Tuesday, September 25, 2012

Ηρεμία ή αδιαφορία;

 Κυριαρχεί ησυχία τις τελευταίες μέρες στον Ολυμπιακό και κυρίως στον κόσμο της ομάδας. Μια ησυχία που όμως δεν είμαι σίγουρος άν είναι αποτέλεσμα της ηρεμίας που επικρατεί στην ομάδα ή άν είναι αποτέλεσμα... αδιαφορίας. Φοβάμαι πώς είναι το δεύτερο. Ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του Ολυμπιακού έχει ξενερώσει με την γενικότερη κατάσταση και έχει πάψει να ασχολείται ενεργά όπως παλιά. Αυτό το είδαμε και στο Καραϊσκάκη όπου παραλίγο να γίνει νέο αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης του κόσμου. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό με τον κόσμο είναι πολλοί. Βασικός λόγος όμως πιστεύω πώς είναι το ότι κάποιοι του στερούν το δικαίωμα να ονειρεύεται. Πάρε απο τον οπαδό το όνειρο και του πήρες την ψυχή! 

 Θυμάμαι πάντα στις παρέες μας κάναμε όνειρα για το μέλλον της ομάδας. Για το πώς θα γίνει καλύτερη... το ποιοί παικταράδες θα έρθουν... ποιό λιθαράκι πρέπει να προστεθεί... τι πρέπει να γίνει για να ανέβουμε επίπεδο... πώς θα γίνουμε Πόρτο ή Λυών και θα κυνηγήσουμε το όνειρο της Ευρώπης! Τώρα πώς να ονειρευτείς όμως; Βλέπεις ότι η διοίκιση δεν έχει όραμα! Κάνει "μπάμ" απο χιλιόμετρα ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος που συνδιάζεται με τα έσοδα απο τους ομίλους του τσάμπιονς λίγκ! Δέν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε οργάνωση... ούτε κάν διάθεση για κάτι μεγαλύτερο! Ήρθε και η ήττα με την Σάλκε (και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε) να απογοητεύσει ακόμη περισσότερο τους οπαδούς της ομάδας. 



 Στην Ελλάδα βλέπουμε όλοι ότι το επίπεδο είναι ερασιτεχνικό. Φαίνεται απο τις ομάδες και τους παίκτες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Φαίνεται ακόμη και απο τα γκόλ που βάλαμε. Μπαίνουν οι παίκτες μας στην αντίπαλη περιοχή και αντί οι αντίπαλοι αμυντικοί να διώξουν την μπάλα μπερδεύουν τα πόδια τους και στέλνουν την μπάλα μόνοι στα δίχτυα! Εδώ ακόμη και ο Χολέμπας που εναντίων στην Σάλκε πάλευε αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορεί... ενάντια στην υπερομάδα του Πανθρακικού έκανε κούρσα σαν τον Ράιαν Γκίγκς στα νιάτα του και πέτυχε γκολάρα! Τί να λέμε; Στην Ελλάδα ακόμη και αυτό το χειρότερο ρόστερ του Ολυμπιακού της τελευταίας 15ετίας είναι τουλάχιστον δύο κλάσεις ανώτερο απο κάθε αντίπαλο του! Τόσο ανώτερο που δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση και αν τελειώσει με 30 νίκες! Τα δυσκολότερα μάτς θα είναι εκτός έδρας με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Όλα τα άλλα μοιάζουν με προπονήσεις. Όμως ποιός πραγματικά πανηγυρίζει ακόμη με τις τεσσάρες σε Πανθρακικό κτλ; Σίγουρα όλοι χαιρόμαστε αλλά δεν υπάρχει ο ενθουσιασμός που υπήρχε προηγούμενα χρόνια. Έχει χαθεί αυτός ο ενθουσιασμός και δεν ξέρω πώς θα επανέλθει. 



 Για την απομάκρυνση του κόσμου φταίνε και τα ΜΜΕ. Ή μάλλον φταίει η επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ. Όταν επί ένα ολόκληρο καλοκαίρι προσπαθούν με δημοσιεύματα ή με δηλώσεις σε ραδιόφωνα κτλ να σε πείσουν ότι είσαι τρελός, ότι είσαι γκρινιάρης, ότι είσαι αχάριστος, ότι κάνεις κακό στην ομάδα που αγαπάς επειδή έχεις δική σου άποψη... όταν επι ένα καλοκαίρι σου παρουσιάζουν το άσπρο σαν μαύρο και το μαύρο σαν άσπρο... όταν πάνε να σε βγάλουν χαζό... έ τότε κάποια στιγμή απλώς σταματάς να ασχολείσε. Το κάνεις απο ένστικτο για να σώσεις τον εαυτό σου... τα νεύρα σου... 

 Η πολιτική αυτή της διοίκισης που δεν επιτρέπει στον οπαδό να έχει δική του άποψη όταν αυτή δεν είναι απόλυτα ταυτισμένη με την δική της έχει φέρει πολλούς οπαδούς απέναντι της! Είδαμε τι έγινε προχθές με τον πανεπιστημιακό Ρούσση και την συνέντευξη που έδωσε στο ΦΩΣ. Δέν ξέρω άν αυτά που είπε ήτανε σωστά ή λάθος. Ξέρω όμως πώς ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εκφράζει την άποψη του ελεύθερα... αρκεί να το κάνει καλοπροαίρετα και με κόσμιο τρόπο... και το ίδιο δικαίωμα έχει ο ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟΣ του Ολυμπιακού! Η καλοπροαίρετη κριτική μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα μας. Το γεγονός πως δεν επιτρέπουν κανενός είδους κριτική αφού αμέσως βάζουν σε δράση το σύστημα λογοκρισίας, τις απειλές κτλ, όπως έγινε προχθές με την ανακοίνωση του κυρ Σάββα, στο τέλος θα οδηγήσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού απέναντι στην διοίκιση!



 Δεν φταίει για όλα όμως ο Μαρινάκης. Ούτε η διοίκιση της ομάδας. Δείτε τι γίνετε σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Συναγωνίζονται για το ποιός θα κάνει χειρότερη χρονιά! Φούλ για υποβιβασμό πάνε... ντροπή έχουν καταντήσει. Ντροπή για την ιστορία τους. Έχουν ολοκληρωθεί μόλις 4 αγωνιστικές και ο ΠΑΟ είναι 9 βαθμούς πίσω! Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Για το νηπιαγωγείο της ΑΕΚ δεν μιλάω κάν. Στην ΑΕΚ καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με το γεγονός πώς δεν είναι πλέον μεγάλη ομάδα και να κοιτάξουν να πάρουν μερικούς βαθμούς γιατί στο τέλος η πλάκα βλέπω να γίνετε πραγματικότητα και να παλεύουν όντως για την σωτηρία τους! Ο Βλάχος ήτανε πολύ κακή επιλογή νομίζω. Έ κάτι τέτοια βλέπει ο Μαρινάκης και ειλικρινά τον καταλαβαίνω που δεν επενδύει χρήματα! Γιατί να ξοδευτεί; Αφού και με τόσες σοβαρές ελλείψεις στο ρόστερ και με παίκτες μέτριους ή ανέτοιμους ... με σημαντικότερο παίκτη της ομάδας τον 35χρονο Ιμπαγάσα... τους έχει για πλάκα! Για την Ευρώπη το είπαμε ήδη... δεν τον ενδιαφέρει και αυτό φαίνεται απο τις πράξεις του.


 Βλέπεις το Σάββατο μπούντεσλιγκα Γερμανίας... βλέπεις την Κυριακή το μεσημέρι πρέμιερσιπ Αγγλίας... βλέπεις Λίβερπουλ-Μάντσεστερ... βλέπεις Άρσεναλ... βλέπεις ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! Φτάνει το απόγευμα και ξεκινάνε τα παιχνίδια στην ελληνική σούπερλιγκ (απο όνομα σκίζουμε τουλάχιστον)... βλέπεις 10-20 λεπτά  το κλωτσόμπαλο που γίνεται... και σου έρχεται να κλείσεις την τηλεόραση. Πώς να το αντέξει ο καημένος ο κόσμος αυτό το πράγμα; Ήτανε που ήτανε χαμηλό το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας... φέτος το αποτελείωσαν! Όσοι οπαδοί πάνε στο γήπεδο και αντέχουν επί 90 λεπτά να τραγουδάνε με αυτό το χάλι που βλέπουν πραγματικά αξίζουν κάτι παραπάνω απο τον απλό σεβασμό μας. 

 Φυσικά πέρα απο όλα αυτά είναι και η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα γενικότερα. Πολλοί δεν έχουν ούτε τα χρήματα ούτε και την όρεξη να ασχοληθούν με την μπάλα πια. Έχουν χειρότερα και μεγαλύτερα προβλήματα να παλέψουν στην ζωή τους... κάποιοι με τα οικονομικά τους... κάποιοι με την υγεία τους... κάποιοι με όλα αυτά και με άλλα τόσα μαζί! Που να αντέξει μετά ο απλός έλληνας φίλαθλος να ασχοληθεί με τις σέντρες του Τοροσίδη, το γιατί δεν παίζει ο Βλαχοδήμος, το άν πλακώθηκαν στην προπόνηση Τζεμπούρ και Ντιόγο κτλ. Και όμως πολλοί κάνουν μεγάλες οικονομίες για να δούν απο κοντά τον Ολυμπιακό είτε για να ξεσκάσουν είτε για να ξεσπάσουν ή απλώς επειδή είναι η τελευταία χαρά που τους έχει απομείνει στην ζωή! Και αυτοί οι άνθρωπο αξίζουν να βλέπουν κάτι καλύτερο... αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό απο την διοίκιση... αξίζουν να έχουν το δικαίωμα να ονειρευτούν...



Υ.Γ.: Ο Αλαφούζος απο σήμερα θα είναι και τυπικά πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Τα τσίουτσίου του πλέον θα είναι επίσημα! Ήδη ακούγεται ότι πρώτη του κίνηση είναι η επιστροφή του Άγγελου Φιλιππίδη! Άν είναι αλήθεια μιλάμε για τρομερό δίδυμο...



Υ.Γ.2: Όλοι θα στηρίξουμε τόσο τον Μαρινάκη, όσο και τον Ζαρντίμ και τον κάθε ποδοσφαιριστή της ομάδας μας... και πάντα θα είμαστε στο πλευρό τους ειδικά απέναντι σε "εξωτερικούς" κινδύνους. Όμως αυτό δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα της καλοπροαίρετης κριτικής και της προσωπικής μας άποψης που καμιά φορά έρχεται σε αντίθεση με την διοίκιση. Δεν γίνετε όλοι να συμφωνούμε πάντα σε όλα! Φυσιολογικό είναι αυτό νομίζω!

Υ.Γ.3: Ίσως και να κάνω λάθος με την εκτίμηση μου στο σημερινό θέμα όμως αυτή είναι η άποψη μου... άν δώ κάτι διαφορετικό τις επόμενες μέρες να είστε σίγουροι ότι θα το γράψω και θα ζητήσω και συγνώμη. Το κακό δεν είναι να έχεις το θάρρος να ζητήσεις συγνώμη ή να παραδεχτείς πώς έκανες λάθος. Το κακό είναι να φοβηθείς να πείς την γνώμη σου εξ αρχής υπό τον φόβο του τί θα πούνε οι άλλοι και το ποιός "έξυπνος" θα σε κατηγορίσει κτλ! Ας τολμάμε επιτέλους να λέμε αυτό που σκεφτόμαστε! Η υποκρισία αλλά και η τρομοκρατία δεν κάνουν καλό ποτέ και σε τίποτα!

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG