Friday, May 3, 2013

Καλό Πάσχα! Αγάπη, υγεία και δύναμη εύχομαι σε όλους!


 Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Μετά την σταύρωση του Κυρίου, που απο αγάπη για εμάς θυσιάστηκε για να μας λυτρώσει απο το προπατερικό αμάρτημα των πρωτόπλαστων ώστε να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε την αιώνια ζωή και μια θέση δίπλα στον Πατέρα μας στον παράδεισο, τώρα περιμένουμε με λαχτάρα την λυτρωτική και σωτήρια Ανάσταση!


 Επειδή σας τα είχα ψιλο-"ψάλει" στο τέλος απο ένα απο τελευταία κείμενα μας σήμερα λέω να περιοριστώ μόνο σε ευχές. Εύχομαι λοιπόν πραγματικά μέσα απο την καρδιά μου και την ψυχή μου όλοι σας να ακούσετε με υγεία το "Χριστός ανέστη" και στην συνέχεια να δεχτείτε την αγάπη των δικών σας ανθρώπων. Να γιορτάσετε και να ξεχάσετε κάθε λύπη, πρόβλημα και στεναχώρια. Φάτε μέχρι να σκάσετε και κατεβάστε όσο κρασί ή μπύρα αντέχετε! Μην αφήνετε κανέναν και τίποτα να σας χαλάσει αυτές τις λίγες ευχάριστες μέρες που μας έχουν απομείνει να βρισκόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και να μοιράζουμε αλλά και να δεχόμαστε χαρά και αγάπη.

 Εύχομαι να πάτε με το καλό στα χωριά σας ή όπου αλλού έχετε αποφασήσει να περάσετε αυτές τις ημέρες και να επιστρέψετε ακόμη καλύτερα! Φυσικά για να συμβεί αυτό... μην ξεχνάτε... άν έχετε πιεί ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΩΝΙ! Και άν δεν σέβεστε ή άν δεν σας ενδιαφέρει ο εαυτός σου τότε τουλάχιστον σεβαστείτε τους συναθρώπους σας ή τις άλλες οικογένειες! Διότι με ένα δικό σας σφάλμα δεν θα "τιμωρηθείτε" μόνο εσείς αλλά δυστυχώς και άλλοι αθώοι που είχανε την ατυχία να βρεθούνε στον δρόμο σας!


Λοιπόν... άλλη μια φορά σας εύχομαι μέσα απ΄την καρδιά μου...
 ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ. ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!



Υ.Γ.: Ελπίζω να πάτε εκκλησία και καλό είναι έστω μερικά λεπτά να σκεφτείτε τι πραγματικά σημαίνει το Πάσχα και τι γιορτάζουμε... Ειδικά στους νέους και τα μικρά παιδιά καλό είναι να τα λέμε ώστε να μην ξεχνάνε ή να μαθαίνουν. Γιατί όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο πολύ αρχίζουμε να μοιάζουμε με τους αμερικάνους και τους ευρωπαίους και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν είναι καθόλου καλό! 

Υ.Γ.2: Για αθλητικά θα τα ξαναπούμε μετά την Ανάσταση. Το θεωρώ λάθος να ασχολούμαστε με αυτά τέτοιες μέρες. Οπότε άν δεν προκύψει κάτι ...εντυπωσιακό... τα ξαναλέμε μετά την Κυριακή!

Υ.Γ.3: Αλήθεια ξέρετε γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά; Κάποτε μου το είχε πεί η γιαγιά μου... Το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Χριστού, το άσπρο απο το βρασμένο αυγό συμβολίζει την σινδόνη με την οποία είχανε τυλίξει το σώμα του Ιησού και ο κρόκος του αυγού συμβολίζει το σώμα Του. Υπάρχει και μια ιστορία σχετικά με τον Καίσαρα και κάτι αυγά... αλλά αυτήν δεν την ξέρω και προσωπικά μου αρκεί η εξήγηση της γιαγιάς μου. Ψάξτε την στο γκούγκλ και θα την βρείτε σίγουρα. Επίσης γνωρίζω πως τα αυγά που βάφονται την Μ.Πέμπτη αντέχουν εκτός ψυγείου για 40 μέρες χωρίς να πάθουν τίποτα. Επίσης έχω ακούσε πως τα αυγά που έχουν βαφτεί Μ.Πέμπτη και τα έχει διαβάσει ιερέας αντέχουν εκτός ψυγείου ακόμη και έναν χρόνο! Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μπορεί και να ισχύει. Άν έχεις πίστη όλα γίνονται!

Υ.Γ.4: Σας έχω και μια συνταγή χαχαχα... Γαρδουμπάκια φούρνου για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να σουβλίσουν κοκορέτσι! http://www.sintagespareas.gr/sintages/gardoumpakia-fournou-eikola.html

Υ.Γ.5: Και να μην ξεχνιόμαστε... Την επόμενη Παρασκευή 10 Μαίου στις 19:00 (άν δεν κάνω λάθος) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Λονδίνο την ΤΣΣΚΑ για το Final4 της Euroleague. Οι ρώσοι το περιμένουν αυτό το μάτς έναν ολόκληρο χρόνο για να πάρουν εκδίκηση για τον περσινό τελικό. Μπορεί να λένε οτι δεν είναι το φαβορί αλλά αυτά είναι παραμύθια. Καί είναι το φαβορί... και κυρίως έχουν το άγχος στις πλάτες τους! Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ πιστεύω πολύ στην ομαδάρα μας! Και άν δεν γίνει και αυτό.... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!

Υ.Γ.6: Και επειδή το γέλιο κάνει καλό σε όλους μας...



 


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG