Sunday, May 19, 2013

Παιδική κακοποίηση - Μια έξυπνη διαφήμιση για την καταπολέμηση της!


 Είναι ένα θέμα που με τρελένει πραγματικά γιατί τα παιδιά είναι τα πιο αθώα πλάσματα στον κόσμο και όμως κάποιοι ανώμαλοι, διεστραμένοι, επικίνδυνοι και εγκληματίες τα κακοποιούν είτε για να ικανοποιήσουν τις ανώμαλες ανάγκες τους, είτε για να ξεσπάσουν τα νεύρα τους, είτε ακόμη και απο αδιαφορία! 

 Ένας ισπανικός οργανισμός σκέφτηκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να έρθει σε επικοινωνία με αυτά τα παιδιά χωρίς να καταλάβουν τίποτα οι κακοποιοί τους (που τις περισσότερες φορές είναι οι γονείς, συγγενείς ή φίλοι των παιδιών) ακόμη και άν εκείνη την στιγμή βρίσκονται ακριβώς δίπλα τους!

 Πώς γίνεται αυτό; Η διαφήμιση είναι αποτυπωμένη σε κάποιου είδους ειδικής κυρτής επιφάνειας και "εκπέμπει" προς τα μάτια μας 2 διαφορετικές εικόνες ανάλογα με την γωνία απο την οποία κοιτάμε το διαφημιστικό. Έτσι τα μικρά παιδιά (γενικότερα τα άτομα μέχρι 1,35 ύψος) που κοιτάζουν την διαφήμιση βλέπουν άλλη εικόνα και άλλο κείμενο και οι ενήλικες που κοιτάζουν την εικόνα βλέπουν απλώς ένα παιδί και την επιγραφή "Μερικές φορές την κακοποίηση την βλέπουν μόνο τα παιδιά που κακοποιούνται". 

  Σύμφωνα με μια μελέτη που διάβασα στην Ελλάδα κάθε χρόνο κακοποιούνται περίπου 10.000 παιδιά και μάλιστα τα 2/3 των περιπτώσεων αφορούν παιδιά κάτω των 5 ετών! Δεν ξέρω τι να πώ... Να έχετε τα μάτια σας ανοικτά. Να ακούτε τα παιδιά σας. Να εμπιστεύεστε όσα σας λένε. Μην τα αγνοείτε. Μην βάζετε τους εγωισμούς σας πάνω απο τις ανάγκες των παιδιών σας. Και άν τύχει να πέσει στην αντίληψη σας το παραμικρό να το καταγγείλετε ΑΜΕΣΩΣ στην αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες!



Υ.Γ.: Πατώντας στο παρακάτω Link μπορείτε να δώσετε όσα χρήματα επιθυμείτε στην συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να βοηθήσετε το έργο της. Όπως λένε οι υπέυθυνοι "Ακόμη και 3 ευρώ είναι σημαντική βοήθεια!".


Υ.Γ.2: Η σελίδα της ANAR είναι: http://www.anar.org/

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG