρύνθηκε... Πάντα όταν πάει να γίνει σωστή δουλειά στις ακαδημίες κάτι γίνεται και φεύγει ο υπεύθυνος. Κάποιοι θεωρούν τον Ολυμπιακό "χωράφι τους". Περισσότερα δεν χρειάζεται να γράψω... όσοι ασχολούνται έστω και λίγο ξέρουν τι και ποιούς εννοώ και φυσικά πολλοί τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα απο μένα αλλά κανείς δεν τολμάει να μιλήσει. Όπως και να έχει... έγινε σωστή επιλογή πιστεύω. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα φανούν τα επόμενα χρόνια βέβαια.


 Όποιος δεν τον γνωρίζει και θέλει να μάθει που δούλεψε ας διαβάσει την ανακοινωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Ελευθεριάδης αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας του συλλόγου.

Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1969 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος UEFA Pro της ΕΠΟ και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με τα τμήματα υποδομών.

Κατέγραψε συνολικά 150 συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής ομάδων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Αστέρας Αμπελοκήπων, Καλαμάτα, Εράνη Φιλιατρών, Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας, ΑΕ Αμπελοκήπων) από το 1989 έως το 1996. Διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικών Λειτουργιών ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη στον Οργανισμό «ΑΘΗΝΑ 2004».

Εργάστηκε σε αθλητικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης ως καθηγητής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και ήταν υπεύθυνος σε μια σειρά ειδικών εκδόσεων (έντυπων και οπτικοακουστικών) για θέματα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ακαδημίες Δήμων και ερασιτεχνικούς συλλόγους ποδοσφαίρου (1994-2000). Εργάστηκε στην ΠΑΕ Ηρακλής στις ακαδημίες (2000-2005) και στην επαγγελματική ομάδα ως γυμναστής (2005-2007). Την περίοδο 2007-2010 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Ακαδημιών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προπονώντας και την Κ-20 για δύο χρόνια.

Στις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου εργάστηκε ως συνεργάτης του κ. Γ. Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων από το Νοέμβριο του 2011 και συνέχισε ως συνεργάτης του κ. Κ. Τσάνα στην ίδια ομάδα. Ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 2η θέση. Παράλληλα, υπήρξε για 2 χρονιές (2012-2014) προπονητής της νεοσύστατης Κ-15»






 Και κάτι ακόμη για τις ακαδημίες. Άς ρίξουμε μια ματιά σε Ισπανία, Ολλανδία και Γερμανία να δούμε τι και πώς ακριβώς κάνουν για να προωθήσουν τους παίκτες απ'τις ακαδημίες τους. Το να τους στέλνουμε δανεικούς σε κάθε χωριό δεν είναι λύση. Ούτε είναι ο σωστός τρόπος για να τους κρίνεις. Χρειάζονται γύρω τους ανθρώπους με γνώσεις, ειδικούς  (απο διαιτολόγους και ψυχολόγους μέχρι προπονητές και ανθρώπους που θα τους "προστατεύουν" και θα τους συμβουλεύουν). Δεν τους παρατάνε απο εδώ και απο εκεί μόνος τους με την ελπίδα κάπως να επιζήσουν για να τους πάρουν πίσω και μετά απο μία σαιζόν να τους χρυσοπουλήσουν... 

 Χρειάζεται σχέδιο και οργάνωση! Και επίσης χρειάζονται σωστές εγκαταστάσεις. Ο Μαρινάκης έχει όντως επενδύσει στις ακαδημίες και έχουν χτιστεί νέες εγκαταστάσεις. Όμως δεν έχουμε φτάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακόμη. Κάποτε ο Βερμιούλεν ήθελε να φτιάξει στον Ολυμπιακός ακαδημίες-σχολές όπως υπάρχουν στις χώρες που προασνέφερα. Δηλαδή τα παιδιά να ζούν, να πηγαίνουν σχολείο, να προπονούνται και να κοιμούνται όλοι μαζί. Έτσι δεν φτιάχνεις απλώς ποδοσφαιριστές αλλά φτιάχνεις σωστούς χαρακτήρες με προσωπικότητα. Για παράδειγμα στην Μπάρτσα τα παιδία που προπονούνται στις ακαδημίες της πρέπει μεταξύ άλλων να φέρουν και καλούς βαθμούς στο σχολείο. Αλλιώς τους διώχνουν! Όπως είπα... έχουν ειδικούς για το παραμικρό και τα παιδιά ό,τι χρειάζονται το έχουν. Αρκεί και οι ίδιοι να κάνουν όσα πρέπει και να τηρούν τους κανόνες της ομάδας.


 Πρέπει να συμβούν πολλά ακόμη όμως για να είμαστε δίκαιοι έχουν γίνει και πολλά σωστά τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν. Ακόμη και τα παιδιά απο την μεγάλη ομάδα που έπαιξε στο Next Gen σιγά σιγά αρχίζουν και χάνονται ενώ ακόμη και παίκτες που αποδεδειγμένα έχουν ταλέντο όπως ο Λεάντρο, ο Ρουγκάλας, ο Σιώπης, ο Ιωαννίδης κτλ δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που θα έπρεπε. Για τον Ιωαννίδη ακούμε πως θα πάει στην 2η ομάδα της Ντόρτμουντ με μορφή συνιδιοκτησίας απ'τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια όμως αν είναι του εύχομαι καλή επιτυχία! Για μένα άξιζε να πάρει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Δηλαδή πόσο χειρότερος απ'τον Σέποβιτς μπορεί να ήτανε;



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG