Wednesday, October 26, 2011

Για πάντα στις καρδιές μας... για πάντα Ολυμπιακός!

"Κοιμήθηκε" σε ηλικία 100 ετών ο τελευταίος εν ζωή απο τα πέντε αδέρφια που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό. Ο θρύλος... Λεωνίδας Ανδριανόπουλος. Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω για τις αρχές που μας έχει μεταδώσει όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά... να τον ευχαριστήσω για τον Ολυμπιακό! Για έναν Ολυμπιακό που μας έχει χαρίσει πολλές απο τις πιο έντονες στιγμές της ζωής μας... έναν Ολυμπιακό που έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλούς απο τους οπαδούς του. Ο κ. Λεωνίδας αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα ταπείνωσης και ήθους! Γιαυτό και ήταν αγαπητός απο όλους... και όχι μόνο απο τους οπαδούς του Ολυμπιακού! Καλό παράδεισο να έχετε κύριε Λεωνίδα και είμαι σίγουρος πως θα βρεθείτε κοντά στον Θεό μαζί με τα αδέρφια σας! Θα σας θυμόμαστε πάντα με θαυμασμό και αγάπη!




Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος δόξασε την φανέλα του Ολυμπιακού για δύο δεκαετίες (20’, 30’) κατακτώντας αρκετούς τίτλους και διακρίσεις. Επίσης, τίμησε και τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.


Το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα το πραγματοποίησε στις 20 Φεβρουαρίσου 1927 και αγωνίστηκε μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου 1936. Θα μείνει στην ιστορία για τις εξαιρετικές του ποδοσφαιρικές του ικανότητες και τις σέντρες-φαρμάκι που επιχειρούσε.


Σε 40 αγώνες της προκριματικής και της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Ελλάδας σημείωσε 9 γκολ. Αναδείχτηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας. Με την εθνική ομάδα αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια σημειώνοντας 2 γκολ.


Ο γενικός γραμματέας βετεράνων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας μίλησε για τον κ. Ανδριανόπουλο στον Νόβασπορ ΦΜ. Για την κηδεία του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου που θα τελεστεί την Πέμπτη στις 15:00 στην Αγία Τριάδα στον Πειραιά, τόνισε: "Ο σύνδεσμος βετεράνων θα καταθέσει στεφάνι για να τιμήσουμε αυτόν τον αιώνιο έφηβο. Ήταν ο τελευταίος μεγάλος της προπολεμικής εποχής. Τους θρύλους δεν τους κλαίμε τους τιμούμε πάντα. Γι’ αυτό και θα πω…τιμή και δόξα στον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο."

Περισσότερα στο: http://www.sport-fm.gr/article/510255




Θα κλείσω με τα λόγια του ίδιου... "Ο αθλητισμός με έσωσε. Γι΄αυτό και τον αγάπησα. Εχω κάνει πέντε φορές στρατιώτης, δύο ναύτης, ενώ έχω υπηρετήσει και πέντε μήνες στο μέτωπο. Σε όλη μου τη ζωή ουδεμία φορά κάπνισα και ξενύχτησα. Και βέβαια, σημαντικό ρόλο σε όλα έπαιξε ο Ολυμπιακός. Είναι λατρεία. Εμείς τον φτιάξαμε και θα τον αγαπάμε μέχρι να πεθάνουμε."


Περισσότερα στο: http://www.sport24.gr/Files/istories_apo_thn_zwh_toy_lewnida_andrianopoyloy.1424853.html



Υ.Γ.: Άν θέλετε να στηρίξετε το μπλόγκ μας σας παρακαλώ πατήστε σε κάποιο απο τα διαφημιστικά. Δεν κοστίζει τίποτα! Ευχαριστώ.

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG