Wednesday, June 11, 2014

Μουντιάλ, Γκαζαριάν, Βεζένκοφ, Καπέλ, Μπαρτζώκας και λίγο απόλα...


 Για να πώ την αλήθεια αυτό που περιμένω τις τελευταίες μέρες είναι να αρχήσει επιτέλους το μουντιάλ. Να δούμε λίγη μπάλα! Άν και με τόσους τραυματισμούς και τόσες απουσίες παικταράδων φοβάμαι πως το επίπεδο ποδοσφαίρου δεν θα είναι πολύ υψηλό. Μην ξεχνάμε πως πολλοί παίκτες προέρχονται απο μεγάλες και κουραστικές σαιζόν. Θα δούμε βέβαια... 


 Φαβορί για μένα είναι η Βραζιλία. Έχει δυνατή άμυνα και καλά χάφ και ειδικά με προπονητή τον Σκολάρι (που έχασε τον ανηψιό του σε τροχαίο χθές....) πιστεύω πως θα τα πάει εξαιρετικά. Θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της. Μετά την Βραζιλία βλέπω Ισπανία που έχει επίσης παικταράδες σε όλες τις γραμμές και είναι και έμπειρη ομάδα. Προσωπικά συμπαθώ τους γερμανούς αλλά η άμυνα τους δεν είναι πολύ σταθερή και της λείπει ποιότητα πίσω ενώ και ο Νόιερ που θα παίξει βασικος έρχεται απο τραυματισμό. Ακόμη και στα χάφ έχουν πρόβλημα αφού ο Κεντίρα έλειψε μισό χρόνο και μόλις επανήλθε... και ίσως θυσιάσουν τον Λάμ σε στύλ Γκουαρντιόλα βάζοντας τον στα χάφ δίπλα στον Σβάινσταϊγκερ. Στο κέντρο και ειδικά στα άκρα παρά την απουσία του Ρόις βρίσκεται η μεγάλη δύναμη της με παίκτες όπως Σούρλε, Γκέτσε, Ποντόλσκι (που μάλλον θάναι βασικός), Μίλερ, Έζιλ, Κρόος, Ντράξλερ. Αντίθετα στην επίθεση ο Λέβ έκανε την εξυπνάδα να καλέσει μόνο τον Μίροσλαβ Κλόζε που είναι 36 ετών και προέρχεται απο τραυματισμό. Κάτι που άφησε πολλούς έκπληκτους στην Γερμανία όπως ο Λέβ είχε σκοπό να παιξει χωρίς καθαρό φόρ αλλά με κάποιο "κρυφό 9άρι" όπως τον Γκέτσε ή τον Μίλερ... μόνο που δεν του βγήκε και τώρα μάλλον θα ξεκινάει ο Κλόζε ή έστω θάναι πρώτη αλλαγή... Ο οποίος Κλόζε στο φιλικό με την Αρμενία του Γκαζαριάν (που έπαιξε 90 λεπτά) σκόραρε ξεπερνώντας σε γκόλ με την εθνική Γερμανίας τον τεράστιο Γκέρντ Μίλερ. 


 Κατα τα άλλα πάντα η Ιταλία θεωρειται "τελειωμένη" αλλά μην ξεχνάμε πως είναι ομάδα σαν την Γερμανία. Δηλαδή ομάδα που στα τουρνουά σχεδόν πάντα ανεβαίνει επίπεδο και τα πάει καλά. Για αρκετούς και οι Γάλλοι είναι στα φαβορί αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Αντίθετα πιστεύω πως σίγουρα θα εμφανιστούν πάλι 1-2 ομάδες εκπλήξεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους "4". Ίσως η Βοσνία, ίσως η Κροατία... ή ίσως ομάδες απο νότια Αμερική που έχουν και προβάδισμο λόγω κλίματος και υψομέτρου. Τέτοια μπορεί να είναι η Ουρουγουάη ή ίσως και η Χιλή που την έχω δεί αρκετά καλή. Ναι... την Αργεντινή επίτηδες δεν την ανέφερα ακόμη. Διότι καθαρά απο τα ονόματα που έχει αλλά και λόγω του ό,τι το μουντιάλ γίνεται στην νότια Αμερική θα έπρεπε να θεωρείται τίπ φαβορί! Όμως η παρέα του Μέσι εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι. Άλλωστε και ο Μέσι με την εθνική παίζει πάντα ένα επίπεδο κάτω απ'ότι με την Μπάρτσα. Φυσικά έχει μεγάλη δύναμη απο το κέντρο και μπροστά και μπορεί να φτάσει και στα ημιτελικά... όμως για τίτλο δεν την βλέπω!


 Εννοείται πως παρακολουθώ και τις εξελίξεις (τις ποιές; ... ) στον Ολυμπιακό και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Άς ξεκινήσω με την μπάλα. Όπως όλα δείχνουν ο Θρύλος αποκτάει "τον κολλητό του Μικιτάριαν" Γκέβοργκ Γκαζάριαν ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Ο ποδοσφαιριστής ανήκει στον Μίνο Ραϊόλα που τον "πρότεινε" άλλωστε στην διοίκηση του Ολυμπιακού. Άν και... αντί για πρότεινε μάλλον θα έπρεπε να έγραφα "τον φόρτωσε στην διοίκηση". Εντάξει δεν τον έχουμε δεί παρά ελάχιστα (εγώ προσωπικά στα μάτς με τον ΠΑΟΚ και στο τελευταίο φιλικό της Αρμενίας απέναντι στην Γερμανία) και δεν τον ξέρουμε καλά. Όμως όταν φέρνεις έναν 26χρονο Αρμένη που μέχρι στιγμής η καριέρα του αποτελείται απο περάσματα ώς δανεικός κυρίως σε ομάδες όπως η Πιούνικ και η Γκαραγκάντι... έ τότε μην περιμένεις να ζητοκραυγάζουμε κιόλας! Πιάνει και θέση ξένου και υποτίθεται πως έρχεται ώς μπάκ απ του αριστερού χάφ. Το οποίο αριστερό χάφ ακόμη δεν έχουμε αποκτήσει αλλά και τί έγινε; Εμείς το πάμε ανάποδα... Το γεγονός πως υπάρχει ο Κολοβός για εκείνην την θέση (ώς μπάκ απ δλδ) δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Τέλος πάντων... Θα τον πάρει ο Μίτσελ στην προετοιμασία και άν είναι πατάτα θα τον στείλει δανεικό σε κανέναν Εργοτέλη! Οπότε μην χαλιέστε... Αρκεί βέβαια όντως να αποκτηθεί και βασικό αριστερό χάφ!!! Όπως και να έχει εμένα δεν μου βγαίνει απ'το μυαλό πως Ραϊόλα και Μαρινάκης τα έχουνε βρεί σε όλα (είδατε; μου βγήκε και σαν ποίημα...). Έχουν πάνω κάτω ίδιο σκεπτικό σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο και στον τρόπο που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι ποδοσφαιριστές με σκοπό το χρηματικό κέρδος. Έτσι ο ένας κάνει "χάρες" στον άλλον και κάπως έτσι θα κλείσει προφανώς και ο Κασάμι στον Ολυμπιακό... Και μόνο την φάτσα του Ραϊόλα να δείτε θα καταλάβετε πολλά... 




 Επειδή μίλησα για βασικό αριστερό χάφ... Εμένα αυτός ο Καπέλ μου αρέσει πάρα πολύ! Απο τότε που έπαιζε στην Σεβίλη τον ήθελα στον Ολυμπιακό! Μιλάμε για πολύ καλό αριστερό χάφ με υψηλή τεχνική και ταχύτητα. Βέβαια δεν θα έρθει τσάμπα... και εκεί είναι που φοβάμαι οτι θα χαλάσει και αυτή η μεταγραφή. Διότι οι πορτογάλοι θα ζητήσουν γύρω στα 7-8 εκατομύρια ευρώ. 

 Στα χάφ δεν ακούγεται τίποτα. Μετά τον Ντιόπ που παζαρεύαμε επί μήνες μέχρι να βγεί στο τέλος ο Μίτσελ και να πεί "δεν μας ενδιαφέρει"... και τον Εσιέν που ακούστηκε κατα την διάρκεια των εκλογών... δεν ακούγεται τίποτα άλλο. Μακάρι να μπορέσει να έρθει ο Εσιέν βέβαια... απλώς με τόσα που βλέπουμε εγώ δεν βλέπω διάθεση να ξοδέψει λεφτά η ομάδα. Μακάρι να κάνω λάθος!

 Λεφτά... Λεφτά ζητάνε και οι ολλανδοί για τον Φινμπόγκασον και καλά κάνουν! Μιλάμε για τον τόπ σκόρερ του ολλανδέζικου πρωταθλήματος που είναι και σε καλή ηλικία. Θα μου πείτε βέβαια και ο Μαχλάς ήτανε τόπ σκόρερ στην Ολλανδία κάποτε.... αλλά για να ασχολείσαι τόσο έντονα με τον ισλανδό φαντάζομαι πως τον έχεις παρακολουθήσει και έχεις κατασταλάξει πως σου κάνει και δεν ενδιαφέρεσαι μόνο και μόνο λόγω των στατιστικών του! Σωστά; ... Οι ολλανδοί ζητάνε ένα ποσό γύρω στα 8 εκ. ευρώ και ό,τι παραπάνω μπορούν να πάρουν. Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πάντα έχει κάνει πρόταση 5 με 6 εκ. ευρώ. Είναι αλήθεια; Δεν ξέρω. Μάλλον θα πρέπει να δείξουμε υπομονή και εδώ.


 Άλλωστε έχει αποκτηθεί (;;;) και ο Άλαν Πουλίδο που θα βρεθεί στην Βραζιλία με την εθνική Μεξικού και ο ίδιος του μέχρι να ολοκληρωθεί το μουντιάλ δεν λέει τίποτα! Αντίθετα η ομάδα του η Τίγκρες χθές πάλι έβγαλε ανακοίνωση πως ο παίκτης ανήκει σε αυτούς και δεν πάει πουθενά άν δεν πάρουν τα απαραίτητα χρήματα. Τα ίδια έκαναν κάποτε και με τον Σέζαρ, τον κολλητό του ΡΙβάλντο. Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει όπως ακούγεται στα χέρια του τόσο υπογεγραμμένο προσύμφωνο με Πουλίδο (είδαμε με τον Μπόατενγκ τι αξία έχουν προσύμφωνα...) αλλά και το χαρτί απο την ομοσπονδία του Μεξικού πως όντως μένει ελεύθερος τέλη Ιουνίου. Οπότε το πιθανότερο είναι απλώς να περιμένουν να περάσει αυτή η ημερομηνία για να τον ανακοινώσουν. Μακάρι νάναι έτσι όμως καλό θα είναι να αποκτηθεί και ένας ακόμη βαρβάτος επιθετικός. 

 Κατα τα άλλα έφυγε ο Μασάντο ενώ οι μεγάλες προτάσεις που περίμεναν για Μανωλά δεν έσκασαν (ακόμη). Επίσης πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει με Κάμπελ (που δηλώνει πως θέλει να μείνει στην Άρσεναλ) αλλά και με Εντιγκά για τον οποίο έγραψα και χθές πως μεγάλο ρόλο θα παίζει ο Ζαρντίμ.

 Όπως και να έχει υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές και όπως ξέρουμε τον Μαρινάκη το πιθανότερο είναι να δούμε πολλές μεταγραφές και πολλές αποχωρήσεις. Οπότε σφίξτε τα δόντια, κρατήστε τα ηρεμιστικά κοντά σας... και καλό καλοκαίρι! Χαχα...

 Και πάμε στο μπααααααάσκετ. Όλα δείχνουν παραμονή Μπαρτζώκα. Εγώ την άποψη μου την έχω πεί. Το θεωρώ λάθος να μείνει! Όχι γιατί είναι κακός προπονητής.... Καλός είναι. Απλώς ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ! Δεν είναι στον Πανιώνιο.... στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ είναι! Και εδώ πρέπει να έχεις και καρύδια στο παντελόνι αλλά και προσωπικότητα! Και ο Μπαρτζώκας με την στάση του στα κρίσιμα μάτς της χρονιάς και ειδικά στους τελικούς με τον ΠΑΟ έδειξε οτι παθαίνει πανικό φορτώνοντας τους παίκτες του με νευρικότητα και άγχος αντί να τους μεταδώσει ηρεμία και να τους εμψυχώσει! Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο τον παίρνουν σοβαρά.... Δηλαδή παίκτες όπως ο Σπανούλης ή ο Περπέρογλου που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και έχουν παίξει σε πάρα πολλά μεγάλα μάτς... γιατί να δώσουν σημασία στα λόγια του Μπαρτζώκα; Τέσπα... ΑΝ μείνει πράγματι... πρέπει καλώς ή κακώς να το βουλώσουμε όλοι και να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία στηρίζοντας και αυτόν και πάνω απο όλα την ομάδα!


 Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ομάδας οι Αγγελόπουλοι περιμένουν να ξεκαθαρήσει το θέμα προπονητή μετά την συνάντηση που θα έχουν και αφού μιλήσουν και με Σπανούλη (που κατά 90% παραμένει) μετά θα κοιτάξουν ποιοί θα μείνουν απ'το φετινό ρόστερ και τι κενά υπάρχουν για να προσχωρήσουν σε μεταγραφές. Νομίζω πως δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική... λίγο πολύ όσοι ασχολούμαστε έστω και λίγο με το μπάσκετ ξέρουμε που πονάει η ομάδα. Εγώ έχω πεί την δική μου άποψη.

 Το θέμα είναι πως ενώ ναι μεν υπάρχει χρόνος.... οι "απέναντι" έχουν ήδη πιάσει δουλειά! Έφεραν κανονικό προπονητή με τον Ιβάνοβιτς. Είτε αρέσει σε κάποιους το στύλ μπάσκετ που παίζει είτε όχι... είναι κανονικός προπονητής. Και όταν έχεις χάσει πρωτάθλημα απο τον Αλβέρτη...... ούφ... Πέρα απο αυτό είναι πολύ κοντά σε μια εξαιρετικότατη μεταγραφή. Τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ που έχει γεννηθεί στην Κύπρο όμως έχει βουλγάρικη υπηκοότητα και λογίζεται ως κοινοτικός. Ο 19χρονος παίζει σαν 3άρι και 4άρι και είναι ένα απο τα 2-3 μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη στην ηλικία του αυτήν την στιγμή. Κάποιοι λένε "δεν χρειαζόμαστε ταλέντα αλλά έτοιμους παίκτες". Ανοησίες!!!!! Και ο Διαμαντίδης κάποτε ταλέντο ήτανε... όμως άν τότε μετά τον Ηρακλή είχε έρθει σε εμάς αντί να πάει στον βάζελο ίσως να είχανε αλλάξε πάρα πολλά! Όταν μιλάμε για τέτοια ταλέντα καλό είναι να κάνεις τα πάντα να τα αποκτήσεις και να μην καταλήξουν στον αντίπαλο σου! Όπως έγινε πέρυσι με τον Παπαπέτρου! Άσχετα αν ο Μπαρτζώκας τον έθαψε.... Όλοι οι καλοί χωράνε λέω εγώ. Αρκεί βέβαια να χρησιμοποιηθούν κιόλας! Στην ίδια θέση με τον Βεζένκοφ παίζει και ο Αγραβάνης.... όμως ας με συγχωρέσει... θεωρώ πως ο Βεζένκοφ είναι τουλάχιστον μια κλάση ανώτερος. 

 Απο εκεί και πέρα ακούγονται διάφορα ονόματα για σέντερ και για "αντι-Λό". Όπως του Ντιλεινι απο την Μπάγιερν Μονάχου. Το πρωτάθλημα στην Γερμανία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί όμως ο αμερικάνος μένει ελεύθερος. Προσωπικά εύχομαι να γίνει το θαύμα και να παρουσιαστεί ο Λό υγιέστατος και πανέτοιμος σε 1 μήνα στις εξετάσεις. Είμαι βέβαιος πως θα δεχτεί μείωση στο συμβόλαιο του για να παραμείνει διότι εκτός όλων των άλλων ειναι και ψυχάρα και καλός χαρακτήρας. Το θέμα είναι... μπορεί ο Ολυμπιακός να ρισκάρει και να περιμένει; Κατα τα άλλα ο Περπέρογλου έχει μεγάλη πρόταση απο Τουρκια όμως ακόμη δεν έχει συμφωνήσει επειδή περιμένει το ραντεβού με τους Αγγελόπουλους κάτι που δείχνει σωστό χαρακτήρα και οτι σέβεται την ομάδα μας. Όμως για να μείνει θα πρέπει να του προσφέρει η ομάδα το ανάλογο συμβόλαιο. Ελπίζω να γίνουν και σύντομα κάποιες ανανεώσεις συμβολαίων γιατί το 2015 λήγουν τα μισά συμβόλαια της ομάδας και δεν θέλω να πάθουμε ξανά ό,τι με Χάινς και τώρα (;;;;;;) με Πέρπε! Και επειδή είπα Χάινς.... Ο παίκτης θέλει σαν τρελός να επιστρέψει όμως έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ και άν οι ρώσσοι δεν τον αφήσουν ελεύθερο θάναι δύσκολη η επιστροφή.

 Αυτά απο μένα σήμερα...


Υ.Γ.: Πολύ φοβάμαι πως ο Σάντος θα αφήσει εκτός 11άδας και άλλους 2 "ερυθρόλευκους".... Μήτρογλου και Μανωλάς ίσως χάσουν τις θέσεις τους απο Γκέκα (Παναγία μου!) και Μόρα (τα έχει πάει καλά και έχει και το ύψος που λείπει εκεί πίσω όταν παίζουν Μανωλάς/Παπασταθόπουλος). Μόνο Χολέμπας και μάλλον Μανιάτης θα ξεκινήσουν σχεδόν σίγουρα με την Κολομβία. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία στην εθνική μας όποιοι και αν παίξουν! Για να έχει τύχη η ομάδα να περάσει τους ομίλους πρέπει να πάρει έστω την ισοπαλία. Μακάρι να τα καταφέρει!


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG