Sunday, September 2, 2012

"Πάν μέτρον άριστον"

 Τελικά το "Πάν μέτρον άριστον" που έλεγαν οι αρχαίοι έλληνες πρέπει να είναι η σοφότερη ρήση που έχει ποτέ ειπωθεί/γραφτεί στον κόσμο! Ταιριάζει παντού και πάντα... σε όλους τους τομείς της ζωής μας και πάντα είναι σωστό!


 Παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα. Είμαι σίγουρος πως όλοι έχετε ζήσει κάτι απο αυτά. Χωρίς φαγητό δεν μπορούμε να ζήσουμε αλλά άν το παρακάνουμε μας κάνει κακό στην υγεία μας. Λίγο κρασάκι κάνει καλό αλλά το πολύ μας μεθάει. Μας αρέσει να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο; Κάνει καλό στο σώμα και την υγεία μας όμως άν το παρακάνουμε μπορεί να μας κάνει πολύ κακό! Πρέπει να κοιμόμαστε για να ξεκουράζουμε τον οργανισμό μας αλλά άν κοιμόμαστε όλη μέρα ξεχνάμε να ζήσουμε. Η διασκέδαση κάνει καλό στην ψυχική μας κατάσταση αλλά άν διασκεδάζουμε μόνο χωρίς να δουλεύουμε θα μείνουμε χωρίς σπίτι, λεφτά και οικογένεια. Άν πάλι δουλεύουμε συνέχεια και δεν διασκεδάζουμε ή χαλαρώνουμε ποτέ τότε κάποια στιγμή το σώμα μας θα αντιδράσει άσχημα και θα το πληρώσουμε! Η λίστα δεν τελειώνει ποτέ... το συμπέρασμα είναι ένα. "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ".

 Το ίδιο ρητό ισχύει και κάπως παραλλαγμένα... όταν αγαπάμε κάτι καλό είναι να το απολαμβάνουμε και να το χαιρόμαστε αλλά ταυτόχρονα να κρατάμε και κάποια απόσταση απο αυτό! Να μήν σκαλίζουμε τα πάντα ... να μην προσπαθούμε να μαθαίνουμε κάθε λεπτομέρεια. Καμιά φορά είναι καλύτερα να γνωρίζουμε μόνο όσα πρέπει και όχι όσα νομίζουμε πως θέλουμε! 

 Εκνευρίζομαι πάντα όταν παρακολουθώ κάποια ταινεία στην οποία πλησιάζει το τέλος του κόσμου και ο πλανητάρχης αποφασίζει ότι ο κόσμος δεν πρέπει να μάθει τίποτα για τον κίνδυνο που πλησιάζει... για να μην ανυσηχεί... άλλωστε άν τελικά τα καταφέρουν και σωθεί η κατάσταση δεν θα έχει νόημα να τους έχουμε τρελάνει άδικα! Μήπως όμως έχει δίκιο ο πλανητάρχης και άδικα θυμώνω; Άσε την νοικοκυρά να μαλώνει τον άντρα της γιατί ξέχασε να ρίξει τις άπλυτες κάλτσες στο πλυντήριο την ώρα που έρχετε μετεωρίτης που θα μας κάνει όλους σκόνι ή την στιγμή που είναι έτοιμος ο τρελός πολιτκός απο την Τακατούκισταν να πατήσει το κόκκινο κουμπάκι και να μας τινάξει όλους στον αέρα! Και όμως... τι θα άλλαζε άν γνωρίζαμε την αλήθεια; ΠΑΝΙΚΟΣ και φασαρία... δάκρυα... χάος... τρόμος χωρίς λόγο! Αφού στο τέλος ο ήρωας της ταινείας θα ρίξει ένα cool χαμόγελο, θα πεί την φράση που θα μείνει στην ιστορία και θα εξοντώσει κάθε κίνδυνο που μας απειλεί! Και μετά θα πάει διακοπές σε κάποιο εξωτικό νησάκι με την γκόμενο και φυσικά τα πάντα πληρωμένα απο τους δικούς μας φόρους... αλλά χαλάλι του, μόλις μας έσωσε! Και εμείς θα συνεχίσουμε να μαλώνουμε για τις κάλτσες...


 Θέλετε και άλλα παραδείγματα; Απο μικρό παιδί ενθουσιαζόμουν με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Άλλωστε τότε στα τέλη των 80΄ς ήτανε που κυκλοφόρησαν οι πρώτοι υπολογιστές με την μορφή που τους γνωρίζουμε σήμερα. Ο πρώτος μου υπολογιστής ήτανε ένας Commodore 64! Αργότερα γύρω στο 1990 απέκτησα έναν Intel 486 που είχε κουμπάκι "τούρμπο" (μεγαλεία!) το οποίο όταν το πατούσες ανέβαιναν τα Mhz του απο 40 σε 120 αν θυμάμαι καλά! Σκληρός δίσκος 560 mb, 8 mb ram, MS Dos 6.0, Windows 3.0 και κάρτα γραφικών Trident (ναί σαν τις τσίχλες χαχαχά!). Είχε και CD Rom που τότε ήτανε ότι νεότερο! Τα λάτρεψα όπως σίγουρα και πολλοί απο εσάς! Μόνο που έκανα το λάθος να ασχοληθώ κάποια στιγμή "εντατικά" με τον συγκεκριμένο τομέα και έτσι έφτασα στο σημείο να τα σιχαθώ! Μηχανήματα του διαβόλου...αχαχα! 

 Η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τον Ολυμπιακό και τον αθλητισμό γενικότερα είναι το φαγητό! Ένα ζεστό πιάτο νόστιμου φαγητού νομίζω ότι μπορεί να διώξει έστω προσωρινά κάθε κακή σκέψη απο το μυαλό μας και κάθε πρόβλημα απο την καρδιά μας. Είναι τροφή όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την ψυχή μας! Soul food που λένε οι αμερικάνοι! Μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να ασχοληθούμε αναλυτικότερα με το αντικείμενο... μπορούμε να είμαστε πάντα σίγουροι για τον τόπο απο τον οποίο προέρχονται τα τρόφιμα μας; Απο τον τρόπο που έχουν εκτραφεί τα ζώα, το κρέας που τρώμε; Απο ποιό χωράφι ή ποιο θερμοκήπειο έχουν έρθει τα λαχανικά που καταναλώνουμε; Απο ποιά χώρα και απο ποιούς παραγωγούς έρχεται ο καφές μας ή τα εξωτικά φρούτα που τρώμε; Πόσοι άνθρωποι έχουν ιδρώσει, υποφέρει ή ίσως και εκμεταλλευτεί για να έρθει σε σχετικά καλή τιμή στο τραπέζι μας το αβοκάντο που απολαμβάνουμε στην σαλάτα μας; Για να μην αναφερθώ στις περιπτώσεις που δεν μαγειρεύουμε οι ίδιοι.... το τί γίνετε στις κουζίνες των εστιατωρείων που τρώμε είμαι σίγουρος ότι όχι απλώς δεν θέλουμε να το γνωρίζουμε αλλά πολλές φορές κλείνουμε και "επίτηδες" (έστω και ασυνείδητα) τα μάτια μας γιατί αλλιώς δεν θα τρώγαμε ΤΙΠΟΤΑ! Για τα delivery δεν μιλάω κάν...


 Λοιπόν... ελπίζω να μην σας κούρασα. Δεν ξέρω πόσοι απο εσάς έχουν καταλάβει τον λόγο που τα γράφω όλα αυτά σήμερα. Άν και εσύ δεν κατάλαβες μην ανησυχείς... η εξήγηση πλησιάζει! Στο θέμα που ανέβασα στο μπλόγκ το βράδυ της Παρασκευής (http://greekbulldog.blogspot.de/2012/08/blog-post_31.html) ασχολήθηκα μεταξύ άλλων και με την συνέντευξη που έδωσε ο Καραπαπάς στον Νόβασπορ ΦΜ. Εκεί ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν αποκτήθηκαν διάφοροι ποδοσφαιριστές τα ονόματα των οποίων είχανε ακουστεί για τον Ολυμπιακό. Νομίζω κακώς είπε όσα είπε. Καταρχήν διασύρθηκε ο Ολυμπιακός επικοινωνιακά σε όλη την Ευρώπη. Δεν γίνεται να λές ότι μας "έφτυσε" ο ένας και ο άλλος κτλ. Ξέρω ότι τα είπε για να δικαιολογήσει τα λάθη που έγιναν αυτό το καλοκαίρι, όμως ήτανε εντελώς λάθος ο τρόπος που επέλεξε. Σε κάποιο βαθμό όμως "φταίμε" και εμείς για αυτό που έγινε. Θέλουμε να ξέρουμε τα πάντα για όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Ψάχνουμε τα σάιτ, διαβάζουμε εφημερίδες, ακούμε ραδιόφωνο, μιλάμε σε φέισμπουκ και τσίουτσιου με δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ομάδας μας. Κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε "μέσα" στα πράγματα. Γιατί όμως; "Αγαπάμε τον Ολυμπιακό!" είναι η εύκολη και η λογική απάντηση. Όμως είναι σωστό αυτό; Είναι η δουλειά μας ώς οπαδούς να ασχολούμαστε με τις μεταγραφές με τόση λεπτομέρεια; Μήπως κάνουμε εμείς τις διαπραγματεύσεις; Όχι βέβαια. Γενικά ώς έλληνες είμαστε άνθρωποι με αρκετή περιέργεια και έχουμε μια τάση να θέλουμε να γνωρίζουμε τα πάντα. Κάπου έχουμε χάσει το μέτρο. Έχουμε ξεφύγει απο τα όρια μας. 

 Θυμάμε απο μικρό παιδί ειδικά αυτοί οι καλοκαιρινοί μήνες ήτανε συνδεδεμένοι με τις μεταγραφές. Παραλία, θάλασσα, εφημερίδα, φραπεδάκι, κουβέντα με φίλους, γέλια, φωνές.... όμορφες στιγμές! Τώρα τί κάνουμε όμως; Καθόμαστε και σκάμε σαν να μην υπάρχει αύριο! Χαλάμε τις καρδιές μας και την διάθεση μας. Πρώτα απ'όλα τα γράφω για τον εαυτό μου! Δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να σιχαθώ το ποδόσφαιρο! Ξέρουμε όλοι ότι σε αυτόν τον χώρο δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Για να μην ξενερώσουμε λοιπόν καλό είναι να ασχολούμαστε με την ομάδα που αγαπάμε και να μην ξεχνάμε ποτέ τους λόγους που δεθήκαμε μαζί της... τα πράγματα που μας δίνουν χαρά και ευτυχία. 


 Έχω κάνει κριτική τις τελευταίες εβδομάδες στην διοίκιση και νομίζω δίκαια! Έκανε πάρα πολλά λάθη. Άλλα πράγματα περιμέναμε να δούμε και άλλα είδαμε. Ο κόσμος έχει όνειρα για τον Ολυμπιακό μας. Ο Μαρινάκης έδωσε υποσχέσεις που δεν έχει κρατήσει. Καλώς ή κακώς όμως η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε. Υπάρχει μόνο το περιθώριο να αποκτηθεί παίκτης μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη που όμως δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Οπότε πλέον καλό είναι ότι έγινε να το αφήσουμε πίσω. Nα κοιτάξουμε μπροστά γιατί έχουμε διασπαστεί και αυτό δεν είναι καλό για τον Ολυμπιακό μας τον οποίο όλοι αγαπάμε! Η κριτική είναι σωστή και κάνει καλό όταν γίνεται καλοπροαίρετα αλλά όταν συνεχίζεται χωρίς λόγο καταντάει γκρίνια και αυτή κουράζει! Ας προσπαθήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι... άλλωστε ότι και να λέμε πλέον δεν αλλάζει η κατάσταση. Εύχομαι μόνο ένα πράγμα. Να έμαθε η διοίκιση απο τα λάθη του φετινού καλοκαιριού! Στο χέρι της είναι να βελτιώσει τα πράγματα και να αποδείξει ότι όσα έγιναν ήταν απλώς αποτελέσματα λαθος επιλογών...

 Η ομάδα χρειάζεται στήριξη. Πρέπει να στηρίξουμε τους παίκτες και τον προπονητή μας που είναι αυτοί που θα πρέπει με την απόδοση τους να καλύψουν τα όσα λάθη έγιναν αυτό το καλοκαίρι. Δυστυχώς η διοίκιση ΔΕΝ τους στήριξε με μεταγραφές. Ας το κάνουμε εμείς με τις φωνές μας! 


 Μόλις τέλειωσε το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Πρίν αναφερθώ στα αγωνιστικά θέλω να γράψω για κάτι άλλο. Το γήπεδο είχε λίγο κόσμο. Οι κερκίδες ήταν άδειες. Ο κόσμος υποφέρει οικονομικά και για να πληρώσουν για το εισητήριο κάποιοι κάνουν μεγάλες προσπάθειες. Κάποια αδέρφια μας στερήθηκαν άλλα πράγματα ίσως πιο σημαντικά για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα εισητήριο διαρκείας! Ο Ολυμπιακός είναι για πολλούς ανθρώπους η τελευταία χαρά που τους έχει απομείνει, ο τελευταίος τρόπος για να "ξεφεύγουν" για μερικές ώρες! Αυτοί οι άνθρωποι άξιζαν και αξίζουν να βλέπουν καλύτερα πράγματα... Γιαυτό και όπως φαίνεται αρκετοί επέλεξαν να δείξουν την πίκρα και την απογοήτευση τους για τις μεταγραφές που δεν έγιναν και γενικά για τις λάθος κινήσεις με την αποχή τους! Δεν θα κρίνω άν έκαναν καλά ή όχι! Απλώς είναι κρίμα. Το φταίξιμο όμως δεν ανήκει στους ίδιους αλλά στην διοίκιση! Ευθύνες έχουν και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι με την λάθος στάση που έχουν κρατήσει όλο αυτό το διάστημα! Κανείς δεν τολμάει να μιλήσει και όταν κάποιος το κάνει πέφτουν να τον φάνε! Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ... Ο Μαρινάκης κατάφερε αυτό το καλοκαίρι να χάσει ένα σημαντικό μέρος απο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ίσως επιστρέψουν με τις νίκες. Ίσως επιστρέψουν αν η ομάδα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Όμως θα ξαναπώ κάτι που έγραψα και στο προηγούμενο θέμα. Οι οπαδοί της ομάδας θέλουν να τους σέβεται η διοίκιση. Ας βγούν να παραδεχθούν τα λάθη τους αντί να ψάχνουν δικαιολογίες. Μόνο αν επανέλθει η εμπιστοσύνη μεταξύ κόσμου-διοίκησης θα επανέλθει και η ηρεμία στην εξέδρα και θα γεμίσει και πάλι το γήπεδο! Όποιος πιστεύει ότι είμαι αρνητικός... βρίσκεται στον κόσμο του! Είμαι απο τους πιο αισιόδοξους και ψύχραιμους! Το τι ακούω και διαβάζω αυτήν την στιγμή απο άλλα παιδιά δεν περιγράφεται... Κάποιοι υπερβάλουν αλλά τους καταλαβαίνω (μέχρι ενός σημείου τουλάχιστον). 

 Πάμε και στα αγωνιστικά. Η γκρίνια έχει μεγάλη σχέση με την απόδοση της ομάδας. Η ομάδα δεν παίζει καλά αλλά τα σχόλια του κόσμου ειναι ΑΔΙΚΑ! Είμαστε ανέτοιμοι ακόμη εντελώς. Για αυτό έχουμε πεί πολλές φορές τι φταίει. Όμως μήπως ξεχνάμε πέρσι σε τι κατάσταση ήτανε η ομάδα μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη; Παίζαμε τίποτα τρομερό; Δεν νομίζω! Ο Ζαρντίμ είπε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στον πρώτο αγώνα του Τσάμπιονς Λίγκ με την Σάλκε στις 18 Σεπτεμβρίου. Μακάρι όντως να προλάβουν μέχρι τότε! 


 Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια απο δήθεν αντικειμενικούς δημοσιογράφους αλλά και απο "Ολυμπιακάρες" να φάνε τον Ζαρντίμ νωρίς νωρίς. Ότι και να κάνει τον κατακρίνουν! Ακόμη δεν πρόλαβε να δουλέψει καλά καλά με την ομάδα και έχουν πέσει να τον φάνε. Και φυσικά δεν το κάνουν ανοικτά αλλά με πλάγιο, ύπουλο τρόπο. Πρέπει να έχουμε όλοι μας τα μάτια μας ανοικτά! Μην τους αφήνουμε να μας βάζουν λόγια. Το κάνουν πολλά χρόνια αυτό και είναι ειδικοί σε αυτήν την "δουλέιά". Το ξαναλέω και ας διαφωνήσουν πολλοί απο εσάς μαζί μου: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕ΅Σ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!!! Ας τους δώσουμε λίγο χρόνο! Άν αποδειχθεί λίγος ο Ζαρντίμ εδώ θα είμαστε και θα το πούμε. Όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς και τρομερά άδικο να τον κατακρίνουμε.

 Την ώρα που γράφω αυτά τα λόγια παρακολουθώ συζητήσεις σε διάφορα φόρουμ αλλά και στο φέισμπουκ μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού. ΓΚΡΙΝΙΑ και φωνές! Συγνώμη ρε παιδιά.... τι παραπάνω περιμένατε να κάνει η ομάδα στο 2ο μόλις επίσημο παιχνίδι της στις 2 Σεπτεμβρίου; Νικήσαμε πανεύκολα χωρίς να πιεστούμε καθόλου! Όσοι δεν είδανε το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό ας ρωτήσουν κανέναν φίλο τους βάζελο! Με το ζόρι νίκησαν οι πράσινοι! Σήμερα ο Λεβαδειακός ήτανε ανύπαρκτος και αυτό οφείλεται στην δική μας απόδοση! "Παίζαμε αμυντικά στην έδρα μας... ντροπή!" λένε κάποιοι. Μα η ομάδα είναι ανέτοιμη! Παίζει όπως πρέπει για να νικήσει! Το ξαναλέω... έχουμε 2 Σεπτεμβρίου! Νικήσαμε 4-0!!! Μην αφήνετε να σας παραμυθιάζουν! Είδατε το παιχνίδι; Άν όχι ορίστε εγώ τι είδα...


 Είδα ένα πρώτο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευεσε καθόλου. Όντως παίζαμε αρκετά αμυντικά αλλά αυτό το σχολίασε πρώτος απ'όλους ο ίδιος ο Ζαρντίμ που γύρω στο 25` έδωσε οδηγία οι γραμμές της ομάδας να τραβηχτούν προς τα εμπρός! Δηλαδή ο άνθρωπος βλέπει τα λάθη και τα διορθώνει έγκαιρα. Το έχω πεί και σε προηγούμενα παιχνίδια ότι οι αλλαγές που κάνει συνήθως είναι πολύ σωστές. Καλύτεροι παίκτες μας ήτανε ο Αμπντούν, ο Ιμπαγάσα (ο Θεός να του δίνει δύναμη) και ο Μανιάτης! Πετύχαμε δύο γκόλ απο στημένες φάσεις. Δεν ήτανε ούτε απο συνδιασμούς, ούτε ήτανε όμορφα γκόλ αλλά σημασία έχει πως μπήκανε! Το μόνο που με τρόμαξε στο πρώτο ημίχρονο ήτανε η σκέψη πως στο τσουλού θα έχουμε πρόβλημα με αυτήν την διάταξη απο την αριστερή πλευρά της άμυνας! Ο Χολέμπας έπαιζε όλην την πλευρά μόνος του αφού ο Μασάντο έμπαινε συνέχεια προς τα μέσα. Χαραμίζεται αριστερά ο Μασάντο! Δεν είναι η θέση του αυτή και το έχει δηλώσει απο την πρώτη σιγμή που ήρθε στην Ελλάδα. Πρέπει να παίζει στον άξονα! Στα μάτς του Τσ.Λ. πρέπει να βρεί ο προπονητής κάποια διαφορετική λύση. Ίσως αυτή να είναι ο Ζαραδούκας που δήλωσε ότι είναι καλά πλέον και έτοιμος να παίξει. Ίσως η λύση να είναι ο Τοροσίδης... δηλαδή να πάει αριστερά... αλλά τότε ποιός θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας; Ο Μανιάτης; Και ποιόν θα βάλουμε στα χάφ; Τέλος πάντων... δεν είμαι εγώ ο προπονητής. Μακάρι να βρεθεί αξιόπιστη λύση!


 Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα αντί να παρουσιαστεί πιο κουρασμένη ανέβηκε επίπεδο! Έγινε ακόμη πιο γρήγορη και έπαιξε καλύτερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο αυτό. Πέτυχε το πρώτο του γκόλ και ο Μανιάτης! Καλός ήτανε και ο Τοροσίδης και γενικά η ομάδα έδειξε ορισμένα καλά στοιχεία. Στο δεύτερο ημίχρονο εκτός απο την ομάδα ανέβασε απόδοση και η εξέδρα! Μπράβο στα παιδιά που βρέθηκαν στο γήπεδο! Έχουμε ορισμένα σοβαρά κενά και θα ήμασταν ακόμη καλύτεροι άν κάναμε τις σωστές μεταγραφές... όμως απο αυτό το σημείο μέχρι το να μηδενίζουμε τα πάντα υπάρχει τεράστια απόσταση! ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ είπαμε! Ακόμη και στην κριτική!

Υ.Γ.: Χάρηκα για το γκόλ που πέτυχε ο Κώστας Μενδρινός. Το παιδί είναι ένα απο τα ελάχιστα που έχουν βγεί απο τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και είχε αληθινή δυνατότητα να κάνει καριέρα. Θυμάμαι που οι εφημερίδες γράφανε τότε ότι τον ήθελε ακόμη και η Μάντσεστερ! Ήτανε το μεγαλύτερο ταλέντο της φουρνιάς του. Τους θυμάστε τους υπόλοιπους; Ανθούλης, Λύγκος, Ντόβας, Μπενετάτος, Γιάννου κ.α. Πήγε μερικές φορές δανεικός σε διάφορες ομάδες χωρίς όμως να δείξει πολλά πράγματα. Τελικά του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει ορισμένα παιχνίδια στον Ολυμπιακό και νομίζω ότι παρόλο που δεν έβγαλε μάτια έδειξε καλά στοιχεία και πρόσφερε σε διάφορες θέσεις όποτε χρειάστηκε. Πέτυχε και ορισμένα όμορφα γκόλ. Γιαυτό και δεν κατάλαβα τον λόγο που τον αφήσανε ελεύθερο πρίν απο μερικά χρόνια ειδικά με την σκέψη ότι η ομάδα θέλει να κάνει ελληνοποίηση αλλά και το γεγονός ότι ο Μενδρινός δηλώνονταν στην λίστα της ΟΥΕΦΑ ώς παίκτης απο την ακαδημία της ομάδας. Πήγε στον ΠΑΣ Γιάννενα και έκανε μια καλή χρονιά με αποτέλεσμα την επόμενη σαιζόν να ενδιαφερθεί για αυτόν ο Άρης Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρω άν ήτανε δίκαια ή άδικα αλλά δυστυχώς το όνομα του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Κρίμα γιατί ο Άρης με τον φόβο να μην αναμειχθεί η ομάδα στο συγκεκριμένο σκάνδαλο τον άφησε ελεύθερο αμέσως. Τελικά ο Μενδρινός βρήκε στέγη στην Πάτρα και την Παναχαϊκή. Φέτος τον χειμώνα επέστρεψε στα "μεγάλα σαλόνια" αφού υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πανιώνιο. Μπορεί να μην είναι πλέον 18 ετών όμως δεν έχει γεράσει κιόλας. Είναι 27 ετών και έχει μπροστά του 5-6 ή ίσως και παραπάνω καλά χρόνια ακόμη! Στο χέρι του είναι να δουλέψει σκληρά και να πετύχει επιτέλους! Ειλικρινά το γράφω ότι είναι ένας παίκτης για τον οποίο πιστεύω πως υπάρχει θέση ακόμη και στην εθνική μας ομάδα! Μπορεί να βοηθήσει στο κέντρο, δεξιά, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού κτλ. Δεν έχουμε και τόσο πολλούς ποιοτικούς μέσους στην Ελλάδα! Μακάρι να τα καταφέρει!


Υ.Γ.2: Δήλωση Ζαρντίμ: «Ο σύλλογος ξέρει τις ανάγκες και αναλόγως θα κινηθεί. Είναι θέμα οργάνωσης της ομάδας». Μόλις ξεγύμνωσε τον Καραπαπά ή μου φάνηκε; Μπράβο του... δεν το περίμενα αλλά φαίνεται πως έχει κότσια ο τύπος.

Υ.Γ.3: Ο 24χρονος ιάπωνας Τακάσι Ινούι, τον οποίο πρίν περίπου μισό χρόνο είχε προτείνει ο Μπαρμπαλιάς ως αντι-Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό βγάζει φέτος μάτια στην μπούντεσλιγκα στην Γερμανία. Τότε αγωνίζονταν ακόμη στην 2η κατηγορία στην Μπόχουμ. Σε 30 μάτς πέτυχε 7 γκόλ και είχε 5 ασσίστ. Το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης που φέτος επέστρεψε στην μπούντεσλιγκα. Η μεταγραφή κόστισε 1,2 εκ. ευρώ. Ειλικρινά για την αξία του τον πήρε τσάμπα πιστεύω! Η Μπόχουμ τον είχε αγοράσει πέρσι απο την Σερέζο Οσάκα για 500.000 ευρώ. Η Φρανκφούρτη είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη έκπληξη στην Γερμανία και ένας απο τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της είναι ο Ινούι που κάνει τρομερά παιχνίδια! Το Σάββατο κέρδισαν εκτός έδρας την Χόφενχαιμ με 4-0. Ο Ινούι σε 2 μάτς έχει ήδη 2 ασσίστ και η αξία του ανεβαίνει συνέχεια. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί για άλλη μια φορά φαίνεται ότι ο Μπαρμπαλιάς έχει πολύ καλό μάτι και ξέρει να βρίσκει καλούς παίκτες πρίν γίνουν πανάκριβοι και απλησίαστοι! Το κακό είναι ότι για κάποιον λόγο δεν τον ακούνε σχεδόν ποτέ. Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω... Έχουν χαθεί μεγάλες ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια! Έχει αποδείξει ότι αξίζει να τον εμπιστεύονται περισσότερο νομίζω!


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG