Monday, October 31, 2011

Τυχερός ο Παναθηναικός που αντί για Τσάμπιονς Λίγκ έχει... καναπέ!

 Τυχερός είναι φέτος ο Παναθηναικός που αντί να έχει παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λίγκ ή έστω στο Europa League μπορεί να παρακολουθεί τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ απο τον.... καναπέ του. ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ! Δεν κάνω καθόλου πλάκα. Αυτό ακριβώς ήτανε πέρυσι το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε και ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ διαφορετικό το να δίνεις ένα μόνο παιχνίδι την εβδομάδα και να μπορείς να συγκεντρώνεσε αποκλειστικά σε αυτό απο το να έχεις συνεχόμενους αγώνες Τετάρτη-Σάββατο-Τρίτη-Κυριακή κτλ. 




 Ειδικά ο Ολυμπιακός τις τελευταιες αγωνιστικές τρέχει έναν μαραθώνιο με δύσκολα και ύπουλα μάτς σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτήν την στιγμή βρίσκετε ακριβώς στην κορύφωση του μαραθωνίου αφού έχει μεταξύ άλλων Ντόρτμουν εκτός για το ΤσουΛού μετά Άρη για στην Ελλάδα που μάλλον θα παίξει με νέο προπονητή... και μην ξεχνάμε πως πλησιάζει και το ντέρμπυ με τον ξεκούραστο Παναθηναικό στο Καραισκάκη! Ποιός αλήθεια δεν πιστεύει ότι αν ο Ολυμπιακός ΔΕΝ είχε να δώσει αύριο το παιχνίδι στην Γερμανία πως ο Ολυμπιακός δεν θα είχε κερδίσει το μάτς με τον ΟΦΗ; Οι παίκτες της ομάδας αλλά και ο προπονητής μετά το 2-0 κατέβασαν τον ρυθμό και την ένταση με την οποία αγωνίζονταν μέχρι εκείνο το σημείο και με την βοήθεια .... του Κοστάντζο αλλά και της άμυνας του Ολυμπιακού ο ΟΦΗ εκμεταλέυτηκε το ότι το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού ήταν αλλού... και παραλίγο να πάρει ακόμη και το διπλό μέσα στο Καραισκάκη!




 Αντίθετα ο Παναθηναικός με επιβεβαίωσε απόλυτα και πέρασε νικηφόρα απο την Τούμπα. Τα έλεγα χθές στο Υ.Γ. κάτω απο το κεντρικό μας θέμα. Δυστυχώς με επιβεβαίωσαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ που για άλλο ένα μάτς με αντίπαλο τον Παναθηναικό ... έδιχναν να μην ξέρουν σε ποιά ομάδα αγωνίζοντε! Ειδικά ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης........ Ας τους ενημερώσει κάποιος ρε παιδιά! Μόνο όταν παίζουν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό θυμούντε ότι είναι τρελοί ΠΑΟΚτσήδες! Και αυτός ο Βιερίνια για τον οποίο ο ΠΑΟΚ ζητούσε απο τον Ολυμπιακό 5 εκατομύρια, τον Μήτρογλου ελεύθερο και τους Γ.Παπαδόπουλο, Χαβίτο και ... το μισό Καραισκάκη για κερασάκι στην τούρτα.... ήταν για άλλο ένα ντέρμπυ ανύπαρκτος!!! Όπως ακριβώς και στο μάτς με τον Ολυμπιακό τότε που τον είχε εξαφανίσει ο Τοροσίδης. 




 Πρέπει να παραδεχτώ πως ο Παναθηναικός έπαιξε καλή μπάλα χθές και όποιος δεν το είδε εθελοτυφλεί. Ο ΠΑΟ είναι πιο ομάδα απο πέρυσι αι αυτό οφείλετε στην απουσία του Σισέ απο τον οποίο πέρυυσι τα περίμεναν όλα. Με την φυγή του Σισέ ξαφνικά ένιωσε στάρ της ομάδας ο Λέτο και αυτός είναι και ο λόγος που παίζει τόσο καλά φέτος... το παιδί είναι λίγο τρελάρας και ψώνιο... και επικύνδινος χαρακτήρας αφού μπορεί να σου τινάξει την ομάδα στον άερα... αλλά είναι και παικταράς και στον Ολυμπιακό χτυπάνε το κεφάλι τους που δεν τον κράτησαν! ΄Με τον Τζιμπριλέτο ανεβασμένο και με την ταχύτητα που έχουν δώσει στον ΠΑΟ οι νέοι παίκτες που έφερε για την επίθεση του είναι καλύτερη ομάδα απο πέρυσι παρόλο που έχει χειρότερο ρόστερ! Είναι καθαρά δουλειά του Φερέριρα που αποδεικνύει πως όσα είχε πετύχει στο παρελθόν με την Πόρτο και άλλες ομάδες μόνο τυχαία δεν ήτανε! Οι παίκτες του Παναθηναικού είναι ξεκούραστοι και μπορούν να αφωσιοθούν αποκλειστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν έχει κάποιο εκπληκτικό ροστερ και άν κάποια στιγμή υπάρχξουν απουσίες λογω καρτών ή τραυματισμού πολύ δύσκολα θα αναπληρωθούν! Όμως παραμένει διεκδικιτής για τον τίτλο.... τουλάχιστον μέχρι τον αγώνα στο Καραισκάκη το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει πολλά και για τις δύο ομάδες! 


 Πάμε και στα του Ολυμπιακού τώρα.... πολύ σημαντικό το μάτς άυριο με την Ντόρτμουντ. Με θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει σχεδόν σίγουρα την 3η θέση και παραμένει στο κυνήγι για την 2η θέση. Με ήττα ξεχνάει την επόμενη φάση του ΤσουΛού αλλά παραμένει ολοζώντανος στην μάχη για το Europa League αφού η Ντόρτμουντ δύσκολα θα μαζέψει πολλούς περισσότερους βαθμούς και ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τουλάχιστον άλλους 3 την τελευταία αγωνιστική με την αδιάφορη Άρσεναλ στο Καραισκάκη! Πολύ θετικό το ότι μπήκε στην αποστολή για το μάτς ο Βασίλης Τοροσίδης. Άν είναι σε καλή κατάσταση και παίξει θα βοηθήσει πάρα πολύ τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά! Είμαι σίγουρος για αυτό! Για το θέμα του τερματοφύλακα δεν ξέρω τι να πώ.... Έπρεπε να είχε ήδη βγεί απο την ομάδα ο αργεντίνος. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο όμως είναι πολύ δύσκολο... αφού αν βάλει τώρα τον Μέγιερι με τα δύσκολα συνεχόμενα μάτς που ακολουθούν μπορεί και να τον κάψει! Γιαυτό και μάλλον ο Ερνέστο θα συνεχίσει με Κοστάντζο... και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τον σταυρό μας κάθε φορά που η μπάλα πλησιάζει προς την εστία του! Τέσπα... για να επανέλθω στα του μάτς... άν ο Ολυμπιακός παίξει έξυπνα και με τσαμπουκά...και αν έχει και την απαραίτητη τύχη με το μέρος του τότε μπορεί να φύγει ακόμη και με το διπλό. Πρέπει οπωσδήποτε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στον αγώνα! Άν ξεκινήσει άσχημα το μάτς και δεχτεί γρήγορο γκόλ τότε μπορεί να φύγει απο το Ντόρτμουντ ακόιμη και με 3-4 γκόλ στην πλάτη. Οι γερμανοί έχουν πολύ καλή ομάδα ειδικά απο την μέση και μπροστά είναι φωτιά! 




 Φωτιά είναι και το γήπεδο τους όμως που κάθε αγωνιστική γεμίζει με 80.000 κόσμο! Η Ντόρτμουντ έχει το ρεκόρ εισιτηρίων στην Ευρώπη! Απο τα πιο εντυπωσιακά γήπεδα τουλάχιστον απο πλευράς κόσμου στην Ευρώπη! 





 Επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση ήταν οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλόπ! Σε αντίθεση με όσα έλεγε πρίν τον πρώτο αγώνα στο Καραισκάκη ("πάμε για 2 νίκες με τον Ολυμπιακο...δεν θα μας επιρεάσει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο... θέλουμε 6 βαθμούς" κτλ) τώρα είναι πιο ... προσεκτικός και δίχνει να σέβεται τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι ΚΑΚΟ για τον Ολυμπιακό.... καλύτερα να σε υποτιμούν οι αντίπαλοι σου παρά να σε σέβοντε... γιατί τότε δεν μπορείς εύκολα να τους αιφνιδιάσεις.




Δείτε τι δήλωσε στην εφημερίδα SPORTDAY:


Θα ήταν ταπεινωτικό για την πρωταθλήτρια Γερμανίας να τερματίσει πίσω από τον πρωταθλητή Ελλάδας, ειδικά από τη στιγμή που μετά την ήττα στη Μασσαλία είχατε προβλέψει πως η Μπορούσια θα κερδίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό;

«Ταπεινωτικό δεν θα είναι σε καμία περίπτωση, σίγουρα όμως θα είναι εκνευριστικό, όπως και το να μην μπορέσουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο παιχνίδι. Κι αυτό χωρίς να υποτιμώ την αξία των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι έχουν επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια αποδείξει την κλάση και την ποιότητά τους με συνεπή παρουσία σε διεθνές επίπεδο». 



Μήπως θα έπρεπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι, να είναι η «μεμονωμένη περίπτωση» της προσοχής σας;

«Ο κύριος Βαλβέρδε είναι ένας πολύ καλός και έμπειρος προπονητής, ο οποίος εργάζεται με μεθοδικότητα και συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια κάτι που, αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται από την επιτυχία που έχει».



Σαν να έβαλε μυαλό μετά την 3άρα στο Καραισκάκη... έτσι; 


Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό! Σκίσε τους γερμανούς Θρύλε! Δώσε τους πίσω ... όσα τους χρωστάμε! Και μην ξεχνιόμαστε.... "Έτσι σας γλεντάνε αυτοί που σας χρωστάνε!"





No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG