Friday, October 19, 2012

Σιγά μην έπαιζε ο Ζαραδούκας...

 Ο Ζαραδούκας αποκλείστηκε τελικά απο την αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Ξάνθη. Όλα αυτά ενώ οι εφημερίδες και τα σάιτ τον θεωρούσαν μέχρι πρίν λίγες ώρες ως φαβορί για την βασική 11άδα... Σας το είχα γράψει απο χθές εγώ: "...διαβάζω πως ετοιμάζεται για βασικός εναντίον της Ξάνθης ο Ζαραδούκας και πως θα αγωνιστούν και οι Βλαχοδήμος, Ντιακιτέ. Μακάρι... αλλά για να πώ την αλήθεια άν δεν τους δώ να πατάνε χορτάρι με την φανέλα του Ολυμπιακού, με τα μάτια μου, δεν πιστεύω πλέον τίποτα! Έχουν πέσει έξω πάρα πολλές φορές οι αθλητικογράφοι φέτος με τον Ζαρντίμ.". Ο ίδιος είναι αρκετά στεναχωρημένος και το δείχνει ακόμη και με σχόλια που κάνει στο ΕφΜπί. Και καλά κάνει δηλαδή... απο την στιγμή που δεν έχει πρόβλημα τραυματισμού δεν καταλαβαίνω τον λόγο που αντιμετωπίζεται απο τον προπονητή σαν να μην υπάρχει.

 Οι 19 παίκτες που ανακοινωθηκαν για την αποστολή με την Ξάνθη είναι οι: Κάρολ, Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Τάτος, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ, Λυκογιάννης, Μασάντο, Κοντρέρας, Ντιακιτέ. Απο αυτούς ένας θα αφαιρεθεί την τελευταία στιγμή ώστε να έχουμε την τελική 18άδα. Πιθανότερο θεωρώ τον Τάτο... ίσως και τον Ντιακιτέ... Ο Βλαχοδήμος λόγω του ότι έπαιζε στην Ξάνθη λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής, έστω για κάποια λεπτά. Ο Λυκογιάννης θα είναι στον πάγκο φαντάζομαι. Δεν έχουμε πολλές επιλογές για την αριστερή πλευρά. Μαντεψιές για 11άδα δεν θέλω να κάνω πάντως. Όχι ακόμη τουλάχιστον... μάλλον ούτε ο Ζαρντίμ δεν ξέρει ακόμη ποιούς θα βάλει.

 Εκτός αποστολής εκτός του Ζαραδούκα είναι και ο... Ντιόγκο. Όχι δεν έχει τραυματισμό. Απλώς είναι ξεκάθαρο πως δεν υπολογίζεται. Άς τον αφήσουν ελεύθερο απο τον χειμώνα να ησυχάσουμε απο αυτόν πια. Ήταν η ίσως χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας μας. Απορώ άν θα βρεί ομάδα όταν μείνει ελεύθερος και ποιά θα είναι αυτή. Το σίγουρο είναι ότι τα λεφτά που παίρνει τώρα απο τον Ολυμπιακό δεν θα τα ξαναδεί στην ζωή του απο άλλη ομάδα. Εκτός και αν ξαφνικά "αναστηθεί" και βγάλει μάτια... αλλά πόσο πιθανό είναι αυτό; Μάλλον όσο πιθανό είναι να γίνει πρωτοσέλιδο στο περιοδικό Muscle & Fitness ο Μαρινάκης!


 Και αφού αναφέρθηκα στον πρόεδρο ας σχολιάσω και την χθεσινή του επίσκεψη στο Ρέντη. Ζήτησε 6 νίκες στα 6 επόμενα μάτς. Δεν του φτάνει αυτό όμως. "Πρέπει να παρουσιάσετε και θέαμα! Είδατε πως αντέδρασε ο κόσμος με την Τρίπολη. Πρέπει να σέβεστείτε το κάθε 1 ευρώ που πληρώνουν οι φίλαθλοι της ομάδας μας!¨. Και ρωτάω εγώ τώρα.... Ο Μαρινάκης το σεβάστηκε το κάθε ευρώ που οι οπαδοί πλήρωσαν, κάνοντας αρκετοί απο αυτούς μάλιστα μεγάλες στερήσεις,  για να βλέπουν τον θρύλο μας; Τα σεβάστηκες τα λεφτά μας εσύ Βαγγέλη; Γιατί ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ σε αυτά που τους είπες... όμως πρίν δώσεις διαταγές και οδηγίες... και πρίν κρίνεις τους ποδοσφαιριστές ή τον Ζαρντίμ... κρίνε πρώτα τον εαυτό σου! Με σεβασμό...


 Ακούω ότι ο Ολυμπιακός θέλει να οργανώσει σωστά το τμήμα σκάουτινγκ του αξιοποιόντας παλιούς παίκτες. Το έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν ότι θεωρώ σημαντικότατα 2 πράγματα που πρέπει να γίνουν άν ο Ολυμπιακός θέλει πραγματικά να ανέβει επίπεδο. Πρώτον να φτιαχτούν και να οργανωθούν ΣΩΣΤΑ οι ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ της ομάδας και δεύτερον να οργανωθεί ένα δίκτυο σκάουτινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο, απο Σκανδιναβία μέχρι Αμερική (βόρεια και νότια) και απο Αφρική μέχρι Ιαπωνία και Ν΄Κορέα! Όλα αυτά με έναν Head Scout με εμπειρία που θα τα οργανώνει...ας είναι ακόμη και ο Κοβάσεβιτς... άν και θα προτιμούσα τον Μπαρμπαλιά! Να βάλουν τον Ζέτεμπεργκ που έχει αποδείξει πως έχει καλό "μάτι" στην Σκανδιναβία και την βόρεια Ευρώπη γενικότερα, τον Καρεμπέ στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Μ. Βρετανία, τον Ζιοβάννι στην Βραζιλία και την Ν.Αμερική κτλ! Διαβάζω ότι ο Μαρινάκης πρότεινε την θέση του σκάουτ για την Βραζιλία στον Ζιοβάννι! Μακάρι να δεχτεί! Νομίζω ότι θα δεχτεί.... Ήδη το πρώτο όνομα που γράφτηκε απο την εφημερίδα "Πρωταθλητής" πως πρότεινε ο Ζιό είναι ο Φελίπε Άντερσον που αγωνίζεται που αλλού; Φυσικά στην Σάντος! Τον έψαξα λιγάκι. Είναι επιτελικός μέσος που μπορεί να παίξει και στα 2 άκρα αφου έχει την ικανότητα να παίξει τόσο με το αριστερό όσο και με το δεξί πόδι. Έχει ύψος 1,75 και είναι 19 ετών. Έχει συμβόλαιο μέχρι τις 2/10/2016 στην Σάντος και η αξία του σύμφωνα με το Transfermarkt είναι 2 εκ. ευρώ. Στην ουσία φέτος ξεπετάχτηκε. Βγήκε απο την ακαδημία της Σάντος. Έχει παίξει ήδη 3 φορές με την εθνική ελπίδων της Βραζιλίας. Με την ομάδα του την Σάντος έχει παίξει στο πρωτάθλημα 28 φορές και έχει πετύχει 3 γκόλ ενώ έχει μοιράσει και 8 ασσίστ! Όχι άσχημα θα έλεγα... Κατα τα άλλα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όμως τον Ζιό τον εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο απο τον Ριβάλντο που μας είχε κουβαλήσει τον Λεοζίνιο ώς "νέο Ριβάλντο". Τουλάχιστον ο Λεοζίνιο δεν είχε κοστίσει τίποτα. Τέλος πάντων... δείτε μερικές φωτογραφίες του Φελίπε.





Περισσότερα για αυτόν μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.transfermarkt.de/de/felipe-anderson/profil/spieler_159372.html

 'Ενας ακόμη που έμεινε και πάλι εκτός αποστολής είναι ο Λιούμπομιρ Φέισα. ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ εδώ. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν γίνεται να παίζει σε τόσα μάτς βασικός με την εθνική Σερβίας και μάλιστα να είναι απο τους καλύτερους παίκτες και στον Ολυμπιακό να έχει αγωνιστεί μόλις... 6 ολόκληρα λεπτά φέτος. Είπαμε πως είναι εύθραυστος σε τραυματιστούς και πρέπει να προσεχθεί... αλλά έχει παραγίνει. Νομίζω πως το παιδί έχει ποιότητα και θα μπορούσε να βοηθήσει. Και ναι... ειλικρινά ΜΠΡΑΒΟ στον Μοδέστο που παλεύει κάθε φορά που παίζει και που στην ηλικία του αντέχει ακόμη... όμως θα προτιμούσα να έβλεπα τον νεαρό σέρβο για τον οποία άλλωστε πληρώσαμε και 3 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουμε. Τι συμβαίνει; Πληρώνει τις "αμαρτίες" του Ντάρκο; Δεν θα έπρεπε! Ειλικρινά εύχομαι να μάθουμε σύντομα τι γίνεται... γιατί ότι κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση αυτή αυτό είναι σίγουρο!


Υ.Γ.: Edit μετά το τέλος του μάτς με την Εφές: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΩΜΑ ΣΑΣ όσοι τολμάτε να γκρινιάζεται... ΕΛΕΟΣ! Απο την περσινή σαιζόν δεν μάθατε ΤΙΠΟΤΑ! Έτσι; Ειλικρινά και ΤΙΠΟΤΑ να μην κερδίσει αυτή η ομάδα φέτος εγώ θα της χρωστάω ευγνωμοσύνη για πάντα μετά τα περσινά! Και όμως η ήττα και κυρίως ο τρόπος που ήρθε για μένα θα είναι ένα καλό μάθημα για την συνέχεια. Είχα γράψει το μεσημέρι πρίν το μάτς ότι το θεωρώ πιο δύσκολο απο το παιχνίδι με τον ΠΑΟ και δικαιώθηκα. Η ομάδα θα συνέλθει και είμαι σίγουρος. Άν ΕΝΑ πράγμα δεν μου άρεσε... ή έστω μου φάνηκε κάπως παράξενο ήτανε οι δηλώσεις Μπαρτζώκα μετά το παιχνίδι. Για τα υπόλοιπα ΔΕΝ ανυσηχώ! 



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG