Wednesday, May 1, 2013

Τίκι... και τέλος!


Μπάγιερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 4-0
Μπαρτσελόνα - Μπάγιερν Μονάχου 0-3

Ολόκληρο το Κάμπ Νου χειροκροτάει την Μπάγιερν και δείχνει τον σεβασμό του! Και όχι άδικα! Διότι οι καταλανοί ξέρουν απο ποδόσφαιρο και ξέρουν να αναγνωρίζουν όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος. Και η φετινή Μπάγιερν δεν είναι απλώς καλύτερη... Είναι διαστημική!



 Πολλοί περίμεναν να δούμε σήμερα η Μπάρτσα με τον Μέσι στην 11άδα της να κάνει μαγικά και να δούμε μια απο τις μεγαλύτερες ανατροπές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Όμως ο Μέσι έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού και ανετοιμότητας και η Μπάγιερν έλεγχε το παιχνίδι απο την αρχή μέχρι το τέλος. Αντί να δούμε τίκι τάκα είδαμε τίκι... και τέλος!

Παρακολουθώ γερμανικό ποδόσφαιρο απο το 1988. Τέτοια ομάδα όπως την φετινή Μπάγιερν δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί ποτέ.... Μην την συγκρίνετε με την Ντόρτμουντ. Είναι και οι 2 ομαδάρες αλλά η Μπάγιερν είναι 2 κλάσεις ανώτερη. Δεν έχει κενά πουθενά. Παρόλα αυτά επειδή "Μπάλα είναι" και στην μπάλα γίνονται όλα... χαίρομαι πολύ για το τι θα δούμε στις 25 Μαίου στον τελικό του Λονδίνου. 


 Το Σάββατο στην Μπούντεσλιγκα θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια μικρή πρώτη γεύση αφού η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Μπάγιερν. Μην κάνετε όμως το λάθος να δώσετε μεγάλη σημασία σε όσα δούμε. Ό,τι και να γίνει! Είτε κερδίσει η Ντόρτμουντ είτε την διασύρει η Μπαγιερν μπροστά στο απίστευτο κοινό της! Δεν έχουν καμία σχέση το μάτς του Σαββάτου με εκείνο του τελικού! Άλλωστε το πιθανότερο είναι να δούμε το Σάββατο την 2η ομάδα της Ντόρτμουντ να αντιμετωπίζει την... 3η ομάδα της Μπάγιερν!



Υ.Γ.: Δεν είμαι ούτε Μπάγιερν, ούτε Ντόρτμουντ! Όμως θαυμάζω και τις 2 ομάδες φέτος για διαφορετικούς λόγους την καθεμία. Με διαφορετικά κόνσεπτ, με διαφορετικό σχεδιασμό και διαφορετική οργάνωση... αλλά με τρομερή και σοβαρή δουλειά και με σωστές επενδύσεις επι μια δεκαετία σε όλα τα επίπεδα απο σκάουτινγ και μεταγραφές μέχρι γήπεδα, ακαδημίες κτλ κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα σχολή γερμανικού επιθετικού ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με μια ισχυρή άμυνα. Πραγματικά.... RESPECT!

Υ.Γ.2: Το άγχος θα το έχει η Μπάγιερν. Η Ντόρτμουντ ήδη είναι στον ουρανό... μόνο να κερδίσει μπορεί! Τα τελευταία 5 χρόνια το Τσου Λου το κατακτούσε είτε η Μπαρτσελόνα... είτε η ομάδα που είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα! Άρα; 

Υ.Γ.3: Το πρωτάθλημα το πήρε πανεύκολα... βρίσκεται στον τελικό κυπέλλου... πέρασε στον τελικό του Τσου Λου τώρα. Άν καταφέρει με τον "δάσκαλο" Γιούπ Χάινκες να κατακτήσει το τρέμπλ τότε τι ακριβώς θα βελτιώσει ο Πέπ; Θα έχει τρελό γέλιο η κατάσταση... Άν και για να πώ την αλήθεια ο Γκουαρντιόλα αποκτήθηκε για να δημιουργήσει την Μπάγιερν της επόμενης 10ετίας. Ο Χάινκες είναι 68 ετών. Δεν μπορεί να συνεχίσει για πάντα. Απο την Μπάγιερν τον παρακαλάνε να παραμείνει στην ομάδα σε κάποιον άλλο ρόλο. Ο ίδιος του πιστεύω οτι είναι ενοχλημένος και με το δίκιο του. Κυρίως επειδή ο καλός του φίλος ο Ούλι Χένες δεν τον ενημέρωσε πρίν συμφωνήσει με τον Γκουαρντιόλα και σχεδόν έμαθε απο τις εφημερίδες οτι δεν θα συνεχίσει και του χρόνου! Κάτι μου λέει πως θέλει να συνεχίσει να προπονεί και γιαυτό το πιθανότερο είναι την επόμη σαιζόν να τον δούμε στον πάγκο κάποιας άλλης (τυχερής) ομάδας. Τέτοιοι άνθρωποι ζούνε και πεθαίνουν στα γήπεδα. Δείτε και τον Φέργκιουσον, δείτε τον Ρέχαγκελ κτλ.


Υ.Γ.4: Τρομερό ενδιαφέρον θα έχει άν θα παίξει και πώς θα παίξει ο Μάριο Γκέτσε! Ένας ποδοσφαιριστής που η Μπάγιερν ελπίζει υπο τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα να γίνει ο γερμανός Μέσι. Ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο λίγες μέρες πρίν οι βαυαροί "έκλεψαν" απο τους βεστφαλούς για 37 εκ. ευρώ, δηλαδή το ποσό που έλεγε η ρήτρα του.



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG