Sunday, October 21, 2012

Άν δεν πάρει τουλάχιστον 4 βαθμούς απο την Μονπελιέ θα έχει αποτύχει!

 Ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ στα δύο παιχνίδια με τους γάλλους της Μονπελιέ να πάρει 2 νίκες! Τόσο απλά! Γιατί πρέπει; Πρώτον γιατί έτσι θα εξασφαλίσει την 3η θέση και μαζί με αυτήν την συνέχεια στο Γιουρόπα Λίγκ, δεύτερον γιατί έτσι θα παραμείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσου Λού και τρίτον και κυριότερον επειδή ο Ολυμπιακός είναι τουλάχιστον μια κλάση ανώτερος απο αυτήν την απίθανη γαλλική ομάδα! Ναί... ακόμη και αυτός ο φετινός Ολυμπιακός με τις τόσες ελλείψεις είναι πιο δυνατός απο την φετινή Μονπελιέ! Δεν έχουν σχέση με την περσινή ομάδα έκπληξη.



 Ο Ολυμπιακός προέρχεται απο το ίσως καλύτερο ημίχρονο που έπαιξε φέτος (δεν λέω παιχνίδι... λέω ημίχρονο γιατί στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός κόντεψε ξανά να μας κοιμήσει...). Στο δεύτερο μέρος με την Ξάνθη, απελευθερωμένος χάρη στο 1-0 του Μανωλά, εκμεταλέυτηκε τους χώρους που του έδωσε ο αντίπαλος και οι παίκτες του ξεκάθαρα εμπνευσμένοι απο την παρουσία του Ζιοβάνι στο γήπεδο αλλά και απο την δίψα του κόσμου για θέαμα άρχισαν να δοκιμάζουν πράγματα που διαφορετικά δεν θα τολμούσανε να κάνουν σε επίσημο παιχνίδι. Ευτυχώς τους βγήκανε πολλά απο αυτά που δοκίμασαν και έτσι είδαμε δυο γκολάρες απο Χολέμπας και Τζεμπούρ. Είμαι σίγουρος ότι και οι ίδιοι οι παίκτες το χάρηκαν το δεύτερο ημίχρονο. Και ακριβώς αυτό είναι που πρεσβεύει ο Ζιοβάνι, την χαρά του ποδοσφαίρου! Άλλωστε και στις πολλές συντεντεύξεις που έδωσε σχολίασε ακριβώς αυτό... δηλαδή ότι το θεωρεί κρίμα που ακόμη και η εθνική Βραζιλίας έχει αλλάξει το σύστημα της και πλέον αγωνίζεται μόνο για το αποτέλεσμα και δεν κοιτάει πια να προσφέρει θέαμα. Έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι μεγάλοι δημιουργικοί παίκτες και έχει γεμίσει ο τόπος με αμυντικά χάφ (και είναι να απορεί κανείς που ο Ολυμπιακός εδώ και 3 χρόνια δεν μπορει να βρεί ΕΝΑ αξιόπιστο να φέρει στο λιμάνι...). Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η άμυνα δείχνει να δένει, ο Χολέμπας έχει φτάσει και πάλι σε καλό επίπεδο, οι επιθετικοί παίζουν καλά και σκοράρουν, η ομάδα είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και ο Ζαρντίμ φαίνεται να έχει τον έλεγχο.


 Αντίθετα η Μονπελιέ πραγματοποιεί μια άθλια σαιζόν μέχρι στιγμής και μόλις έχασε 2-1 απο την Ρέν του Μακούν ο οποίος μάλιστα πέτυχε το πρώτο γκόλ της Ρέν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πλέον βρίσκονται στην 16η θέση της γαλλικής λίγκας! Δεν με τρομάζουν καθόλου. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα τους λείψει ο κεντρικός αμυντικός τους Γκάρι Μποκαλί που δέχτηκε κόκκινη κάρτα απέναντι στην Σάλκε ενώ στον πάγκο τους δεν θα έχουν και τον προπονητή τους Ρενέ Ζιράρ που τιμωρήθηκε απο την ΟΥΕΦΑ με αποκλεισμό απο το μάτς με τον Ολυμπιακό λόγω της άσχημης συμπεριφοράς του στο μάτς με τους γερμανούς! 



 Εντάξει δεν είναι καμιά ομαδούλα η Μονπελιέ. Μην ξεχνάμε ότι κατάφεραν να κλέψουν με 10 παίκτες ισοπαλία απο την Σάλκε. Όμως πιστεύω πως ένας καλός και έξυπνος Ολυμπιακός μπορεί με λιγάκι τύχη να πάρει άν όχι 6 τότε τουλάχιστον 4 βαθμούς απο τους γάλλους στα 2 παιχνίδια που ακολουθούν! Καλύτερος παίκτης τους και μεγάλο τους αστέρι είναι ο 22χρονος μαροκινός Γιουνές Μπελχάντα που σε 2 μάτς στο Τσου Λού έχει φέτος 1 γκόλ και 1 ασσίστ. Στην Γαλλία σε 7 παιχνίδια έχει 2 γκόλ και 2 ασσίστ. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αυτός είναι ο παίκτης που πρέπει να σταματήσουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Λογικά θα έχει αρκετές προσωπικές μονομαχίες με τα αμυντικά χάφ του Ολυμπιακού και κυρίως με όποιον παίξει μέσα αριστερά (Γκρέκο;). Παίζει ώς επιτελικός μέσος αλλά αρκετά συχνά βγαίνει και απο την δεξιά πλευρά και προσπαθεί να επιτεθεί απο τα πλάγια. 



 Μεγάλο όπλο του Θρύλου είναι η εμπειρία του στο Τσάμπιονς Λίγκ και θα πρέπει να παίξει έξυπνα, με υπομονή και φυσικά με πάθος και δύναμη. Οι γάλλοι δεν έχουν εμπειρίες απο ευρωπαϊκά μάτς και αυτό είναι πολύ σημαντικό κέρδος για τον Ολυμπιακό όπως φάνηκε και πέρσι στο παιχνίδι με την άπειρη νεανική Ντόρτμουντ

 Δεν ξέρω τι σύστημα και τι τακτική θα ακολουθήσει ο Ζαρντίμ. Πάντως νομίζω πως για άλλη μια φορά φάνηκε πως ο Χολέμπας είναι κυρίως χάφ και όχι μπάκ και καλό θα είναι να παίξει όπως τον έβαζε πέρσι ο Βαλβέρδε στην Ευρώπη. Είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να βοηθήσει. Μακάρι να μην είναι τυχαίο που δοκιμάστηκε ο Τοροσίδης ώς αριστερό μπάκ για κάποια λεπτά. Άλλωστε ο Τοροσίδης θα μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο αμυντικά και στο μαρκάρισμα απο την αριστερή πλευρά του Μπελχάντα. Επίσης είδαμε τον Μασάντο βελτιωμένο, κάτι που σίγουρα έχει να κάνει με το ότι έπαιξε επιτέλους στην κανονική του θέση! Μακάρι να συνεχιστεί αυτό...

 Τέλος θέλω να γράψω κάτι και για τον Βλαχοδήμο. Το παιδί δεν ξέρω άν είναι έτοιμο ή όχι να βοηθήσει... όμως νομίζω πως έστω στα 10 λεπτά που έπαιξε απέδειξε ότι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό ταχύτητα αλλά και να προσφέρει κάτι το οποίο διψάει ο κόσμος να δεί... ΘΕΑΜΑ! Ελπίζω και αυτός αλλά και ο Φετφατζίδης που δυστυχώς τραυματίστηκε να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες. 


 Επίσης δεν γίνεται να μην αναφερθώ σε τρείς ακόμη ποδοσφαιριστές. Ζαραδούκας, Φέισα, Ντιακιτέ. Ο Ζαραδούκας δήλωσε απογοητευμένος που έμεινε εκτός αποστολής αλλά κάνει υπομονή και περιμένει την ευκαιρία του. Δεν ξέρω τι να πώ... Μετά τον Χολέμπας είναι (θεωρητικά) το νούμερο δύο αριστερό μπάκ και όμως δεν έχει πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής. Για να πώ την αλήθεια πιστεύω πως ο πορτογάλος για κάποιο λόγο δεν τον υπολογίζει και για νούμερο δύο πίσω απο τον Χολέμπας προφανώς έχει τον Λυκογιάννη. Άν όμως ισχύει αυτό τότε ας τον αφήσουν να πάει σε άλλη ομάδα παρά να τον ταλαιπωρούν. Για τον Φέισα το έγραψα και προχθές... στην εθνική Σερβίας παίζει βασικός και είναι απο τους καλύτερους και στον Ολυμπιακό έχει πάρει μόλις 6 λεπτά συμμετοχής. Προφανώς δεν έχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού και είναι έτοιμος κρίνοντας απο τις εμφανίσεις του με την Σερβία. Γιατί δεν παίζει; Ελπίζω οι λόγοι να είναι αγωνιστικοί ή έστω θέμα τακτικής και να μην "πληρώνει" άλλα πράγματα. Φυσικά δεν γνωρίζω και τι συμπεριφορά έχει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού... πάντως επειδή είναι καλός παίκτης σε καλή ηλικία και δώσαμε και 3 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουμε καλό είναι να βρεθεί κάποια λύση γρήγορα. Για τον Ντιακιτέ πάλι τι να πώ... ήρθε και έπαιξε απο το πουθενά εναντίον της Άρσεναλ βασικός και τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο που άντεχαν οι δυνάμεις του ήτανε καλός. Απο τότε εξαφανίστηκε και πάλι. Προφανώς τον θεωρεί ανέτοιμο ο Ζαρντίμ και ίσως να μην έμεινε ευχαριστημένος απο την απόδοση του στο Λονδίνο. Όμως με τόσα κενά και τόσους τραυματισμούς που έχει η ομάδα δεν νομίζω να υπάρχει η πολυτέλεια να θάβονται παίκτες όπως ο Ντιακιτέ ή ο Φέισα.



 Ο Μαρινάκης ζήτησε θέαμα και 6 νίκες στα επόμενα 6 μάτς. Η πρώτη νίκη ήρθε και τουλάχιστον για ένα ημίχρονο είδαμε και θέαμα. Εγώ ζητάω πάθος απο τους ποδοσφαιριστές και να δώ να μάχονται μέσα στο γήπεδο! Προτιμώ με την Μονπελιέ να πάρουμε τα αποτελέσματα και ας μην δούμε καθόλου θέαμα. Θα είμαι ευχαριστημένος με 4 βαθμούς... θα είμαι χαρούμενος με 6. Ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει!

Υ.Γ.: Το Μονπελιέ είναι μια πανέμορφη πόλη... ελπίζω οι παίκτες μας να μην πάνε μόνο για τουρισμό εκεί...






No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG