Tuesday, October 30, 2012

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι στημένες φάσεις...

 Είχα πεί πρίν το παιχνίδι οτι το θεωρώ δύσκολο. Τελικά... έκανα λάθος! Το παιχνίδι ηταν εύκολο!!! Ο Άρης είναι μια μετριότατη ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που ο ΠΑΟΚ πρίν απο μερικές αγωνιστικές του έριξε 4άρα. Τότε γιατί δεν νικήσαμε; Γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός ήτανε κακός! Όχι μέτριος όπως γράφουν κάποιοι.... αλλά κακός! Ο Άρης έχει 2-3 καλούς παίκτες όπως ο Γιαννιώτας και ο Αγκάνθο. Η άμυνα του όμως πάθαινε πανικό όποτε ο Ολυμπιακός έβγαινε στην επίθεση.


  Ο Ζαρντίμ αποφάσησε να ξεκινήσει παίζοντας 4-3-3. Η γνωστή άμυνα... στην επίθεση Μήτρογλου λόγω του τραυματισμού του Τζεμπούρ, αριστερά Μασάντο (άντε πάλι...), δεξιά Αμπντούν, στα χάφ Μανιάτης και Μοδέστο και στο κέντρο μπροστά απο τα χάφ ο.... Τάτος! Ειλικρινά δεν ξέρω τι όνειρο είδε ο πορτογάλος και έβαλε βασικό τον Τάτο που μέχρι τώρα δεν είχε παίξει καθόλου. Πάντως πρώτη φορά μετά απο χρόνια ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τόσους έλληνες. Μετρώντας και τον Χολέμπας είχε συνολικά έξι έλληνες στην βασική ενδεκάδα!

 Την περίμενα την ισοπαλία. Γενικά περίμενα να δυσκολευτεί ο Ολυμπιακός... άν και για διαφορετικούς λόγους. Κάποιοι φωνάζουν επειδή δεν νικήσαμε. Παιδιά χαλαρώστε λίγο... εντάξει είπαμε το πρωτάθλημα είναι της πλάκας φέτος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα τελειώσει με 30 νίκες σε 30 μάτς. Όποιος το περίμενε αυτό μάλλον δεν έχει παίξει ποτέ μπάλα... ούτε κάν με φίλους. Στο ποδόσφαιρο δεν νικάς πάντα ακόμη και αν είσαι ο καλύτερος. Πόσο μάλλον όταν είσαι κακός... όπως χθές. Δεν με ενόχλησε η ισοπαλία. Άλλες χρονιές θα την θεωρούσαμε επιτυχία. Αυτά που με ενόχλησαν ήταν η κακή εμφάνιση, το γεγονός ότι δεν είχαμε πλάνο, το ότι οι παίκτες διαλέγουν παιχνίδια και οι τουλάχιστον περίεργες επιλογές του προπονητή!


 Τί έφταιξε όμως; Καταρχήν ο αντίπαλος! Ο Άρης μπορεί να μην είναι καμία ομαδάρα όμως οι παίκτες του έδειξαν πάθος και ήθελαν οπωσδήποτε να πάρουν αποτέλεσμα απο τον Ολυμπιακό και άν γίνεται την νίκη! Ο Ολυμπιακός ήτανε κουρασμένος. Οι παίκτες δεν είχανε διάθεση για τρέξιμο. Η ομάδα έχει σοβαρά κενά και φυσικά φταίει ο κακός καλοκαιρινός σχεδιασμός. Όμως αυτά τα έχουμε πεί πολλές φορές. Παρόλα αυτά η ομάδα τέλος Οκτώβρη θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορεί να παίξει 2-3 πάσες, να έχει σχέδιο ανάπτυξης, να έχει τακτική. Όμως δεν υπάρχει τίποτα απο όλα αυτά και αυτό είναι θέμα προπονητή! Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένες επιλογές του πορτογάλου. Ξαφνικά απο το πουθενά βάζει βασικό τον Τάτο και αφήνει στον πάγκο τον Γκρέκο που στα τελευταία μάτς ήτανε πολύ καλός. Επίσης δεν δίνει ξανά χρόνο συμμετοχής σε Βλαχοδήμο, Φέισα και Ντιακιτέ. Η διαχείριση του ρόστερ που κάνει ο Ζαρντίμ μου φαίνεται αρκετά περίεργη. Δεν τον καταλαβαίνω! Αυτό που πιστεύω είναι πως πολύ απλά δεν εμπιστεύεται τους παίκτες του πέρα απο 13-14 άτομα και τους υπόλοιπους τους βάζει μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης... δηλαδή όταν έχει πολλούς τραυματισμούς και γενικότερα απουσίες. Όμως ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνει αποφάσεις παράξενες.

 Να μιλήσω για τον Βλαχοδήμο; Για τον Φετφατζίδη; Για τον Ντιακιτέ που τον έριξε βασικό στο Λονδίνο και νομίζω ότι όσο είχε δυνάμεις δεν τα πήγε άσχημα αλλά μετά έμεινε ξαφνικά σχεδόν εκτός ομάδας γιατί είναι... "ανέτοιμος";  Για τον Φέισα που παίζει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της εθνικής του βασικός και είναι απο τους καλύτερους αλλά στον Ολυμπιακό έχει παίξει μόλις 6 λεπτά επειδή είναι "τραυματισμένος"; Για την έμπνευση που είχε να αλλάζει τους τερματοφύλακες σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι που τον έπεισαν ο Νικοπολίδης, τα ΜΜΕ και ο κόσμος να το σταματήσει; Έχει πάρει πολλές παράξενες αποφάσεις αλλά τα αποτελέσματα τουλάχιστον του δίνουν δίκιο!


 Το ξαναλέω... έχω την εντύπωση πως δεν εμπιστεύεται τους παίκτες που διαθέτει εκτός απο ένα μικρό σύνολο. Αλλιώς δεν εξηγούνται οι επιλογές του. Και ακόμη και έτσι πάλι μου είναι δύσκολο να τον καταλάβω. Δείχνει να μην μπορεί να τους διδάξει έναν τρόπο για να παίζουν... να τους δείξει μερικούς αυτοματισμούς... να φτιάξει μια σωστή τακτική για το ελληνικό πρωτάθλημα όπου οι αντίπαλοι παίζουν πιο σφιχτά, πιο αμυντικά. Οπότε τί κάνει; Μέχρι να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές που θέλει, μέχρι να μπορέσει να τους μάθει να παίζουν όπως αυτός ονειρεύεται αποφάσησε να τους τρελάνει στις προπονήσεις των στημένων φάσεων. Όπως φαίνεται απο τα αποτελέσματα πολύ καλά κάνει! "Άν δεν μπορείτε να παίξετε μπάλα τουλάχιστον να μάθετε να βάζετε την μπάλα στο πλεκτό με εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ!" μοιάζει να σκέφτεται ο πορτογάλος! Και για να πώ την αλήθεια... ευτυχώς που υπάρχουν και οι στημένες φάσεις! Η ομάδα έχει γίνει ειδική στον τομέα αυτό. Σήμερα πέτυχε το ένα γκόλ με πέναλτυ και το άλλο μετά απο εκτέλεση φάουλ. Το γκόλ της ισοφάρισης με την Μονπελιέ επίσης προήλθε απο στημένη φάση, το ίδιο και το 1-0 με την Ξάνθη που άνοιξε τον δρόμο για την νίκη! Γενικότερα έχουμε πάρει πολλούς βαθμούς φέτος απο τις στημένες φάσεις. Έχει δίκιο ο Ζαρντίμ που λέει πώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό όπλο τα καλά φάουλ και κόρνερ... όμως δεν αρκεί μόνο αυτό! Ειδικά ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει μάθει και απαιτεί να βλέπει την ομάδα να παίζει όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει φέτος. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον...


 Για να τελειώνουμε θεωρώ τις αντιδράσεις του κόσμου για την ισοπαλία υπερβολικές, μπορώ όμως να τους καταλάβω αφού η ομάδα παρουσιάστηκε άνευρη και μέχρι την στιγμή που προηγηθηκε ο Άρης με 2-1 δεν έτρεχε σχεδόν κανείς. Μετά το δεύτερο γκόλ του Άρη η ομάδα όπως και με την Μονπελιέ αντέδρασε με ψυχή και βγήκε μπροστά με αποτέλεσμα παρόλο που στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο να κοντέψει να πάρει την νίκη! Και θα το κατάφερνε άν ήτανε λιγάκι πιο εύστοχος ο Μήτρογλου που σήμερα ήτανε ιδιαίτερα άστοχος. Ο Μάρκο Πάντελιτς (άλλος ένας ποδοσφαιριστής που σχεδόν έχει εξαφανιστεί φέτος) έβγαλε μια εκπληκτική πάσα που ήτανε κάτι παραπάνω απο μισό γκόλ. Και όμως η ευκαιρία χάθηκε. Σήμερα ο Ζαρντίμ δεν είχε την τύχη με το μέρος του... 


 Η ομάδα μετά το γκόλ του Άρη άρχισε να τρέχει, να πιέζει και στην ουσία τα τελευταία 15 λεπτά έπαιζε μονότερμα τον Άρη, η άμυνα του οποίου είχε πανικοβληθεί. Τι σημαίνει όμως όλο αυτό; Καταρχήν πως παρόλο που όντως ήτανε κουρασμένοι οι παίκτες είχανε αρκετές δυνάμεις για να τρέξουν και το γεγονός πως στο υπόλοιπο μάτς δεν το έκαναν ήταν είτε επιλογή τους είτε έγινε υποσυνείδητα! Διαλέγουν αγώνες και αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως γιατί όσο αδύναμο και αν είναι το πρωτάθλημα μας φέτος άν παίζεις 10% κάτω απο τις δυνατότητες σου (τουλάχιστον) τότε ο αντίπαλος (όποιος και αν είναι αυτός) μπορεί να βρεί τρόπους να σου κάνει ζημιά! Άλλωστε το παράδεχτηκαν και ίδιοι τους με τις δηλώσεις τους. Μοδέστο, Μανιάτης κ.α. δήλωσαν πώς το πρόβλημα σήμερα ήτανε ψυχολογικό. Δεν ήτανε συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Και μέχρι ενός σημείου τους δικαιολογώ... Όταν έχεις παίξει στο Τσου Λού ένα μεγάλο μάτς, με ανατροπή, με συγκινήσεις... ένα μάτς που παρακολούθησε ολόκληρη η Ευρώπη (και όχι μόνο) και όταν βλέπεις τους βασικούς σου αντίπαλους στην Ελλάδα να χαροπαλεύουν (ΑΕΚ), να φέρνουν άσχημα αποτελέσματα (ισοπαλία ΠΑΟ με ΟΦΗ) και να έχουν μείνει τόσους βαθμούς πίσω σου που σχεδόν σημαίνει πως έχεις πάρει τον τίτλο απο τον Οκτώβριο... τότε πώς να συγκεντρωθείς στο παιχνίδι με τον Άρη; Κανονικά ακόμη και αυτό είναι δουλειά του προπονητή και του τεχνικού του επιτελείου (Νικοπολίδης κτλ). Άν δεν μπορεί ο Ζαρντίμ με τους βοηθούς του να κρατήσει ψηλά την συγκέντρωση και το ενδιαφέρον των παικτών του τότε άς προσλάβουν αθλητικό ψυχολόγο. Δέν είναι ντροπή... πολλές ευρωπαϊκές ομάδες το κάνουν.


 Όσον αφορά την προσωπική απόδοση των παικτών... δεν γίνεται να μην αναφερθώ σε 2 ποδοσφαιριστές που απογοήτευσαν για άλλη μια φορά φέτος. Ο Μασάντο έχει χάσει την εμπιστοσύνη τουλάχιστον του 90% των οπαδών του Ολυμπιακού. Οι περισσότεροι φώναζαν να τον βγάλει ο Ζαρντίμ απο το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι όντως ήτανε και πάλι πολύ κακός! Ακόμη και έτσι όμως ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτυ για την ισοφάριση. Πριν μερικές μέρες έκανε δηλώσεις στον Νόβασπορ ΦΜ ότι θα βελτιωθεί και πως δεν έχουμε δεί τον κανονικό Μασάντο ακόμη. Πότε όμως θα τον δούμε; Πότε; Ο προπονητής τουλάχιστον δείχνει να τον εμπιστεύεται και να του δίνει χρόνο για να "πάρει μπρός". Πόσο όμως θα αντέξει και αυτός την πίεση απο τον κόσμο και το περιβάλλον του; Πόσο θα αντέξει να βλέπει τον Μασάντο να καταστρέφει το παιχνίδι της ομάδας; 


 Ο δεύτερος παίκτης που εννοώ είναι ο Μοδέστο. Προσπαθεί να παίξει τον ρόλο που πέρυσι έπαιζε ο Ορμπάιθ στην ομάδα όμως πρώτον δεν έχει την δική του τεχνική και ικανότητα να αναπτύσει το παιχνίδι και δεύτερον... είτε το θέλει είτε όχι έχει φτάσει σε μια ηλικία που δεν του επιτρέπει να τρέχει επί 90 λεπτά πάνω κάτω! Για μένα ο Μοδέστο φέτος θα έπρεπε να ήτανε μια καλή αλλαγή και όχι να αποτελεί βασικό στέλεχος της 11άδας και να παίζει σε όλα τα μάτς. Απο την κακή απόδοση του Μοδέστο μοιάζει να επηρεάζεται αρνητικά και ο Μανιάτης και ειδικά σήμερα που είχε και τον κακό Τάτο μπροστά του έμοιαζε να τα έχει χαμένα και αυτός.Τον Ιανουάριο και άν ο Ολυμπιακός καταφέρει να συνεχίσει στην Ευρώπη πρέπει να αποκτηθούν οπωσδήποτε 3 τουλάχιστον ποδοσφαιριστές και ο ένας είναι ένα καθαρό γρήγορο αμυντικό χάφ. Απο τότε που σταμάτησε ο Στολτίδης έχουμε σοβαρό πρόβλημα... και είναι ντροπή που τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί ουσιαστική λύση. Αναφέρθηκα ήδη στον Τάτο. Ο Ζαρντίμ τον έβαλε βασικό και ο Τάτος δυσυχώς δεν είχε καλή απόδοση. Όμως άν με την σημερινή του απόδοση "κάηκε" το φταίξιμο ανήκει στον προπονητή που τον έριξε βασικό σε ένα δύσκολο παιχνίδι χωρίς να έχει φροντίσει πρώτα να τον βάλει σε κάποια παιχνίδια ώς αλλαγή να τον "δέσει" με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν ξέρω άν κάνω λάθος... δεν είμαι προπονητής, όμως αυτή είναι η άποψη μου. Όσο για τον Μήτρογλου που πολλοί κράζουν τώρα... για ηρεμήστε! Ο Κώστας έχει κάνει σημαντικότατα βήματα προόδου! Έχει βελτιώσει τόσο το παχνίδι του όσο και τον χαρακτήρα του, τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια! Αποτελεί το μέλλον του Ολυμπιακού στην θέση του σέντερ φόρ και πρέπει οπωσδήποτε να ανανεωθεί νωρίς το συμβόλαιο του. Το να έχεις μια κακή μέρα συμβαίνει σε όλους μας... όποια δουλειά και άν κάνουμε! Τώρα άν συνεχίσει να είναι τόσο άστοχος τότε ναι θα έχουμε πρόβλημα... όμως δεν έχει δείξει κάτι που να μας κάνει να ανησυχούμε πιστεύω. Αντίθετα ήταν ιδιαίτερα εύστοχος μέχρι σήμερα, έπαιρνε καλές θέσεις μέσα στην περιοχή και εκτελούσε δείχνοντας τρομερό ένστικτο σκόρερ. Θα συνέλθει, είμαι σίγουρος για αυτό.



 Μίλησα για 3 τουλάχιστον μεταγραφές τον Ιανουάριο. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος... όπως είπα εννοώ καταρχήν ένα αμυντικό χάφ. Πέρα απο αυτό πρέπει να αποκτηθεί ένας παίκτης για τα άκρα. Δεν ξέρω άν αυτός θα είναι ο κολομβιανός που υπάρχει στο Ρέντη και προπονείται αλλά κάποιος πρέπει να αποκτηθεί απο την στιγμή που ο Ζαρντίμ δεν δείχνει να εμπιστέυεται τους Βλαχοδήμο, Φετφατζίδη. Άν τους εμπιστευτεί τότε δεν χρειάζεται μεταγραφή εδώ. Επίσης όπως ακούγεται ο Πάντελιτς θα πάει στον Ατρόμητο του Μπάγιεβιτς και ο Ντιόγκο θεωρείται τελειωμένος (διαβάστε το τελευταίο μας άρθρο). Οπότε πρέπει να αποκτηθεί και ένας επιθετικός για τον πάγκο αφού θα υπάρχουν μετά μόνο οι Τζεμπούρ και Μήτρογλου.

  Ο προπονητής του Άρη δήλωσε μετά το παιχνίδι "Είμαι ευτυχισμένος γιατί σήμερα κερδίσαμε 2 βαθμούς...". Συγνώμη; Πόσους; Μάλλον ήθελε να πεί ότι χάρηκε που έκωψαν 2 βαθμούς απο τον Ολυμπιακό! 


Υ.Γ.: Ο Ολυμπιακός μάλλον δεν βιάζεται να αποκτήσει αντικαταστάτη του Ντόρσεϋ στο μπάσκετ και πολύ καλά κάνει. Περιμένουν να δούν ποιοί παίκτες θα κοπούν ακόμη απο το NBA. Ο Μπαρτζώκας δεν θέλει σκόρερ αλλά πιστό αντίγραφο του Ντόρσεύ, δηλαδή παίκτη με αθλητικά προσόντα που θα παίζει καλή άμυνα και θα μαζεύει πολλά ριμπάουντ. Μακάρι να κάνουν την σωστή επιλογή αφού αυτή θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία της ομάδας φέτος. Ο Ντόρσεϋ εμφανίστηκε μετανιωμένος τις τελευταίες μέρες... αλλά η απόφαση για αντικατάσταση του έχει ληφθεί. Εγώ θα πώ κάτι που έχω ξαναγράψει. Άν το μυαλό του βρίσκεται αποκλειστικά στον Ολυμπιακό μακάρι να βρεθεί τρόπος να παραμείνει. Δύσκολα θα βρεθεί άξιος αντικαταστάτης που θα ταιριάξει με την ομάδα. Πολύ αμφιβάλω όμως για αυτό... δεν ξέρω τι έγινε με την πρόταση πού όπως δήλώσε ο ίδιος έχει απο το ΝΒΑ όμως έχω την εντύπωση πως ο άνθρωπος θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακαός έχει επιζήσει και μετά απο μεγαλύτερες απώλειες στο παρελθόν και θα επιζήσει και μετά την απομάκρυνση του "Χούλκ".


Υ.Γ.2: Μην ξεχνάτε να κάνετε Like την σελίδα μας στο έφ μπί! Το μπλόγκ υπάρχει μόνο χάρη σε σάς και θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο με την δική σας βοήθεια. http://www.facebook.com/thegreekbulldog

Υ.Γ.3: Η ΑΕΚ με την πρόσληψη του Λίνεν έκανε μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Παρόλα αυτά το πιθανότερο αποτέλεσμα την επόμενη εβδομάδα στο... ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πιστεύω πως είναι η ισοπαλία. Θα το παίξω και στο στοίχημα... Ο ΠΑΟ έχει λίγο καλύτερη ομάδα, η ΑΕΚ θα έχει την ψυχολογία και τον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών της. 

Υ.Γ.4: Ο Βασιλόπουλος ήτανε πάντα απο τους αγαπημένους μου παίκτες και ήλπιζα ότι θα καταφέρει να επιστρέψει. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Αυτό που κάνει τώρα όμως είναι λάθος. Η ομάδα και οι Αγγελόπουλοι τον στήριξαν σε δύσκολες για αυτόν εποχές. Το να κάνει τώρα προσφυγή δείχνει αχαριστία και η αχαριστία είναι ένα απο τα 3 πράγματα που με εκνευρίζουν τρελά. Τα άλλα δύο είναι η αδικία και η χαζομάρα. Η συμπεριφορά του κατά κάποιο τρόπο θυμίζει την αντίστοιχη αχάριστη συμπεριφορά του Σχορτσιανίτη. Απο την άλλη βέβαια όταν έχεις συμβόλαιο με έναν παίκτη οφείλεις να το τιμάς... κανείς δεν δουλεύει τσάμπα άσχετα με το γεγονός πως ο Βασιλόπουλος τα τελευταία χρόνια δεν πρόσφερε τίποτα! Τί να πώ... κρίμα για την συμπεριφορά του.

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG