Wednesday, September 19, 2012

Τώρα είναι αργά!

Ολυμπιακός - Σάλκε 1:2

 Να λέμε ευχαριστώ στα παιδιά της Σάλκε που μας λυπήθηκαν και δεν μας βάλανε περισσότερα... γιατί άν ήθελαν εύκολα έβαζαν 2-3 γκόλ ακόμη και αυτό φάνηκε μόλις κάναμε το 1-1 και τολμήσαμε να αρχίσουμε ξανά τα όνειρα! Μέσα σε μισό λεπτό ο Χούντελααρ και η παρέα του μας τα γκρέμισαν! Σαν να άνοιξε η γή και να μας τράβηξε μέσα... έτσι ένιωσα εγώ τουλάχιστον και είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος. 


 Δεν θα γράψω πάρα πολλά για 2 λόγους. Πρώτον... Εμείς τα γράφαμε ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ! Τώρα είναι αργά πιά! Τα λέγαμε τότε που μπορούσανε ακόμη να διορθώσουν την κατάσταση αλλά τότε κάποιοι μας έκραζαν ότι είμαστε γκρινιάριδες, αχάριστοι και θέλουμε το κακό της ομάδας.... έ όποιος τολμήσει να ξαναπεί κάτι τέτοιο ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΕΙ ΤΟ BLUE RAY! Ο δεύτερος λόγος που δεν θα γράψω πολλά είναι γιατί άν το κάνω τώρα πάνω στην απογοήτευση μου απο το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, αλλά κυρίως απο το γεγονός πως βλέπω να επαληθεύονται όσα λέγαμε το καλοκαίρι, μπορεί να γράψω πράγματα που δεν πρέπει! Άλλωστε έχει στηθεί ολόκληρο κύκλωμα που "απαγορεύει" να γράψεις κακά λογάκια για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο... λές και έχει το αλάθητο σαν τον Πάπα της Ρώμης! Το θέμα είναι ότι εμείς ούτε λεφτά βγάζουμε απο την ομάδα ούτε κάποιο άλλο κέρδος έχουμε! Ότι γράφουμε είναι μέσα απο την ψυχή μας και επειδή πονάμε τον Ολυμπιακό με τον οποίο μεγαλώσαμε και θέλουμε να τον βλέπουμε κάθε χρόνο να βελτιώνεται! Πέρυσι έγιναν ξαφνικά μερικά βήματα προς την ΣΩΣΤΗ κατεύθυνση αλλά φέτος κάναμε όχι απλώς βήματα αλλά κανονικές βουτιές προς τα κάτω! 

 Φυσικά το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το έχει η διοίκιση και πρώτα απ'όλους ο Μαρινάκης διότι δεν έκανε όσα έπρεπε να κάνει! Δεν έκανε όσα είχε υποσχεθεί ο ίδιος του πως θα κάνει!!! Το "κάθε χρόνο και καλύτεροι" και το "καλύτερη ομάδα απο πέρυσι" έμεινε στα λόγια! Ακόμη και άν ο ίδιος του έχει διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη και να φτιάξει ομαδάρα και τελικά φταίγανε ΑΛΛΟΙ για το φιάσκο του καλοκαιριού θα έπρεπε με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να είχε πάρει κεφάλια! Ντάρκο φταίς; Δρόμο! Βρέντζο φταίς; Σπίτι σου! Αλλά πάντα έτσι είναι... πάντα φταίνε οι άλλοι και ο ίδιος ποτέ. Και όμως εγώ δεν είδα να κάνει καμιά κίνηση. Οπότε μάλλον ευχαριστημένος είναι με το πως πάει η ομάδα... με τις μεταγραφές που έγιναν... με τον ανύπαρκτο σχεδιασμό και την μηδενική οργάνωση! 


 Έβαλε και τον Σάββα και τον Καραπαπά να κάνουν δηλώσεις της πλάκας που υποτιμάνε την νοημοσύνη μας, μας προσβάλουν σαν ανθρώπους και οπαδούς και δυστυχώς κάνουν κακό και στην εικόνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη! Άν και μεγαλύτερο κακό κάνουν αποτελέσματα όπως το χθεσινό! Πάνω που άρχισαν οι ευρωπαίοι να μας αντιμετωπίζουν με λιγάκι σεβασμό... πάνω που πρώτη φορά άκουσα απο ξένους δημοσιογράφους καλά λόγια για την ομάδα και τον κόσμο μας... πάνε πάλι να μας κάνουν ομαδούλα! Αλλά όταν αντί να κοιτάς ΨΗΛΑ και να πορεύεσε με βάση αυτούς που είναι απο πάνω σου στην Ευρώπη και να προσπαθείς να βελτιωθείς... πορεύεσε με βάση το τι κάνουν οι απο κάτω σου πουθενάδες στην Ελλάδα τότε είσαι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ να παραμένεις πάντα στην μετριότητα και την μιζέρια! 

 Εγώ ένα ξέρω... αυτός ο λαός του Ολυμπιακού τον οποίο ΣΕΒΕΤΑΙ όλη η Ευρώπη και έχει γίνει Θρύλος αληθινός ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ!


 Δεν θέλω να επαναλάβω όσα γράφαμε το καλοκαίρι... δεν έχει και κανένα νόημα άλλωστε πια! Μακάρι αυτοί που είναι υπεύθυνοι να ξυπνήσουν και να καταλάβουν σε ποιά ομάδα βρίσκονται! Άντε γιατί το μόνο που μένει τώρα είναι να βγεί ο κυρ Σάββας πάλι και να μας πεί για "το δυσκολότερο μάτς της σαιζόν" όπως είχε κάνει πρίν το παιχνίδι με την Βέροια! Με κάτι τέτοια κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και μετά πάμε έξω και τρώμε χαστούκια!


 Η τρίτη θέση είναι εφικτή αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα είναι ότι η ομάδα έχει μικρύνει αρκετά, έχει χάσει ΠΟΙΟΤΗΤΑ, έχει χάσει ταχύτητα, έχει χάσει προσωπικότητα, παίζει χωρίς σχέδιο και χωρίς οργάνωση και θυμίζει παιδική ομάδα δημοτικού σχολείου! Και αυτό ήτανε και το πρόβλημα με την Σάλκε. Οι γερμανοί έπαιξαν ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ενώ εμείς παίζαμε ερασιτεχνική ΜΠΑΛΑ! Καλός ο ενθουσιασμός αλλά δεν αρκεί για να καλύψει τα πάντα! Δεν μπορεί να καλύψει τα κενά που έχουν αφήσει ο Μέλμπεργκ, ο Αβραάμ (άν και ο Κοντρέρας το πάλεψε), ο Μιραλάς, ο Ορμπάιθ και ο Μαρκάνο!

 Και κάπου εδώ να πώ και κάτι ακόμη... ΝΑΙ πρώτα απ'όλα φταίει η διοίκιση ΑΛΛΑ και αυτός ο Ζαρντίμ χθές έκανε ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ! Καταρχήν η "έμπνευση" με την χρησιμοποίηση του Μέγιερι πώς του ήρθε; Δεν τον έβαζε στην Ελλάδα και τον έριξε με την μία στα δύσκολα απέναντι στην Σάλκε την ώρα που σου λείπει και η σταθερότητα στην άμυνα και θές έναν έμπειρο τερματοφύλακα να οργανώσει λίγο την κατάσταση! Άλλωστε δεν έκανε και κανένα τραγικό λάθος ο Κάρολ μέχρι στιγμής. Επίσης οι αλλαγές του ήτανε ΤΡΑΓΙΚΕΣ! Αντέδρασε χωρίς ψυχραιμία και έκανε κακό στην ομάδα. Άφησε ξεκρέμαστους και τους δύο επιθετικούς και γενικά η ομάδα δεν είχε καμία οργάνωση κάτι που δήλωσε μετά το παιχνίδι και ο Μανιάτης! Πρόσεχε αγόρι μου... δεν κάνει να λέμε αλήθειες... Επίσης δεν μου έχει αρέσει καθόλου το ότι άφησε εκτός λίστας τσουλού τον Βλαχοδήμο και τον Φέτφα τον έχει για τελευταία ρεζέρβα. Ακόμη και τον τουρίστα τον Ντιόγκο περισσότερο τον υπολογίζει. Παρόλα αυτά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε το λάθος να ρίξουμε το φταίξιμο για την ήττα στον Ζαρντίμ. Την πραγματική ευθύνη ξέρουμε όλοι ποιοί την έχουν! Δέν έχω δεί ακόμη πρωτοσέλιδα και ελπίζω μόνο να μην κάνουν το λάθος να κατηγορούν τον προπονητή και τους παίκτες! Κατα τα άλλα θα μου κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ εντύπωση αν τολμήσει καμιά εφημερίδα να γράψει αλήθειες.... κοκοκό, μπεεεεεέ και "πάμε για +10 απ'τον πουθεναϊκό"! Το έχουμε μάθει άλλωστε το έργο τόσα χρόνια!


Υ.Γ.: Καλό είναι να βγεί κάποτε ο Βαλβέρδε και να μας πεί για ποιούς πραγματικά λόγους έφυγε... αυτούς που όλοι μας φανταζόμαστε δηλαδή! Γιατί ο άνθρωπος είναι ΚΥΡΙΟΣ και πήρε την ευθύνη του "διαζυγίου" πάνω του με τα δήθεν "οικογενειακά προβλήματα", τον γιό του κτλ. Μακάρι να βγεί και να μιλήσει αλλά δεν το βλέπω.

Υ.Γ.2: Τον Ντιακιτέ για την Ευρώπη δεν τον φέρανε; Που είναι; Θα παίξει με τις Βέροιες και τους Πανθρακικούς; Γιαυτό ήρθε; 


Υ.Γ.3: Αυτές οι γιώμες απο το κέντρο και οι σέντρες απο αριστερά με τον Χολέμπας και κυρίως απο δεξιά με τον Τοροσίδη απο την μέση του γηπέδου έχουν γίνει τόσο ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΕΣ που δεν δημιουργούν κανέναν κίνδυνο! Ο οποιοσδήποτε έβλεπε πρώτη φορά τον Ολυμπιακό νομίζω αυτό θα έλεγε για την "ανάπτυξη" μας.

Υ.Γ.4: Η Σάλκε είχε προβλήματα στην άμυνα της. Ο Κυριάκος μπορεί να είναι παικταράς αλλά χθές τον κάναμε Μπέκενμπαουερ με τον τρόπο παιχνιδιού μας! Ο Μάτιπ που έχει δίπλα του είναι αργός και μέτριος και αν πιέζαμε σωστά θα τρελένονταν! Κάτι αντίστοιχο ισχύει και απο την δεξιά τους πλευρά όπου έπαιξε ώς δεξί μπάκ ο κεντρικός αμυντικός Χάουεντες (ναι αυτός που έκανε το 1-0). Έτσι και είχαμε απο εκεί τον Μιραλάς θα τον είχε κάνει γιογιό με την ταχύτητα του! Αλλά τι να πείς τώρα... Βγήκε μετά το μάτς και ο Παπαδόπουλος και δήλωσε "Περίμενα καλύτερο τον Ολυμπιακό!". Άσε μας στον πόνο μας ρε φίλε...


Υ.Γ.5: Ναι και πέρυσι ξεκινήσαμε άσχημα και μετά βελτιωθήκαμε... όμως η φετινή ομάδα δεν μου δείχνει ότι μπορεί να βελτιωθεί τόσο πολύ. Σίγουρα θα παίξει καλύτερα απο τώρα σε μερικές εβδομάδες όμως σε γενικές γραμμές δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την περσινή! 

Υ.Γ.6: Προπονητής δεν είμαι και πιθανόν να κάνω και λάθος αλλά νομίζω ότι ο Μασάδο στα άκρα χαραμίζεται! Δεν είναι για να παίζει εκεί. Άν δεν χωράει ώς δεκάρι βάλτον καλύτερα στα χάφ όπως έκανε σε κάποια μάτς ο Βαλβέρδε με τον Ιμπαγάσα. Για τα άκρα δεν είναι όμως!

Υ.Γ.7: Τζεμπούρ μεγάλε... εντάξει παικταράς είσαι και τρομοκράτης... αλλά το ποδόσφαιρο είναι ΟΜΑΔΙΚΟ άθλημα! Δώσε και μια πάσα ρε γμτ!

Υ.Γ.8: Τα ηρεμιστικά μας ποιός θα τα πληρώσει;



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG