Wednesday, October 17, 2012

Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει...

 Δυστυχώς για άλλη μια φορά το μπουλντόγκ... είχε κάποια "προβληματάκια" με την υγεία του... και έτσι μείναμε μακριά σας τις τελευταίες μέρες. Η προσπάθεια που κάναμε για να επιστρέψουμε ήτανε "εντατική"... και χαίρομαι που κερδίσαμε άλλη μια μάχη. Σας έχω ξαναγράψει πως όσο αντέχουμε εδώ θα είμαστε. "ΚΑΚΟ ΣΚΥΛΙ ΨΟΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!". Και άλλωστε νιώθω πως έχει ακόμη δρόμο μπροστά του αυτό το βρωμιάρικό, αλήτικο μπουλντόγκ... Με την δύναμη του Θεού θα ζήσει πολλά χρόνια ακόμη για να ενημερώνει όσους τον διαβάζουν, να εκνευρίζει όσους δεν αντέχουν την αλήθεια, να γελάει με τα ευτράπελα που συμβαίνουν γύρω μας και κυρίως στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πάνω απ'όλα να περνάει καλά με την παρέα σας! Όπως και εσείς περνάτε καλά διαβάζοντας μας ελπίζω.


 Με το που επέστρεψα λοιπόν ένα απο τα πρώτα πράγματα που φρόντισα ήταν να μάθω τι γίνεται στον Ολυμπιακό. Τί άλλαξε τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες που ήμουν... εκτός λειτουργίας; 

  Ά ναί... ήταν εβδομάδα εθνικής... κάτι αρχίζω και θυμάμαι... Τα παιχνίδια προφανώς δεν τα έχω δεί όμως κρίνοντας απο το τα αποτελέσματα και μόνο μπορώ να πώ ότι η εθνική μας πια έχει αποκτήσει όνομα στην Ευρώπη. Η φανέλα έχει αποκτήσει "βάρος". Όταν απέναντι σε μια τόσο δυνατή επίθεση όπως αυτήν της Βοσνίας δεν τρώς γκόλ πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. Το ότι έχουμε πρόβλημα στο σκοράρισμα είναι γνωστό απο το 2004... τουλάχιστον!  Πίσω να μείνει το μηδέν και μπροστά κάπως θα μπεί το γκόλ... αυτή ήτανε η φιλοσοφία του Ρέχαγκελ και την ίδια ακριβώς τακτική συνεχίζει και ο Σάντος. Όσο για την νίκη απέναντι στην Σλοβακία... ήτανε απόλυτα επαγγελματική! Νικήσαμε μια ομάδα αρκετά καλή. Άν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά οι 2 πρώτες θέσεις θα πάνε σε Ελλάδα και Βοσνία. Άν δεν χάσουμε και μέσα στην Βοσνία (που το βλέπω πάρα πολύ πιθανό) τότε μάλλον θα τερματήσουμε στην κορυφή του ομίλου! Το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι πως τραυματίστηκε ο Σιόβας. Μάλλον θα μείνει 2 εβδομάδες εκτός αγώνων. Συνεχίστηκε δηλαδή για άλλη μια φορά η ίδια ιστορία που θέλει κάθε φορά οι επιτυχίες της εθνικής να συνδιάζονται με τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Σάν να ζητάει ο Θεός του ποδοσφαίρου να του "θυσιαστεί" ένας ερυθρόλευκος ποδοσφαιριστής για να πάρει κάποιους βαθμούς η εθνική... τι να πώ πιά!


 Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα του Ολυμπιακού όπως βλέπω αυτό που κυριάρχησε ήταν η πρόσληψη του Αντώνη Νικοπολίδη ώς βοηθού προπονητή της ομάδας! Για να πώ την αλήθεια θα προτιμούσα να του είχε δοθεί η θέση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Νομίζω πως είναι πεντακάθαρα τρία πράγματα μετά και απο αυτήν την κίνηση:

α) Ο πρόεδρος δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με την δουλειά που γίνονταν στην ομάδα και αποφάσησε να κάνει αλλαγές! Έτσι μετά τον Ράντο έφερε τώρα και τον Νικοπολίδη δίπλα στον Ζαρντίμ. Πολύ σημαντικός είναι φυσικά ο χρόνος που γίνονται οι αλλαγές αυτές... δηλαδή πρίν απο τα 2 μάτς με την Μονπελιέ που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη μετά τον χειμώνα ή όχι. Ταυτόχρονα γίνονται συζητήσεις για ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών ενώ ήρθε στην Ελλάδα ο Ζιοβάννι τον οποίο λατρεύει ο κόσμος του Ολυμπιακού και φυσικά έχει γεμίσει ο τόπος με φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει και αυτός κάποιο πόστο. Μακάρι!
β) Ο Νικοπολίδης δεν θα λειτουργεί "απλώς" ώς βοηθός προπονητή αλλά ο ρόλος του θα είναι πολύπλευρος, πολυσύνθετος! Σίγουρα θα εκπαιδεύσει τις νεότερες γεννιές Ολυμπιακών ποδοσφαιριστών για το τι σημαινει η φανέλα που φοράνε... όμως ταυτόχρονα θα εκπαιδευτεί και ο ίδιος του! 
γ) Εδώ φτάνουμε στο τρίτο και μάλλον σημαντικότερο απο όλα τα συμπεράσματα. Νομίζω πως είναι πεντακάθαρο ότι ο Νικοπολίδης προορίζεται για σημαντικότερη θέση απο αυτήν του βοηθού προπονητή στο μέλλον. Για να μην λέμε βλακίες... το πιο πιθανό είναι πως προορίζεται να αντικαταστήσει αργά ή γρήγορα τον Ζαρντίμ! Ο πορτογάλος μπορεί να δηλώνει χαρούμενος που θα έχει δίπλα του τον Αντώνη αλλά σίγουρα δεν είναι χαζός και γνωρίζει και ο ίδιος του καλά ποιόν του έβαλε η διοίκιση δίπλα του και για ποιούς λόγους! Πρέπει να έχει αρκετή πίστη στον εαυτό του και τις ικανότητες του για να μην νιώσει ανασφαλής στην θέση του. Το τι θα συμβεί τελικά δεν μπορώ να το γνωρίζω... όμως όλα δείχνουν ότι κάποια στιγμή θα δούμε τον Αντώνη Νικόπολίδη ώς προπονητή του Ολυμπιακού. Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν απο την πορεία που θα έχει ο Ζαρντίμ και το τι ομάδα θα παρουσιάσει μετά την διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων και κυρίως στα 2 σημαντικά μάτς με τους γάλλους της Μονπελιέ. Πάντως άποψη μου είναι πως αυτός δέν είναι σωστός τρόπος για να στηρίξεις έναν προπονητή!



 Κατα τα άλλα διαβάζω πως ετοιμάζεται για βασικός εναντίον της Ξάνθης ο Ζαραδούκας και πως θα αγωνιστούν και οι Βλαχοδήμος, Ντιακιτέ. Μακάρι... αλλά για να πώ την αλήθεια άν δεν τους δώ να πατάνε χορτάρι με την φανέλα του Ολυμπιακού, με τα μάτια μου, δεν πιστεύω πλέον τίποτα! Έχουν πέσει έξω πάρα πολλές φορές οι αθλητικογράφοι φέτος με τον Ζαρντίμ. Θυμάμαι που μας είχανε φάει επι μια εβδομάδα ότι θα παίξουν μαζί Μήτρογλου και Τζεμπούρ εναντίον της Τρίπολης στην επίθεση και τελικά ο Κώστας έμεινε στον πάγκο. Εύχομαι πάντως να πάρουν ευκαιρίες και ο Ζαραδούκας και ο Βλαχοδήμος και ο "Φέτφα" και ο Τάτος (άν και εμένα δεν με τρελαίνει αυτός) και τα άλλα παιδιά απο την δεύτερη ομάδα που έχουν ταλέντο όπως ο Λυκογιάννης, ο Καραγκούνης, ο Ρουγκάλας, ο Λεάντρο και γιατί όχι και άλλοι! Άλλωστε άν δεν παίξουν στο φετινό ανύπαρκτο απο πλευράς ανταγωνισμού πρωτάθλημα τότε πότε θα παίξουν;



 Ο Σκόνδρας θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει! Πρέπει να αποκτηθεί οπωσδήποτε είτε μείνει ο Τοροσίδης είτε όχι. Πρόκειται για εξαιρετικό δεξί μπάκ. Όσο για την ίδια την υπόθεση ανανέωσης συμβολαίου του Τοροσίδη δεν ξέρω τι να πώ. Είναι ένας παίκτης με τρελή ποιότητα την οποία όμως τα τελευταία δύο χρόνια έχει δείξει μόνο σε παιχνίδια της εθνικής ομάδας! Στα παιχνίδια του Ολυμπιακού παρουσιάζεται σχεδόν αδιάφορος και όλοι συμφωνούν πως θέλει να φύγει και να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Οπότε ποιός ο λόγος για να μείνει; Εκτός και αν το πάρει απόφαση ότι εδώ είναι το παρών και το μέλλον του και εξελιχθεί σε αληθινό ΑΡΧΗΓΟ και όχι σε "αρχηγό" όπως είναι τώρα. Όπως έχω γράψει σε ένα απο τα τελευταία μας θέματα... ας πάρει παράδειγμα απο την εμφάνιση του Μανιάτη στο Λονδίνο για να μάθει πως παίζει ένας πραγματικός αρχηγός. Δεν θέλω να γράψω περισσότερα όμως... θα περιμένω να δώ πως θα εξελιχθεί το θέμα.

Αυτά προς το παρών... περισσότερα απο αύριο! Νάστε όλοι πάντα γεροί... και Ολυμπιακοί!




No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG