Tuesday, October 2, 2012

Αποτελεί προνόμιο το να κουνάς το σεντόνι...

 Άλλη μια μέρα έμεινε και θα δούμε τον Θρύλο μας μέσα στο Λονδίνο. Εκεί όπου πέρυσι παίξαμε αληθινό ποδόσφαιρο και σχεδόν πατήσαμε τους άγγλους. Τους έχει μείνει τόση τρομάρα που φέτος μας αντιμετωπίζουν με περισσότερο σεβασμό και αυτό φαίνεται απο τις δηλώσεις τους! Ο Βενγκέρ όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για την δύσκολη νύχτα που πέρασαν με τον Ολυμπιακό και όπως φαίνεται αυτό το έχει περάσει και στους παίκτες του που μιλάνε με αρκετό σεβασμό για την ομάδα μας. Ελπίζω μόνο αυτός ο σεβασμός να μην χαθεί εντελώς την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιώντας μια κακή εμφάνιση!



 'Όπως και να έχει δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πράγμα. Η συμμετοχή στους ομίλους του τσάμπιονς λίγκ δεν είναι κάτι αυτονόητο... δεν είναι κάτι καθημερινό. Αποτελεί προνόμιο για κάθε ομάδα το να έχει την ευκαιρία να κουνήσει το "σεντόνι"! Ρωτήστε μερικούς φίλους σας Παναθηναϊκούς (αν τους βρείτε εκεί χαμηλά που έχουν κρυφτεί), ΑΕΚτσήδες (αυτούς δεν τους βρίσκεται με τίποτα πια...) ή ΠΑΟΚτσήδες κτλ να σας πούνε! Όλοι τους θα έδιναν τα πάντα για να βρεθούν στην δική μας θέση! Ακόμη και αν δέχονταν 7-8 γκόλ σε κάθε αγωνιστική του τσουλού! Διότι το τσάμπιονς λίγκ είναι γιορτή! Άς αφήσουμε για λίγο στην άκρη την μιζέρια και την πίκρα απο τις κινήσεις του καλοκαιριού (και όχι μόνο...) και ας χαρούμε την διοργάνωση. Ας χαρούμε τον αγώνα απο τις συνεντεύξεις πρίν το ξεκίνημα, απο την είσοδο των παικτών στο γήπεδο... το άκουσμα του πασίγνωστου πια ύμνου... μέχρι και κάθε λεπτό ξεχωριστά! 

 Άλλωστε δεν νομίζω να περιμένει κανείς αποτέλεσμα μέσα στο Λονδίνο! Άν έρθει... θα το χαρούμε διπλά! Άν όπως είναι το πιθανότερο χάσουμε τότε θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα 4 παιχνίδια. Εντός και εκτός με την Μοντπελιέ, εκτός με Σάλκε και εντός με Άρσεναλ που θα είναι αδιάφορη όπως και πέρυσι! Να πάρουμε τουλάχιστον την τρίτη θέση!



 Το λέω αυτό γιατί πιστεύω αληθινά πώς με την επιστροφή του Αβραάμ απο την νέα χρονιά και άν γίνουν 2-3 ΣΩΣΤΕΣ μεταγραφές τον χειμώνα (όπως η απόκτηση Σκόνδρα, απόκτηση καθαρού αμυντικού χάφ και αριστερού χάφ ή αριστερού μπάκ) τότε μπορούμε να έχουμε ελπίδες για κάτι καλό. Το γιουρόπα λίγκ είναι θεσμός που συχνά γίνονται εκπλήξεις και εγώ όσο ζώ θα το έχω όνειρο να δώ τον Ολυμπιακό να σηκώνει ευρωπαϊκό τίτλο. Όσο απίθανο και αν είναι! Γιατί άν δεν έχεις όνειρα δεν αξίζει και να ζείς! Άν δεν στοχεύεις ψηλά τότε θα είσαι πάντα μέτριος! Γιαυτό και με ενόχλησαν τόσο πολύ οι φετινές κινήσεις τις διοίκισης. Γιατί μου έδειξαν πως δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε σχέδιο, ούτε οργάνωση! 

 Ανακοινώθηκε η αποστολή της ομάδας μας για το παιχνίδι με την Άρσεναλ αύριο. Εκτός έχουν μείνει οι Τζιμπούρ και Φέισα που κρίθηκαν ανέτοιμοι. Η ομάδα έχει χάσει φέτος ταχύτητα με την φυγή του Μιραλάς και τώρα χωρίς τον Τζιμπούρ γίνεται ακόμη πιο αργή και προβλέψιμη. Δεν είναι καλό αυτό. Όσο για τον Φέισα ειλικρινά πίστευα ότι τον προστάτευαν για να είναι έτοιμος με την Άρσεναλ αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση του είναι σοβαρότερη... ίσως παίξει με τους γάλλους. Τι να πεί κανείς για αυτήν την μεταγραφή. Και μόνο που σκέφτομαι ότι κόστισε όσο είχε κοστίσει η μεταγραφή του Καρεμπέ με πιάνει κάτι στο στομάχι μου... Ά ρε Ντάρκο!



 Το έχω ξαναγράψει ότι δεν καταλαβαίνω την λογική του Ζαρντίμ να βάζει στην Ελλάδα Κάρολ και στην Ευρώπη Μέγιερι. Ακόμη και αν όντως ήθελε να μοιράσει τον χρόνο σε Ελλάδα και Ευρώπη η λογική λέει ότι στο τσουλού πρέπει να παίζει ο έμπειρος τερματοφύλακας για να οργανώσει και την άμυνα που είναι νέα και δεν έχει δέσει ακόμη! Εκτός και άν έχουν δίκιο τα παιδιά που λένε ότι βάζουν τον Μέγιερι για να φανεί στην Ευρώπη και να χρυσοπουληθεί... ντροπή αν είναι όντως έτσι! Άν και με εμφανίσεις όπως με την Σάλκε ποιά ομάδα να πληρώσει για να τον πάρει... 

 Κατά τα άλλα ακούγεται ότι ο πορτογάλος σκέφτεται τον Σιόβα για αμυντικό χάφ ή ακόμη και τον Ντιακιτέ (ίσως και για δεξί μπάκ όπως παίζει στην εθνική του ομάδα) παρόλο που ακόμη δεν έχει παίξει ούτε λεπτό φέτος! Μπορεί και να βγεί "νέος Μανιάτης" ο Σιόβας... δεν το αποκλείω! Όμως γενικά τέτοιες αλχημείες δεν μου αρέσουν. Τουλάχιστον όπως φαίνεται θα παίξει ο Μοδέστο που ξεπέρασε το χτύπημα που είχε. Αλήθεια αυτόν τον Μασάντο γιατί δεν τον βάζει επιτέλους στην θέση του; Στα άκρα που τον βάζει μέχρι σήμερα δεν έχουμε δεί πολλά πράγματα. Κοντεύει να καεί και τώρα διαβάζω ότι έχει και άγχος γιατί σκέφτεται τα 3 εκ. ευρώ που ξόδεψε ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει. Άμα έχει και άγχος σωθήκαμε...



 Η 11άδα που νομίζω πώς θα επιλέξει ο Ζαρντίμ είναι: Μέγιερι, Ντιακιτέ, Χολέμπας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Μανιάτης, Μοδέστο, Φουστέρ, Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου. Ίσως ο Σιόβας αμυντικό χάφ και ο Μοδέστο δεξιά στην άμυνα αντί του Ντιακιτέ άν δεν τον κρίνει έτοιμο. Πάνω κάτω κάπως έτσι θα παίξει όμως! Όπως βλέπεται είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα αφήσει εκτός 11άδας τον Ιμπαγάσα και θα τον ρίξει κάποια στιγμή στο 2ο ημίχρονο και ανάλογα με το πώς θα πάει το σκόρ... καλώς ή κακώς πρώτος στόχος μας φέτος είναι το πρωτάθλημα και εκεί ρίχνει το βάρος ο Ζαρντίμ. Αυτό του ζήτησε ο Μαρινάκης... αυτό κάνει!

 Άν μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα; Πολύ δύσκολα! Κάποιοι φοβούνται για μεγάλο σκόρ στην πλάτη μας διότι η Άρσεναλ έχει γρήγορη ομάδα. Ο Ποντόλσκι έχει δέσει πολύ καλά με τους υπόλοιπους και η ήττα απο την Τσέλσυ δεν λέει πολλά. Μια χαρά παίξανε τα ¨κανόνια" και ας χάσανε! Η απουσία του Ντιαμπί είναι σημαντική γιατί αποτελεί σημαντικότατη μονάδα για τους άγγλους.... όμως η διαφορά μας σαν ομάδες είναι τόσο μεγάλη που μια απουσία δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Ξέρουμε όλοι νομίζω τι περιμένουμε απο το συγκεκριμένο μάτς... "Παναγία βοήθα μας!" θα πάει επί 90 λεπτά! Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ποδόσφαιρο... και έχουμε δεί πολλά τρελά αποτελέσματα όλα αυτά τα χρόνια! Γιαυτό και είναι ο βασιλιάς των σπόρ! Μακάρι να δούμε το "θαύμα του Έμιρεϊτς" όπως έγραψα και προχθές!



Υ.Γ.: Στην ΑΕΚ διώξανε επιτέλους τον Βλάχο που έπαιζε με τα πιτσιρίκια που είχε στην 11άδα λές και κατεβαίνει με Τσιάρτα, Ντέμη, Μπατίστα, Μανωλά, Σαβέφσκι κτλ στα καλύτερα τους! Στον κόσμο του ήτανε! Ο Αναστασιάδης αρνήθηκε (ίσως περιμένει τον ΠΑΟ) και τώρα φαβορί για τον πάγκο λένε πώς είναι ο Δέλλας! Για μένα θα είναι λάθος επιλογή! Χρειάζονται έναν έξυπνο και έμπειρο προπονητή σαν τον Αναστόπουλο για να τους σώσει γιατί θα παλέψουν για την σωτηρία... δεν κάνω πλάκα!



Υ.Γ.2: Και στον Παναθηναϊκό θα ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Φερέιρα αλλά δεν μπορούν! Έχει βαρύ συμβόλαιο και δεν υπάρχει χρήμα για να του πληρώσουν αποζημίωση! Οπότε το -11 βλέπω σύντομα να γίνεται μεγαλύτερο.... Δεν έχουν πρόβλημα όμως! Απο "παλτά" για το κρύο έχουν ένα σωρό!

Υ.Γ.3: Το είχα γράψει και πρίν την μεγάλη νίκη του επί του Άρη. Άν υπάρχει μια ομάδα φέτος στην Ελλάδα που ίσως μπορέσει να δυσκολέψει κάπως τον Ολυμπιακό, αυτή είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω τί γίνεται με τον Σαββίδη και αν θα τους αναλάβει και βάλει χρήματα (μακάρι!) αλλά έχουν καλή ομαδούλα και θέλουν προσοχή. Άν έχουν και λίγη τύχη η 2η θέση είναι σίγουρα δική τους.



Υ.Γ.4: Με 6.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε στην Γερμανία ο Κλόππ επειδή φώναξε στον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης της ομάδας του με την Φρανκφούρτη! Δείτε την αντίδραση του!



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG