Wednesday, January 16, 2013

Τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα απο 18 ετών και κάτω!


 Οι μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο ψάχνουν για νέους ποδοσφαιριστές σε μικρές ηλικίες. Πρίν γίνουν γνωστοί, πρίν τους ανακαλύψουν άλλες ομάδες. Έχουμε δεί πολλούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν μεταγραφές με ποσά εκατομυρίων σε απίστευτα μικρές ηλικίες... Ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπάρτσα, η Μάντσεστερ κτλ αγοράζουν ακομη και 8χρονα! Τελικά έχουν όντως το βλέμμα τους στο μέλλον ή μήπως είναι παιδικό εμπόριο;

 Προσωπική μου άποψη είναι οτι και οι ελληνικές ομάδες άν θέλουν να ξεφύγουν κάποια στιγμή απο τα ελληνικά δεδομένα (και μιλάω κυρίως για τον Ολυμπιακό που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα) πρέπει να βελτιώσουν τόσο τις ακαδημίες τους όσο και το σκάουτινγκ τους. Επίσης θα έπρεπε να συγκεντρωθούν στην ανακάλυψη παιδιών σε ηλικία 15-17 ετών. Όπως έστω και κατα τύχη είχε γίνει κάποτε με τον Νέρι Καστίγιο που ήρθε στον Ολυμπιακό επί Μαντζουράκη σε ηλικία 16 ετών και ενώ είχε μόλις "κοπεί" απο την Μάντσεστερ Γιουν. επειδή δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας. 

 Ποιοί είναι όμως οι πιο ακριβοί νεαροί ποδοσφαιριστές στον κόσμο αυτήν την στιγμή; Στην παρακάτω λίστα θα δούμε τους 15 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστώς απο 18 ετών και κάτω. Άς ξεκινήσουμε! 

15. Mateo Kovacic

Ο 18χρονος κροάτης Ματέο Κόβατσιτς έχει γεννηθεί στο Λίντζ της Αυστρίας απο τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της οποίας και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Είναι διεθνής με την εθνική ελπίδων της Κροατίας. Ανήκει στην Διναμό Ζάγκρεμπ και στο φετινό πρωτάθλημα Κροατίας έχει σε 11 εμφανίσεις 1 γκόλ και 4 ασίστ. Χειρίζεται την μπάλα εύκολα και με τα δύο πόδια και παίζει κυρίως ως επιτελικός μέσος. Σίγουρα θα τον δούμε σύντομα σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να τον δώ στον Ολυμπιακό. Η αξία του αυτήν την στιγμή είναι κοντά στα 3 εκ. ευρώ.


14. Junior Malanda

 Ο 18χρονος βέλγος είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας νέων του Βελγίου. Παίζει κυρίως ως αμυντικό χάφ αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του στις ακαδημίες της Άντερλεχτ και σε ηλικία μόλις 13 ετών πήρε μεταγραφή για την γαλική Λίλ. Εκεί έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2012 όταν και επέστρεψε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Ζούλτε Βάρεγκεμ όπου και παίζει ως βασικός έχοντας ήδη 18 συμμετοχές φέτος. Η αξία του αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ.


13. Nick Powell

 O 18χρονος Nicholas Edward Powell έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ελπίδων της Αγγλίας τον Νοέμβριο του 2012 απέναντι στην Β. Ιρλανδία. Με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουν. έχει 2 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λίγκ έχοντας μάλιστα σκοράρει και έχει αγωνιστεί 2 φορές και στο φετινό Τσάμπιονς Λίγκ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Crewe και το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε απο την Μάντσεστε για 7,5 εκ. ευρώ! Ο νεαρός κεντρικός μέσος είναι ένα απο τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αγγλίας.  


12. Oliver Torres

 Είναι 18 ετών και έχει 9 συμμετοχές με την εθνική ομάδα νέων της Ισπανίας. Προϊόν των ακαδημιών της Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα ο Ντιέγκο Σιμεόνε και απο τότε έχει τρελάνει όλους τους σκάουτ της Ευρώπης. Είναι ένα απο τα νέα μεγάλα αστέρα του ισπανικού ποδοσφαίρου και ήδη ακούγεται πως η Τσέλσυ είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση πολλών εκατομυρίων για την απόκτηση του. Σύμφωνα με το Transfermarkt.de η αξία του φτάνει τα 3 εκ. ευρώ όμως στην πραγματικότητα μάλλον θα χρειαστούν αρκετά περισσότερα για να τον αγοράσει κάποια άλλη ομάδα απο την Ατλέτικο. Αγωνίζεται ως κεντριλός και ως επιτελικός μέσος.


11. Leon Goretzka

 Όσοι δεν ασχολούνται με το γερμανικό ποδόσφαιρο μάλλον δεν τον έχουν ξανακούσει. Είναι μόλις 17 ετών και είναι ο νεότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής της λίστας μας. Αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος και ώς δεξί χάφ και έχει 1 συμμετοχή με την εθνική νέων της Γερμανίας υπο τις οδηγίες του πρώην γερμανού διεθνή Christian Ziege. Αγωνίζεται βασικός στην Μπόχουμ στην 2η κατηγορία της Γερμανίας. Έχει 18 συμμετοχές με 2 γκόλ και 3 ασίστ. Πολύ πιθανόν να τον δούμε σύντομα σε μία απο τις μεγαλύτερες ομάδες της περιοχής δηλαδή είτε στην Ντόρτμουντ είτε στην Σάλκε. Η τιμή του αγγίζει τα 3,5 εκ. ευρώ. 


10. Domenico Berardi

 Ο 18χρονος ύψους 1,78 Ντομένικο Μπεράρντι αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός εξτρέμ αλλά μπορεί να παίξει και στην θέση του επιθετικού ή και απο την δεξιά πλευρά. Τον Νοέμβριο έκανε ντεμπούτο με την εθνική νέων της Ιταλίας απέναντι στην εθνική νέων της Τσεχίας και μάλιστα σκόραρε αμέσως στο πρώτο του παιχνίδι. Αγωνίζεται στην ιταλική Σασσουόλο στην Σέριε Β και έχει σε 18 συμμετοχές 4 γκόλ και 3 ασίστ. Η αξία του φτάνει τα 3,5 εκ. ευρώ. Ήδη ακούγεται πως για την απόκτηση του ενδιαφέρεται η Γιουβέντους, κάτι το οποίο μόνο περίεργο δεν είναι!


9. Jetro Willems

 Ο 18 ετών Jetro Willems αγωνίζεται ώς αριστερό μπάκ. Παρά την νεαρή ηλικία του έχει ήδη παίξει 7 φορές με την εθνική ανδρών της Ολλανδίας! Άν κάτι τον εμποδίζει να γίνει ένα απο τα μεγαλύτερα μπάκ της Ευρώπης αυτό είναι το πρόβλημα που έχει με τους συχνούς τραυματισμούς. Αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζει και πάλι πρόβλημα και δεν είναι ακόμη σίγουρο το πότε ακριβώς θα επιστρέψει. Είναι βασικός στην ολλανδική PSV Eindhoven με την οποία έχει αγωνιστεί τόσο στο πρωτάθλημα Ολλανδίας όσο και στο Γιουρόπα Λίγκ. Η Άιντχοβεν τον είχε αποκτήσει το καλοκαίρι του 2011 απο την Σπάρτα για 800.000 ευρώ και η αξία του αυτήν την στιγμή φτάνει τα 4 εκ. ευρώ!


8. Leandro Paredes

 Ο 18 χρονος Λεάντρο αποτελεί ένα απο τα 2-3 μεγαλύτερα νέα ταλέντα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Βγήκε απο τις ακαδημίες της Μπόκα στην οποία και αγωνίζεται φέτος με τεράστια επιτυχία! Παίζει ώς επιτελικός και αριστερός μέσος και σε 13 μάτς έχει ήδη σκοράρει 4 φορές. Χειρίζεται την μπάλα με την ίδια ευκολία και με τα δυο του πόδια. Άν συνεχίσει έτσι θα τον δούμε σίγουρα αργά ή γρήγορα σε μια απο τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Ακούστηκε τον τελευταίο μήνα πως ενδιαφέρονται για αυτόν η Μίλαν και η Γιουβε! Η αξία του είναι στα 4 εκ. ευρώ.

 
7. Dennis Praet

 Ο 18χρονος βέλγος έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου. Ανήκει στην Άντερλεχτ στην οποία παίζει ως βασικός. Έχει 14 συμμετοχές με 2 γκόλ και 4 ασίστ στο πρωτάθλημα Βελγίου και έχει αγωνιστεί και 5 φορές στο φετινό Τσάμπιονς Λίγκ. Παίζει στην θέση του κεντρικού μέσου και μπορεί να αγωνιστεί και απο την δεξιά πλευρά. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Γκένκ απο την οποία τον απέκτησε η Άντερλεχτο το καλοκαίρι του 2011. Η αξία του είναι κοντά στα 5 εκ. ευρώ! 


 6. Angelo Henriquez

  Έδωσε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα της Χιλής τον Νοέμβριο του 2012 απέναντι στην εθνική ομάδα της Σερβίας και μάλιστα σκόραρε! Είναι 18 ετών και αγωνίζεται στην αγγλική Wigan ώς δανεικός απο την Manchester Utd. η οποία τον απέκτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο απο την Universidad της Χιλής για 5,5 εκ. ευρώ! Η θέση του είναι αυτή του κεντρικού επιθετικού αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στα δυο άκρα της επίθεσης.


5. Lazar Markovic

 Παρά την νεαρή του ηλικία ο 18χρονος Λάζαρ Μάρκοβιτς έχει ήδη 6 συμμετοχές και 1 γκόλ με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Ανήκει στην Παρτιζάν Βελιγραδίου απο τις ακαδημίες της οποίας και αναδείχθηκε. Ο ταλαντούχος επιθετικός μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της επίθεσης όσο και στο αριστερό άκρο όπου και παίζει τις περισσότερες φορές. Στην φετινή Σούπερλιγκα της Σερβίας έχει πετύχει σε 14 συμμετοχές 6 γκόλ και έχει μοιράσει άλλες 6 ασίστ! Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό αλλά μάλλον ευτυχώς για τον ίδιο ήδη ακούγεται πως ενδιαφέρονται για αυτόν η Άρσεναλ και η Τσέλσυ. Και πώς να μην ενδιαφέρονταν δηλαδή μετά απο μια τόσο εντυπωσιακή χρονιά... Έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Η αξία του φτάνει τα 6 εκ. ευρώ!


4. Kurt Zouma

  Ο 18χρονος ύψους 1,87 κεντρικος αμυντικός (μπορεί να παίξει και ώς δεξί μπάκ) της Σέντ Ετιέν έχει τραβήξει τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης πάνω του. Ξεκίνησε στις ακαδημίες της ομάδας και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα την περασμένη σαιζόν ο Christophe Galtier. Έχει παίξει φέτος 9 φορές με την φανέλα της Σέντ Ετιέν στο πρωτάθλημα Γαλλίας και 1 φορά στο γαλλικό κύπελο. Ο μεγάλος του αδερφός ο Λιονέλ αγωνίζεται στην Σωσώ. Η αξία του 18χρονου είναι κοντά στα 6,5 εκ. ευρώ.


 3. Lucas Piazon

 Ένα πολυτάλαντο νεαρό παιδί απο την Βραζιλία. Απο πολύ μικρή ηλικία έκανε θαύματα με την μπάλα και ήταν μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων της Βραζιλίας. Είναι πλέον 18 ετών και αγωνίζεται στην Τσέλσυ που πρόλαβε και τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2012 απο την Σάο Πάολο για 7,5 εκ. ευρώ! Φέτος έχει αγωνιστεί μόλις 17 λεπτά στην Πρέμιερ Λίγκ και όμως πρόλαβε στα λεπτά αυτά να βγάλει 1 ασίστ! Έχει άλλες 2 συμμετοχές στο Λίγκ Κάπ όπου επίσης έχει βγάλει 1 ασίστ. Αγωνίζεται κυρίως ως επιτελικός μέσος όμως μπορεί να αγωνιστεί τόσο αριστερά όσο και στην επίθεση. Άν δεν απογοητευτεί απο τον τεράστιο ανταγωνισμό που έχει στην Τσέλσυ και συνεχίσει να δουλεύει θα γίνει ένα απο τα αστέρια των επόμενων ετών.


 2. Lucas Ocampos

 Άλλος ένας Lucas. Ο 18χρονος Ocampos ανήκει στην γαλλική Μονακό με την οποία αγωνίζεται στην Λίγκ 2 της Γαλλίας. Παίζει ώς επιτελικός μέσος όμως μπορεί να αγωνιστεί εύκολα και στα 2 άκρα της μεσαίας γραμμής. Η Μονακό ξόδεψε το περασμένο καλοκαίρι 11 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει απο την Ρίβερ Πλέιτ της Αργεντινής! Είναι ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο της Αργεντινής σε αυτές τις ηλικίες. Σίγουρα πρέπει να μάθει πολλά ακόμη και πρέπει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όμως άν τα καταφέρει έχει τα προσόντα να γίνει το νέο μεγάλο αστέρι της Αργεντινής. H Τσέλσυ παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη του και είναι έτοιμη να τον "κλέψει" απο την Μονακό.


 1. Gerard Deulofeu Lazaro

  Φτάσαμε στο νούμερο 1 της λίστας μας! Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά... το νούμερο ένα βρίσκεται ήδη σε μία απο τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου (ίσως την κορυφαία), την Μπαρτσελόνα! Ο 18χρονος επιθετικός που αρέσκεται να αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης εχει ήδη 4 συμμετοχές με την εθνική ελπίδων της Ισπανίας και έχει πετύχει και 2 γκόλ. Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν έχει αγωνιστεί ακόμη φέτος αφού βρίσκεται κυρίως στο ρόστερ της 2ης ομάδας ομάδας της Μπάρτσα που παίζει στην 2η κατηγορία της Ισπανίας. Έχει όμως αγωνιστεί 2 φορές στο Τσάμπιονς Λίγκ και άλλη 1 στο κύπελο Ισπανίας. Με την 2η ομάδα της Μπάρτσα εντυπωσιάζει αφού σε 18 μάτς έχει πετύχει 12 γκόλ και έχει βγάλει και 3 ασίστ. Πρόκειται μάλλον για το μεγαλύτερο ταλέντο του ισπανικού και ίσως ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απο 18 ετών και κάτω και σίγουρα πολύ σύντομα θα τον δούμε να λάμπει και στην πρώτη ομάδα! Η αξία του είναι ήδη αρκετά πάνω απο 10 εκ. ευρώ! Για το καλό του.... εύχομαι να να αφήσει την "όμορφη" ζωή και να συγκεντρωθεί στο ποδόσφαιρο!







No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG