Sunday, October 23, 2011

Η θέση του τερματοφύλακα θέλει τρέλα και... αυγά!

Οι τερματοφύλακες διαφέρουν πολύ απο τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Δέν είναι σαν τους άλλους. Πολλές φορές είναι αποκομένοι απο την υπόλοιπη ομάδα... στον κόσμο τους. Προπονούνται μόνοι τους, έχουν δικούς τους γυμναστές κτλ. Όμως ακόμη και ο τελευταίος συμπαίκτης ενός καλού τερματοφύλακα γνωρίζει πώς όταν τον χρειαστεί αυτός θα είναι εκεί. Θα είναι ο βράχος που θα κρατήσει την ομάδα όρθια στα δύσκολα. Αυτός που θα δώσει ηρεμία στους αμυντικούς του. Αυτός που θα φέρει σε απόγνωση τους αντίπαλους. Αυτός που αν το φέρει η ανάγκη ενός αγώνα θα βγεί δυο βήματα μπροστά και θα βάλει τις φωνές για να "εμψυχώσει" τους συμπαίκτες του. 


 Για να γίνεις ένας ΚΑΛΟΣ τερματοφύλακας ΠΡΕΠΕΙ να είσαι τρελός. Πρέπει να είσαι εγωιστής. Πρέπει να είσαι λίγο ψώνιο. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου σε τέτοιο βαθμό ώστε να θεωρείς την ομάδα κατεστραμένη χωρίς εσένα. Φυσικά χρειάζεται να έχεις και ταλέντο και να δουλεύεις σκληρά στις προπονήσεις... αλλά αυτά έρχοντε σε δεύτερη μοίρα. Το 90% στην απόδοση ενός τερματοφύλακα αποτελεί η ψυχολογία του. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Θα σας εξηγήσω...




 Διάβασα την δήλωση που έκανε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Φράνκο Κοστάντσο. Αναφερόμενος στην κριτική που έχει δεχτεί μέχρι στιγμής και μετά την καλή εμφάνιση με την Ντόρτμουντ βγήκε και είπε "Εγώ όταν ήρθα στην ομάδα δεν είπα ποτέ ότι θα είμαι ο καλύτερος τερματοφύλακας που είχατε ποτέ". Σαν να λέει "Τι θέλετε απο μένα; Σας είπα εγώ να με φέρετε; Εσείς δεν με θέλατε και μου στείλατε αυτόν τον Μαθία να με πρίξει; Στην Ελβετία με είχανε Θεό. Άν εσείς πιστεύετε σε άλλους Θεούς εγώ δεν φταίω...". Παρακαλώ; Έλα; Κούκου; Ρε Φρανκίσκο αγόρι μου... πλάκα μας κάνεις; 


 ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;; 


 Να σε βλέπουν να τα τρώς όρθιος και να μην μιλάνε; Να σε βλέπουν να διώχνεις σηκώνοντας το ένα χέρι σαν τροχονόμος και να χαίροντε την ώρα που τρέμει η καρδούλα τους μην τύχει και πνίξεις κανένα σουτάκι στην κλειστή γωνία; Εντάξει έκανες ένα καλό ματς. Έχουμε φτάσει στο σημείο να σου λέμε ΜΠΡΑΒΟ κάθε φορά που κάνεις τα αυτονόητα. 


 Σήμερα ο Ολυμπιακός παίζει με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Έναν Πανιώνιο που έχει κάτω απο τα δοκάρια του τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Τον Ελευθερόπουλο που πολλοί το καλοκαίρι ήθελαν στον Ολυμπιακό αντί για σένα. Τον Ελευθερόπουλο που είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως θα παλέψει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ πως άξιζε αυτός να βρίσκεται κάτω απο τα γκολπόστ του Ολυμπιακού και όχι εσύ. 

Η απόκρουση "τροχονόμος"

 Ξέρεις γιατί ασχολούμε μαζί σου; ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ! Κάθησα και έψαξα το διαδύκτιο. Διάβασα εφημερίδες και δημοσιεύματα απο την Ελβετία. ΄Ηθελα να δώ τι λένε αυτοί οι άνθρωποι για σένα. Πώς γίνετε αυτός ο μέτριος τερματοφύλακας που βλέπουμε μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό να ήτανε βασικός τόσα χρόνια και να έκανε πρωταθλητισμό στο πρωτάθλημα Ελβετίας; Πώς γίνετε να έχει παίξει ακόμη και στην εθνική Αργεντινής


 Την βρήκα την απάντηση. ΤΟ ΑΞΙΖΕΣ. Οι Ελβετοί πράγματι σε θεωρούν ώς τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ τερματοφύλακα που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια απο το πρωτάθλημα τους. Μάλιστα εκτός απο τερματοφυλακάρα σε θεωρούν και ηγέτη! Συγνώμη αλλά... στον Ολυμπιακό ΓΙΑΤΙ δεν τα δείχνεις; Νομίζω βρήκα την απάντηση και σε αυτό το ερώτημα... άλλωστε φαινότανε και απο την δήλωση που έκανες. Μάλλον έχεις χάσει την ΦΩΤΙΑ απο μέσα σου. Είτε έχεις πάψει να πιστεύεις στον εαυτό σου είτε δεν γουστάρεις να παίζεις για τον Ολυμπιακό και μετάνοιωσες που έφυγες απο την Βασιλεία όπου ήσουν το σίγουρο νούμερο ένα. Δεν ξ'ερω ποιό απο τα δύο είναι χειρότερο. Ειλικρινά εύχομαι να συνεχίσεις να παίζεις καλά... ο κόσμος να σε αποθεώνει και να αποκτήσεις την χαμένη ΠΙΣΤΗ στις ικανότητες σου. Να βγείς και να δηλώσεις ¨ΕΓΩ είμαι το νούμερο ΕΝΑ της ομάδας! Δεν χρειάζετε μεταγραφή η ομάδα και οι Δασκαλάκης και Μέγιερι είναι τυχεροί που μπορούν να μάθουν απο μένα...". 


Είχες και εσύ κάποτε αυτό το ¨ξεχωριστό¨ βλέμμα... όριστέ και η απόδειξη απο κάτω... ΠΟΥ ΠΗΓΕ;;;





Ελπίζω να το θυμηθείς σύντομα... γιατί τώρα δέν το έχεις... 




 Υπήρχε ποτέ περίπτωση να ρωτήσουν τον Όλιβερ Κάν, τον Σμάιχελ, τον Λέμαν, τον Μπουφόν, τον Σιλαβέρτ, τον Χόρχε Κάμπος, τον Κέπκε, τον Σένι, τον Ντούντεκ, τον Σήμαν, τον Μπαρτέζ ή ακόμη και τον τρελό τον Χιγκίτα για το πόιός ήταν ή είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τερματοφύλακας στον κόσμο και να πούνε κάποιον πέρα απο τον εαυτό τους; ΠΟΤΕ! Άν δεν πίστευε στον εαυτό του ο Νικοπολίδης θα είχε ποτέ αντέξει τόσα χρόνια στην σκιά του Βάντσικ στον Παναθηναικό; Θα είχε εξελιχθεί στον καλύτερο έλληνα τερματοφύλακα άν πρώτα δεν το πίστευε ο ίδιος του και δεν συνέχιζε να δουλεύει σκληρά κάθε μέρα παρά τις τόσες απογοητεύσεις; Στο τέλος πήρε την ανταμοιβή του! Κοίτα τι βλέμμα έχουν όλοι αυτοί... κοίτα τι φωτιά βγένει απο την ψυχή τους και με τι ενέργεια αποκρούουν... τι σιγουριά δίνουν στους αμυντικούς τους (άσχετα με το πόσες γκάφες μπορεί να έχουν κάνει...άνθρωποι είναι και αυτοί)... τι έχουν κάνει στις καριέρες τους. 


Όλιβερ Κάν - Ο γίγαντας, ο Ντσέγκις Κάν, ο ανίκητος...



 Νομίζατε μόνο ο Μάικ Τάισον δαγκώνει; Κάνατε λάθος... εδώ ο Κάν δάγκωσε τον Χάικο Χέρλιχ που έπαιζε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.



Πήτερ Σμάιχελ - Ο Βίκινγκ των γκολπόστ





Ροζέριο Σένι - 100 γκόλ (55 με πέναλτι, 45 με εκτελέσεις φάουλ)





Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ - Ο τρελός Παραγουανός


Έχει βάλει μερικά κιλάκια...

Αντρέας Κέπκε - Ο ήρωας του 1996





Χόρχε Κάμπος - Ο μεξικάνος ... ιπτάμενος παπαγάλος


Πίστευε τόσο πολύ στις ικανότητες του που πολλές φορές έβγαινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και έμπαινε ξανά ώς... επιθετικός! Μάλιστα έχει πετύχει 40 τέρματα εκ των οποίων μόλις τα 9 με πέναλτι.
 Είμαι σίγουρος πως άν μπορούσε θα έφτιαχνε μια ομάδα με 11 ... Χόρχε Κάμπος!!!



Ρενέ Χιγκίτα - Ο σκορπιός απο την Κολομβία



Αντώνης Νικοπολίδης - Ο βράχος της Ελλάδας




Γέρζι Ντούντεκ - Ο σπαγκέτι μαν... ο ήρωας των πέναλτι




Γένς Λέμαν - Ο σκληρός γερμανός



Νομίζατε μόνο ο Καραγκούνης έχει κατουρήσει μέσα στο γήπεδο; Ο Λέμαν εδώ με το... εργαλείο στο χέρι... ή μάλλον στο γάντι...


Φαμπιάν Μπαρτέζ - Ο εκκεντρικός γάλλος με την φαλάκρα






Ντέιβιντ Σήμαν - Ο τερματοφύλακας που έμοιαζε με πορνοστάρ




Λουίτζι Μπουφόν - Ίσως ο καλύτερος αυτήν την στιγμή





Και για να μήν νομίζετε ότι όλα αυτά τα λέει ένα βρωμόσκυλο... ένα μπουλντόγκ σαν εμένα... τα ίδια περίπου έχουν δηλώσει στο παρελθόν πολλοί μεγάλοι τερματοφύλακες! Όταν ρώτησαν τον Όλιβερ Κάν μετά απο ένα χαμένο μάτς της ομάδας του τι είναι αυτό που λείπει...τι χρειάζετε η ομάδα για να παίξει σωστή μπάλα και να αρχίσει να νικάει ο Κάν απάντησε "ΑΥΓΑ!!! Αυγά χρειαζόμαστε! Αυτά μας λείπουν!!!!!¨



Κοιτάξτε και τι δήλωσε πρόσφατα ο διεθνής Πολωνός GK της Άρσεναλ Στσέσνι ( Szczesny ) :
¨You need to be crazy [to become a goalkeeper] definitely. Everyone has always said that you need to be crazy to dive around for two hours every day in mud, rain and snow.
I personally believe that for a goalkeeper it’s more the mental side than the technical. If you are strong enough mentally and you’re confident then even if you make a mistake you can recover from it."





*** Δείτε αυτό το βίντεο ***

Υ.Γ.: Μακάρι η ιστορία στον Παναθηναικό με τον πρίγκιπα, τον Τζίγκερ και τον Τσάκα κτλ να τελειώσει σύντομα και να αγοράσει την ομάδα ο πρώτος. Θα ρίξει χρήματα και αυτό θα είναι πολύ καλό για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας δυνατός Παναθηναικός θα κάνει καλό στο πρωτάθλημα μας. Θα κάνει καλό ακόμη και στον Ολυμπιακό. Ο Μοντάλι που ήτανε καλεσμένος στο Καραισκάκη στον αγώνα με την Ντόρτμουντ δήλωσε στο τέλος "Άν ο πρίγκιπας βάλει λεφτά στον Παναθηναικό και τον κάνει πιο δυνατό τότε να είστε σίγουροι πως και ο κ. Μαρινάκης θα βάλει ακόμη περισσότερα χρήματα στον Ολυμπιακό.". Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι ομάδες για να κάνουν μεταγραφή κοιτάνε πρώτα τι μεταγραφές έχει κάνει ο αντίπαλος τους... το έχουμε αυτό το κακό σαν λαός το να κοιτάμε στην αυλή του γείτονα αντί να ασχολούμαστε με την δική μας.


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG