Sunday, January 20, 2013

Ολυμπιακός - Γιάννενα 2:0. Μερικά λόγια για την απόδοση των ποδοσφαιριστών.

Μερικά λόγια για την σημερινή εμφάνιση των ποδοσφαιριστών.



 Ο Πίνο είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και το οτι ήρθε στον Ολυμπιακό λόγω της ιστορίας με την Γαλατά που έμεινε πάνω απο μισό χρόνο έξω ήταν μεγάλη τύχη. Ναί ήταν και σωστή επιλογή της διοίκησης που πήρε το ρίσκο. Να τα λέμε όλα! Ρίσκο όχι λόγω της ποιότητας του αλλά επειδή δεν ξέραμε αν ποτέ θα επανέλθει όπως ήταν πρίν τον τραυματισμό.

 Γκρέκο και Μασάδο σήμερα έπαιξαν ποδόσφαιρο και δεν συμφωνώ με όσους λένε το αντίθετο. Δεν λέω οτι έπαιξαν καμιά μπαλάρα αλλά έπαιξαν ποδόσφαιρο. Ο Μασάδο στην σωστή θέση βοήθησε στην ανάπτυξη και είχε και 3 σουτάρες. Ο Γκρέκο στο πρώτο ημίχρονο ήταν σε όλες τις καλές φάσεις μέσα. Ευτυχώς έμεινε έξω ο Μοδέστο που έπρεπε να είχε σταματήσει το καλοκαίρι και θα είχε γίνει ήρωας. Τα τελευταία χρόνια τα πήγαινε μια χαρά και έπαιζε με ψυχή. Φέτος μπορεί να θέλει το μυαλό και η καρδιά αλλά το σωμα του δεν αντέχει. Ξέχασα τον Μανιάτη που σε αντίθεση με άλλα μάτς έδειξε και αυτός απελευθερωμένος και έβγαλε και μερικές μπαλιές προς την επίθεση. Το οτι έτρεχε πάνω κάτω δεν χρειάζονταν κανονικά να το αναφέρω γιατί το ξέρουμε οτι αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Παρόλα αυτά για μένα ο Ολυμπιακός χρειάζεται οπωσδήποτε ένα χάφ που να "δαγκώνει" και να γεμίζει με την παρουσία του το κέντρο!




 Τον Φέτφα θα τον κρίνω όταν παίξει 2-3 μάτς τουλάχιστον συνεχόμενα. Όχι απο μερικά 10λεπτα κάθε 5 αγωνιστικές. Δεν λέω οτι είναι ο νέος Καραπιάλης όπως έγραφαν κάποιοι που σήμερα τον φτύνουν αλλά το παιδί ξέρει μπάλα και έχει αδυναμίες που άν δουλευτούν σωστά μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα πιστεύω.

 Ο Ιμπαγάσα μπήκε και έδωσε ρυθμό στην ομάδα, βοήθησε στην ανάπτυξη, έτρεχε σαν έφηβος και άν ο Ντάσιος δεν έκανε το ακροβατικό να σώσει την μπάλα απο την γραμή θα μιλούσαμε για τρελή γκολάρα!

 Για τους 2 αλγερινούς που πέτυχαν και τα γκόλ τί να πώ; Και οι 2 είναι για μένα πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Ο Αμπντούν για να πώ την αλήθεια δεν έκανε ένα απο τα καλύτερα μάτς του σήμερα. Μάλλον απο τα χειρότερα έκανε. Όμως τον γλιτώνει το γκόλ που πέτυχε και κάποια γυρίσματα που έκανε προς την μεγάλη περιοχή. Ο Τζεμπούρ είναι μεγάλη κλάση ποδοσφαιριστή. Στην φάση του γκόλ ήταν ακριβώς εκεί που χρειάστηκε και έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα. Όμως και αυτός έκανε κάποια λάθη και σε μια φάση νωρίτερα είχε χάσει τετ α τέτ. Ο Μήτρογλου ήταν χαμογελαστός στον πάγκο και όταν μπήκε πάλεψε όπως πάντα. Ίσως πρέπει να καθιερωθεί επιτέλους ως βασικός όσο καλός και να είναι ο Τζεμπούρ. Έχει πάψει να είναι ταλέντο ο Κώστας. Πλέον είναι ολοκληρωμένος επιθετικός και μάλιστα εξαιρετικός στην δουλειά του.




 Στην άμυνα ο Κοντρέρας έσωσε μερικές φάσεις δύσκολες και πήγε να βάλει και γκόλ με ψαλιδάκι ο άνθρωπος :p Και ο Μανωλάς δεν ήταν κακός άν και πρέπει να προσέχει περισσότερο σε κάποιες φάσεις. Ο Μέγιερι όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί όπως στην μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος όταν το σκόρ ήταν 0-0.


 Ο Ντιακιτέ ευτυχώς πήρε και αυτός ευκαιρία. Τον πιστεύω πολύ και θέλω να τον δώ επιτέλους στα χάφ! Επαιξε σαν δεξί μπάκ και κάλυψε καλά την πλευρά του άν και επειδή ο Ολυμπιακός ήταν συνέχεια στην επίθεση περισσότερο έπαιζε σαν δεξί χάφ παρά σαν μπάκ. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον Χολέβας! Σε μια φάση πήγε να το παίξει Μαραντόνα βέβαια... Πέρασε 4 παίκτες και μετά κόπηκε. Είχε στο πρώτο ημίχρονο και ένα έξυπνο σούτ που άλλοι τερματοφύλακες μπορεί και να το έτρωγαν αλλά ο Ταμπάσης αντέδρασε σωστά.



 Είδαμε σήμερα και τον Νικλητσιώτη που βγήκε απο τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και δόθηκε δανεικός σε ομάδα Β' Ολλανδίας (Χέλμοντ) και μετά έμεινε ελεύθερος. Έτρεξε και πάλεψε και δυσκόλεψε και τον Ντιακιτέ σε μια δυο φάσεις. Είχε και μια πολύ καλή μπαλιά-πάσα προς τους επιθετικούς του ΠΑΣ.




No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG