Wednesday, September 12, 2012

Η "ανάσταση" του Νίνη και ο φόβος για Φέτφα, Βλαχοδήμο κτλ.

 Ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε πως το μετάνιωσε που δεν έφυγε νωρίτερα απο τον Παναθηναϊκό για να πάει να παίξει μπάλα στο εξωτερικό. Παρόλο που ακόμη δεν έχει ουσιαστικά κάν αγωνιστεί με την Πάρμα αλλά έχει πάρει μέρος στην προετοιμασία της, όπως είπε ο ίδιος (αλλά και όπως φάνηκε στο παιχνίδι με την Λιθουανία) έχει βελτιωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα πάρα πολύ. 


 Η αλήθεια είναι ότι τόσο αυτός όσο και ο Φορτούνης αλλά και οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και γενικά ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ έλληνας ποδοσφαιριστής φεύγει απο το άθλιο ελληνικό πρωτάθλημα και πάει στο εξωτερικό (ακόμη και σε "μικρή" ομάδα) μόνο κερδισμένος βγαίνει! Και αυτό ισχύει άσχετα με ηλικία ή ταλέντο... ΟΛΟΙ βελτιώνονται και στο τέλος είναι κερδισμένοι. Και βλέποντας το τι συμβαίνει και στον Ολυμπιακό με Φετφατζίδη, Βλαχοδήμο, Μανωλά, Καραγκούνη κτλ που δεν παίρνουν ευκαιρίες μόνο ένα μου έρχεται στο μυαλό... και παρόλο που θα είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό.... εύχομαι τα παιδιά να φύγουν γρήγορα για να εξελιχθούν αληθινά και να εκπληρώσουν το ... potential τους! 


 Ελάχιστοι καταφέρνουν να εξελιχθούν στην Ελλάδα. Θέλει εκτός απο πολλή δουλειά και καλές προϋποθέσεις (εγκαταστάσεις, προπονητής, συμπαίκτες κτλ) να έχεις και μεγάλη τύχη! Ακόμη και παιδιά όπως ο Αβραάμ ή ο Τοροσίδης που έχουν "χτιστεί" και ανδρωθεί στην Ελλάδα, ποιός ξέρει πόσο καλύτεροι θα ήτανε σήμερα άν είχανε πάει στο εξωτερικό! Όμως και παίκτες όπως ο Γκέκας που πήγανε σε σχετικά προχωρημένη ηλικία έξω κατάφεραν και βελτιώθηκαν! 

 Δεν ξέρω τι φταίει εδώ πραγματικά... Άποψη μου είναι πως πρόκειται για συνδιασμό τεχνογνωσίας, βαθιάς γνώσης του ποδοσφαίρου σε αθλητική αλλά και επιστημονική βάση που εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε... αλλά και πειθαρχίας και διαφορετικής νοοτροπίας απέναντι στο άθλημα! Είναι και θέμα υπομονής αλλά και αθλητικής παιδείας. Επίσης στο εξωτερικό οι ποδοσφαιριστές προστατεύονται απο την ομάδα... μέσα και έξω απο το γήπεδο και δεν τους βγάζουν προς σφαγή στον κόσμο και τα ΜΜΕ μετά απο κάθε αποτυχία. Σίγουρα όμως φταίνε και οι ίδιοι οι παίκτες και η νοοτροπία τους... που μετά απο 2 καλές εμφανίσεις απέναντι στην κάθε ομαδούλα ψωνίζονται και το παίζουν στάρ στα διάφορα κλαμπάκια και σε τσίουτσίου και φέισμπουκ.... όμως φταίει οπωσδήποτε και η αντιμετώπιση που τυγχάνουν στις ομάδες μας που στην καλύτερη περίπτωση είναι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ! 

 Ο Νίνης είχε φτάσει στο σημείο να παίζει σαν να βαριέται... και μέσα σε λίγους μήνες στην Ιταλία ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ! Υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει πως αν είχε μείνει στον ΠΑΟ θα ήτανε τελειωμένος σε έναν χρόνο το πολύ; Υπάρχει κανείς που να μην φοβάτε το ίδιο και για τον Φετφατζίδη ή τον Βλαχοδήμο; Για κάποιον λόγο δεν γίνεται σωστή δουλειά στην Ελλάδα στο θέμα των ακαδημιών και γενικότερα της εξέλιξης των νέων παικτών. Όσοι παίκτες ξεχώρισαν ήταν είτε λόγο τύχης είτε λόγο του πραγματικά τεράστιου ταλέντου τους... και ο έλληνας ποδοσφαιριστής έχει ταλέντο... γιαυτό και καίγονται τόσες ξένες ομάδες να τους αποκτήσουν και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο νέους τους "κλέβουν" απο την Ελλάδα. Και για να πώ την αλήθεια.... πολύ καλά κάνουν!


 Για να εξελιχθούν οι νέοι έλληνες πρέπει πρώτα απ'όλα να παίζουν! Να αισθάνονται εμπιστοσύνη μέσα στην ομάδα... εμπιστοσύνη απο τον προπονητή, τους συμπαίκτες τους, την διοίκιση αλλά και τους οπαδούς! Να ξέρουν ότι δεν θα τους φάνε αμέσως μόλις κάνουν το πρώτο μεγάλο λάθος μέσα στο γήπεδο. Να γνωρίζουν ότι ακόμη και αν σήμερα δεν παίξουν καλά θα έχουν την επόμενη εβδομάδα και νέα ευκαιρία... γιατί το αξίζουν! Μόνο απο τα λάθη μπορούν να μάθουν άλλωστε... Όμως στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή. Ξέρω πως κάποιοι θα μας πούνε "Μα εσείς δεν είστε που φωνάζατε για μεταγραφές ξένων παικτών;" ... Το θέμα μας δεν είναι οι ξένοι! Και οι γερμανικές και ιταλίκές ομάδες παίρνουν ξένους παίκτες... είτε παικταράδες είτε νεαρά ταλέντα... όμως ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κάνουν τα πάντα για να εξελίξουν τους δικούς τους ποδοσφαιριστές δίνοντας τους αληθινές ευκαιρίες! 

 Η Ντόρτμουντ που κυριαρχεί εδώ και 2 χρόνια στην Γερμανία έδωσε λεφτά για να φέρει παίκτες όπως τον Καγκάβα απο την Ιαπωνία, τον Μπάριος απο την Παραγουάη ή τον Λεβαντόβσκι απο την Πολωνία κτλ. Τους 2 πρώτους τους χρυσοπούλησε ήδη και πλέον δεν είναι στην ομάδα. Βέβαια τους αντικατέστησε με τον Ρόις και με άλλους παίκτες! Ταυτόχρονα εμπιστεύτηκε παιδιά νεαρά απο την χώρα της όπως τους Χούμελς, Σούμποτιτς (στην Γερμανία μεγάλωσε και αυτός...), Γκρόσκροϊτς, Μπέντερ, Σμέλτσερ, Γκέτσε κ.α. Δεν είναι κακό το να θές να καλύψεις τα κενά που έχεις σαν ομάδα με ποιοτικούς ξένους παίκτες!!! Ίσα ίσα που αυτό είναι το αυτονόητο


 Με σωστή οργάνωση όλα γίνονται! Δίπλα στους καλούς ξένους μαθαίνουν και οι νέοι ποδοσφαιριστές σου... όπως έμαθε ο Αβραάμ απο τον Μέλμπεργκ, ο Καστίγιο απο Τζιοβάνι-Ριβάλντο κτλ! Φτάνει πια με αυτήν την καραμέλα ότι δήθεν οι μεταγραφές των ξένων εμποδίζουν την εξέλιξη των νέων παικτών... Το αντίθετο ισχύει! Αρκεί να μιλάμε για πραγματικά καλούς ξένους όπως τον Καρεμπέ, τον Ζέτεμπεργκ, τον Σισέ, τον Σκόκο, τον Βιερίνια κτλ και όχι για Ντιελνάδες, Κατάιδες, Ραμπεσαντράναδες (τι έγραψα τώρα έ;) κτλ!!! Ποιός οπαδός του Ολυμπιακού δεν θα γούσταρε να δεί την ομάδα να παίζει μπαλάρα και να κατακτάει πρωταθλήματα με "δικά μας" παιδιά μέσα στο γήπεδο; Και όχι μόνο οι οπαδοί του Ολυμπιακού... το ίδιο ισχύει για κάθε οπαδό οποιασδήποτε ομάδας. Και πρίν μας πεί κάποιος "ε ωραία... άρα είσαι ευτυχισμένος με ότι γίνετε στην ΑΕΚ που έχει γίνει νηπιαγωγείο"... ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ! Διότι πρώτον δεν αρκεί τα νεαρά παιδιά που θα μπούν στην ομάδα να είναι απλώς... "νέα"! Πρέπει να έχουν και ταλέντο, δυνατότητες και ποιότητα αλλά ΚΥΡΙΩΣ πρέπει να στηριχθούν βάζοντας δίπλα τους κάποιους πιο έμπειρους παίκτες όπως τον Αβραάμ και τον Τοροσίδη αλλά και μερικούς πραγματικά καλούς ξένους που θα μπορέσουν να δώσουν το κάτι παραπάνω! Βάλε και έναν έξυπνο νέο προπονητή που στηρίζει τα νέα παιδιά και μπορεί να τους διδάξει 5 πράγματα... (δεν λέω ότι αυτός δεν μπορεί να είναι ο Ζαρντίμ). Όλοι θα στήριζαν μια τέτοια προσπάθεια... ΟΛΟΙ!!! Αρκεί να μας λέγανε απο την αρχή ποιο είναι το πλάνο και τι να περιμένουμε... να μην μας λέγανε ότι πάμε για μεικτή κόσμου και για μεταγραφάρες.... ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΝΟ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ! ΟΡΑΜΑ! Τόσο πολλά ζητάω;


Υ.Γ.: Στον Άγιαξ.... Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής υπέγραψε ο Βάντερσον που έμεινε ελεύθερος απο τον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι είχε ακουστεί ότι τον έκοψε ο Μπέρντ Στόρκ απο την ομάδα νέων μαζί με τον Λεάντρο. Τελικά για τον Λεάντρο φαίνεται πως το ξανασκέφτηκαν και έτσι έμεινε στον Ολυμπιακό, όμως ο Βάντερσον αποχώρησε και τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονταν απο την ομάδα του Κέηπ Τάουν. Όπως φαίνεται τους έπεισε για την αξία του αφού υπέγραψε συβόλαιο 3 ετών! Βέβαια κάποιο ρόλο θα έπαιξε σίγουρα και το γεγονός πως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι ελληνικής καταγωγής. Το όνομα του είναι Τζόρτζ Κομίτης. Ελπίζω να αποδειχθεί σωστή η απόφαση να τον αφήσουμε ελεύθερο. Θα φανεί στο μέλλον... 


Υ.Γ.2: Τι θα γίνει πια με αυτήν την γκαντεμιά κάθε φορά με την εθνική; Χτύπησε ο Μανιάτης... και άν δεν προλάβει το μάτς με Σάλκε ποιός θα παίξει στο κέντρο; Ποιός θα κόβει; Πιστεύω στο τέλος θα προλάβει και θα παίξει έστω με ενοχλήσεις... αλλά δεν είναι αυτό το θέμα!


Υ.Γ.3: Τα "πειράματα" τύπου Ντόρτμουντ κτλ έχουν και τις ανάποδες τους βέβαια... πέρσι η ενθουσιώδες αλλά ΑΠΕΙΡΗ ομάδα των γερμανών έμεινε 4η στον όμιλο μας χάνοντας ακόμη και την έξοδο στο Γιουρόπα και τρώγοντας 3 γκόλ στο Καραισκάκη απο τον πρωταθλητή κάποιου ασήμαντου ελληνικού πρωταθλήματος (έτσι μας βλέπουν... ας μην κοροϊδευόμαστε) ... όμως παρόλα αυτά πιστεύω πως αν ο κόσμος έβλεπε πως στην ομάδα γίνετε ΔΟΥΛΕΙΑ και υπάρχει ΥΓΕΙΑ θα την στήριζε ακόμη και μετά απο τέτοια άτυχα αποτελέσματα. Αυτό που δεν γουστάρει ο κόσμος είναι η κοροϊδία και το ψέμα. Έτσι πιστεύω...


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG