Saturday, October 6, 2012

Μια ήττα με πολλά κέρδη!

 Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε μέσα στο Λονδίνο απο την Άρσεναλ... αλλά βγήκε κερδισμένος! Μάλιστα δεν κέρδισε λίγα αλλά πολλά! Να τα πάρουμε με την σειρά;


 Πρώτα απ'όλα κέρδισε ΗΡΕΜΙΑ. Η ομάδα με την εμφάνιση της απέδειξε ότι παρά τα τεράστια λάθη του καλοκαιριού έχει ποιότητα και μπορεί να σταθεί καλά ακόμη και απέναντι σε δυνατούς αντίπαλους. Έδειξε στοιχεία που δεν είχε εμφανίσει απέναντι στην Σάλκε στο πρώτο παιχνίδι. Σημαντικότερο απ'όλα το ότι επιτέλους έδειξε πάθος αλλά και θέληση για ένα καλό αποτέλεσμα.

 Επίσης κέρδισε πίσω την εμπιστοσύνη ορισμένων οπαδών. Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί έχουν ξενερώσει ή έστω απογοητευτεί με την κατάσταση που επικρατεί φέτος στην Ελλάδα. Το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και η ανυπαρξία των αντιπάλων μας έχουν κάνει πολύ κακό. Φταίνε και άλλα πράγματα όμως! Τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι, η αποδυνάμωση της ομάδας, το ότι αντί να κλείσουν τα κενά που είχαμε ανοίξαμε περισσότερα, το ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση της ομάδας τα λεφτά απο την πώληση Μιραλάς, η έλλειψη οράματος αλλά και θέλησης απο την διοίκιση για κάτι καλύτερο πέρα απο την κατάκτηση του πρωταθλήματος που έχει ώς ανταμοιβή τα έσοδα απο τους ομίλους του τσουλού, η τουλάχιστον "|περίεργη" στάση που κράτησαν τα ΜΜΕ προσπαθώντας να μας βγάλουν τρελούς, αχάριστους και επικίνδυνους... αλλά κυρίως η επιθετική πολιτική της διοίκισης που δεν επιτρέπει κανενός είδους κριτική στις πράξεις της έφεραν αρκετό κόσμο απέναντι στην διοίκιση και κατ'επέκταση μακριά απο την ομάδα μας. Αυτό φάνηκε άλλωστε και απο την μικρή προσέλευση του κόσμου στους αγώνες του Ολυμπιακού. Όμως έχω την εντύπωση πώς ένα αρκετά μεγάλο μέρος του χαμένου ενθουσιασμού έχει επανέλθει απο το βράδυ της Τεράρτης στους οπαδούς της ομάδας. Ίσως ανατραπεί το αρνητικό κλίμα αν σταματήσουν επιτέλους κάποιες άστοχες δηλώσεις όπως αυτές που έκανε ο Μαρινάκης μετά το παιχνίδι ή όπως αυτές που συνηθίζει να κάνει ο κυρ Σάββας σχεδόν καθημερινά... παίζοντας με τα νεύρα μας. Εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι πώς κάτι έχει αλλάξει. Απλώς γίνεται αυτό που είχα πεί εδώ και καιρό. Οι μόνοι που μπορούν να σώσουν την φετινή κατάσταση είναι ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας με την δουλειά τους... και αυτό ακριβώς έχει ξεκινήσει να συμβαίνει.


 'Ενα ακόμη κέρδος είναι η αλλαγή στάσης των ΜΜΕ αλλά και αρκετών οπαδών απέναντι στον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Εκεί που τον είχανε όλοι έτοιμο για διώξιμο στην πρώτη στραβή ξαφνικά φαίνεται να αποκτά τον χρόνο που χρειάζεται για να παρουσιάσει την δουλειά του! Με την εμφάνιση της ομάδας στο Έμιρεϊτς κέρδισε χρόνο αλλά και ηρεμία για να δουλέψει. Απέδειξε πως είναι "κανονικός" προπονητής. Η ομάδα ήτανε καλά στημένη, είχε οργάνωση και ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχουν μειωθεί αισθητά οι φωνές που ακούγονταν γύρω απο το όνομα του. Η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετά κολλήματα (όπως είχε και ο Βαλβέρδε) και έχει κάνει σημαντικά λάθη (όπως την για μένα τουλάχιστον περίεργη απόφαση του να βάζει τον Μέγιερι στην Ευρώπη) όμως δείχνει πως έχει πλάνο, σχέδιο και ξέρει τι ομάδα θέλει να φτιάξει. Το άν θα τα καταφέρει δεν το γνωρίζω όμως θέλω να τον αφήσω να το προσπαθήσει. Άλλωστε ειδικά φέτος με την ανυπαρξία ανταγωνισμού στην Ελλάδα έχει την ευκαιρία να δουλέψει σωστά ώστε την επόμενη σαιζόν να έχει έτοιμη μια πραγματικά δυνατή ομάδα που ίσως καταφέρει να κάνει σημαντικά πράγματα και στην Ευρώπη και κυρίως να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο.


 Επίσης η ομάδα κέρδισε κάποιους νέους παίκτες! Καταρχήν ο Σιόβας που απέδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί σε "νέο Μανιάτη" ο οποίος να μην ξεχνάμε πως στην ουσία ήτανε ο "νέος Μοδέστο". Κάθε χρόνο η ομάδα φαίνεται πως αποκτά απο το πουθενά έναν αμυντικό χάφ. Αυτό οφείλεται βέβαια στο ότι δεν έχει ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ένας ΣΩΣΤΟΣ καθαρός αμυντικός χάφ κατά την διάρκεια των μεταγραφών τα τελευταία χρόνια.. Όπως και να έχει φέτος όλα δείχνουν πώς είναι η σειρά του Σιόβα να εντυπωσιάσει στην συγκεκριμένη θέση. Μακάρι να τα καταφέρει και ειλικρινά νομίζω ότι μπορεί να το κάνει! Στον αγώνα με την Άρσεναλ ήτανε ο ποδοσφαιριστής με το καλύτερο ποσοστό σε πετυχημένες πάσες απο τον Ολυμπιακό με 71% (δεύτερος ο Χολέμπας με 68%). Επίσης ήτανε απο τους ποδοσφαιριστές που τρέξανε τα περισσότερα χιλιόμετρα. Έχει δύναμη, ύψος και τεχνική ενώ σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί δεν είναι ούτε αργός. Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που κέρδισε η ομάδα στο παιχνίδι αυτό ήτανε φυσικά ο Ντιακιτέ που έκανε την πρώτη του εμφάνιση ώς παίκτης του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο που είχε δυνάμεις ήτανε αρκετά καλός. Εμένα μου άρεσε! Στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε αφού είναι ανέτοιμος και σωστά έγινε αλλαγή όμως όσο άντεχε τα πήγε μια χαρά πιστεύω και ειλικρινά περιμένω να τον δώ ακόμη καλύτερο στο μέλλον. Απ'ότι ακούω στο αυριανό μάτς με τον Αστέρα θα παίξει ώς αμυντικό χάφ που είναι και η θέση που συνήθζε να παίζει στην Γαλλία όλα αυτά τα χρόνια. Δεξί μπάκ παίζει μόνο στην εθνική του ομάδα. Ένας τρίτος ποδοσφαιριστής που επίσης έδειξε για πρώτη φορά τόσο καλά στοιχεία ήτανε ο Γκρέκο. Δεν έβγαλε τρελές φάσεις απο την πλευρά του και ούτε έβαλε σε κίνδυνο τους αντίπαλους του αλλά βοήθησε σημαντικά τόσο στα μαρκαρίσματα όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δική του ήτανε και η σέντρα στο γκόλ του Μήτρογλου και πιστεύω πως όσο παίζει τόσο καλύτερος θα γίνεται. Ένα επιπλέον κέρδος ήτανε ο... Μανιάτης! Φυσικά και τον ξέραμε ήδη! Φυσικά και γνωρίζαμε πως τρέχει, μαρκάρει και πιέζει ασταμάτητα όπως και το ότι μπορεί να βοηθήσει ακόμη και οργανωτικά. Όμως πρώτη φορά είδαμε τόσο ΗΓΕΤΙΚΗ εμφάνιση. Απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ο Μανιάτης ήτανε ο τέλειος ΑΡΧΗΓΟΣ. Ο Τοροσίδης καλά θα κάνει να κοιτάξει να παραδειγματιστεί λίγο απο το πάθος και την ψυχή του Μανιάτη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η προσωπικότητα που έβγαλε στο γήπεδο. Απέδειξε ότι δεν είναι απλώς ένας εργάτης αλλά ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτήρα! Χάρηκα ιδιαίτερα όταν την επόμενη μέρα διάβασα πως εκτός απο μένα το ίδιο πρόσεξαν ακόμη και ΜΜΕ του εξωτερικού. Εφημερίδες απο Αγγλία και Ιταλία έγραψαν τα καλύτερα λόγια για τις ηγετικές ικανότητες του. Ο Ολυμπιακός κέρδισε έναν αληθινό αρχηγό!


 Όπως βλέπεται τα κέρδη απο την ήττα ήταν πολλά! Γιαυτό και είμαι αισιόδοξος. Φέτος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα είναι η τέλεια ευκαιρία για δοκιμές και πειράματα. Είναι η ευκαιρία να πάρουν παιχνίδια παιδιά που αλλιώς ίσως να μην έπαιζαν τόσο. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μανωλάς μπορούν να ανδρωθούν και να αποκτήσουν εμπειρίες. Ο ίδιος δήλωσε ότι θεωρεί δάσκαλο του τον Κοντρέρας. Αυτό μου δείχνει ότι δεν είναι και τόσο... κωλόπαιδο όσο κάποιοι τον παρουσιάζουν. Γιατί άν ήτανε τόσο εγωιστής δεν θα δέχονταν κανέναν δάσκαλο στο κεφάλι του! Ο Κοντρέρας κάνει την δουλειά για την οποία έχει αποκτηθεί. Μάλιστα τα πάει καλύτερα απ'ότι περίμενα και πρέπει να το παραδεχτώ αυτό. Δίνει λύσεις με την εμπειρία του και βοηθάει στην εξέλιξη παιδιών όπως ο Μανωλάς, ο Παπάζογλου και ο Σιόβας. Άν συνεχίσει το ίδιο καλά ας μείνει και για άλλον έναν χρόνο έστω ως μια αξιόπιστη λύση απο τον πάγκο. Γιατί την δυάδα των βασικών θα την έχουμε έτοιμη νομίζω με Αβραάμ-Μανωλά! Για όσους βρίζουν τον Μανωλά για την αστάθεια και τα λάθη που κάνει εγώ μόνο ένα θα πώ... σκεφτείτε μισό λεπτό σε τί κατάσταση ήτανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στα 21 του και πόσα λάθη έκανε. 


 Ακόμη θα είναι καλό να δούμε φέτος την περίφημη ελληνοποίηση. Μεγαλύτερη ευκαιρία δεν θα βρεί ποτέ ξανά η ομάδα. Υπάρχει άφθονο ταλέντο στον Ολυμπιακό και ευτυχώς ήδη έχουν πάρει κάποια παιδιά ευκαιρίες. Κυρίως στην άμυνα. Όμως καιρός είναι να δούμε επιτέλους και τους Φετφατζίδη και Βλαχοδήμο να παίζουν. Για μένα είναι τεράστιο λάθος το να θαφτούν όποιο πρόβλημα και αν υπάρχει! Να βρούν τρόπο να το λύσουν! Αποτελούν περουσιακό στοιχείο της ομάδας και πρέπει να επενδύσουν πάνω τους για το μέλλον. Τόσο ταλέντο σπάνια βρίσκεις. Επίσης ταλέντο υπάρχει και στην ομάδα νέων που κάνει μεγάλες εμφανίσεις στο Next Gen. Ειδικά η δυάδα της άμυνας με Ρουγκάλα και Λεάντρο πιστεύω πως έχει μεγάλο μέλλον. Ο Ρουγκάλας για μένα είναι το μελλοντικό σέντερ μπακ της αντρικής ομάδας και ένας πιθανός αρχηγός! Ο Λεάντρο έχει τρομερό σώμα, είναι πολύ δυνατός και έχει εκπληκτικά δυνατό σούτ! Και να σκεφτείτε ότι παραλίγο να φύγει το καλοκαίρι μαζί με τον κολλητό του τον Βάντερσον που πλέον αγωνίζεται στην Νότια Αφρική. Φυσικά εκπληκτικά είναι και τα άκρα της ομάδας νέων με Λυκογιάννη και Καραγκούνη τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα! Για μένα ο Καραγκούνης είναι ο πιο έτοιμος απο τους τέσσερις και θα έπρεπε να πάρει παιχνίδια και στην πρώτη ομάδα φέτος. Άν εξελίξουμε τα νέα παιδιά φέτος και άν όλα πάνε καλά και πάρουμε εύκολα το πρωτάθλημα και πιθανόν και το κύπελο τότε η φετινή χρονιά στο τέλος θα είναι επιτυχημένη οτιδήποτε και αν έχει συμβεί στην Ευρώπη. Για την Ευρώπη τα είπαμε ήδη. Δεν την θεωρώ τελειωμένη! http://greekbulldog.blogspot.de/2012/10/toraarxizei.html


 Χωρίς πολλές σκέψεις και μεγάλες αναλύσεις έφτιαξα με το μυαλό μου μια 11άδα που πιθανόν να δούμε του χρόνου στον Ολυμπιακό. Όπου "μεταγραφή" εννοώ φυσικά παίκτη που πιθανόν να αποκτηθεί ή που πρέπει να αποκτηθεί!

Μέγιερι (ή μεταγραφή)
Σκόνδρας (ή Τόρο) - Αβραάμ - Μανωλάς - Τοροσίδης (Χολέμπας ή μεταγραφή)
Μανιάτης - Σιόβας
Μασάντο (Γκρέκο ή Φουστέρ ανάλογα με το μάτς)
Φετφατζίδης (ή Βλαχοδήμος) - Μεταγραφή (Χολέμπας ή Αμπντούν)
Μήτρογλου (ή Τζεμπούρ)

 Όπως βλέπεται όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς πολλές πολλές μεταγραφές... με αρκετούς νέους σε ηλικία παίκτες, με έλληνες, με ποιότητα! Όλα αυτά για να γίνουν όμως πρέπει να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ σωστά απο φέτος και φυσικά τα παιδιά αυτά να πάρουν αρκετές ευκαιρίες να παίξουν και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και εμπειρίες. Απο την μία μέρα στην άλλη δεν γίνεται μαγικά κανένας να είναι έτοιμος! Δεν ξέρω πως σας φαίνεται εσάς αλλά εμένα μια τέτοια 11άδα δεν θα με στεναχωρούσε καθόλου. Σημασία έχει όμως ότι έχουμε προπονητή στον πάγκο μας και καλό θα είναι να φτιάξει αυτός όποια ομάδα έχει στο μυαλό του χωρίς να τον ενοχλεί κανείς σε αυτό. Εγώ ένα θέλω απο αυτόν. Να είναι δίκαιος! Άλλωστε άν δεν είναι αργά ή γρήγορα θα χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών του και αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Να είστε σίγουροι για αυτό.


Υ.Γ.: Άς τον μαζέψει κάποιος αυτόν τον Αλαφούζο! Δεν γίνεται να λέει ότι γουστάρει χωρίς να έχει συνέπειες! Έχεις αποδείξεις για αυτά που λές; Βγάλτες στην φόρα! Δεν έχεις; Κλείσε το στώμα σου τότε!

Υ.Γ.2: Απίστευτος ο Βενγκέρ! Απαγόρευσε τις αγκαλιές και τις χειραψίες μεταξύ των παικτών της Άρσεναλ γιατί πιστεύει ότι έτσι μεταδίδουν αρρώστειες μεταξύ τους! Μιλάμε για μικροβιοφοβία! Περισσότερα διαβάστε στο: http://www.sport-fm.gr/article/584526



3 comments:

  1. Πολύ σωστά όλα. Μπραβο!
    Μόνο που ο Ντιακιτε είναι εκτός αποστολής για το ματς με τον Αστέρα... όπως και ο Βλαχοδημος...

    ReplyDelete
  2. Τον Βλαχοδήμο λέει τον ετοιμάζει για την Ξάνθη... για να δούμε. Ο Ντιακιτέ εκτός αποστοτολής; Δεν το είχα προσέξει!!! Είχα διαβάσει ότι θα τον βάλει αμυντικό χάφ. Έτσι έγραφαν και οι εφημερίδες το πρωί. Το κοίταξα τώρα και έχεις δίκιο. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Δεν πρέπει να έχει πρόβλημα τραυματισμού. Παράξενη απόφαση. Πήρε μετά απο καιρό τον Τάτο στην αποστολή απ'ότι βλέπω. Για να δούμε..

    ReplyDelete
  3. Και τον Μανιάτη καλά θα είναι να τον ξεκουράσει κάποια στιγμή. Θυμάμαι παλιά λέγαμε για τον καημένο τον Στολτίδη που έπαιζε συνέχεια. Ο Μανιάτης κοντεύει να τον ξεπεράσει φέτος!

    ReplyDelete

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG