Friday, October 26, 2012

Τα μυνήματα του Dorsey στο Facebook και τι σημαίνουν...


 Είναι ξημερώματα Παρασκευής. Χθές ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες με βαρύ σκόρ στην Ευρωλίγκα χάνοντας απο την Ζαλγκίρις με 79-61. Δικαιολογίες υπάρχουν... όπως το ότι το παιχνίδι ήτανε το τρίτο της ομάδας μέσα σε μία εβδομάδα... όπως το ότι είναι νωρίς ακόμη και η ομάδα δεν είναι έτοιμη (άν και ουσιαστικά είναι η ίδια με πέρυσι). Όμως όπως φαίνεται το αληθινό πρόβλημα είναι πολύ πιο σημαντικό. Πρίν απο λίγα λεπτά ο Ντόρσεϊ άφησε κάποια μυνήματα στην προσωπική του σελίδα στο φέισμπουκ που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Το τί έγραψε μπορείτε να το δείτε παρακάτω.





 
 Νομίζω πως απο τα παραπάνω σχόλια αλλά και απο τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας κάποια πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα:

1. Ο Ντόρσεϊ είναι απογοητευμένος τόσο με τον προπονητή της ομάδας όσο και με τους συμπαίκτες του τους οποίους χαρακτηρίζει εγωιστές και λέει πως παίζουν για τον εαυτό τους και όχι για την ομάδα.

2. Τα περί ψυχολογικών προβλημάτων είναι παραμύθια. Ο Ντόρσει πήρε το καλοκαίρι μια τεράστια απόφαση μένοντας στον Ολυμπιακό όμως τελικά μάλλον τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα φαντάζονταν και φαίνεται να το έχει μετανιώσει που αρνήθηκε προτάσεις απο το ΝΒΑ. Μάλλον κάποια απο αυτές τις ομάδες επικοινώνησε μαζί του και του είπανε ότι ακόμη τον θέλουν και τον περιμένουν και κάπου εκεί αρχίσανε τα "ψυχολογικά προβλήματα". Άλλωστε όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία έχει στα χέρια του πρόταση απο ομάδα του ΝΒΑ και σκέφτεται πολύ σοβαρά να την αποδεχτεί. 

3. Λέει ότι θα μιλήσει με τον Μπαρτζώκα και πως πρέπει να αλλάξουν πολλά για μείνει. Τί μπορούν να πούν δύο άνθρωποι όμως όταν ο ένας χαρακτηρίζει τον άλλο σχεδόν ώς άσχετο αφού "...αφήνει στο παιχνίδι τους εγωιστές που κάνουν κακό στην ομάδα και αφήνει εμένα τον καλύτερο αμυντικό της περσινής Euroleague τόση ώρα στον πάγκο. Πότε ξανά έχασε η ομάδα δύο παιχνίδια με διαφορά 20 πόντων με μένα μέσα;". Δεν ξέρω αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο να τα βρούν. Ο Ντόρσεϊ σχεδόν απαιτεί να έχει αντιμετώπιση στάρ στην ομάδα και να είναι βασικότατος. Την ίδια ώρα αρκετοί συμπαίκτες του κάνουν σχόλια εναντίων του έστω και χωρίς να τον κατανομάζουν... Ακόμη και ο Μπαρτζώκας δήλωσε πως "Στην ομάδα θα μείνουν μόνο όσοι το θέλουν...".

4. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ κακό. Η περσινή ΟΜΑΔΑ... μια ΠΑΡΕΑ νέων παιδιών... με την κατάκτηση της Euroleague και του πρωταθλήματος και χωρίς τον δάσκαλο Ίβκοβιτς να τους βάζει σε τάξη δείχνει να έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύνολο παικτών που ο καθένας παίζει για την πάρτη του. Μήπως τελικά κάποιοι σήκωσαν πολύ την μύτη τους μετά τις περσινές επιτυχίες; Καλό είναι να θυμηθούν που παίζουν. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω απο πρόσωπα. Και όλα αυτά δεν τα λέω μόνο για τον Ντόρσεϊ...

5. Ο Μπαρτζώκας μέχρι στιγμής δεν δείχνει ικανός να διαχειριστεί μια ομάδα με τόσο βαριά φανέλα και με τόσους παίκτες με προσωπικότητα όπως έχει ο Ολυμπιακός. Άν πρέπει να αντικατασταθεί; Ας πούμε ναι... και ποιός να έρθει στην θέση του; Μην ξεχνάτε ότι το μπάτζετ του Ολυμπιακού δεν είναι απο τα μεγαλύτερα στην Euroleague. Το αντίθετο μάλιστα...

6. Ενώ όλα έδειχναν πως η φετινή ομάδα θα λειτουργεί ρολόι αφού έχει το τεράστιο προβάδισμα της ομοιογένειας ξαφνικά παρουσιάζεται ασύνδετη και ανέτοιμη. Δεν μπορώ να πιστεψω πως για όλα αυτά φταίει μόνο ο Μπαρτζώκας.

7. Πάνω που μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού λέγαμε ότι τώρα η ομάδα θα έχει χρόνο για να δουλέψει ΗΡΕΜΑ ξαφνικά η ηρεμία καταστράφηκε... Δεν ξέρω πως μπορεί να επανέλθει. Άν η λύση είναι το να φύγει ο ΝτόρσεΪ τότε ας πάει στο καλό! Όμως ειλικρινά δεν πιστεύω πως ο Ντόρσεϊ είναι το μοναδικό πρόβλημα.

8, Χάρηκα που μετά την ήττα απο την Ζαλγκίρις ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο χειροκρότησε την ομάδα. Η ομάδα με τις περσινές επιτυχίες (και κυρίως με τον τρόπο που ήρθανε... που στην αρχη σχεδόν κανείς δεν τους στήριξε...) αλλά και με το γεγονός πως διαθέτει ένα σύνολο νέων και καλών παικτών με μέλλον προφανώς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών της και μαζί με αυτήν χρόνο που άλλες εποχές δεν θα είχε. Μένει να δούμε άν η υπομονή του κόσμου θα συνεχιστεί και άν ναι για πόσο καιρό.

9. Πλέον ο Ολυμπιακός δεν αποτελείται απο τον Σπανούλη, 4-5 διψασμένους ξένους (μαζί με τους κοινοτικούς) και μια φουρνιά ταλαντούχων νεαρών παιδιών. Πλέον ο Ολυμπιακος αποτελείται απο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Είναι ο άπειρος Μπαρτζώκας που έχει λιγότερες μπασκετικές παραστασάσεις απο τους περισσότερους παίκτες του σε θέση να τους εμπνεύσει, να τους κάνει να τον σεβαστούν, να τους βάλει σε μια σειρά και να τους κάνει και πάλι ομάδα; Δεν το γνωρίζω... αλλά θα το δούμε σύντομα! Εγώ ξέρω πως άν αυτή η ομάδα που την ζήλεψε όλη η Ευρώπη ξαφνικά διαλυθεί θα πρόκειται για τεράστιο κατώρθομα!

10.  Η ομάδα δεν παίζει καλή άμυνα και νομίζω πως έχει ανάγκη τον καλύτερο αμυντικό της Euroleague Τζόι Ντόρσεϊ. Αρκεί αυτός να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πρώτα και πάνω απο όλα να έχει το μυαλό του στον Ολυμπιακό. Νομίζω πως απο τις αντιδράσεις του φαίνεται πως δεν είναι ικανοποιημένος όμως τουλάχιστον αυτό δείχνει ότι ακόμη νοιάζεται για την ομάδα! Παρόλα αυτά φοβάμαι πως έχει το μυαλό του ήδη στο ΝΒΑ και κυρίως στην Αμερική που μάλλον του λείπει (θυμηθείτε τι είχε γράψει την τελευταία φορά στο φέισμπουκ του για παλιές γειτονιές, κρυφτούλι, παιδικά παιχνίδια, παλιές παρέες κτλ).

 Πιστέυω πως αργά ή γρήγορα θα βρεί τον καλό της εαυτό η ομάδα. Για να γίνει αυτό πρέπει όμως να βάλουν όλοι στην άκρη τους εγωισμούς τους και να μιλήσουν μεταξύ τους, να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους. Ελπίζω πραγματικά απο την συνάντηση Ντόρσεϊ-Μπαρτζώκαι και πιθανόν και των Αγγελόπουλων να βγεί κάτι καλό και να μείνει στην ομάδα ο Τζόι γιατί τέτοιο ψηλό δεν βρίσκεις εύκολα. Άν όμως παραμείνει θα πρέπει να γίνει μόνο άν βρεθεί τρόπος ώστε όλοι τους (παίκτης, συμπαίκτες και προπονητής) να αισθάνονται ικανοποιημένοι και σίγουροι πως αυτό είναι το καλύτερο τόσο για αυτούς όσο και για την ομάδα. Γιατί αν μείνει μόνο κάτω απο πιέσεις τότε στην πρώτη στραβή θα έχουμε νέα επεισόδια που μάλλον θα είναι αρκετά χειρότερα απο τα σημερινοχθεσινά.

 Εύχομαι πραγματικά πρώτα απ΄όλα η ομάδα να ξαναγίνει ΠΑΡΕΑ και δεύτερον να βρεθεί τρόπος ώστε να παραμείνει ο "Χούλκ".






No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG