Thursday, October 25, 2012

Μεγάλος Ολυμπιακός... μικρός Μασάντο!

 Σέντρα Αμπντούν... σούτ Μήτρογλου και γκοοοοοοοοοοόλ!!! 1-2 και όλοι οι γαύροι σε όλον τον πλανήτη πανηγυρίζουν! Τι έγινε όμως μέχρι να φτάσουμε εδώ; Για να λέμε την αλήθεια ο Ολυμπιακός δεν έκανε μεγάλη εμφάνιση! Έγραφα προχθές ότι ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ απο αυτήν την απίθανη Μονπελιέ... την 16η της γαλλικής λίγκας... ,με τον προπονητή της στην εξέδρα... να πάρει 6 βαθμούς με δύο νίκες ή στην χειρότερη περίπτωση 4 βαθμούς. Νομίζω ότι με βάση τα όσα είδαμε δικαιώνομαι. Η Μονπελιέ φέτος είναι ομάδα της σειράς. Στην Γερμανία είχε τεράστια τύχη. Όπως τύχη είχε και ο Ολυμπιακός μέσα στην Γαλλία...


 Μέχρι το γκόλ της Μονπελιέ έπαιζε άνευρα. Χωρίς ταχύτητα, χωρίς να δημιουργεί παιχνίδι, χωρίς να κρατάει μπάλα στο κέντρο, με πολλά κενά, χωρίς να δείχνει ότι θέλει να κυνηγήσει το διπλό... σαν να μην ξέρει ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία για να μείνει ζωντανός στον όμιλο. Η ομάδα ξύπνησε μετά το γκόλ του Σαρμπονιέ (που έκανε χθές ντεμπούτο στο Τσ.Λ.) και πήρε πραγματικά μπρός μετά το γκόλ του Τοροσίδη. Άλλωστε αυτό παραδέχτηκε μετά το μάτς και ο ίδιος του... "Μέχρι εκείνη τη στιγμή (το γκολ της Μονπελιέ) ήμασταν νωχελικοί και δεν παίρναμε τις πρωτοβουλίες που έπρεπε. Μας ξύπνησε το γκολ που δεχθήκαμε και γίναμε κυρίαρχοι του παιχνιδιού, κάνοντας φάσεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο...". Περίπου τα ίδια δήλωσαν και άλλοι παίκτες όπως για παράδειγμα ο Μανιάτης. Αυτό δείχνει ότι δεν παραμυθιάστηκαν απο το αποτέλεσμα... κάτι που είναι πάρα πολύ θετικό! Ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη χάρη στον τσαμπουκά και την ψυχή της ομάδας μετά το γκόλ των γάλλων. Οι παίκτες ξύπνησαν όπως είπε και ο Τόρο και πάλεψαν επί 30 και κάτι λεπτά για να πάρουν την νίκη και με την βοήθεια και της τύχης τα κατάφεραν. Κάποτε έπρεπε να μας βοηθήσει και η τύχη... μια ζωή κόντρα μας πάει. Πήραμε μια μάγκικη νίκη χάρη στο πάθος που έβγαλε η ομάδα. Σε αυτό σίγουρα βοήθησαν πολύ οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο και ακούγονταν να φωνάζουν και να τραγουδάνε επι 90+ λεπτά. Ειδικά επειδή είδα το παιχνίδι χωρίς σχολιασμό αλλά μόνο με τον ήχο του γηπέδου (νάναι καλά η γερμανική συνδρομητική τηλεόραση που δεν φρόντισε να έχει σχολιαστή...) μπορούσα να ακούσω καθαρά τους οπαδούς μας που δώσανε την ψυχή τους! Αυτός ο λαός αξίζει κάθε επιτυχία! Το ίδιο είχε συμβεί και στο Λονδίνο. Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε γήπεδο που παίζει ο Ολυμπιακός! Πραγματικά ΜΠΡΑΒΟ!


 Μπράβο και στους ποδοσφαιριστές μας! Μπράβο γιατί δεν παράτησαν το παιχνίδι μετά το 1-0 άλλα αντίθετα έδειξαν ψυχή και πάλεψαν! Μπράβο σε όλους... εκτός του Μασάντο! Για δεύτερο μάτς στην Ευρώπη χάνει τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει. Δεν φαίνεται να το έχει το γκόλ. Χάνει την ψυχραιμία του μπροστά στο τέρμα. Όμως δεν ήτανε αυτό που με εκνεύρισε. Δεν είναι επιθετικός και γκόλ έχουν χάσει και οι μεγαλύτεροι σκόρερ... Αυτό που με τρέλανε ήτανε η απόδοση του. Ανύπαρκτος ήταν! Ή μάλλον λάθος... υπαρκτός ήταν... δυστυχώς... γιατί με τις ενέργειες του κατέστρεφε το όποιο παιχνίδι της ομάδας. Πάρα πολύ αρνητικός. Στην αρχή λέγαμε ότι φταίει η θέση που παίζει επειδή τον έβαζε ο Ζαρντίμ αριστερά. Όμως και τώρα που παίζει περίπου στην θέση που αγαπάει και πάλι είναι κακός. Προχθές με την Ξάνθη έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης αλλά δεν νομίζω να πλήρωσε ο Ολυμπιακός τόσα λεφτά για να παίζει καλά μόνο απέναντι σε ομάδες όπως την Ξάνθη. Τον θέλεις και εκεί όμως πρώτα απ΄όλα τον θές στην Ευρώπη εκεί όπου μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιολογήσει τα όσα ακούγονταν για αυτόν πρίν αποκτηθεί. Όταν αποκτήθηκε και τον είδα για πρώτη φορά στο μυαλό μου είχε έρθει αμέσως ο ... Όσκαρ! Μοιάζουν απίστευτα πολύ και για πλάκα είχα φτιάξει την παρακάτω εικόνα.


 Τελικά όμως μέχρι στιγμής δείχνει ότι του μοιάζει και σε άλλα στοιχεία πέρα απο το πρόσωπο... Μάλιστα ο φίλος του μπλόγκ μας Thanasis Chrono σχολίασε χθές την φώτο γράφοντας "Ο Όσκαρ πολύ καλύτερος". Δεν θα συμφωνήσω άν και τον καταλαβαίνω. Το θέμα είναι πως με τις εμφανίσεις του έχει απογοητεύσει πολύ κόσμο και έχει κάνει κακό στην ομάδα. Παρόλα αυτά δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω χειρότερο του Όσκαρ ή παλτό γιατί στο παρελθόν έχουμε πεί περίπου τα ίδια και χειρότερα και για άλλους ποδοσφαιριστές και στο τέλος δαγκώναμε την γλώσσα μας. Να σας θυμίσω τον Ζέτεμπεργκ; Λίγα είχε ακούσει τον πρώτο χρόνο; Γιαυτό θα περιμένω, ομως άς κάνει την χάρη σε όλους μας και πρώτα απ'όλα στον εαυτό του και ας βελτιωθεί ΣΥΝΤΟΜΑ. Με τέτοιο Μασάντο πρέπει παίκτες όπως ο Γκρέκο, που στο πρώτο ημίχρονο ήτανε ο καλύτερος μας παίκτης, να έχουν την θέση του βασικού σίγουρη. Όπως επίσης καλό είναι σε κάποια μάτς να δούμε επιτέλους τον Φετφατζίδη ή ακόμη και τον Τάτο (πόσο χειρότερα μπορεί να παίξει δηλαδή;).




 Επειδή αναφέρθηκα στον Γκρέκο... ο άνθρωπος δείχνει γιατί έπαιζε στο καμπιονάτο. Δείχνει γιατί άνηκε σε μια ομάδα όπως η Ρόμα. Είναι ποιοτικός παίκτης και μπορεί να άκουσε πολλά... κυρίως επειδή ήρθε ανέτοιμος και έχασε μέρος της προετοιμασίας... όμως τώρα αποδεικνύει πως μπορεί να βοηθήσει. Έπαιξε καλά στο Λονδίνο και χθές ήταν πάλι πολύ θετικός. Γιαυτό όπως και οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν κατάλαβα γιατί τον έβγαλε ο Ζαρντίμ. Προσοχή... συμφωνώ με την είσοδο του Αμπντούν γιατί η ομάδα χρειαζότανε έναν γρήγορο επιθετικό παίκτη να πιέσει την αδύναμη δεξιά πλευρά της Μονπελιέ. Ίσως να έπρεπε να είχε παίξει απο την αρχή ο Αμπντούν. Όμως διαφωνώ με την έξοδο του ιταλού! Δεν γίνεται να βγάζεις τον καλύτερο σου παίκτη! Βγάλε τον Μασάντο, βγάλε τον Μοδέστο που στο πρώτο ημίχρονο ήτανε πολύ κακός με αποτέλεσμα να έχουμε κενό στο κέντρο (στο 2ο βελτιώθηκε και έδειξε ψυχή), βγάλε τον Φουστέρ που άν και έτρεχε ασταμάτητα και κρατούσε σε εγρήγορση τα μπάκ της Μονπελιέ πήρε την κίτρινη κάρτα και φλέρτασε σε 3 περιπτώσεις με την κόκκινη! Τί να πώ... δεν το κατάλαβα αυτό που έκανε ο Ζαρντίμ όμως απο το αποτέλεσμα βγαίνει δικαωμένος. Όλοι απο το αποτέλεσμα κρίνονται... σίγουρα δεν τα έκανε όλα λάθος. Σωστότατη ήτανε άλλωστε η αλλαγή του Τζεμπούρ (πρέπει κάποτε να μάθει ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα...) με τον Μήτρογλου. Και άς έγινε μόνο επειδή το ζήτησε ο ίδιος ο Τζεμπούρ, κάτι που αρκετοί δεν πρόσεξαν. Ο Μήτρογλου μετά το παιχνιδι με την Άρσεναλ σκοράρει και πάλι. Μακάρι τουλάχιστον στην Ελλάδα να έβαζε ο πορτογάλος 2 επιθετικούς, να βλέπαμε μαζί Τζεμπούρ-Μήτρογλου.

  Στο άρθρο "Τελικά ποιός είναι ο Ζαρντίμ;" http://greekbulldog.blogspot.de/2012/09/blog-post_20.html είχα σχολιάσει ότι η Μπράγκα του Ζαρντίμ έπαιρνε στην Ευρώπη πιο εύκολα αποτέλεσμα εκτός έδρας παρά εντός και γιαυτό και ήμουν αισιόδοξος για την συνέχεια παρά την ήττα την πρώτη αγωνιστική απο την Σάλκε. Συγκεκριμένα είχα γράψει: "Μήπως τώρα το 1-2 με την Σάλκε αρχίζει να μοιάζει κάπως πιο φυσιολογικό; Όπως βλέπεται δεν τα πήγε καθόλου καλά στην έδρα της η Μπράγκα. Σε 5 μάτς εντός είχε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Εκτός έδρας όμως όχι απλώς πήρε θετικά αποτελέσματα αλλά έμεινε χωρίς ήττα! Σε 5 μάτς 2 νίκες και 3 ισοπαλίες! Ειλικρινά αυτό με κάνει κάπως πιο αισιόδοξο για την συνέχεια...". Γιαυτό και δεν θεωρώ τον Ολυμπιακό τελειωμένο στο παιχνίδι με την Σάλκε στο Γκελσενκίρχεν της Γερμανίας. Άν οι γερμανοί νικήσουν την επόμενη αγωνιστική εντός έδρας την Άρσεναλ τότε θα έχουν πάρει ήδη την πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό θα είναι αδιάφοροι. Και όταν είσαι αδιάφορος ακόμη και αν δεν το κάνεις επίτηδες... έστω υποσυνέίδητα παίζεις ένα 10% κάτω απο το στάνταρ σου... και όταν συμβαίνει αυτό δεν βάζεις τα πόδια σου σε κάθε φάση και άν ο αντίπαλος (στην περίπτωση αυτή ο Ολυμπιακός) καίγεται για βαθμούς τότε μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα και ακόμη και την νίκη! Το κακό βέβαια είναι πως με το σημερινό διπλό των γερμανών στο Λονδίνο η Άρσεναλ μάλλον δεν θα έρθει αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική στον Πειραιά.



 Όμως πρίν φτάσουμε στα μάτς με Σάλκε και Άρσεναλ προηγείται ένα άλλο. Αυτό με τους γάλλους στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ να πάρει την νίκη. Άς το κάνει και με μισό μηδέν... με γκόλ του Λυκογιάννη στο 90', με πέναλτυ, με οποιοδήποτε τρόπο! Άν έπρεπε μέσα στο Μονπελίέ οι παίκτες να δείξουν ψυχή, μέσα στο Καραϊσκάκη πρέπει να τα δώσουν ΟΛΑ για την νίκη. Να παίξουν με ψυχή, πάθος, δύναμη αλλά και με καθαρό μυαλό και με υπομονή. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα το θεωρώ πιο δύσκολο απο το χθεσινό παιχνίδι. Οι γάλλοι θα έρθουν για να πάρουν το διπλό όπως πήγε και ο Ολυμπιακός μέσα στην Γαλλία. Δεν έχουν καμιά ομαδάρα όμως έχουν κάποιους παίκτες όπως τον Μπελχάντα (που και χθές μας δυσκόλεψε αρκετά κυρίως στο πρώτο μέρος) που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Άλλωστε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει παιχνίδι και να πάρει πρωτοβουλίες ... και αυτό πιστεύω πως θα θέλουν να το εκμεταλλευτούν οι γάλλοι παίζοντας με αντεπιθέσεις. Για να πώ την αλήθεια το φοβάμαι αρκετά το μάτς... Άν με λίγη τύχη σκοράρουμε νωρίς τότε όλα θα γίνουν εύκολα... αλλιώς θα πρέπει να έχουμε τα ηρεμιστικά έτοιμα δίπλα μας και πάλι!

 Τελος πριν ολοκληρώσω το σημερινό κείμενο... να πώ 2 λόγια για τον Μανωλά. Το παιδί έχει αδικηθεί πολύ απο πολλούς οπαδούς μας λόγω του θείου του. Στο παραμικρό λάθος πέφτει κράξιμο. Ευτυχώς τα πάει πολύ καλά γιατί αλλιώς θα άκουγε πολλά περισσότερα! Ξεχνάνε μερικοί ότι είναι ακόμη μόλις 21 ετών και παρόλα αυτά δείχνει εξαιρετική ωριμότητα στο παιχνίδι του ενώ έχει στοιχεία που λείπουν απο άλλους αμυντικούς μας όπως για παράδειγμα η ταχύτητα. Το έχω ξαναγράψει πως πιστεύω ότι με την επιστροφή Αβραάμ ο Ολυμπιακός θα έχει ένα εκπληκτικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του. Ειδικά την επόμενη σαιζόν που θα έχουν παίξει κάποια παιχνίδια μαζί και που ο μικρός θα έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και εμπειρία πιστεύω πως θα δούμε ένα πολύ δυνατό και σταθερό δίδυμο. Και μην ξεχνάμε ότι πίσω απο αυτούς θα υπάρχει πάντα ο Κοντρέρας για να βοηθάει όπως και παιδιά όπως ο Σιόβας (ελπίζω να καθιερωθεί στα χάφ), ο Παπάζογλου αλλά και οι Ποτουρίδης (που έχει δωθεί δανεικός), Ρουγκάλας και Λεάντρο (που κάνουν δυνατές εμφανίσεις στην ομάδα νέων και τους πιστεύω πολύ... ειδικά τον πρώτο). Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία φέτος στο αδύναμο ελληνικό πρωτάθλημα να βγάλει κάποιους παίκτες για τα επόμενα χρόνια! Πρέπει όλοι αυτοί να πάρουν ευκαιρίες. Το ίδιο ισχύει βέβαια και σε άλλες θέσεις... καιρός είναι να δούμε να παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι Φέτφα, Βλαχοδήμος... ακόμη και ο Φέισα που είναι νέος σε ηλικία. Ο Ζαρντίμ έχει περιορίσει το ρόστερ σε 14-15 άτομα. Τουλάχιστον στην Ελλάδα αυτό καλό θα ήτανε να αλλάξει όμως φοβάμαι ότι ο πορτογάλος δεν θέλει να ρισκάρει ούτε ελάχιστα! Ο Ολυμπιακός αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο και θέλει περισσότερο απο όλους νομίζω να πάρει αυτό το πρωτάθλημα! Μπορεί κανείς να του πεί ότι δεν κάνει καλά; Είμαι σίγουρος ότι απο τον Μαρινάκη (και όχι μόνο) έχει ακούσει άμέτρητες φορές πως πρώτος στόχος είναι ο τίτλος στην Ελλάδα.




 Άς κρατήσουμε τα θετικά που είδαμε χθές όπως το πάθος στο δεύτερο ημίχρονο, τις αποδόσεις των Μανωλά και Κοντρέρας στην άμυνα, το ότι σκόραρε και πάλι ο Μήτρογλου που δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση, το ότι έπαιξε καλά ο Γκρέκο που πολλοί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν "παλτό", την καλή εμφάνιση μετά απο καιρό του Τοροσίδη που επιτέλους έπαιξε με ψυχή και φυσικά πάνω απ'όλα την νίκη! Μακάρι τα αρνητικά να διορθωθούν γρήγορα... μακάρι κάποιοι παίκτες να πάρουν μπρός επιτέλους και ας ελπίσουμε ο Ζαρντίμ να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να αποφεύγει τα λάθη. Γιατί ας μήν γελιόμαστε ... δεν παίξαμε καλά και ο Μήτρογλου με το γκόλ του έσωσε και τον Ζαρντίμ (που μέχρι εκείνη την στιγμή άκουγε τρελά "καντήλια" απο πολλούς οπαδούς του Ολυμπιακού) όπως και τον Μαρινάκη! Είμαι σίγουρος πως άν ο Ολυμπιακός έχανε ή ακόμη και με ισοπαλία... σήμερα θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε ατελείωτα σχόλια για τα λάθη που έγιναν τα καλοκαίρι, για τις άθλιες μεταγραφές, για την τσιγκουνιά του πρόεδρου, για τον τυφλό προπονητή που έχουμε στον πάγκο κτλ. Ίσως κάποια απο αυτά όχι και άδικα... Όποιος πεί ότι δεν σκεφτότανε μέχρι το γκόλ του Τοροσίδη την περσινή ομάδα είναι είτε ψεύτης είτε πολύ αισιόδοξος. Και εγώ το πίστευα στο ημίχρονο ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει... όμως το ίδιο πολύ πιστεύω πως ο περσινός Ολυμπιακός θα την είχε τελειώσει την Μονπελιέ πολύ νωρίτερα και πολύ πιο εύκολα. Επειδή όμως ο περσινός Ολυμπιακός ανήκει στο παρελθόν... εύχομαι ο μελλοντικός Ολυμπιακός του Ζαρντιμ, όταν εφαρμόσει το όποιο πλάνο έχει, να είναι ακόμη καλύτερος! Το τι θα γίνει θα το δούμε στο γήπεδο... προς το παρών ας πανηγυρίσουμε την μεγάλη νίκη και ας χαρούμε επιτέλους!



Υ.Γ.:
Ο Ολυμπιακός πλέον έχει "βαριά" φανέλα ΚΑΙ στην Ευρώπη. Αυτό το έχει πετύχει με τα αποτελέσματα που έχει φέρει τα τελευταία χρόνια και κυρίως πέρυσι. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε που όπως φαίνεται άλλαξε την νοοτροπία της ομάδας. Έτσι ακόμη και σε μάτς που δεν παίζουμε καλά μπορούμε να πάίρνουμε θετικά αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες άπειρες απο ευρωπαϊκά παιχνίδια όπως είναι η Μονπελιέ. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Αποτελέσματα όπως το σημερινό βοηθάνε να ταυτιστούν με την νοοτροπία του νικητή, με την νοοτροπία της μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας, παίκτες νέοι σε ηλικία όπως είναι ο Μανωλάς ή ο Λυκογιάννης κ.α. 

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG