Monday, September 24, 2012

Φανταστείτε να μην είχε μείνει και ο Ιμπαγάσα...

 Τι να πούμε για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό; Ο Ολυμπιακός παίζοντας ουσιαστικά ποδόσφαιρο μόνο για ένα ημίχρονο κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη με 4-1 απέναντι σε μια ομάδα που περασμένη εβδομάδα ανάγκασε σε ήττα τον ΠΑΟ. Ειλικρινά νομίζω ότι ο κόσμος έχει χάσει τον ενθουσιασμό του και αυτό είναι ότι χειρότερο. 



 Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται σχεδόν ώς αυτονόητο και βασικός λόγος είναι η ανυπαρξία των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι ανύπαρκτοι. Οι μόνες ομάδες που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δυσκολέψουν έστω λιγάκι τον Ολυμπιακό είναι ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ. Αντίθετα για την Ευρώπη και κυρίως για το τσουλού το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν είναι αρκετό. Έχει πολλές ελλείψεις και έχουν γίνει τόσα λάθη που σε συνδιασμό με την ήττα απο την Σάλκε αλλά και την έλλειψη οράματος απο την διοίκιση της ομάδας έχουν σχεδόν αναγκάσει τον κόσμο να σταματήσει να "ονειρεύεται". Και όταν συμβαίνει αυτό το αποτέλεσμα είναι αυτό που ανέφερα ήδη πιο πάνω... έχει χαθεί ο ενθουσιασμός απο τους οπαδούς του Ολυμπιακού. 



 Με τις νίκες στην Ελλάδα πανηγυρίζουν ελάχιστοι ενώ οι περισσότεροι περιμένουν πως είναι θέμα χρόνου η απομάκρυνση του Ζαρντίμ. Ένα κακό αποτέλεσμα με Άρσεναλ και ίσως και να αποτελεί ήδη παρελθόν... Και πώς να μην σκέφτεται έτσι ο μέσος οπαδός όταν αυτό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται απο τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ, τις εφημερίδες κτλ. Όταν ο ίδιος ο Μαρινάκης δεν έχει βγεί να στηρίξει τον προπονητή όπως έκανε με Βαλβέρδε αλλά αντίθετα βγαίνουν Καραπαπάς και Σάββας και κάνουν δηλώσεις που μόνο υποτιμητικές είναι για τον πορτογάλο! Ο Καραπαπάς του έριξε το φταίξιμο για τις μεταγραφές... και ο Σάββας μετά την νίκη με τον Πανθρακικό σχεδόν μας είπε ότι αυτός ανέτρεψε το κλίμα μέσα στην ομάδα αφού το γεγονός πως έπαιξε με δύναμη και πάθος ήτανε "Δική μου εντολή!". Μήπως φτιάχνει και την 11άδα; Ο Ζαρντίμ τι λέει για όλα αυτά;


 Πάμε σε ό,τι αφορά τα καθαρά αγωνιστικά θέματα τώρα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μια 11άδα που έμοιαζε αρκετά με αυτήν που έπαιξε ενάντια στην Σάλκε. Όμως το σύστημα ήτανε διαφορετικό. Καθαρό αμυντικό χάφ έπαιξε μόνο ο Μοδέστο και το σύστημα ήτανε 4-3-3 και όχι 4-2-3-1. Στο τέρμα επέστρεψε ο Κάρολ, αριστερά ξεκίνησε ο Φετφατζίδης αντί του Μασάδο και στο κέντρο δίπλα στον Μανιάτη έπαιξε ο Ιμπαγάσα αντί του Φουστέρ. Η ομάδα για άλλη μια φορά έκανε πάρα πολλές σέντρες. Τόσο ο Αμπντούν όσο και ο Χολέμπας δοκίμασαν αρκετές σέντρες που πολλές φορές δεν είχανε κανένα αποτέλεσμα. Πάντως σε γενικές γραμμές η παρουσία του Χολέμπας ήτανε θετική και δείχνει να επανέρχεται σε καλή κατάσταση. Το γκόλ που πέτυχε ήτανε αρκετά όμορφο και όσο τον βλέπω τόσο έχω ένα μόνο να πώ για αυτόν. Ο άνθρωπος είναι καθαρό αριστερό χάφ. Δέν είναι αριστερό μπάκ! Το ξέρω ότι ήρθε στην Ελλάδα ώς αριστερό μπάκ... αλλά κακώς έγινε αυτό. Στην Γερμανία ξέρετε πόσα χρόνια έπαιζε αριστερό μπάκ; Έναν μόλις χρόνο! Στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του έπαιζε έιτε ώς καθαρός επιθετικός είτε ώς αριστερό χάφ! Μόνο τον τελευταίο χρόνο πρίν έρθει στην Ελλάδα τον είχε γυρίσει ο Έβαλντ Λίνεν στο 1860 Μόναχο σε θέση αριστερού μπάκ. Αυτή είναι όλη η "εμπειρία" που έχει στην συγκεκριμένη θέση. Ειλικρινά δεν θέλω να μιλάω για μεταγραφές πλέον γιατί μου πιάνεται το στομάχι... όμως πρέπει οπωσδήποτε να αποκτηθεί αριστερό μπάκ τον Ιανουάριο και ο Χολέμπας να παίζει πιο μπροστά! Έτσι ώστε να μην χαραμίζεται και ο Μασάδο στο αριστερό άκρο... και ας δήλωσε ο Ζαρντίμ ότι "Ο Μασάδο θα παίζει σε όποια θέση τον χρειαζόμαστε". Έ βάλτον και τερματοφύλακα τότε!



 Κάπου είναι απογοητευτικό το γεγονός πως ο σημαντικότερος παίκτης της ομάδας μας είναι ο 35χρονος Ιμπαγάσα. Ναί... για άλλη μια φορά ήτανε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του αγώνα. Σε ορισμένες φάσεις έτρεχε σαν 25χρονος! Και φυσικά για άλλη μια φορά οι μπαλιές του ήτανε εξαιρετικές. Παρόλα αυτά και ειδικά απο την στιγμή που η ομάδα πέτυχε το 4-0 τόσο νωρίς δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο έπρεπε να παίξει 90 λεπτά. Και βγήκε ο Ζαρντίμ μετά τον αγώνα και δήλωσε "Πρέπει να προστατέψουμε τον Ιμπαγάσα γιατί είναι πολύ σημαντικός για μάς αλλά είναι και 35 ετών". Τον προστατεύεις αφήνοντας τον 90 λεπτά ενάντια στον Πανθρακικό μέσα στο γήπεδο και ενώ το σκόρ είναι 4-0 ήδη απο τα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου; Παράξενα πράγματα... Ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω τι θα κάναμε άν δεν είχε μείνει και αυτός. Φυσικά για το επόμενο καλοκαίρι πρέπει ΗΔΗ να αρχίσουν το "σκανάρισμα" απο τώρα για να βρούν τον αντικαταστάτη του. Για να μην τρέχουμε πάλι την τελευταία στιγμή... άν και όπου υπάρχουν διάθεση και χρήματα υπάρχει και λύση... το δύσκολο είναι όταν λείπει ένα απο τα δύο αυτά στοιχεία... ή και τα δύο!



 Όσο για τους υπόλοιπους... Ο Φετφατζίδης είχε μερικές καλές ενέργειες. Έπαιξε τόσο απο αριστερά όσο και απο δεξιά άν και συνέχεια έμπαινε προς τα μέσα. Δεν έκανε καμία τεράστια εμφάνιση όμως δεν κατάλαβα γιατί τον έβγαλε απο το 59΄. Άν δεν παίξει 90 λεπτά με το σκόρ ήδη 4-0 τότε πότε; Στην άμυνα Κοντρέρας και Μανωλάς παίξανε καλά άν και ο Ολυμπιακός μέχρι το σημείο που κουράστηκαν οι βασικοί και έκανε τις αλλαγές ο Ζαρντίμ σχεδόν έπαιζε μονότερμα τον Πανθρακικό, οπότε δεν είναι και πολύ σωστό να κριθεί η απόδοση τους απο ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο Τζεμπούρ ήτανε αρκετά καλός, πέτυχε και δύο γκόλ... αλλά αυτό το είδατε και μόνοι σας. Τοροσίδης και Αμπντούν χτύπησαν. Ο Τόρο θα μείνει εκτός παιχνιδιών για 2 περίπου εβδομάδες και έτσι θα χάσει και το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Παρόλο που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση θεωρώ πως είναι καλύτερος απο οποιονδήποτε άλλο έχουμε για την συγκεκριμένη θέση. Απο την άλλη μπορεί και να μας βγεί σε καλό... καμιά φορά απο την ανάγκη προκύπτουν λύσεις που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε νωρίτερα. Ίσως πάρει ευκαιρία και παίξει καλά ο Φέισα, που δέν έπαιξε ούτε με τον Πανθρακικό λόγω τραυματισμού αλλά έχω την εντύπωση πως απλώς τον προφυλάσσουν για να αγωνιστεί σε ορισμένα μάτς στην Ευρώπη!



 Εμένα με στεναχωρεί ένα πράγμα που αφορά τον Ζαρντίμ. Αυτό που μου άρεσε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια αλλά και στα φιλικά του καλοκαιριού ήτανε πώς πάντα έκανε τις σωστές αλλαγές, διορθώνοντας ότι λάθος επιλογές είχε κάνει στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι αλλαγές του ήτανε πάρα πολύ σωστές και πίστευα ότι "έχει μάτι" και βλέπει γήπεδο. Αντίθετα στα τελευταία παιχνίδια οι αλλαγές που κάνει είναι καταστροφικές και σχεδόν κόβουν τον όποιο ρυθμό έχει η ομάδα και την αφήνουν στο γήπεδο να μοιάζει σαν χαμένη και χωρίς πραγματικό σύστημα! Αυτό πρέπει να το διορθώσει και πάλι γρήγορα!

 Τέλος αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η απόφαση του πορτογάλου για διαφορετικό τερματοφύλακα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλά ακόμη και άν το δεχόμουν... η επιλογή είναι ακατανόητη! Δηλαδή ειδικά στην Ευρώπη θα έπρεπε να έβαζε τον πιο έμπειρο Κάρολ για να καθοδηγεί τους αμυντικούς του και στην Ελλάδα τον νεαρό Μέγιερι! Άν και για μένα το όλο σκεπτικό με τους 2 τερματοφύλακες είναι λάθος! Πρέπει να υπάρχει ένας βασικός τερματοφύλακας για Ελλάδα και Ευρώπη! Άν θες να δώσεις ευκαιρίες στον δεύτερο τότε βάλτον να παίξει στα μάτς κυπέλου! Αυτό το κάνουν αρκετοί προπονητές στην Ευρώπη. Όχι όμως άλλον στο πρωτάθλημα και άλλον στο τσουλού... Δεν νομίζω να αρέσει ούτε και στους ίδιους αυτό. 



 Ο κόσμος έχει ξενερώσει σε τεράστιο βαθμό με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και την χαμηλή ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι το μόνο φωτεινό σημείο και η μόνη ελπίδα μας. Όμως και στον Ολυμπιακό έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται τεράστια λάθη. Ο Μαρινάκης κατάφερε με τις κινήσεις που έκανε (και δεν έκανε) να χάσει την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης μερίδας των οπαδών της ομάδας και να τους διώξει και απο το γήπεδο. Προσωπικά δεν συμφωνώ με την τακτική "δεν πάω στο γήπεδο για να δείξω την διαμαρτυρία μου" όμως μπορώ να τους καταλάβω! Ένας απο τους λόγους είναι και οι τιμές των εισητηρίων που δεν συμβαδίζουν με την μείωση της ποιότητας του προϊόντος που παρακολουθούμε. Γιατί απο την στιγμή που αντιμετωπίζεις την ομάδα σαν επιχείρηση πρέπει να φροντίζεις να σέβεσαι και να έχεις ευχαριστημένους τους "πελάτες" σου!



Υ.Γ.: Όποιος θέλει να ξαναδεί ολόκληρο τον αγώνα με την Σάλκε μπορεί να το κάνει στο μπλόγκ του φίλου μας Spy. Το μπλόγκ λέγεται Spy On Football και εκεί εκτός απο το να βρείτε αρκετούς αγώνες του Ολυμπιακού σε φούλ μέγεθος μπορείτε αρκετά συχνά να διαβάζετε και τις απόψεις του Spy για την ομάδα μας. http://spyonfootball.blogspot.com/

Υ.Γ.2: Δείτε ένα απόσπασμα απο άρθρο που ανέβηκε στο σάιτ του Νόβασπορτ ΦΜ:
"Αυτοί που το καλοκαίρι παρακάλαγαν τον Κουίνσι να γυρίσει στον Παναθηναϊκό και για τον πρώτο σε διεθνείς συμμετοχές ποδοσφαιριστή με τη φανέλα του συλλόγου και με την Εθνική δεν έβρισκαν χρόνο να τον συναντήσουν (τον Καραγκούνη εννοεί), σήμερα έχουν εγκλωβιστεί στα λάθη του καλοκαιριού και στις επιλογές του προπονητή τους.
Βλέπουν το ρόστερ να είναι ακατάλληλο, καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει χαφ να μπορεί να τρέξει τη μπάλα, πως ο Σο που τους έφερε είναι σακάτης, ότι οι Πίντο, Βελάσκες έκαναν τον κόσμο του Παναθηναϊκού να νοσταλγήσει τον Σαριέγκι, ότι ο Φορναρόλι δεν σκοράρει ούτε με αίτηση, πως οι στράικερ του Παναθηναϊκού είναι οι Πετρόπουλος, Τοτσέ και πως η ομάδα είναι αγύμναστη και οι παίκτες αδιάφοροι. Τα χέρια τους όμως είναι δεμένα καθώς τα εγκλήματα έγιναν το καλοκαίρι που δεν σταμάτησε κανένας τον Φερέιρα.
"
Περισσότερα στο http://www.sport-fm.gr/article/581120 
Όπως καταλαβαίνετε άν εμείς φωνάζουμε μια φορά αυτοί φωνάζουν 1000. Το κλάμα είναι ατελείωτο στην βαζελοχώρα του τσιουτσίου. Όμως όπως έγραψα προχθές στο σάιτ μας στο ΕφΜπί... όποιος χαίρεται με το χάος που επικρατεί στον Παναθηναϊκό βλέπει το δέντρο αλλά χάνει το δάσος! Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε τρελή κρίση... σε λίγο καιρό δεν θα μπαίνει ο πρώτος απευθείας στους ομίλους του τσουλού και μετά να μας δώ! Μακάρι να βρεθούν σοβαροί άνθρωποι να επενδύσουν και στο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα γενικότερα... αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα! Το πόσο ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός έναν τουλάχιστον σοβαρό αντίπαλο στην Ελλάδα το είδαμε το αργότερο φέτος το καλοκαίρι. Γιατί δυστυχώς αντί να κοιτάμε τον δικό μας κήπο, κοιτάμε τον κήπο του γείτονα. Και επειδή ο δικός του έχει βγάλει αγριόχορτα και βοσκάνε γίδια είπαμε και εμείς αντί να φέρουμε όμορφα λουλουδάκια και δροσερά φρούτα να βολευτούμε με ξηροτροφές και καμιά αγγουριά. Διότι αντί να κοιτάξουμε ψηλά να δούμε τι κάνουν στην Ευρώπη, κοιτάμε τα μαύρα χάλια των απέναντι στην Ελλάδα. Γιαυτό έχουμε μείνει στην μετριότητα τόσα χρόνια ενώ θα μπορούσαμε πλέον να έχουμε ανέβει πολλά επίπεδα! Αλλά για όλα φταίει ο Ζαρντίμ... έτσι; 




Υ.Γ.3: Το έχω ξαναγράψει πρίν κάποιες μέρες αλλά μου κάνει αρκετή εντύπωση γιαυτό θα επιμείνω. Η Φρανκφούρτη έχει 4 νίκες σε 4 παιχνίδια πλέον. Βασικός πρωταγωνιστής ο Τακάσι Ινούι τον οποίο πρότεινε πέρυσι ο Μπαρμπαλιάς στον Ολυμπιακό, για την θέση του αντι-Ιμπαγάσα, όταν αυτός ακόμη έπαιζε στην 2η κατηγορία στην Μπόχουμ. Στα πρώτα 4 παιχνίδια στην μπούντεσλιγκα έχει ήδη 2 γκόλ και 2 ασσίστ και είναι ένας απο τους ηγέτες της ομάδας του. Η Φρανκφούρτη τον απέκτησε με μόλις 1,2 εκ ευρώ φέτος το καλοκαίρι. Μετά τα γαλλάκια και ένα σωρό ακόμη παίκτες που έχει προτείνει ο Μπαρμπαλιάς που μετά εξελίχθηκαν σε πανάκριβους παικταράδες, τώρα χάθηκε και η ευκαιρία με τον ιάπωνα. Να δώ πότε και άν θα αρχίσουν επιτέλους να τον ακούν...



Υ.Γ.4: Η ασιατική αγορά ποδοσφαίρου έχει αρκετά ταλέντα... Κάποτε τα "λαβράκια" βρίσκονταν στην Ν.Αμερική, αργότερα στην Αφρική... νομίζω σήμερα καλό είναι να γίνει σωστό και αληθινό σκάουτινγκ στην Ασία και πιο συγκεκριμένα σε Ιαπωνία, Κίνα, Ν.Κορέα. Πάρα πολλές ομάδες απο την Ευρώπη έχουν ήδη στήσει δίκτυο σκάουτινγκ στην Ασία και εμείς ώς συνήθως είμαστε πολύ πίσω! Και δεν μιλάω μόνο για μεγάλες ομάδες αλλά και για μικρότερες που έχουν λιγότερα ¨μέσα" απο τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ.5: Ο Πίνο πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και τώρα θα ξεκινήσει προπονήσεις στο Ρέντη. Όπως διάβασα σε κάποια σάιτ λένε ότι θα δοκιμαστεί μέχρι τα Χριστούγεννα και άν πείσει θα υπογράψει και θα μείνει στην ομάδα. Αλλιώς μπορεί και να γίνει κανένα θαύμα και να ασχοληθούμε ξανά με τον "κλεισμένο" Κουαρέσμα. Δοκιμή παίκτη για 3 ολόκληρους μήνες πρώτη φορά ακούω πάντως... δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει!

Η φώτο είναι απο ιατρικές εξετάσεις που πέρασε στην Τουρκία για την Γαλατασαράι

Υ.Γ.6: Ένα απο τα κακά της φυγής Βαλβέρδε είναι ότι φέτος βγαίνουν στην φόρα διάφορα που μέχρι πέρσι "σκεπάζονταν" απο την ομάδα και έμεναν εκεί που πρέπει... στο Ρέντη. Το κακό είναι ακόμη χειρότερο όταν οι διαρροές δεν γίνονται κατα λάθος αλλά επίτηδες!

Υ.Γ.7: Ποιό είναι αυτήν την στιγμή το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στην Ευρώπη; Ποιά ομάδα δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκόλ σε 4 παιχνίδια; Η Φορτούνα Ντύσελντορφ δεν έχει φάει ούτε ένα γκόλ στις 4 πρώτες αγωνιστικές της μπούντεσλιγκα. Μαλέζας και Λάγκενεκε αποτελούν αυτήν την στιγμή το καλύτερο αμυντικό δίδυμο σε όλη την Ευρώπη! Ειδικά ο Στέλιος Μαλέζας έχει κάνει τρομερή εντύπωση μέχρι στιγμής αφού παίζει πάρα πολύ δυνατά αλλά και έξυπνα.

Ο Μαλέζας παίρνει την κεφαλιά μόνος απέναντι σε τρείς αντίπαλους


2 comments:

  1. Ολόσωστος!
    Respect.
    Y.Γ. Ο Μαλεζάς έγινε κιόλας "Γερμανός" Μαλέζας;

    ReplyDelete
  2. Δεν ξέρω άν έγινε ήδη "γερμανός" αλλά προς το παρών δεν έχει χάσει ούτε λεπτό απο τα παιχνίδια της ομάδας του και όλη η Γερμανία για 2 ομάδες μιλάει φέτος. Την Φρανκφρούρτη των Ινούι, Μάιερ κτλ και την Ντύσελντορφ με την άμυνα τοίχο που σε 4 μάτς έχει δεχτεί 0 γκόλ. Και όλα αυτά με φτηνό μπάτζετ χωρίς παικταράδες.

    ReplyDelete

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG