Monday, September 3, 2012

Μερικές σκέψεις για τον Ντιακιτέ και την λίστα του τσουλού...

 Τέλος οριστικά οι μεταγραφές. Για να μην κοροιδευόμαστε... ήταν ο χειρότερος μεταγραφικός σχεδιασμός της τελευταίας 20ετίας. Υπάρχουν και κάποια ελαφρυντικά βέβαια. Άν δούμε σε ολόκληρη την Ευρώπη έγιναν ελάχιστες μεταγραφές σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και οι περισσότερες απο αυτές έγιναν όντως τις τελευταίες μέρες! Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διοίκιση Μαρινάκη είναι νέα. Όπως έχω ξαναπεί και ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε λάθη τα πρώτα του χρόνια αλλά μετά έμαθε! Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα μάθει και ο Μαρινάκης...  καλό θα είναι να απομακρυνθούν απο την ομάδα και κάποιοι άνθρωποι που απέδειξαν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν!

 Και απο το πουθενά αργά το βράδυ της Δευτέρας και ελάχιστες ώρες πρίν λήξει οριστικά η διορία για τις μεταγραφές που θα έχουν δικαίωμα να παίξουν στο τσουλού προέκυψαν νέα ονόματα! Στην Ελλάδα ο Ντιακιτέ για εξετάσεις... έτοιμος να έρθει και ο Ντελ Πιέρο, σκέψεις ακόμη και για Ντρέντε. Εγώ προσωπικά αρνήθηκα να συμμετάσχω στο νέο... πανηγύρι και απλώς περίμενα υπομονετικά να περάσει η μέρα. Όταν αυτή ολοκληρώθηκε αυτό που έμεινε ήτανε μια νέα απογοήτευση σε όσους έπεσαν στην παγίδα να κάνουν όνειρα να δούνε τον θρυλικό Ντελ Πιέρο με την ερυθρόλευκη αλλά και σε όσους ήθελαν τον Ντρέντε για την αριστερή πλευρά μας, όπου όντως έχουμε κενό. Είχαμε όμως και μια επιτυχία. Το άν είναι μικρή ή μεγάλη θα αποδειχτεί μέσα στο γήπεδο! Υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνου ο Ντρίσα Ντιακιτέ όπως ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός στο επίσημο σάιτ της ομάδας.



Λέω να μην βιαστούμε με τον Ντιακιτέ... Μπορεί να βγεί Ντιελνά, μπορεί να βγεί και μια καλή λύση της τελευταίας στιγμής. Να πώ κάτι; Νομίζω ο Ντιακιτέ δεν έρχεται ώς αμυντικό χάφ (κυρίως) αλλά ώς δεξί μπάκ για τα μάτς του Τσ.Λ. με τον Τοροσίδη να παίζει αριστερά πίσω απο τον Χολέμπας! Το λέω ξεκάθαρα με βάση την εικόνα της ομάδας στο χθεσινό ματς. Εμένα αν μου έδειξε το παιχνίδι ότι έχουμε ένα κενό ήτανε στην θέση του αριστερού μπάκ στην Ευρώπη αφού ο Χολέμπας ουσιαστικά κάλυπτε όλη την πλευρά μόνος του! Ο Μασάντο που χαραμίζεται αριστερά συνέχεια έκλινε προς το κέντρο... έπαιζε στην ουσία δίπλα στον Ίμπα. Μόνο στο χαρτί ήταν αριστερό χάφ. Φυσικά θα παίξει και ως αμυντικό χάφ ο Ντιακιτέ, κυρίως στην Ελλάδα. Έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον. Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως θα αποδειχθεί μια όντως καλή μεταγραφή... 



 Για να τον δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Καντέ που πέρσι έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Είναι 27 ετών και έχει ύψος 1,75. Τα τελευταία 6 χρόνια έπαιζε στην OGC Nice στην Γαλλία. Πέρσι είχε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ενώ έπαιξε και 5 παιχνίδια με την εθνική ομάδα του Μάλι στο κύπελο Αφρικής. Στην Νίς έπαιζε κυρίως αμυντικό χάφ ενώ στην εθνική του ομάδα αγωνίζονταν ώς δεξί μπάκ. Απο τα λίγα που είδα μοιάζει δυνατός με καλό στύλ. Δεν ξέρω άν έχει καλή τεχνική ή όχι πάντως δεν μοιάζει ταγάρι σαν τον Ντιελνά. Τα υπόλοιπα θα φανούν... 





 Δηλώθηκε η λίστα των παικτών για το Τσάμπιονς Λίγκ. Μου έκανε έκπληξη που έμεινε εκτός ο Βλαχοδήμος... δεν φαίνεται να τον υπολογίζει ιδιαίτερα ο Ζαρντίμ. Εκτός έμειναν και οι Τάτος, Γιαννιώτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος και... Ζαραδούκας. Αυτός ήτανε και η μεγαλύτερη έκπληξη για μένα! Πίστευα ότι μπορεί να αποτελέσει μια λύση για την αριστερή αμυντική πλευρά αλλά τελικά δεν τον εμπιστεύεται ο προπονητής. Ίσως πάρει κάποια μάτς στην Ελλάδα. Όμως αυτό δυναμώνει ακόμη περισσότερο την σκέψη που ανέλυσα πιο πάνω. Ότι δηλαδή ο Ντιακιτέ ήρθε κυρίως για να παίξει δεξί μπάκ στην Ευρώπη με τον Τόρο να περνάει αριστερά!

Αναλυτικά η λίστα με τους παίκτες που δηλώθηκαν είναι: 

  • 1. ΚΑΡΟΛ ΡΟΙ ΕΡΙΚ
  • 42. ΜΕΓΚΙΕΡΙ ΜΠΑΛΑΖ ΑΤΙΛΑ
  • 20. ΧΟΛΕΒΑΣ ΧΟΣΕ ΛΟΙΝΤ
  • 15. ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ ΦΙΚΑ ΠΑΜΠΛΟ ΑΝΤΡΕΣ
  • 23. ΣΙΟΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • 35. ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  • 24. ΜΑΝΩΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  • 6. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  • 3. ΜΟΔΕΣΤΟ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΖΟΖΕΦ
  • 22. ΝΤΙΑΚΙΤΕ ΝΤΡΙΣΑ
  • 8. ΦΕΙΣΑ ΛΙΟΥΜΠΟΜΙΡ
  • 18. ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • 27. ΓΚΡΕΚΟ ΛΕΑΝΤΡΟ
  • 7. ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ ΑΡΙΕΛ ΜΙΓΚΕΛ
  • 2. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • 19. ΦΟΥΣΤΕΡ ΤΟΡΙΧΟΣ ΝΤΑΒΙΝΤ
  • 93. ΑΜΠΝΤΟΥΝ ΤΖΑΜΑΛ
  • 5. ΜΑΣΑΔΟ ΡΙΜΠΕΙΡΟ ΝΤΕ ΖΕΣΟΥΣ ΠΑΟΥΛΟ ΡΙΚΑΡΝΤΟ
  • 87. ΣΑΝΤΟ ΝΤΙΟΓΚΟ ΛΟΥΙΣ
  • 9. ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ ΜΑΡΚΟ
  • 11. ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  • 10. ΤΖΕΜΠΟΥΡ ΡΑΦΙΚ ΖΟΧΕΙΡ

 Μέσα στην λίστα βρίσκεται και ο τουρίστας Ντιόγκο.... ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο έφαγε την θέση ενός εκ των Τάτο, Βλαχοδήμο ή Ζαραδούκα! Κάτι θα βλέπει σε αυτόν ο Ζαρντίμ....


Υ.Γ.: "Καλορίζικος στον Ολυμπιακό μας!" Δήλωσε μέσω τσίουτσίου ο Καραπαπάς για τον Ντιακιτέ. Όχι δεν θα το σχολιάσω...

Υ.Γ.2: Η ελληνοποίηση για την οποία μας φάγανε τα αυτά τι έγινε; Εκτός τσουλού έμειναν μόνο έλληνες και μάλιστα μερικά ονόματα που υποτίθεται πως έχουν μεγάλο μέλλον! Καραγκούνης κτλ χώθηκαν (και χάθηκαν) στην δεύτερη ομάδα ενώ και στην Ελλάδα μέχρι τώρα δεν παίζει ούτε ο Φετφατζίδης... ενώ και ο Μήτρογλου έχασε την θέση του απο τον Τζιμπούρ και τρώει πάγκο. Ο Μανωλάς είναι μια εκτός 18άδας και μια στον πάγκο και κάτι τέτοιο θα γίνει και με τον Παπάζογλου μόλις επιστρέψει ο Κοντρέρας. Ποιοί παίζουν; Οι γνωστοί παλιοί!!! Αυτοί που τραβούσαν το κουπί και τα τελευταία χρόνια όπως και αυτοί που ανανέωσαν δήθεν μόνο για "τα αποδυτήρια" και για να δίνουν ανάσες και να βοηθάνε στην εξέλιξη των νέων. Πως ακριβώς βοηθάνε σε αυτό; Τρώγοντας την θέση τους; Δεν κρίνω αν παίζουν δίκαια ή άδικα! Το αποτέλεσμα κρίνω απλώς! 


Υ.Γ.3: Ακόμη και ο Μέγιερι που δεν είναι έλληνας μεν αλλά ανήκει στην "νέα φουρνιά" της ανανέωσης τρώει πάγκο απο τον Κάρολ.

Υ.Γ.4: Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος αλλά... δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε! Κάθε μέρα συμβαίνει και κάτι που μοιάζει εντελώς ανεξήγητο και ειλικρινά δείχνει την ανυπαρξία της ομάδας σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού για το μέλλον αλλά και το παρών!

Υ.Γ.5: Τον Ζαρντίμ θέλω να τον αφήσω να δείξει έργο. Είναι νωρίς πιστεύω για να κριθεί. Φοβάμαι όμως ότι θα "φαγωθεί" νωρίς και κυρίως θα φταίει για αυτό η διοίκιση που δεν φρόντισε να τον στηρίξει! Η δήλωση που έκανε μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δίχνει πικρία και ουσιαστικά τα έβαλε τόσο με την διοίκιση όσο και με τον Καραπαπά που δήλωσε ότι ¨Ο Ζαρντίμ είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τις κινήσεις που έχουν γίνει". Η δήλωση του πορτογάλου ήτανε στην ουσία η απάντηση του... "ΟΧΙ δεν είμαι ευχαριστημένος!" είπε στην ουσία! Ήθελε κότσια να πεί κάτι τέτοιο αλλά ειλικρινά καλά έκανε γιατί στο τέλος το φταίξιμο σε αυτόν θα το ρίξουν!

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG