Monday, August 11, 2014

Τρομοκρατία στην αθλητική δημοσιογραφία.. και όχι μόνο εκεί...


 Παρόλο που έχουμε συνηθίσει το gazzeta να το λέμε βαζελέτα (συνήθως δίκαια)... πάρτε ένα σχόλιο απ'τον πρώην διευθυντή της σελίδας τον Βασίλη Παπαθεοδώρου.

 "Οι δημοσιογράφοι μοιάζουν λίγο-πολύ με τους διαιτητές. Δεν αποφασίζουν για το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά «αποφασίζουν» σε μεγάλο βαθμό για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Των παραγόντων, των ποδοσφαιριστών, των ομάδων-εταιρειών.

 Κι έτσι, συμβαίνει το αναπόφευκτο. Οταν τα βουβάλια μονομαχούν, τα βατράχια πρέπει να φύγουν από τη μέση. Και οι δημοσιογράφοι είναι κάτι σαν τα βατράχια. Θα σφυρίζουν στο ρυθμό των «μεγάλων» ή θα τσαλαπατούνται. Ολα είναι θέμα επιλογής."


 Δυστυχώς έτσι ακριβώς δουλεύει η αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Ή θα πάς με το κύμα ή αλλιώς καριέρα δεν κάνεις.... Ή θα γράψεις ό,τι θέλει το "αφεντικό" ή θα κάτσεις σπίτι σου...

Η συνέχεια του άρθρου εδώ:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23%2F03%2F2014&id=422119

 Ξέρω οτι αρκετοί θα διαφωνήσετε και μπορεί και να μου την πείτε που "προμοτάρω" το συγκεκριμένο άρθρο (ανάγκη με είχε...) αλλά προσωπικά συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Αυτές οι γαμ... νοοτροπίες δεν αφήνουν και το ποδόσφαιρο αλλά και το μπάσκετ να ξεφύγουν. Πάντα ένας είναι απο πάνω και ελέγχει και ένας (ή περισσότεροι) είναι απο κάτω και σκούζει... Άρρωστη νοοτροπία και προσωπικά την σιχαίνομαι γιαυτό και διαφωνώ με όσους χειροκροτάνε ό,τι σκατά και αν τους σερβίρει το "σύστημα"... Καλό είναι να δουλεύει και το μυαλουδάκι μας κάπου κάπου...


 Και επειδή δεν ήξερα τι φώτο να βάλω με το θέμα... πάρτε την μεξικάνα που τουλάχιστον κάνει καλό στα... μάτια μας.


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG