Saturday, May 11, 2013

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θέλει τους γερμανούς του!


 Λέω να πρωτοτυπήσω και να ασχοληθώ με ένα θέμα λίγο διαφορετικό παρόλο που δεν θα έχει όσα κλίκ θα είχε άν αποθέωνα την ομάδα και έλεγα για εκατομυριοστή φορά ΜΠΡΑΒΟ στους παικταράδες μας! Όχι οτι δεν το αξίζουν... Το υπεραξίζουν! Απλώς το ίντερνετ και τα αθλητικά και Ολυμπιακά σάιτ είναι γεμάτα με παρόμοια κείμενα. Κάνω λάθος; Άλλωστε τα κλίκ για μένα δεν είναι αυτοσκοπός και επίσης ό,τι ητανε να πώ το είπα πρίν το μάτς με το άρθρο μου στον RedOnAir και μετά το μάτς στην σελίδα μας στο ΕφΜπί!


 

 Θέλω να ασχοληθώ με το γερμανικό μπάσκετ! Θα μου πείτε "Τρελός είσαι; Όλη η Ευρώπη ασχολείται με τον Ολυμπιακό και εσύ με τους γερμανούς;" Όποιος έχει υπομονή και διαβάσει τα παρακάτω θα καταλάβει στο τέλος τον λόγο! Τουλάχιστον όσοι αγαπάνε το μπάσκετ νομίζω οτι θα συμφωνήσουν μαζί μου.

 Για να καταλάβετε πόσο αμπάσκετη χώρα είναι η Γερμανία... τα δικαιώματα του Final4 τα έχει αγοράσει τηλεοπτικός σταθμός που μάλιστα έχει 2 κανάλια δικά του (σαν το Eurosport) αλλά δεν το δείχνει πουθενά στην τηλεόραση! Ούτε στην "κανονική", ούτε στην καλωδιακή... Πουθενά! Μόνος τρόπος που το δείχνουν είναι μέσω της ιστοσελίδας τους σε Livestream με κόστος 3 ευρώ ανά αγώνα ή 7-8 ευρώ τον μήνα. Και όταν τους έστειλα έμαιλ για να τους κράξω και για να ρωτήσω γιατί αγοράζουν τα δικαιώματα αφού δεν το δείχνουν... μου απαντήσανε "Συγγνώμη έπεσε μαζί με το τουρνουά τένις και το ice hockey και επειδή αυτά έχουν μεγαλύτερο κοινό αποφασήσαμε να μην το δείξουμε.". Και μιλάω και για τα 2 μάτς των ημιτελικών... όχι μόνο του Ολυμπιακού! Και μάλλον έτσι θα πάει και ο τελικός.... Ά ναί βέβαια... Θα τα δείξει τα μάτς και στην τηλεόραση σε μαγνητοσκόπηση στης 7 το πρωί!!! Ρε δεν μας....

Και απο αυτήν την χώρα βγήκε ο Ντίρκ Νοβίτσκι! Αυτή η χώρα έχει κατακτήσει και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα... Και μάλιστα 3 φορές! Το 1971, το 1985 και το 1993 ως ενωμένη Γερμανία πλέον με MVP της διοργάνωσης τον "δικό μας" Κρίστιαν Βέλπ που ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που σήκωσε το ευρωπαϊκό στην Ρώμη! Και άν σε εμάς το 1987 ο Γκάλης με την παρέα του μας δίδαξαν το άθλημα και το λατρέψαμε... στην Γερμανία δεν ασχολήθηκε σχεδόν κανείς....




Ο Νοβίτσκι είναι αρκετά γνωστός και έχει φέρει τους γερμανούς ΛΙΓΟ πιο κοντά στο μπάσκετ... Στην τηλεόραση τον δείχνει συνέχεια σε διάφορα διαφημιστικά σποτάκια. Διαφημίζει απο ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι πατατάκια! Τον τιτλο των Μάβερικς στο ΝΒΑ τον πανηγύριζαν σαν να ήτανε δικός τους τίτλος! Αλλά 2 μήνες μετά δεν ασχολούνταν κανείς και πάλι!

Άρχισα να ελπίζω ότι θα αυξηθεί το ενδιαφέρον φέτος γιατί με την είσοδο της Μπάγιερν Μονάχου που έριξε λίγο χρήμα (για τα γερμανικά δεδομένα) και με την διαφήμιση που έκανε ο Ούλι Χένες, ο πρόεδρος της Μπάγιερν, κατάφεραν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να κλείσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και να μεταδίδονται τα μάτς της γερμανικής λίγκας για ΠΡΩΤΗ φορά ζωντανά! Και προσπαθούν να φέρουν και μεγάλες πόλεις όπως το Αμβούργο κτλ κοντά στο μπάσκετ... αλλά προς το παρών τίποτα. 


 Θα μου πείτε ¨και εσύ τι ζόρι τραβάς;". O μόνος λόγος που με ενδιαφέρει να ασχοληθούν οι γερμανοί με το μπάσκετ είναι γιατί δεν τους θεωρώ τόσο τελειωμένη περίπτωση όπως τους άγγλους και ειλικρινά το λέω... Δεν θα ήθελα να ξαναδώ Final 4 με άδειο γήπεδο όπως φέτος!!! Και όποιος άκουσε ή διάβασε τις δηλώσεις Μπερτομέου καταλαβαίνει πως δεν υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για χώρες που να μπορούν να αναλάβουν και να παρουσιάσουν ένα ασφαλές και ταυτόχρονα επιτυχημένο Final4. Γενικότερα πιστεύω πως θα αναβαθμιστεί το μπασκετ στην Ευρώπη άν ασχοληθούν σοβαρά και οι γερμανοί και οι άγγλοι. Αλλά είπαμε... οι άγγλοι είναι χαμένη περίπτωση. Οι γερμανοί πιστεύω πως όχι!


 Πρίν κλείσω να πώ και κάτι ακόμη... Άν ποτέ ο Νοβίτσκι παίξει ξανά στην Ευρώπη είμαι βέβαιος πως θα είναι ΜΟΝΟ για την Μπάγιερν Μονάχου! Διότι απο χρήματα δεν έχει καμία ανάγκη... Άν το κάνει θα είναι μόνο και μόνο για να αρχίσουν οι γερμανοί να ασχολούνται (έστω λίγο) πιο σοβαρά με το άθλημα! Και μακάρι να γίνει... Διότι προς το παρών το μπάσκετ στην Γερμανία είναι μετά απο ποδόσφαιρο, τένις, χάντπολ, φορμουλα 1, ice hockey, μπόξ, στίβο, κολύμβηση (!!!) και δεν ξέρω άν ξεχνάω και κανένα άλλο άθλημα... Μόνο το βόλλεϊ είναι σε ίδια ή χειρότερη κατάσταση με το μπάσκετ! Δηλαδή άν ένα κανάλι δείχνει τελικό Euroleague και ένα άλλο δείχνει μπιλιάρδο... φοβάμαι πως περισσότεροι θα βλέπουν το μπιλιάρδο!



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG