Thursday, August 21, 2014

Κάθε χρόνο καινούρια 11άδα...




 Για να φτιάξεις μεγάλη (αληθινά μεγάλη...) ομάδα πρέπει να χτίσεις κορμό. Και αυτό δεν γίνεται σε μία σαιζόν... Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζεις σχεδόν όλην την 11άδα!

 ΟΜΩΣ... αν όσα γράφονται για 10 εκ. ευρώ είναι αλήθεια... οι πορτογάλοι πληρώνουν υπεραξία για τον Σάμαρη και με τόσα λεφτά και εγώ θα τον έδενα με κόκκινη κορδέλα και θα τον έστελνα γρήγορα γρήγορα πρίν το ξανασκεφτούν!

 Απο εκεί και πέρα η μεταγραφή Ντουρμάζ που όπως επίσης ακούγεται είναι κοντά δεν έχει σχέση με την απώλεια Σάμαρη. Εξτρέμ είναι ο Ντουρμάζ. Προσωπικά για να ζήτησε ο Μίτσελ και άλλον εξτρέμ πιστεύω πως σκέφτεται να βάλει τον Αφελάϊ πίσω απο τον φόρ... εκεί που παίζει και ο Τσόρι δηλαδή... Διότι δεν πιστεύω πως ο Ντοσεβί θα βγεί απ'την 11άδα εύκολα. Εκτός και αν ο Ντουρμάζ έρχεται για παγκίτης... Επίσης με την απόκτηση και του Ντουρμάζ ο Κολοβός οριστικά χάνει θέση στο ρόστερ ενώ και ο Φορτούνης θα δυσκολευτεί πολύ να βρεί θέση στην 11άδα κάτι που ο ίδιος θέλει. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να παίξει σαν 8άρι ο Φορτούνης δίπλα σε Εντιγκά, Κασάμι, Μπουχαλάκη, Μανιάτη ή όποιον (ίσως) αποκτηθεί. Επίσης και ο Γκαζαριάν που έδειξε καλά στοιχεία στα φιλικά δύσκολα θα βρεί πολλά λεπτά συμμετοχής και ίσως σκέφτεται ο Μίτσελ να τον στείλει δανεικό.

 Αυτονόητο είναι πως ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να αποκτηθεί και αμυντικό χάφ. Ο Ντιόπ που επανέρχεται ξαφνικά... είναι όντως μια καλή λύση. Και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν πρέπει να φυγει και ο Μανιάτης!!! Προσωπικά θα κρατούσα στο ρόστερ και τον Γιαταμπαρέ και ας μην είναι 6άρι. Άς ηρεμήσουμε λίγο.... Εντάξει ο Μαρινάκης πουλάει σε καλές τιμές... δεν ξεπουλάει! Όμως δεν γίνεται ρε γμτ να διαλύεις όλην την ομάδα επειδή κάποιοι θυμήθηκαν οτι γουστάρουν τους παίκτες μας λίγες μέρες πρίν την έναρξη της σαιζόν. Όπως έγραφα και χθές... θέλει μεγάλη τέχνη το να καταφέρεις να πουλάς κάθε χρόνο τους καλύτερους παίκτες σου και ταυτόχρονα να μένεις σε υψηλό επίπεδο ευρωπαϊκά. Διότι άν δεν μείνεις ψηλά... αργά ή γρήγορα οι οπαδοί θα εναντιωθούν στο "πλάνο" σου!

 Τέσπα... άς περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.... Ακόμη επίσημο δεν είναι τίποτα και ας είναι όλα "πολύ κοντά" στο να ολοκληρωθούν. Απλώς άλλο ένα καλοκαίρι ο σχεδιασμός είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικός... Αλλά όταν έχεις σλόγκαν "Πουλάμε και τα δοκάρια άν έρθει καλή πρόταση" αυτά συμβαίνουν. Είπαμε και χθές... αυτός είναι ο τρόπος διοίκησης του Μαρινάκη. Έχει και θετικά και αρνητικά!

 Τα θετικά είναι οτι η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και αγωνιστικά και κυρίως εξωαγωνιστικά και θεωρείται υπολογίσιμο μέγεθος στην Ευρώπη και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε μία χρονιά μπορείς να πουλήσεις παίκτη που έφερες για 500 χιλιάρικα (και ούτε...) για το 20πλάσιο ποσό! Βοήθησε και το μουντιάλ φυσικά... αλλά δεν ήταν μόνο το μουντιάλ. Ο Ολυμπιακός φτιάχνει παίκτες. Αυτό το αναγνωρίζουν στην Ευρώπη πλέον. Γιαυτό και ταλέντα όπως ο Μαζουακού επιλέγουν χωρίς φόβο να έρθουν στον Πειραιά.

 Κάτι τελευταίο... Άν δεν υπήρχε ο Μίτσελ στον πάγκο θα ανησυχούσα πολύ. Όμως ο άνθρωπος βγάζει "ηρεμία" προς τα έξω κάτι που εκτός απ'το ό,τι κάνει καλό στους παίκτες της ομάδας... κάνει καλό και στους οπαδούς. Βέβαια και ο Μίτσελ δεν έχει μαγικό ραβδί...


Υ.Γ.: Είμαι απο αυτούς που στήριξαν Σάμαρη μετά τις φώτος απο Μύκονο... Όμως άν αποδειχθεί πως ο Κατσουράνης έπαιξε ρόλο "μάνατζερ" στην μεταγραφή προς Μπενφίκα.... τότε ίσως και να μην ήτανε τόσο άδικα όσα άκουσε... Όμως επειδή όλα αυτά είναι απλώς υποθέσεις... καλό είναι να μείνουμε ψύχραιμοι. Ο Σάμαρης είχε δύσκολο ξεκίνημα στην καριέρα του και κάποιος γραφικός δικηγόρος/παράγοντας προσπάθησε να του διαλύσει την καριέρα. Όμως το παιδί ταπεινά, με σκληρή δουλειά και με κλειστό στόμα κατάφερε να παλέψει και να φτάσει εδώ που έφτασε.


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG