Wednesday, May 22, 2013

Απαγόρευση εισόδου στους ακροδεξιούς!


 Πρίν απο λίγες μέρες κατάφερε η γερμανική Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ να κερδίσει την άνοδο της στην μπούντεσλιγκα. Την τελευταία αγωνιστική, στο παιχνίδι με την ΦΣΦ Φρανκφούρτης στο γήπεδο της ομάδας, βρέθηκε ο πρόεδρος του NPD ο Χόλγκερ Άπφελ. Το NPD είναι ακροδεξιό γερμανικό κόμμα. Ο Άπφελ βρέθηκε στο γήπεδο και κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών πήρε ένα κομμάτι απο το χορτάρι του αγωνιστικού χώρου. Όταν επέστρεψε σπίτι του πόσταρε στην σελίδα του στο ΕφΜπί μια φωτογραφία όπου ο ίδιος κρατούσε το κομμάτι απ'το χορτάρι.

 Σήμερα η διοίκηση της Μπράουνσβαϊγκ, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, απαγορεύει απο εδώ και στο εξής την είσοδο του Χόλγκερ Άπφελ τόσο στο γήπεδο της ομάδας όσο και στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου αφού δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση ούτε με τον ίδιο αλλά ούτε και με τους ακροδεξιούς γενικότερα! Ο υπεύθυνος τύπου της ομάδας Όλιβερ Φόιγκτ δήλωσε "Δεν γνωρίζαμε οτι βρίσκονταν στο γήπεδο. Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί του ή με την φωτογραφία που δημοσίευσε στο Facebook. Αποστασιοποιούμαστε, όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, απο κάθε είδους ακροδεξιάς κίνησης ή οποιουδήποτε ακροδεξιού τρόπου σκέψης! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί την ομάδα μας για να περνάει τις ακροδεξιές ιδέες του!".



 Σε κάποιον που δεν ζεί στην Γερμανία ίσως η κίνηση αυτή να του προκαλεί έκπληξη. Όμως η αλήθεια είναι πως ο γερμανικός λαός είναι τα τελευταια 15-20 χρόνια ιδιαίτερα "ευαίσθητος" σε τέτοια θέματα και τους ακροδεξιούς και τους ναζιστές τους περιθωριοποιούν! Δεν είναι καθόλου υπερήφανοι για την πρόσφατη ιστορία του έθνους τους και τα όσα φρικτά έκανε ο Χίτλερ. Μάλιστα η ίδια η λέξη "Χίτλερ" είναι σχεδόν ταμπού και σπάνια τον αναφέρουν! Η Γερμανία είναι πλέον μια χώρα πολυεθνική όπου ζούν αρμονικά πολλοί γερμανοί 2ης και 3ης γεννιάς που έχουν προέλθει απο οικογένειες μεταναστών διαφόρων εθνών (Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα, Ασία, Αφρική κτλ) και όλους αυτούς τους ενώνει ο κοινός τρόπος ζωής, τα κοινά βιώματα, η κοινή γλώσσα όπως και η αγάπη για τον τόπο όπου μεγάλωσαν και ζούνε. 

 Γιαυτό και δεν πρέπει να σας φαίνεται παράξενο που η εθνική Γερμανίας αποτελείται απο τόσους "ξένους". Στα μάτια των γερμανών όλοι αυτοί δεν είναι ξένοι. Είναι κανονικοί γερμανοί. Ξέρω πως είναι παράξενο για κάποιους απο εσάς που δεν το έχετε ζήσει ή που δεν έχετε ποτέ ζήσει στο εξωτερικό, όμως πλέον για τους γερμανούς είναι κάτι φυσιολογικό. Και ειλικρινά χαίρομαι πολύ για την αλλαγή στον τρόπο σκέψης και στην νοοτροπία τους. 

 Εννοείται πως υπάρχουν ακόμη και αρκετοί με "παλιό" τρόπο σκέψης, "δεινόσαυροι", κολλημένοι, ακροδεξιοί, ναζιστές ή απλώς γερμαναράδες... αλλά όπως αποδεικνύει και η ανακοίνωση της Μπράουνσβαϊγκ αυτούς τους βάζουν στην άκρη οι "νορμάλ" γερμανοί που ευτυχώς είναι αρκετά περισσότεροι!


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG