Wednesday, May 8, 2013

Ποιός Μάκαντου; Ο Ρίβερς!


 Διάβασα σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Πρωταθλητής" πως ο Τζός Πάουελ θέλει μετά τα 2 πρωταθλήματα που έχει σηκώσει στο ΝΒΑ με τους Λέικερς (2009,2010) να πάρει και την Ευρωλίγκα. Το περίεργο δεν είναι αυτό. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι που γράφει πως ο τελευταίος που το κατάφερε ήτανε πρίν απο 25 χρόνια ο Μπόμπ Μάκαντου.



 Η αλήθεια είναι πως ο Μάκαντου που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χήτ ώς βοηθός προπονητή το έχει κατακτήσει 2 φορές και ώς παίκτης με την φανέλα των Λός Άντζελες Λέικερς το 1982 και το 1985. Επίσης ήρθε στην Ευρώπη και οδήγησε με 2 εκπληκτικές εμφανίσεις στο φάιναλ φόρ την Ολίμπια Μιλάνο στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας του 1988!



 Όμως εγώ γιατί θυμάμαι οτι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς που κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 1997 στην Ρώμη με τον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ; Και μάλιστα με την ίδια φανέλα όπως οι Μάκαντου και Πάουελ! Με τους Λέικερς! Το έψαξα και πράγματι καλά θυμόμουν... Την σαιζόν 1988-89 ως ρούκι είχε στεφθεί πρωταθλητής ΝΒΑ έχοντας συμπαίκτες όπως τον Μάτζικ Τζόνσον. Και μπορεί ο Ρίβερς να μην έπαιξε σε πάρα πολλά παιχνίδια... αλλά έπαιξε και ήταν μέλος του ρόστερ των πρωταθλητών όπως δείχνει και η παρακάτω φωτογραφία. Ο Ρίβερς είναι ο τρίτος απο πάνω δεξία (με το 14).





 Μπορεί όλα αυτά μικρή σημασία να έχουν... και το σημαντικότερο να είναι ο Θρύλος να επιστρέψει απο το Λονδίνο με το κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης στις αποσκευές του... αλλά επειδή ο Ντέιβιντ Ρίβερς είναι ο αγαπημένος μου ξένος μπασκετμπολίστας που έχει παίξει στον Ολυμπιακό δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι!

Υ.Γ.: 2 μέρες ακόμη... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!







No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG