Tuesday, October 9, 2012

Απαντήσεις στα 5 "ΓΙΑΤΙ" του "Γαύρου"!


 Επειδή ο Ζαρντίμ δεν θα σας απαντήσει... θα σας απαντήσω εγώ. Στην εφημερίδα "Γαύρος" αναφέρομαι και το σημερινό της πρωτοσέλιδο. 5 ερωτήσεις έχουν λέει για τον Ζαρντίμ. Θέλουν απαντήσεις σε 5 "ΓΙΑΤΙ;". Τις ερωτήσεις τις βλέπεται στην φώτο παρακάτω. Πάω απευθείας στις απαντήσεις εγώ: 


1. Γιατί η ομάδα αντί να κάνει μια σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι έκανε 3 μίνι περιοδείες στην Ευρώπη. Δεν είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του ο προπονητής και η προετοιμασία που έγινε δεν ήτανε σωστή. Και φυσικά όταν διαβάζαμε το καλοκαίρι δηλώσεις ποδοσφαιριστών που λέγανε ότι πρώτη φορά κάνουν τόσο πολύ προετοιμασία με μπάλα κτλ τότε τι να περιμένεις μετά; Δεν τους γύμνασε σωστά!  

2. Γιατί πολύ απλά ακόμη δεν έχει παίξει ούτε μια φορά 2 συνεχόμενα μάτς με την ίδια ενδεκάδα! Η ομάδα δεν μπορεί να βρεί ρυθμό, οι παίκτες δεν μπορούν να μάθουν να παίζουν ο ένας δίπλα στον άλλον. Φυσικά είναι φανερή και η έλλειψη ποιότητας. Όταν δεν παίζει ο Ιμπαγάσα η ομάδα δεν βγάζει φάσεις με τίποτα και ο Μασάντο έχει παίξει μόνο μια φορά στην θέση του και ειλικρινά δεν έβγαλε μάτια. Για να δούμε τώρα που θα μείνει εκτός για έναν μήνα ο αργεντίνος!  


3. Για να παίξεις με τσαμπουκά και με πάθος πρέπει πρώτον να νιώθεις ΟΜΑΔΑ και δεύτερον να έχεις ΟΡΑΜΑ και ΣΤΟΧΟΥΣ. Οι παίκτες φέτος παίζουν ο καθένας για τον εαυτό του. Όσο για όραμα... αυτό χάθηκε νωρίς νωρίς φέτος. Φταίει η διοίκιση, όμως τεράστια σημασία παίζει και η ανυπαρξία των αντιπάλων στην Ελλάδα. Δηλαδή όταν ξέρω ότι ακόμη και να φάω το 1-1 απο τον Αστέρα στο 85' και δεν νικήσω, πως θα είμαι στην 6η αγωνιστική απο τον ΠΑΟ στους +9 αντί για +11 και απο το νηπιαγωγείο της ΑΕΚ στους +14 αντί για +16 ... έ τότε δεν σκοτώνομαι κιόλας στο τρέξιμο! Το ξέρουν όλοι πως για πλάκα θα το πάρουν το πρωτάθλημα φέτος. Και φυσικά η απόδειξη για αυτό που γράφω βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λίγκ. Δείτε πόσο πάθος έβγαλαν μέσα στο Λονδίνο. Διότι πολύ απλά εκεί είχανε ώς στόχο ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει ζωντανούς για την συνέχεια. Έχουν όνειρα και στόχους στην Ευρώπη. Μπορεί την διοίκιση να μην την ενδιαφέρει ιδιαίτερα, όμως να είστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές για την Ευρώπη νοιάζονται περισσότερο. Κυρίως οι ξένοι! Γιατί γνωρίζουν ότι όλα τα μάτια της Ευρώπης στο τσουλού είναι πάνω τους!  


4. Δείτε τι έγραψα ώς απάντηση στο "1" και έχετε ήδη την μισή απάντηση έτοιμη. Η υπόλοιπη μισή βρίσκεται στο ότι παίζουν συνέχεια ορισμένοι παίκτες και δεν αξιοποιείται όλο το ρόστερ. Παίκτες όπως ο Μανιάτης κοντεύουν να "καούν". Στο παιχνίδι με τον Αστέρα ένιωσε πόνους που οφείλονταν αποκλειστικά στην κούραση! Δεν είχε κάποιον τραυματισμό.



5.  Έλα ντέ... το πραγματικά παράξενο είναι πώς ορισμένους παίκτες τους δοκίμαζε συνέχεια στα φιλικά του καλοκαιριού (Λυκογιάννης, Φέισα κ.α.) και μόλις ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια χάθηκαν! Η λογική λέει ότι δεν τους θεωρεί έτοιμους τους υπόλοιπους ή πολύ απλά δεν τους εμπιστεύεται. Τότε όμως γιατί τους κράτησε στην ομάδα; Γιατί δεν ζήτησε παίκτες που να εμπιστεύεται; Γιατί δεν ζήτησε περισσότερες μεταγραφές; Εκτός και αν ζήτησε και δεν έγιναν! Όμως ο Καραπαπάς μας είπε πώς "Ο προπονητής είναι απόλυτα ικανοποιημένος...". Άσχετα άν την άλλη μέρα βγήκε ο Ζαρντίμ και φώναξε "ΟΧΙ δεν είμαι!" και έτσι του φέρανε τον Ντιακιτέ... Το θέμα είναι όμως ότι υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που μοιάζουν να μην έχουν κανέναν ρόλο μέσα στην ομάδα εκτός απο το να γεμίζουν τις θέσεις στα διπλά των προπονήσεων. Πιθανόν να πάρουν ευκαιρίες στο μέλλον. Άμα δεν καταφέρουν ούτε στο χειρότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά και να κάνουν την περίφημη "ελληνοποίηση" τότε είναι όντως για κράξιμο! Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι η τέλεια ευκαιρία. Τί θέλουν δηλαδή; Να κάνουν το 30 στα 30; Ενδιαφέρει τον κόσμο νομίζουν αυτό; ΚΑΘΟΛΟΥ! Πιο πολύ διψάει ο κόσμος να δεί κάποια νέα παιδιά να βγαίνουν επιτέλους απο τα σπλάχνα της ομάδας. Και το έχω γράψει και στο προηγούμενο θέμα μας αυτό. Υπάρχει ταλέντο και στην πρώτη και στην δεύτερη ομάδα. Ας αξιοποιηθεί! Εκτός και αν περιμένει ο Ζαρντίμ να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα και να τους βάλει μετά να παίξουν... έχει μια λογική αυτό όμως δεν ξέρω πόσο ώφελος θα έχουν τα παιδιά αυτά παίζοντας ουσιαστικά "φιλικά" παιχνίδια με μηδενικό άγχος και χωρίς καμία πίεση. ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουν ευκαιρίες.
Τελικά αυτήν την ερώτηση ΕΓΩ δεν μπορώ να την απαντήσω. Αυτήν όντως μόνο ο προπονητής μπορεί να την απαντήσει...


Υ.Γ.: Ένα σχόλιο για ορισμένες εφημερίδες... Και για να μην παρεξηγηθώ λόγω του κεντρικού μας θέματος σήμερα: ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ "ΓΑΥΡΟ"! Μιλάω για κάθε εφημερίδα που μας αντιμετωπίζει υποτιμητικά προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας! Απο τις "αντικειμενικές" μέχρι τις "δικές μας". Το ίδιο ισχύει και για τα διάφορα αθλητικά ή "οπαδικά" σάιτ στο ίντερνετ. Λοιπόν... Άμα δεν σταματήσουν το δούλεμα να είναι σίγουροι ότι θα πέσουν οι πωλήσεις τους στο... μείον! Ήδη οι πωλήσεις έχουν μειωθεί σε τεράστιο βαθμό. Και μετά θα λένε για "οικογένειες δημοσιογράφων που μένουν χωρίς δουλειά". Άς αρχίσουν επιτέλους να γράφουν την αλήθεια για να μην μείνουν χωρίς δουλειά! Κανείς δεν αγοράζει κάτι που δεν τον εκφράζει και που αντίθετα τον κοροϊδεύει και του μιλάει σαν να απευθύνεται σε μια ανεγκέφαλη μάζα προβάτων... Κανείς δεν θα δίνει 1,30€ σε κάποιους που υποτιμάνε την νοημοσύνη μας. Οι οπαδοί διψάνε να διαβάσουν αλήθειες, ειδικά στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Έχει κουραστεί ο ελληνικός λαός απο τις κοροϊδίες και το ψέμα που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια απο τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην Ελλάδα και τώρα βλέπουμε να γίνεται σχεδόν το ίδιο και σε επίπεδο διοίκισης-οπαδών! Πρέπει να αφουγκραστούν τις σκέψεις αλλά και τις ανησυχίες των απλών αγνών οπαδών που αγαπάνε την ομάδα! Άν το κάνουν αυτό και σταματήσουν να παίζουν διάφορα "παιχνίδια" να είναι σίγουροι ότι ο κόσμος θα το εκτιμήσει και θα τους στηρίξει. Ο πρώτος που θα το καταλάβει αυτό και θα μιλήσει ανοικτά στον κόσμο θα κερδίσει και την μάχη των πωλήσεων. Το σημαντικότερο είναι πως θα κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και άν συμβεί αυτό... μόνο χαμένος δεν θα βγεί! Είτε όμως δεν το καταλαβαίνουν αυτό είτε δεν έχουν την "δυνατότητα" να το εφαρμόσουν... και νομίζω καταλαβαίνεται τι εννοώ. Ο απλός οπαδός θέλει δύο πράγματα. Να τον σέβονται και να του μιλάνε ειλικρινά!Δεν είμαστε ούτε χαζοί, ούτε τρελοί, ούτε κρυφοβάζελοι, ούτε έχουμε σκοπό να κάνουμε κακό στην ομάδα που αγαπάμε!

Υ.Γ.2: Ο Φέισα που στον Ολυμπιακό δεν παίζει ούτε λεπτό επειδή είναι "τραυματισμένος" έχει κληθεί στην εθνική Σερβίας και θα πάει και θα παίξει κανονικά. Άλλωστε στα τελευταία παιχνίδια της εθνικής του τα έχει πάει αρκετά καλά και αυτός είναι ο λόγος που τον ξανακάλεσε ο προπονητής του ενώ δεν έχει χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό. Εγώ ξέρω ότι κόστισε 3 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό και έχει κάνει ελάχιστα παιχνίδια. Άν είναι καλά πρέπει να παίζει. Δεν έχουμε και τόσες επιλογές... Είχα την εντύπωση ότι δεν τον βάζει στην Ελλάδα για να μην χτυπήσει και πώς θα τον βάλει στα ευρωπαϊκά μάτς, όμως με την Άρσεναλ ήταν εκτός αποστολής. Πόσο νόημα θα έχει να μπεί ξαφνικά βασικός με την Μονπελιέ; Απο την άλλη... μήπως το ίδιο δεν έγινε και με τον Ντιακιτέ; Μπήκε βασικός απο το πουθενά, άντεξε ένα ημίχρονο και στο επόμενο μάτς με τον Αστέρα ήταν και πάλι εκτός αποστολής. Φέτος τα έχουμε δεί ΟΛΑ.


Υ.Γ.3: Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ και Φουστέρ έκαναν δηλώσεις που μου άρεσαν. Μίλησαν για το δίκιο που έχει ο κόσμος να διαμαρτύρεται με αυτά που βλέπει. Μπράβο τους! Νομίζω ότι άν οι ίδιοι οι παίκτες νιώσουν ότι έχουν μια υποχρέωση απέναντι στον κόσμο του Ολυμπιακού να παρουσιάσουν κάτι καλό τότε έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Πολλοί οπαδοί κάνουν σημαντικές στερήσεις για να μπορούν να δούν την ομάδα που αγαπάνε. Οι ποδοσφαιριστές είναι απο τους λίγους τυχερούς που δεν τους αγγίζει ιδιαίτερα η οικονομική κρίση. Γιαυτό τουλάχιστον να εκτιμούν τον κόσμο... γιατί ο κόσμος είναι αυτός που ουσιαστικά πληρώνει τα συμβόλαια τους! Άν δεν υπήρχαμε εμείς δεν θα υπήρχε ούτε ποδόσφαιρο, ούτε Ολυμπιακός!

Υ.Γ.4: Διάβασα πως ετοιμάζουν τον Βλαχοδήμο ώς... δεξί μπάκ για το παιχνίδι με την Ξάνθη. Άς τον βάλει επιτέλους και ας είναι και ως τερματοφύλακα! Πάντως με όλα αυτά για μένα ένα μοιάζει όλο και πιο ξεκάθαρο. Ο "Τόρο" είναι φέτος για τελευταία χρονιά στον Ολυμπιακό. Και ο αντικαταστάτης του μοιάζει να έχει ήδη βρεθεί στο πρόσωπο του Σκόνδρα. Κρίμα... γιατί έχει δείξει πως είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής αλλά μάλλον δεν έχει διάθεση να παίξει άλλο στην Ελλάδα. Δεν θα τον κρίνω για αυτό. Όμως όσο ακόμη φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού απαιτώ να παίζει με πάθος! Όταν τελειώσει το συμβόλαιο του ας πάει όπου θέλει...


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG