Tuesday, September 18, 2012

Τα τελευταία νέα της Σάλκε πρίν το μάτς

 Σήμερα ο θρύλος αντιμετωπίζει την Σάλκε στο Καραϊσκάκη για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λίγκ. Τα νέα του Ολυμπιακού μπορείτε να τα διαβάσετε σε όλες τις ελληνικές αθλητικές σελίδες στο διαδύκτιο. Εγώ έψαξα και ενημερώθηκα απο γερμανικές πηγές (ίντερνετ, τηλεόραση και εφημερίδες) για τα νέα της αντιπάλου του Ολυμπιακού και θα σας πώ και την δική μου άποψη για την Σάλκε και το πώς περιμένω το παιχνίδι.



 Οι γερμανοί δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα τραυματισμού εκτός απο την απουσία του τερματοφύλακα Τίμο Χίλντεμπραντ ο οποίος άλλωστε στην αρχή της σαιζόν δεν υπολογίζονταν ώς βασικός αλλά τελικά κέρδισε την θέση κάτω απο τα δοκάρια της ομάδας λόγω της αστάθειας που έδειξε ο νεαρός Ούνερσταλ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. 

 O Τζέφερσον Φαρφάν επέστρεψε απο το ταξίδι που έκανε με την εθνική ομάδα του Περού και φυσικά θέλει να παίξει. Αυτό δημιουργεί "πονοκέφαλο" στον Στέβενς γιατί πρέπει να βρεί τρόπο να χωρέσει όλα τα αστέρια της ομάδας στην 11άδα. Άν δεν τα καταφέρει τότε κάποιος απο τους διάσημους ποδοσφαιριστές της Σάλκε θα μείνει εκτός 11άδας... αυτό είναι και το πιθανότερο! Στο τελευταίο παιχνίδι εκτός έδρας με την Φύρτη έμεινε στον πάγκο ο περουβιανός και μπήκε στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. 

 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απο την Γερμανία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Φαρφάν θα επιστρέψει στην βασική ομάδα. Ποιόν όμως να αφήσει απ'έξω; Τον Αφελάι που ήρθε πρόσφατα απο την Μπαρτσελόνα και αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα ή κάποιον απο τους 2 νεαρούς Ντράξλερ, Χόλτμπι που είναι πιο δεμένοι με την ομάδα και τα πήγανε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι με την Φύρτη; 



 Ο Χόλτμπι είναι ο αρχηγός της εθνικής ελπίδων της Γερμανίας. Στο τελευταίο παιχνίδι αναδείχτηκε για 2η φορά σε 3 παιχνίδια ώς MVP του αγώνα. Καθόλου άσχημα... Είναι σε καλή κατάσταση και είναι ποδοσφαιριστής που εκτός απο την ανάπτυξη του παιχνιδιού βοηθάει και στην άμυνα αφού είναι εργατικός και τρέχει αρκετά χιλιόμετρα σε κάθε μάτς. Αρκετά σημαντικός για την τακτική της ομάδας του γενικότερα. Ο ίδιος δήλωσε "Δεν λέω ότι πρέπει να παίζω συνέχεια... όμως όσο πατάω γκάζ και έχω καλή απόδοση στα παιχνίδια που αγωνίζομαι πιστεύω πώς δίκαια βρίσκομαι στο γήπεδο". Ένας απο τους λόγους που φέτος τα δίνει όλα είναι πως το καλοκαίρι του 2013 λήγει το συμβόλαιο του με την ομάδα και αυτήν την στιγμή γίνονται συζητήσεις για την ανανέωση του χωρίς όμως να έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής θετικές εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα θέλει να παίξει οπωσδήποτε... αφού έχει και γεννέθλεια (γίνεται 22 ετών)!



 Ο Ντράξλερ άν και μόλις 18 ετών πολλές φορές μοιάζει πιο ώριμος στο παιχνίδι του απο τον Χόλτμπι. Στο παιχνίδι με την Φύρτη πέτυχε το 1-0 για την ομάδα του με ένα δυνατό σουτ. Θέλει φέτος να γίνει πιο επικίνδυνος επιθετικά και αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές κάθεται μόνος του ώρες ολόκληρες και προπονεί το σούτ του στις εγκαταστάσεις της ομάδας μετά το τέλος της κανονικής προπόνησης. Αυτό να το βλέπουν τα δικά μας... ταλέντα! Έτσι μόνο μπορείς να εξελιχθείς και να πετύχεις. Με σκληρή δουλειά και πίστη στις ικανότητες σου! Γενικά ο Ντράξλερ είναι πολύ εργατικός τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Μετά το παιχνίδι με την Φύρτη τον περίμεναν δημοσιογράφοι για συνέντευξη και αυτός το μόνο που τους είπε ήτανε "Σήμερα δεν έχω όρεξη για δηλώσεις" και τους ξέρανε. 


 Ο Αφελάι έπαιξε στην Φύρτη πρώτη φορά ώς βασικός με την φανέλα της Σάλκε. Ήρθε ώς δανεικός απο την Μπαρτσελόνα σχεδόν την τελευταία στιγμή των μεταγραφών. Άν και έχει κάνει μόλις 3 προπονήσεις με ολόκληρη την ομάδα της Σάλκε οι συμπαίκτες του τρελάθηκαν με τα ποδοσφαιρικά του προσόντα. "Φαίνεται ότι έρχεται απο την Μπαρτσελόνα" δήλωσε ο Χόλτμπι. Θα μπορούσε να παίξει δεξιά, αριστερά ή και στο κέντρο πίσω απο τον συμπατριώτη του Χούντελααρ. Άλλωστε ακριβώς αυτό ζήτησε ο ίδιος ο Χούντελααρ που δήλωσε πως "Άν παίξει στο κέντρο πίσω απο μένα θα μπορέσει να πετύχει πολλά γκόλ όπως έκανε όταν έπαιζε στην Ολλανδία. Στην Ισπανία έπαιζε περισσότερο απο τα δύο άκρα και απο εκεί δεν είναι εύκολο να σκοράρεις".


Άποψη μου είναι ότι ο Αφελάι δεν βγαίνει απο την ομάδα λόγω εμπειρίας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και θα την "πληρώσει" ένας απο τους μικρούς. Εγώ θα άφηνα έξω τον Χόλτμπι αφού θεωρώ πιο έτοιμο τον Ντράξλερ... πιο ώριμος απο τον Χόλτμπι που συχνά εξαφανίζεται σε μεγάλα μάτς. Οι δύο παίκτες μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους... πιο ενθουσιώδης ο μικρός... καλύτερος στην τακτική ο Χόλτμπι. Θα δούμε τι θα επιλέξει ο Χούμπ Στέβενς...


 Κατα τα άλλα θα παίξουν με σύστημα 4-3-3. Άλλωστε παραλλαγές του συγκεκριμένου συστήματος παίζουν πλέον οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη. Στο τέρμα όπως είπα ήδη θα κάτσει ο Λάρς Ούνερσταλ, 22 ετών. Ένας παίκτης που θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο και φέτος η ομάδα ήθελε να στηριχτεί πάνω του γιαυτό και δεν απέκτησαν κάποιο μεγαλύτερο όνομα. Έχασε την θέση του απο τον σχεδόν τελειωμένο Χίλντεμπραντ όμως επανήλθε κάτω απο τα δοκάρια της Σάλκε επειδή ο Τίμο τραυματίστηκε. Αριστερά έχουν τον πάρα πολύ καλό διεθνή αυστριακό Κρίστιαν Φούκς (αλεπού σημαίνει το επώνυμο του). Είναι ένας παίκτης που έχει αδικηθεί στην καριέρα του αφού είναι τόσο καλός που θα άξιζε να είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα. Πέρυσι έκανε εκπληκτική σαιζόν με αποτέλεσμα φέτος το καλοκαίρι να ακουστεί ακόμη και για ενδιαφέρον απο ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έμεινε στο Γκελσενκίρχεν αλλά άν επαναλάβει τις καλές του εμφανίσεις που έκανε πέρυσι τότε σίγουρα θα πάρει μεγάλη μεταγραφή σύντομα. Είναι καλός κυρίως στα επιθετικά του καθήκοντα και η σέντρα του είναι εξαιρετική. Γρήγορος, δυνατός... πραγματικά θα δυσκολευτεί απο εκεί όποιος και αν παίξει απο τον Ολυμπιακό (μάλλον ο Αμπντούν ή ο Φουστέρ). 



 Δεξιά είχανε πρόβλημα με τον ιάπωνα Ουτσίντα και γιαυτό στον τελευταίο αγώνα ο Στέβενς έβαλε δεξιά τον διεθνή γερμανό κεντρικό αμυντικό Χάουεντες. Μάλλον το ίδιο θα κάνει και σήμερα. Στο κέντρο της άμυνας τους νομίζω πως πρέπει να δοκιμάσει να τους χτυπήσει ο Ολυμπιακός. Έχουν δύο νεαρά παιδιά που συχνά κάνουν λάθη και με την απουσία του Χάουεντες απο εκεί θα είναι ακόμη πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό να βγάλει κάποιες φάσεις. Κυριάκος Παπαδόπουλος (20 ετών) και Ζοέλ Μάτιπ (21 ετών, 1.93 ύψος) είναι ψηλοί, δυνατοί και ενθουσιώδης αλλά ταυτόχρονα είναι αργοί και σχετικά άπειροι. Ειδικά ο Παπαδόπουλος ενθουσιάζεται καμιά φορά περισσότερο απ'ότι πρέπει και κάνει λάθη. Αυτά πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός με την ταχύτητα του Τζεμπούρ και την ικανότητα των υπόλοιπων παικτών του. Πρόβλημα είχε απο πέρυσι στον χώρο των χάφ η Σάλκε όμως ο Νόιστετερ που ήρθε απο την Γκλάντμπαχ συμμάζεψε κάπως την κατάσταση. Δίπλα του θα παίξει ο αμερικάνος Τζόουνς που είναι αρκετά γρήγορος αλλά και σκληρός στο παιχνίδι του. Άν θέλει ο Ολυμπιακός να νικήσει πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει την μάχη στο κέντρο! Ο Νόιστετερ είναι καλός αλλά δεν έχει εμπειρίες απο σημαντικά παιχνίδια. Άν τον πιέσουν ίσως κάνει λάθη. Μπροστά απο τα δύο αμυντικά χάφ και πίσω απο τον επιθετικό θα παίξει μάλλον ένας εκ των Ντράξλερ - Χόλτμπι. Δεξιά ο Φαρφάν και αριστερά ο Αφελάι και στο κέντρο της επίθεσης μόνος του ο κίλερ Χούντελααρ που είναι εκπληκτικός επιθετικός και λογικά θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Άν και ελπίζω ο Κοντρέρας κάπως να τον ελέγξει. Περισσότερο φοβάμαι τον Αφελάι και κυρίως τον Φαρφάν που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Χολέμπας και δεν ξέρω πως θα τα πάει ο Χοσέ. Η μονομαχία αυτή θα κρίνει πολλά. Ίσως παίρνει βοήθειες απο όποιον παίξει ώς αμυντικό χάφ απ'την πλευρά του. 


 Στον πάγκο θα υπάρχει ως εναλλακτική ο ελβετός Μπαρνέττα που είναι παικταράς και πάρα πολύ καλός στα στημένα, άν και τα τελευταία χρόνια έχει καθοδική πορεία και προέρχεται απο σοβαρό τραυματισμό που τον έχει αφήσει πίσω σε φυσική κατάσταση. Όμως σίγουρα μπορεί να βοηθήσει για 20-30 λεπτά δίνοντας λύσεις αν χρειαστούν. Στον πάγκο θα είναι και ο νεαρός Μόριτς που είναι κάτι σαν τους Ντράξλερ, Χόλτμπι. Ακόμη υπάρχει ο νιγηριανός Ομπάσι που αποκτήθηκε απο την Χόφενχαϊμ και σε άλλες ομάδες θα ήτανε βασικότατος αφού είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αρκετά εκρηκτικός και γρήγορος! Αλλαγές για την επίθεση αποτελούν οι Τσίπριαν Μάρικα και Πούκκι που άν και νέος και άπειρος είναι αρκετά επικίνδυνος και πολύ γρήγορος!



 Με λίγα λόγια απο την μέση και μπροστά είναι φωτιά η Σάλκε. Στον χώρο του κέντρου και στην άμυνα έχεις ορισμένες αδυναμίες και αυτές πρέπει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Νομίζω θα είναι λάθος να τους αφήσει να κάνουν το παιχνίδι τους ενώ θα πρέπει να προσέξει και τις αντεπιθέσεις αφού διαθέτουν τρομερά άκρα που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές. Όπως έλεγε ο Ρέχαγκελ.... "κοντρολαρισμένη επίθεση"! Αυτό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός. Δηλαδή να προσέξει την άμυνα του αλλά ταυτόχρονα να προσπαθήσει να πιέσει στην επίθεση αναγκάζοντας τους να κάνουν κάποια λάθη! Άλλωστε και ο τερματοφύλακας τους μόνο ηρεμία δεν μεταδίδει... Με την βοήθεια του κόσμου έχω την εντύπωση πως η ομάδα μπορεί να πάρει την νίκη. Ειδικά οι νεαροί παίκτες της Σάλκε θα επηρεαστούν απο την ατμόσφαιρα όπως πέρυσι οι παίκτες της Ντόρτμουντ. 

 Πιθανόν να υπάρχει στην άκρη του μυαλού του προπονητή αλλά και των παικτών της Σάλκε και το γεγονός πώς το Σάββατο ακολουθεί σημαντικό παιχνίδι για την μπούντεσλιγκα απέναντι στην μισητή τους... Μπάγιερν Μονάχου. Κανονικά αυτό δεν θα έπρεπε να τους επηρεάσει αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Άν βάλουμε ένα γρήγορο γκόλ νομίζω θα τους νικήσουμε με μεγάλο σκόρ παίζοντας μετά αμυντικά και με αντεπιθέσεις... αντίθετα άν φάμε εμείς γρήγορα γκόλ μπορεί να γίνει ακριβώς το αντίθετο! Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο όμως είμαι αισιόδοξος.





Καλή επιτυχία στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας!




No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG