Friday, August 31, 2012

Ένα καταστροφικό καλοκαίρι! Θα αναλάβει κανείς τις ευθύνες;

 Πέρασαν μερικές μέρες απο την τελευταία φορά που τα είπαμε... Σας είχα πεί όμως πως δεν θα ασχοληθώ ξανά μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος του Αυγούστου. Θα μου πείτε ... "υπάρχουν και οι μεταγραφές ελεύθερων τον Σεπτέμβρη". Σωστά! Μόνο που πρώτον δεν με απασχολούν ΚΑΘΟΛΟΥ και δεύτερον και να αποκτηθεί κάποιος παίκτης τώρα δεν μπορεί να δηλωθεί στο Τσάμπιονς Λίγκ. Αυτός ήτανε άλλωστε ο λόγος που θέλαμε ενίσχυση. Η Ευρώπη! 

 Την Τετάρτη το βράδυ έσκασαν ξαφνικά κάποιες φήμες ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Ν`Ζονζι της Μπλάκμπερν. Rednews και Redplanet κυρίως το παρουσίασαν σχεδόν τελειωμένο. Εγώ έλεγα σε όσους με ρωτούσανε να περιμένουν και να κάνουν υπομονή. Άλλωστε έχουμε ακούσει τόσα και τόσα όλα αυτά τα χρόνια... Δεν πρόλαβα να καθυσηχάσω ορισμένους φίλους... και σκάνε νέες φήμες "Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Κουαρέσμα! Εκτός απο αμυντικό χάφ θα έρθει και η βόμβα! Μόνο κάποιες λεπτομέρειες με την Μπεσίκτας έχουν απομείνει...". Άρχησαν τα πανηγύρια και οι χοροί... άρχησαν τα σχόλια του τύπου "Είδατε που σας το λέγαμε; Ο πρόεδρας περίμενε να χτυπήσει στο τέλος! Τέτοιες μεταγραφάρες μόνο στο τέλος γίνονται! Άντε κάντε κωλοτούμπες τώρα ρε γκρινιάριδες! Αχάριστοι! Αλαφούζος και Τσάκας που σας χρειάζεται ρεεεεεεεεέ!"

 Ε κάπου εκεί έμεινα και εγώ άφωνος... σκεφτόμουν "Μα είναι δυνατόν; ... Οι ίδιοι άνθρωποι που φάγανε 2μιση μήνες για να φέρουν βασικό κεντρικό αμυντικό... τον γνωστό μας Κοντρέρας... που ακόμη και η δική του μεταγραφή των 200.000 ευρώ κόντεψε παραλίγο να χαλάσει... που νωρίτερα μας είχανε φέρει τον κουτσό βραζιλιάνο Κανού... που όλο το καλοκαίρι μια οργώνουν, μια σκανάρουν και μια χτενίζονται... ξαφνικά θα κλείσουν 2 παίκτες σε μια μέρα;" 

O N`Zonzi με αντίπαλους τους Δέλλα και Καφέ!

 Και δεν μιλάμε απλώς για παίκτες... μιλάμε για ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ που θα κάνουν την διαφορά! Ο Ν`Ζονζι για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι πολύ καλό αμυντικό χάφ... τον είχε προτίνει πρίν 3 χρόνια ο Μπαρμπαλιάς αλλά τότε δεν τον πήραμε. Έπεσε βέβαια και η μεταβίβαση των μετοχών απο τον Κόκκαλη στον Μαρινάκη ενδιάμεσα... αλλά γενικά δεν τον δίνουν σημασία τον Μπαρμπαλιά. Τότε πήγε για 500.000 € στην Μπλάκμπερν. Τώρα ζητάει 6μιση εκατομύρια ακατέβατα λένε. Εγώ ξέρω ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει ξεκαθαρίσει ότι Τσάμπιονσιπ δεν γουστάρει να παίξει και πως αν δεν τον δώσουν σε άλλη ομάδα θα είναι συνέχεια "τραυματίας". Οπότε τα περί 6μιση είναι ανέκδοτο. Μια καλή προσφορά χρειάζεται για να τον πάρεις... αλλά ποιος θα την κάνει; 

 Δεν πρόλαβαν να περάσουν μερικές ώρες και άρχησαν να έρχονται τα άσχημα νέα... πρώτο πρώτο το Woop έγραψε "Ενδιαφέρον για Ενζόνζι αλλά καμία συμφωνία!". Σιγά σιγά το ένα μετά το άλλο σάιτ άρχησαν να γράφουν περίπου τα ίδια. Μάλιστα κάποιοι έγραψαν ότι η μεταγραφή χαλάει επειδή ανακατεύτηκε τελευταία στιγμή η Στόουκ. Το ενδιαφέρον της Στόουκ ήταν όντως αληθινό. Όμως η Μπλάμπερν δεν ζήτησε τόσα όσα μας λένε. Πώς το γνωρίζω; Δέν το γνωρίζω... αυτό μου λέει απλώς η λογική μου. Ο παίκτης ολοκλήρωσε την μεταγραφή του στην Στόουκ (πιέζοντας όπως είπα ότι θα "κάθεται") για 3 εκ. αγγλικές λίρες. Δηλαδή περίπου 3,8 εκ. ευρώ! Ούτε 4μιση... ούτε 6μιση... ούτε 7!!! Έτσι έγραψε στο τσιουτσιου το αγγλικό Skysports. 

 Φυσικά σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε η είδηση και απο την Τουρκία ότι ο Μαρινάκης δίνει μεγάλες μάχες ώστε να κάνει την υπέρβαση και δεν υπολογίζει το χρήμα αλλά ξαφνικά κλωτσάει η Μπεσίκτας. Αντίθετα ο παίκτης σκίζεται να έρθει! Τώρα κάνω λάθος ή μέχρι πρίν μερικές μέρες μας λέγανε το ακριβώς αντίθετο; Ότι δηλαδή η Μπεσίκτας θέλει να τον ξεφορτωθεί αλλά ο πορτογάλος δεν δέχεται να έρθει στην Ελλάδα! Συγνώμη αλλά έτσι δεν γράφανε οι εφημερίδες;


 Με αυτά και με αυτά πέρασαν και οι τελευταιες 2 μέρες και παρόλο που κάποιοι αισιόδοξοι περίμεναν μέχρι το τελευταίο λεπτό και το F5 στα αθλητικά σάιτ και στην επίσημη σελίδα του Ολυμπιακού είχε πάρει φωτιά τελικά δεν αποκτήθηκε κανένας! Βλέπετε είχε μείνει ξαφνικά την Παρασκευή το μεσημέρι ελεύθερος και ο Ράιαν Μπάμπελ απο την Χόφενχαιμ και σάιτ απο την Αγγλία τον έφερνε κοντά σε Φιορεντίνα... ή Ολυμπιακό. Το τι έγινε τελικά το ξέρετε... ΤΙΠΟΤΑ! Πήγε στον Άγιαξ όπως ακούγεται! Βγήκανε και κάποιοι (τους γνωρίζεται πιστεύω...) να μας πείσουνε ότι ο πρόεδρας σκίζεται να φέρει παικταρά αλλά η άτιμη κοινωνία (και η πίεση του χρόνου) είναι εναντίον του. Έτσι είναι όταν αποφασίζεις να πάρεις μπρός λίγες ώρες πρίν τελειώσουν οι μεταγραφές. Τους προηγούμενους μήνες τί κάνατε;

 Και τώρα τί; Τώρα στήριξη στην ομάδα! Στήριξη στους παίκτες που έχουμε και στον προπονητή! Άλλωστε αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν πλέον να διορθώσουν τα λάθη της διοίκησης! Μακάρι ο Ζαρντίμ να βγάλει το μαγικό ραβδάκι και να βρεί λύσεις... με εσωτερικές μεταγραφές και έξυπνα συστήματα. Μακάρι να δέσει η ομάδα... να έρθουν πιο κοντά οι γραμμές... να περιοριστούν τα λάθη στην άμυνα και να βρούμε κάποιον ρυθμό. Κάντε και τον σταυρό σας να μην έχουμε τραυματισμούς! Ά ναί... χτύπησε και ο Κοντρέρας! 2 εβδομάδες θα μείνει έξω οπότε ίσως να μήν παίξει στο πρώτο μάτς του Τσάμπιονς Λίγκ (περισσότερα για αυτό παρακάτω). Σκεφθείτε να αρχήσουν και τα συνεχόμενα μάτς... τότε τί θα γίνει με τους τραυματισμούς... ώχ.... τι μας περιμένει!



 Τέλος πάντων... ότι έγινε έγινε... ή έστω... ότι ΔΕΝ έγινε ΔΕΝ έγινε!!! Ακούω παιδιά να λένε πάνω στην πίκρα τους διάφορα πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ. Ένα που με ενοχλεί είναι που λένε ότι πουλάνε τα διαρκείας τους... θέλουν τα λεφτά πίσω όπως έκανε η Μίλαν... να μην πατήσει κανένας γήπεδο και να κάνουμε εμπάργκο στην ομάδα! Συγνώμη μάγκες αλλά αυτά είναι λαμακίες! Εμάς καθήκον μας είναι να στηρίζουμε είτε μέσα στο γήπεδο είτε όπως αλλιώς μπορεί ο καθένας αυτήν την ομάδα που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Μην κάνουμε το χατήρι στους τελειωμένους να διαλυθούμε μόνοι μας! Κάθε Κυριακή και Τετάρτη καλά θα κάνουμε να φωνάζουμε και να τραγουδάμε ώστε να δίνουμε δύναμη στους παίκτες μας... όποιοι και αν είναι αυτοι! 

 Το δεύτερο με το οποίο δεν συμφωνώ είναι οι κατάρες και τα βρωμόλογα που πέφτουν. Ορισμένοι φτάνουν στο σημείο να εύχονται στον Μαρινάκη, στην οικογένεια του, σε ποδοσφαιριστές, στον προπονητή, σε δημοσιογράφους και σε όποιον άλλο δεν γουστάρουν πράγματα όπως αρρώστιες, καρκίνο... ακόμη και θάνατο! ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Είστε άνθρωποι; Έχετε καθόλου ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτά τα λόγια που λέτε; Ξέρετε τί πόνο και τι προβλήματα προκαλεί μια αρρώστια; Ξέρετε πόσοι άνθρωποι παλεύουν καθημερινά με τον καρκίνο και πόσο υποφέρουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους; Είστε ζώα όσοι εύχεστε θάνατο, καρκίνο και αρρώστιες σε άλλους ανθρώπους! Και αν εσύ που με διαβάζεις αυτήν την στιγμή είσαι ένας απο αυτούς τότε σε παρακαλώ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ να με διαβάζεις! Εγώ απευθύνομαι σε υγιές ανθρώπους... ανθρώπους πολιτισμένους... με ψυχή μέσα τους... με καρδιά! Όχι σε κάφρους! 

 Θα πώ ένα τελευταίο πράγμα για τις μεταγραφές και όλο αυτό το απίστευτο καλοκαιρινό φιάσκο που ζήσαμε και μετά θα αλλάξω θέμα! Κοβάσεβιτς (πρώτος απο όλους), Βρέντζος (ίσως να φταίει λιγότερο αυτός...δεν το γνωρίζω...), οι διάφοροι σκάουτερς μας, γενικοί διευθυντές, τεχνικοί διευθυντές ή όπως αλλιώς τους λένε... και γενικά ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ φέτος με τις μεταγραφές και είναι υπεύθυνοι πρέπει να παραιτηθούν αμέσως! Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα... και ως γνωστόν εδώ δεν αφήνει κανένας την καρέκλα του εύκολα... καλά θα κάνει ο Μαρινάκης να τους διώξει ΟΛΟΥΣ. Γιατί ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ τότε πολύ απλά δείχνει ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα λάθη που έγιναν! 

 Έχουνε βγεί οι διάφορες εφημερίδες κτλ και γράφουν ότι ο πρόεδρας είχε κλείσει παίκτες αλλά οι σύμβουλοι του πήγανε και του είπανε να μην τους φέρει γιατί θα φέρουν αυτοί ακόμη καλύτερους... και τελικά δεν ήρθε κανένας. Ποιοί σύμβουλοι; Ο Σάββας; Ο Ντάρκο; Ο Βρέντζος; Κάποιος άλλος; Τί είναι ο Ολυμπιακός; Τί έχουν προσφέρει όλοι αυτοί; Γιατί πληρώνονται απ'την ομάδα; Όποιος δεν κάνει σωστά την δουλειά του πρέπει να φεύγει αμέσως όσο "βαρύ" όνομα και αν έχει. Γιατί πολύ απλά το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι πιο βαρύ απο οποιοδήποτε άλλο! 


 Δεν ξέρω άν είμαι άδικος ή αχάριστος... ξέρω ότι στην Ελλάδα πάλι θα πάρω το πρωτάθλημα (άν και όχι όσο εύκολα θα μπορούσα άν είχανε γίνει σωστές κινήσεις, ξεφτυλίζοντας τους!), πιθανόν και το κύπελο (το έχω ξαναπεί το κύπελο θέλει και λίγη τύχη). Επίσης δεν θα έχω οικονομικά προβλήματα όπως σχεδόν όλες οι άλλες ομάδες... όπως η συμμαχία του τσίουτσίου, όπως ο παιδκός σταθμός της ΑΕΚ... κτλ. Όμως εγώ είμαι περήφανος άνθρωπος. Είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Απαιτώ να κοιτάζω προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω! Είχαμε την ευκαιρία φέτος με 2 καλές κινήσεις να φτιάξουμε μια ομάδα πραγματικά δυνατή που θα συνέχιζε το περσινό έργο του Βαλβέρδε (αυτό δεν λέγανε όταν έψαχναν προπονητή;). Θα μπορούσαμε φέρνοντας έναν καλό αμυντικό χάφ και ένα δεκάρι να φτιάξουμε ομάδα φωτιά! Τελικά τι κάναμε; Δεν ξέρω πώς... αλλά σε τρείς μήνες διαλύσαμε μια έτοιμη ομάδα και πλέον έχουμε ένα σωρό κενά. Έφυγαν παίκτες (ή τραυματίστηκαν) και δεν αντικαταστάθηκαν ουσιαστικά ΠΟΤΕ!!! Δηλαδή άν φέτος δεν βγούμε τσάμπιονς λίγκ (λέμε τώρα...υποθετικά...) τότε τι θα γίνει; Ολυμπιακή συμμαχία; ... 

 Συγχωρέστε με άν λέω καμιά κουβέντα παραπάνω αλλά πρώτη φορά φέτος παρακολούθησα κλήρωση ομίλων για το τσου λου τόσο απογοητευμένος. Η απογοήτευση μου μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν είδα σε ποιόν όμιλο κληρωθήκαμε! Μια Άρσεναλ αποδυναμωμένή, μια Σάλκε σχετικά δυνατή αλλά οι γερμανίδες μας πάνε (http://greekbulldog.blogspot.de/2011/10/blog-post_20.html) και η Μοντπελιέ που επίσης έχει αποδυναμωθεί! Με λίγα λόγια... ένας όμιλος στον οποίο ο περσινός Ολυμπιακός θα μπορούσε ακόμη και πρώτος να περάσει! Ένας Ολυμπιακός στον οποίο αν είχανε γίνει οι σωστές κινήσεις το καλοκαίρι και η σωστή προετοιμασία επίσης θα μπορούσε εύκολα να περάσει στους 16! Όμως ΑΥΤΟΣ ο Ολυμπιακός όπως είναι τώρα... θα είναι επιτυχία αν πάρει την 3η θέση! Ακόμη και η σειρά των αγώνων σχετικά βολική είναι! Όμως όταν εσύ δεν είσαι έτοιμος... τίποτα δεν είναι εύκολο. Βγήκε και ο Μαρινάκης αμέσως μετά την κλήρωση και δήλωσε "Είμαστε αισιόδοξοι". Τώρα τί να πώ... Οι δηλώσεις που έκανε ήτανε λάθος πιστεύω. Φοβάμαι πως τον έχει τυφλώσει η ανυπαρξία των "αντίπαλων" μας στην Ελλάδα... βλέπει ότι είμαστε 2 επίπεδα (τουλάχιστον) καλύτεροι ακόμη και έτσι όπως είμαστε και δεν κάνει την κίνηση για κάτι παραπάνω. Γιαυτό και παρόλο που χαίρομαι και εγώ με την ξεφτίλα του Παναθηναϊκού... πρέπει να καταλάβουμε ότι άμα θέλουμε δυνατό Ολυμπιακό πρέπει να υπάρχει και δυνατός αντίπαλος στην Ελλάδα. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι βέβαια... αλλά δυστυχώς κάπως έτσι είναι...

 Πάμε παρακάτω! ΑΡΣΕΝΑΛ, ΣΑΛΚΕ και ΜΟΝΠΕΛΙΕ λοιπόν... Πρώτο μάτς στις 18 Σεπτέμβρη στο Καραισκάκη απέναντι στην Σάλκε. Τι μπορεί να κάνει ένας ανέτοιμος Ολυμπιακός; Νομίζω έχει ελπίδες... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ έχει ελπίδες.... με την βοήθεια του κόσμου μπορεί να νικήσει τους γερμανούς. Επειδή τυχένει να γνωρίζω πέντε πράγματα για την Σάλκε θα σας κάνω μια μικρή ανάλυση.


 Το μεγάλο πρόβλημα για μένα είναι η επίθεση τους. Έχουν επίθεση φωτιά πλέον με Αφελάι! Τον απέκτησαν την τελευταία στιγμή... όποιος βάζει το χέρι στην τσέπη βρίσκει παίκτες! Τον πήρανε δανεικό απο την Μπαρτσελόνα για έναν χρόνο. Υπάρχουν και οι Φαρφάν, Χούντελααρ. Ο Φαρφάν είναι σαν τον Μιραλάς ενώ ο Χούντελααρ είναι ΚΙΛΛΕΡ. Επίσης υπάρχει και ο Ομπάσι που ήρθε απο την Χόφενχαιμ και είναι πολύ εκρηκτικός και γρήγορος. Η άμυνα μας θα έχει τρελά προβλήματα με αυτούς. Απο πίσω σαν εναλλακτικές έχουν ακόμη τους Μαρικά και Πούκκι (έναν πιτσιρίκο Φινλανδό που είναι τρελό ταλέντο). 

 Στο κέντρο έχουν τον Ντράξλερ και τον Χόλτμπι που είναι ταλεντάρες αλλά εγώ δεν τους φοβάμαι. Στην Ευρώπη νομίζω ψιλοκωλόνουν. Ειδικά ο Χόλτμπι. Ο Ντράξλερ έχει κάνει κάποια καλά ματς είναι η αλήθεια. Τον Χουράδο δεν τον υπολογίζουν και νομίζω πάει για μεταγραφή σε ρώσσικη ομάδα. Πήρανε τον παικταρά απο την Λέβερκουζεν τον ελβετό Τρανκίλο Μπαρνέτα που είναι πάρα πολύ καλός και έχει και καλά στημένα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εδώ και 1μιση χρόνο έχει καθοδική πορεία και φέτος ακόμη δεν είναι σε καλή κατάσταση. Είχε κάποιους τραυματισμούς. 

 Στην άμυνα έχουν πρόβλημα. Και μόνο που στηρίζονται στον Παπαδόπουλο εμένα μου αρκεί... εκεί μπορούμε να χτυπήσουμε! Έχει τον διεθνή γερμανό Χάουεντες δίπλα του που είναι γρήγορος και καλύπτει τα λάθη του Παπ όσο μπορεί αλλά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και αυτός και μετά απο αυτούς έχουν τον (κάποτε καλό... αλλά όχι πλέον) Μέτσελντερ που είναι αργός. Αριστερό τους μπάκ ο αυστριακός Κρίστιαν Φούκς που είναι για μένα πολύ αδικημένος. Άν παίξει και φέτος το ίδιο καλά με πέρσι και πρόπερσι το επόμενο καλοκαίρι θα πάρει μεταγραφή σε πολύ μεγάλη ομάδα πιστεύω! Και μιλάω για ΤΟΠ ομάδα στην Ευρώπη. Σπανίζουν τέτοια αριστερά μπακ. Στην θέση του δεξιού μπακ έχουν πρόβλημα. Έχουν τον ιάπωνα τον Ουτσίντα. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο... αλλά ποιόν έχουμε πλέον εμείς εκεί να τον χτυπήσει; Ο Μιραλάς θα έκανε ΟΡΓΙΑ απέναντι του. Τώρα; ...... Ας μην αρχήσω! 

 Στο τέρμα επίσης έχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Δεν κάνανε μεταγραφή γιατί δήθεν εμπιστεύονταν τον νεαρό Ούνερσταλ και λέγανε ότι αυτός είναι το μέλλον της εθνικής Γερμανίας (ναι πώς...). Τελικά στα φιλικά έβγαλε τρελή αστάθεια και η άμυνα δεν τον εμπιστεύονταν. Το νούμερο... δύο ο επίσης νεαρός Φέρμαν είναι απλός ένας μέτριος τερματοφύλακας και με όλα αυτά ξαφνικά έγινε νούμερα ένα ο "παλιός" Χίλντεμπραντ που παραλίγο θα είχε σταματήσει την καριέρα του πρίν 1-2 χρόνια λόγω απογοήτευσης για το πώς εξελίχθηκε αυτή. Όταν ήταν στην Στουτγάρδη (πήρε και το πρωτάθλημα τότε) όλοι μιλούσανε για το μελλον της Γερμανίας. "Ο νέος Όλιβερ Κάν". Πήρε μεταγραφή... πήγε στην Βαλένθα και απο εκεί άρχησε ο κατήφορος. Στην Γερμανία προέκυψαν ένα σωρό νέα ταλέντα (Νόιερ, Άντλερ, Ρένσινγκ, Τεερ Στέεγκεν, Τσίλλερ κ.α.), υπήρχαν και οι παλιοί καλοί (Λέμαν, Κάν, Βίζε, Βάιντενφελερ κτλ) και ο Χίλντεμπραντ ξεχάστηκε! Έμεινε εκτός εθνικής και δεν έβρισκε καν ομάδα στην Γερμανία... τελικά ρίχνοντας πολύ το κασέ του μπόρεσε και επέστρεψε στην Σάλκε ως αναπληρωματικός και τώρα όπως φαίνεται αρπάζει την ευκαιρία και είναι ξανά βασικός σε μεγάλη ομάδα! Όμως για πόσο καιρό; Μέχρι τις πρώτες γκέλες ... μέχρι να αρχήσουν οι πρώτες γκρίνιες... 

 Προπονητής τους είναι η αλεπού ο Ολλανδός Χούμπ Στέβενς. Λάτρης της πειθαρχείας. Κάποτε το παραέκανε και γενικά ήτανε απόλυτος στις απόψεις του... τα τελευταία χρόνια όμως "μαλάκωσε" και έγινε πιο ανοικτός σε αλλαγές και αυτό του έκανε πάρα πολύ καλό! Έχει σηκώσει στο παρελθόν κύπελο ΟΥΕΦΑ με την Σάλκε (1997, απέναντι στην Ίντερ του Roy Hodgson) και απο τότε είναι θρύλος στο Γκέλσενκιρχεν. Γιαυτό και σχεδόν κάθε φορά που έμενε άδειος ο πάγκος της ομάδας ένα απο τα ονόματα που ακούγονταν ήτανε το δικό του. Πολύ έξυπνος προπονητής. Θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα πράγματα αλλά τον κράτησαν πίσω ορισμένα προσωπικά προβλήματα, όπως τα προβλήματα υγείας της γυναίκας του.




Υ.Γ.: Καλό θα είναι σε 2-3 μήνες (ή και νωρίτερα...) ΑΝ τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε και έρθουν σφαλιάρες στην Ευρώπη ο κόσμος της ομάδας να μην τα βάλει με τον Ζαρντίμ! Άν έχει κάνει ένα λάθος ο πορτογάλος είναι το ότι δεν μιλάει πολύ... αλλά τον καταλαβαίνω. Ο Ολυμπιακός είναι ευκαιρία για αυτόν. Πρώτη φορά μπορεί να κατακτήσει τίτλο ως προπονητής και γιαυτό δέχεται σχεδόν τα πάντα. Όμως τα λάθη που έγιναν δεν είναι δικά του! Γιαυτό πρίν αρχήσουμε τα "Ερνεεεεέστο Βαλβεεεέρδε!" καλό θα είναι να θυμόμαστε ποιοί έφταιξαν πραγματικά για το καλοκαιρνό μπάχαλο και τα λάθη που έγιναν! Μην κατηγορήσουμε άδικα τον πορτογάλο!


Υ.Γ.2: Ο Σωκράτης Κόκκαλης μπορεί να έκανε ορισμένα λάθη όλα τα χρόνια της πορείας του ως πρόεδρος του Ολυμπιακού, όμως φρόντιζε πάντα ένα πράγμα... το να τα έχει καλά με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Οργανωμένους αλλά και απλούς φίλαθλους! Ο Μαρινάκης αυτό το καλοκαίρι κατάφερε να χάσει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του Ολυμπιακού... ένα πολύ μεγάλο μέρος! Επίσης νομίζω ότι σε κάποιο βαθμό εξέθεσε και την Θύρα 7. Στην συνάντηση που είχανε τους είπε ότι θα πάρει 2 παίκτες. Αμυντικό χάφ και αντι Μιραλάς! Ο Κόκκαλης ότι υπόσχονταν στην Θύρα 7 πάντα το έκανε! Ακόμη και τον Ριβάλντο τους έφερε όπως τους είχε υποσχεθεί... ο Μαρινάκης έκανε μεγάλο φάουλ εδώ και δεν ξέρω άν το έχει καταλάβει.



Υ.Γ.3: Ο περισσότερος κόσμος δεν είναι θυμωμένος ή απογοητεύμένος μόνο με τις μεταγραφές... αυτό που πραγματικά ΠΟΝΑΕΙ και ενοχλεί τον λαό του θρύλου είναι η ΚΟΡΟΙΔΙΑ! Δεν είμαστε πρόβατα! Πείτε μας την αλήθεια απο την αρχή και να είστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι θα το εκτιμήσουν... Ο λαός του Θρύλου θέλει ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ! Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας! Ό κόσμος έχει βαρεθεί τα λόγια και θέλει να δεί ΠΡΑΞΕΙΣ! 

Υ.Γ.4: Πέρυσι διώξαμε τον Μαθία γιατί έφταιγε αυτός για όλα... Αυτός έφταιγε που δεν μπόρεσε να πουλήσει τον Ριέρα νωρίτερα, που δεν πούλησε τα σαπάκια που έχει μαζέψει η ομάδα για να αδειάσει το ρόστερ, που δεν έγιναν καλύτερες μεταγραφές, που δεν έφερε παικταράδες εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες του (δωρεάν παίκτες θέλανε δηλαδή), που δεν έκλεισε καμία απο τις τόσες μεταγραφές που έκανε η ομάδα... ακόμη και τον Κοστάντζο τελικά ο Ντάρκο τον είχε κλείσει... που... που... που... Γιαυτό και τον διώξανε μόλις τελείωσε το καλοκαίρι. Φέτος το όλο κλίμα (δικαιολογημένα ή όχι) βαραίνει κυρίως τον Κοβάσεβιτς.... και μάλλον (και έτσι πρέπει) θα είναι αυτός που θα την πληρώσει στο τέλος. Όμως τελικά μήπως το πρόβλημα δεν είναι το "εργαλείο" αλλά ο "μάστορας"; Λέω μήπως...




Υ.Γ.5: Το ξαναλέω ότι κανείς δεν θέλει ο Μαρινάκης να φύγει απο τον Ολυμπιακό! Θελουμε έναν πρόεδρο ενεργητικό και δυνατό, με όραμα, να βάζει το χέρι στην τσέπη και να κάνει θυσίες για την ομάδα! Πιστεύω πως ο Μαρινάκης μπορεί να γίνει αυτός ο πρόεδρος! Και ο Κόκκαλης είχε κάνει λάθη τα πρώτα χρόνια του... μετά έμαθε όμως! Άς διώξει απο δίπλα του όσους τρώνε τον χρόνο του και ας φέρει άξιους ανθρώπους που θα βάζουν ΠΡΩΤΑ τον Ολυμπιακό και μετά τα προσωπικά τους κέρδη! Πρόεδρε ότι λέμε είναι απο αγάπη και τρέλα για την ομάδα. Την πονάμε την ομάδα τουλάχιστον όσο την πονάς και εσύ. Η κριτική γίνετε για να βελτιωθεί η ομάδα και για να κάνει συνέχεια βήματα μπροστά! Δείξε ότι είσαι πρόεδρος αντάξιος της ιστορίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας! Κάντο και εμείς θα τραγουδάμε το όνομα σου. Ο λαός του Θρύλου δεν είναι αχάριστος. Ξέρει να εκτιμάει όσους σκίζονται για την ομάδα μας. Άν όμως αποδειχθείς ¨λίγος" να ξέρεις ότι δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Ολυμπιακός υπήρχε πρίν απο σένα... θα υπάρχει και μετά!



Υ.Γ.6: Άσχετο με τον Ολυμπιακό αλλά ο Ατρόμητος πάει φούλ για 2η θέση... Μήπως έχει χειρότερη ομάδα απο τον Παναθηναϊκό; Περίπου στο ίδιο επίπεδο είναι! Πήρανε και τον Κόκε σήμερα... ελεύθερο! Για τα δεδομένα του Ατρόμητου μια χαρά μεταγραφή ήταν. Γενικά έγιναν πολλές μεταγραφές στην Ευρώπη σήμερα. Μάλλον θα τα πούμε σε κάποιο απο τα επόμενα κείμενα μας πιο αναλυτικά για τις πιο σημαντικές απο αυτές.


Υ.Γ.7: Περίμενα να πάει 20:00 ώρα Ελλάδος για να ανεβάσω το κείμενο. Τελικά το ανεβάζω λίγο νωρίτερα γιατί δεν έχει νόημα να περιμένω πλέον παραπάνω. Πρίν απο λίγα λεπτά άκουσα την συνέντευξη του Καραπαπά στον Νόβασπορ ΦΜ. Ξεκίνησε λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φέρει τον Νενέ... η μεταγραφή για 3 χρόνια θα κόστιζε 20 εκατομύρια ευρώ και ο Ολυμπιακός λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει τόσα λεφτά. Για τον Κουαρέσμα είπε ότι συμφώνησε με τον Ολυμπιακό αλλά η Μπεσίκτας αρνήθηκε να σπάσει το συμβόλαιο του (ντροπή τους...). Για τον Μπάμπελ είχε συμφωνήσει με την Χόφενχαιμ η ομάδα (πρίν τον αφήσουν ελεύθερο) αλλά ο Μπάμπελ δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και πήγε στον Άγιαξ με... τα μισά λεφτά (άντε καλά...). Ο Κακουτά δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και προτίμησε να πάει στην Φίτεσε που είναι κοντά στο σπιτάκι του... και ο Πάρκ δεν ήθελε να ακούσει για ελληνικό πρωτάθλημα και πήγε στην Ισπανία. Και το κορυφαίο ήτανε που είπε πως "Καμιά μεταγραφή δεν κόλλησε στα λεφτά!". Συγνώμη αλλά πρίν λίγο δεν είπε ότι ο Κουαρέσμα δεν ήρθε επειδή η Μπεσίκτας δεν έσπασε το συμβόλαιο τσάμπα; Άρα τί ήθελε; ΛΕΦΤΑ! Τέλος πάντων... Για αμυντικό χάφ είπε ότι δεν ασχολήθηκαν ποτέ.... ο Ν`Ζονζί προτάθηκε ξαφνικά και όντως άρεσε και το πάλεψαν αλλά ζήτησαν 7 εκ. ευρώ και φυσικά αυτό ήταν υπερβολικό. "Η ομάδα μας είναι υπερπλήρες και έχει παικταράδες. Έχει πολλά νέα παιδιά με ταλέντο και παίκτες όπως τους Γκρέκο και Φουστέρ που θα έπαιζαν βασικοί σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης εκτός του Ολυμπιακού!". Γκούχ γκούχ... Νομίζω τα είπε όλα έτσι; Τι παραπάνω να σχολιάσω εγώ; Άλλωστε όπως είπε "Ο προπονητής ήθελε ακόμη μικρότερο ρόστερ και είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τις μεταγραφές!". Είμαστε κακόβουλοι εμείς που δεν τα βλέπουμε όλα ρόδινα.... εμείς είμαστε που κάνουμε κακό στον Ολυμπιακό... η οργάνωση της ομάδας είναι τέλεια, κανένα λάθος δεν έκαναν! Για όλα φταίει η κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και η οικονομική κρίση... αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα! Υπάρχει και η προοπτική να πάρουν ελεύθερο παίκτη μέχρι την Δευτέρα για να προλάβει να δηλωθεί στο Τσου Λου αλλά αυτό δεν είναι πολύ πιθανό λέει. Οπότε τώρα πάμε γερά όλοι ενωμένοι να νικήσουμε τον Λεβαδειακό! Εγώ ξέρω ότι όλα αυτά που είπε ο Καραπαπάς ώς επίσημος εκπρόσωπος της ομάδας μας... διασύρουν τον Ολυμπιακό επικοινωνιακά σε όλη την Ευρώπη! Σκεφθείτε να έβγαινε ο αντίστοιχος Καραπαπάς της Μπάγιερν, της Ρεάλ, της Μπεσίκτας, της Πόρτο, της Λυών, της οποιασδήποτε... και να έλεγε παρόμοια με αυτά που είπε αυτός! Ότι φάγανε δηλαδή χαστούκια απο κάθε ποδοσφαιριστή που προσέγγισαν ή έστω απο την ομάδα του! Δεν λέγονται αυτά... ακόμη και αν το κάνεις για να δικαιολογήσεις τα λάθη σου ως ομάδα! Αυτό δεν είναι σοβαρή επικοινωνιακή πολιτική! Και κάτι ακόμη για τα ονόματα που ανέφερε ότι ασχοληθήκαμε.... όπως βλέπετε όλα τα ονόματα ήτανε γνωστοί παίκτες... απο σκάουτινγκ ΤΙΠΟΤΑ! Για ποιόν λόγο τους πληρώνουμε λοιπόν; Και μετά μας λένε ότι όλα πήγανε ρολόι... 



Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΠΑΠΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΡΟΛΟΙ ΟΛΑ! 
ΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ! 
ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΗ! 
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΝΑΙ! 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ! 
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ! 
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ!

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG