Thursday, November 1, 2012

Το μέλλον της ερυθρόλευκης άμυνας!

 Ο Κοντρέρας θα λείψει για περίπου 2 εβδομάδες. Δηλαδή θα χάσει σίγουρα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την Μονπελιέ στο Καραϊσκάκη. Ποιός θα τον αντικαταστήσει; Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές... Ο Σιόβας που είχε κάνει καλό παιχνίδι με την εθνική ομάδα πρίν τραυματιστεί έχει επανέλθει και όπως φαίνεται θα είναι αυτός που θα μπεί στην 11άδα στην θέση του χιλιανού. 

 Οπότε θα έχουμε λογικά μια αμυντική τετράδα με Τοροσίδη, Μανωλά, Σιόβα και Χολέμπας. 4 έλληνες δηλαδή! Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε καθαρά ελληνική αμυντική 4άδα; Μου θυμίζει εποχές με Μαυρογενίδη, Ανατολάκη, Καραταϊδη, Γεωργάτο... Δηλαδή την άμυνα με την οποία ο Θρύλος έφτασε μέχρι τους "8" του Τσου Λου. Μπορεί ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει την Μονπελιέ με αυτήν την άμυνα; Φυσικά και μπορεί. Σίγουρα θα λείψει η εμπειρία όπως και η ψυχραιμία του Κοντρέρας. Ο Πάμπλο δίνει ηρεμία στην άμυνα. ΄Ομως και ο Σιόβας είναι καλός αμυντικός. Ψηλός, δυνατός με καλή τεχνική. Πιστεύω ότι μπορεί να δέσει καλά με τον Μανωλά.


 Και οι δύο παίκτες είναι διψασμένοι για διακρίσεις και θέλουν να καθιερωθούν στην βασική ομάδα. Στην ουσία δίνουν μάχη οι δυό τους για την θέση του μελλοντικού παρτενέρ του Αβραάμ. Εκτός και αν ο Ζαρντίμ (ή όποιος θα είναι προπονητής την επόμενη σαιζόν...) συνεχίσει να στηρίζεται στον Κοντρέρας, κάτι που θα είναι λάθος πιστεύω. Την επόμενη σαιζόν πρέπει οπωσδήποτε ο Ολυμπιακός να στηρίξει την άμυνα του σε έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Αβραάμ να γίνει ο νέος Μέλμπεργκ και ο Μανωλάς ή ο Σιόβας ο νέος... Αβραάμ! Προσωπικά θεωρώ πιο έτοιμο τον Σιόβα όμως ο Μανωλάς αν συνεχίσει να δουλεύει όπως κάνει μέχρι στιγμής μπορεί να γίνει πραγματικά μεγάλος αμυντικός. 



 Το σίγουρο είναι πως το μέλλον της ερυθρόλευκης άμυνας φαίνεται να είναι εξασφαλισμένο αφού εκτός απο τους Μανωλά, Σιόβα και Κοντρέρας που θα παραμείνει για τουλάχιστον μια σαιζόν ακόμη, υπάρχουν ακόμη οι Παπάζογλου, Ποτουρίδης όπως και οι Ρουγκάλας και Λεάντρο απο την ομάδα νέων. Δύο παίκτες που έχουν εντυπωσιάσει! Ο προπονητής της ομάδας νέων της Άρσεναλ μετά το 0-0 στο Λονδίνο δήλωσε πως οι δυό τους έχουν μεγάλο μέλλον και πως ειδικά ο Ρουγκάλας μοιάζει να έχει ήδη αντρικό σώμα. Συμφωνώ απόλυτα. Πιστεύω πως και οι δύο μπορούν να καθιερωθούν στον Ολυμπιακό και ειδικά απο τον Ρουγκάλα που έχει και ηγετικά προσόντα περιμένω πολλά. Είμαι υπερβολικός; Είμαι υπέραισιόδοξος; Ίσως! Όμως πραγματικά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει ένα καλό σύνολο νεαρών αμυντικών που υπό την καθοδήγηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Κοντρέρας μπορούν να εξελιχθούν και να γίνουν πραγματικά καλοί αμυντικοί.




 Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει όλοι αυτοί να παίξουν απο φέτος όσο γίνεται περισσότερο. Ευκαιρία είναι το φετινό πρωτάθλημα με τους σχεδόν ανύπαρκτους αντίπαλους ώστε να πάρουν ευκαιρία κάποια παιδιά που αλλιώς δεν θα έπαιζαν ποτέ. Η ομάδα φέτος έχασε πολλούς ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν σημαντικές μονάδες της περσινής επιτυχημένης σαιζόν. Όπως έχει πεί και ο Ζαρντίμ φέτος χτίζουμε μια νέα ομάδα. Η χρονιά αυτή είναι μεταβατική. Το πρωτάθλημα θα έρθει επειδή οι αντίπαλοι μας βρίσκονται στην ίσως χειρότερη φάση της ιστορίας τους. Στην Ευρώπη άν νικήσουμε την Μονπελιέ θα έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον την 3η θέση που σημαίνει πως θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη μετά τον χειμώνα. Το σημαντικότερο όμως είναι να χτιστεί η ομάδα της επόμενης 5ετίας και να εξελιχθούν κάποιοι νέοι παίκτες ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη... για τις επόμενες χρονιές! Παίκτες όπως οι Σιόβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Τάτος, Λυκογιάννης αλλά και ο Σκόνδρας άν τελικά αποκτηθεί τον Ιανουάριο. Το έχω ξαναγράψει ότι μέσα σε αυτό το σύνολο ταλαντούχων νέων παιδιών βάζω και τον σέρβο τον Φέισα. Είναι και αυτός νέος σε ηλικία, ξέρει μπάλα και δεν ξέρω γιατί δεν παίζει στον Ολυμπιακό! Δεν το καταλαβαίνω... Και φυσικά μην ξεχνάμε και τον Μέγιερι που στην ουσία κάηκε φέτος λόγω της βλακίας που έκανε ο Ζαρντίμ να κάνει... ροτέισιον στους τερματοφύλακες σε Ελλάδα και Ευρώπη.



Υ.Γ.: Το παιχνίδι εντός με την Μονπελιέ θα είναι πιο δύσκολο απο το παιχνίδι στην Γαλία. Οι γάλοι θα έρθουν για το διπλό όπως πήγε και Ολυμπιακός για το διπλό στην Γαλία. Το φοβάμαι πολύ το παιχνίδι. Μην ξεχνάτε ότι στα τελευταία 4 εντός έδρας παιχνίδια με γαλικές ομάδες ο Ολυμπιακός έχει 4 ήττες! Επίσης η Μονπελιέ μετά την ήττα απο τον Ολυμπιακό έχει ανεβάσει απόδοση, έχει βελτιωθεί και αρχίζει να βρίσκει ρυθμό ενώ με τις νίκες που πήρε ανέβηκε και η ψυχολογία των παικτών της. Το μάτς στο Καραϊσκάκη θέλει πολύ υπομονή. Φυσικά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν... σημαντικό ρόλο θα παίξει και το πώς θα ξεκινήσει το παιχνίδι και αν μπεί ένα γρήγορο γκόλ ή όχι. Πάντως όπως και να έχει πιστεύω πως θα πρέπει άλλη μια φορά να έχουμε τα ηρεμιστικά κοντά μας...

Υ.Γ.2: Με μεγάλη αγωνία περιμένω τις εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ. Ο Ντόρσεϊ δείχνει να μετάνιωσε και προπονήθηκε στο ΣΕΦ αλλά δύσκολα θα παραμείνει. Ο Κρίστμας υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Για να πώ την αλήθεια δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός έχει πράγματι ανάγκη έναν ακόμη παίκτη στην περιφέρεια. Καλά θα κάνουν να αξιοποιηθούν περισσότερο παίκτες όπως ο Μάντζαρης! Αντίθετα άν όντως αποτελέσει οριστικά παρελθόν ο Ντόρσεϊ τότε πρέπει να αποκτηθεί ένας πραγματικά καλός σέντερ. Άν διαβάσει κανείς τα χαρακτηριστικά του σέντερ που ζητάει να βρεί ο Μπαρτζώκας θα πιστέψει ότι ψάχνει τον νέο Ολάζουον ή τον νέο Πάτρικ Γιούιν! Ελπίζω η επιλογή που θα γίνει να αποδειχθεί σωστή αφου θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ομάδας φέτος.

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG