Saturday, August 31, 2013

"Ο Ντίγκι ντίγκι και ο Γιαταμπα(ζα)ρε..."


 Πωπωπω.... Τί είναι αυτά που διαβάζω πάλι απο χθές το βράδυ; Ρε παιδιά.. Μήπως να σοβαρευτούμε ΛΙΓΑΚΙ;;; 

 Ξέρετε οτι δεν κολλάω πουθενά! Ό,τι βλεπω το γράφω και ας μην αρέσει σε πολλούς! Και έχω δεχτεί μέχρι και απειλές και είμαι ΠΟΛΥ υπερήφανος για αυτό! Διότι δείχνει οτι όσα γράφω όσο απίστευτο και αν μου φαίνονταν όταν ξεκίνησα... κάποιοι τα διαβάζουν και αρκετά συχνά φτάνει και εκεί που "πρέπει" να φτάσει! Για το καλό του Ολυμπιακού μας! Όμως όπως γράφω τα "κακά"... έτσι θα γράφω και τα "καλά"! Και ναι... ξέρω οτι τώρα δεν αρέσει σε αρκετούς απο εσάς αλλά τι να κάνουμε... Ελπίζω να εκτιμάτε τουλάχιστον οτι σας μιλάω με ειλικρίνεια και δεν δέχομαι ούτε "γραμμές" ούτε "κύκλους" ούτε τίποτα... 

 Λοιποοοοοόν.... Μετά τις 2 τελευταίες (όπως φαίνεται) προσθήκες του Ολυμπιακού περίμενα ΟΛΟΙ να είναι ευχαριστημένοι! Αντίθετα διαβάζω σχόλια όπως "Ποιόν έφερε; Ντιγκί ντίγκι; Τον Γιαταμπα(ζα)ρε; Που είναι οι Τραορέ και Γκαργκάνο; Ο Φλαμίνι;". Ακριβώς γιαυτό κάνει κακό η άκρατη μεταγραφολογία και ονοματολογία απο τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ. Φουσκώνουν τις απαιτήσεις του κόσμου και ΚΑΛΕΣ μεταγραφές όπως του Ντιγκά και του Γιαταμπαρέ μας φαίνονται ξαφνικά "λίγες"! Αλλά τι λέω... εδώ μέχρι και για τον Σαβιόλα βρήκανε κάποιοι αιτίες για να γκρινιάξουν! 


 Λοιπόν δεν θα κάνω τον "έξυπνο". Γνωρίζω ελάχιστα πράγματα και για τους δύο ποδοσφαιριστές! Όμως φέτος έχουν γίνει συνολικά πολύ καλές μεταγραφές και με τους 2 αυτούς ποδοσφαιριστές το ρόστερ μας είναι υπερπλήρες!!!!!!! Τόσο ολοκληρωμένο ρόστερ... πότε είχαμε ξανά ρε παιδιά; Πάντα κάθε καλοκαίρι λέγαμε στην καλύτερη περίπτωση "Όλα ωραία και καλά... αλλά αριστερό μπάκ γιατί δεν έφερε;". Και όπου αριστερό μπάκ βάλτε εσείς αμυντικό χάφ, δεξί χάφ, αριστερό χάφ, 10άρι ή ό,τι άλλο θέλετε και θα καταλάβετε τι εννοώ. Κάθε χρόνο στο τέλος των μεταγραφών το ρόστερ είχε κάποιο σημαντικό κενό που τελικά καλύπτονταν με τον γνωστό παικταρά Εκτωνέσω ή με τις επίσης γνωστές "αλχημείες". 


 Φέτος όμως δεν υπάρχει κενό στο ρόστερ! Όχι πλέον!!! Εγώ είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος με τις μεταγραφές που έγιναν. Η διοίκηση έδειξε πως το ήθελε (και όπως έλεγα τα τελευταία χρόνια... το πρόβλημα δεν ήτανε οτι δεν μπορούσαν... το πρόβλημα ήταν οτι δεν ήθελαν! Έ φέτος ήθελαν λοιπόν!). Έγιναν προσεγμένες και ψαγμένες κινήσεις και δεν ήρθανε μόνο 35άρηδες δανεικοί, ούτε παίκτες μόνο ελεύθεροι. Έγιναν έξυπνες κινήσεις και αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές ποιοτικοί που θα βοηθήσουν σημαντικά. Ποδοσφαιριστές απο μεγάλα πρωταθλήματα και απο μεγάλες ομάδες! 

 Επανέρχομαι λίγο στους Γιαταμπαρέ και Ντιγκά. Τον πρώτο τον ήθελε σαν τρελός ο Πιέρ Ίσσα, τον δεύτερο τον στηρίζει σαν τρελός ο Κριστιάν Καρεμπέ! Για τον Γιαταμπαρέ όπως ανακοίνωσε η Μπαστιά ο Ολυμπιακός έδωσε 2,2 εκ ευρώ καθαρά (χωρίς εφορίες). Ο παίκτης είναι 8άρι που μπορεί και να κόψει και να μοιράσει την μπάλα και προωθείτε και στην επίθεση και πατάει περιοχή! Στα 3 πρώτα μάτς του γαλλικού πρωταθλήματος είχε ήδη 2 ασίστ! Καταλαβαίνετε γιατί δεν ήθελε να τον δώσει η Μπαστιά; 24 ετών, 1.90 ύψος, δυνατός και σχετικά γρήγορος. Δηλαδή τί παραπάνω να ζητήσω; Όσο για τον Ντιγκά... και μόνο που πήγε ο Καρεμπέ και τον έφερε στο αεροδρόμιο ήτανε κίνηση που δείχνει πόσο πολύ τον πιστεύει. Και δεν έγινε τυχαία. Ήθελε να τον "χρεωθεί" 100%! Ήταν καθαρά συμβολικό το ό,τι πήγε και τον έφερε ο ίδιος!!! Δεν μπορούσε να στείλει τον Βρέντζο ή κάποιον άλλον άσχετο; Και όμως... και αυτό εμένα με κάνει αισιόδοξο! Όπως επίσης με κάνει αισιόδοξο οτι μόλις πριν έναν χρόνο η Μονακό έσκασε 4 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει και μάλιστα η Λυών πρόσφερε 6 εκ. ευρώ για να τον πάρει!!! "Αφού είναι τόσο παικταράς γιατί δεν τον κρατάει;". Οι Τουλαλάν, Μουτίνιο, Πόουλσεν, Οκάμπος... σας λένε τίποτα; Που να χωρέσει! Η Μονακό φέτος ανεβαίνει επίπεδο και γιαυτό οι παίκτες που φεύγουν απο την ομάδα αποτελούν ευκαιρίες για συλλόγους όπως είναι ο Ολυμπιακός! Απ΄ότι έχω μάθει δώσαμε για τον δανεισμό 1 εκ. ευρώ στην Μονακό και η οψιόν αγοράς είναι άλλα 3 εκ. ευρώ. Με λίγα λόγια συνολικά τα 4 εκ που έδωσε και η ίδια για να τον αποκτήσει απ'την Οσέρ πέρυσι!


 Ακούω γκρίνια και για ενδεχόμενη πώληση Φετφατζίδη. Εγώ το έγραψα στην σελίδα μας στο ΕφΜπι. "Μακάρι να πάει στην Ιταλία ο Φέτφα και να ΛΑΜΨΕΙ!!! Να σώσει την καριέρα του!!!!!! Θα είναι αδικία τόσο ταλέντο να μην γίνει υπερδιάσημο στην Ευρώπη! Τον χρειάζεται και η εθνική. Θα εξελιχθεί κιόλας (δεν είναι αργά ακόμη... ίσα ίσα είναι η κατάλληλη στιγμή.. άν και ίσως έπρεπε πρίν κανα 2 χρόνια να είχε φύγει ήδη...)". Είμαι απο αυτούς που ακόμη τον πιστεύουν... και λυπάμαι πάρα πολύ που αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν έβγαλε μάτια και δεν πρόσφερε στον Ολυμπιακό όσα πιστεύω πως μπορεί! Όμως ρε παιδιά... μέχρι πρίν λίγο τον φωνάζατε τελειωμένο, "λίγο", οτι δεν μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό, ζητούσατε να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές απο το εξωτερικό για την θέση του... Τί έγινε ξαφνικά; Άν η πρόταση απο την Ιταλία (Τζένοα;) είναι όντως 4 εκατομύρια ευρώ... εγώ δεν θα πω "γιατί τον έδωσε;!!". Ίσα ίσα που 4 εκατομύρια ευρώ (για σκεφτείτε λίγο πόσο χρήμα είναι...) για έναν ποδοσφαιριστή έλληνα που έχει κάνει ελάχιστα πράγματα στην εθνική και στον Ολυμπιακό επίσης δεν έχει βγάλει μάτια, ενώ και στο Τσου Λου δεν θυμάμαι κανένα εκπληκτικό μάτς πέρα απο εκείνο με την Μαρσέιγ... ε λίγα είναι;;; "Μα ο Φέισα έφυγε για 4μιση!". Έ και; Ο Φέισα έπαιζε εδώ και 1μιση χρόνο συνέχεια βασικός στην εθνική Σερβίας. Για ρίξτε μια ματιά στις μεταγραφές που έγιναν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Οι σέρβοι ποδοσφαιριστές έχουν ΤΡΕΛΗ πέραση! Και ενώ υπάρχουν τόσοι σέρβοι παικταράδες να είσαι εσύ βασικός στην εθνική... ε δεν είναι λίγο! Και στην τελική θα δούμε άν θα τα κλαίει στο τέλος τα λεφτά της η Μπενφίκα όπως κάποτε η Σαχτιάρ τα 15 για τον Καστίγιο... ή άν θα κάνει καμιά τρελή πορεία και φτάσει σε κανα 2 χρόνια σε καμιά Γιουβέντους κτλ... και μετά χτυπιόμαστε (άλλη μια φορά). Μακάρι ο Φετφατζίδης να μείνει, να παίξει και να σκίσει! Θα γουστάρω τρελά να τον βλέπω να παίζει για τον Ολυμπιακό και να παίζει και καλά!!! Απο εκεί και πέρα όμως...

 Ακούω οτι "ξεπουλάει ο χοντρός όλην την ομάδα!". Έλα; Τι έγινε; Ποιούς ξεπούλησε; Τον Φέισα που τον έδωσε υπεραξία και τον έκραζε το 90% των οπαδών μας; Τον Αμπντούν που είχε πρόβλημα με τον Μίτσελ (όπως και ο Τζεμπούρ) και ήθελε οπωσδήποτε να φύγει; Μήπως κλαίει κανείς για τον Γκρέκο; Εκτός και αν σας χάλασαν τόσο οι αποχωρήσεις Μοντέστο, Ντιακιτέ, Ζαραδούκα, Πίνο (εντάξει αυτόν εγώ τον ήθελα... αλλά δανεικός έχει πάει...), Τσουμπίνιο και Πάντελιτς! Ούτε ο Μήτρογλου έφυγε... ούτε ο Μασάντο έφυγε... ούτε ο Μέγιερι... ούτε ο Σιόβας... ούτε ο Μανωλάς... ούτε ο Κοντρέρας... ούτε καν ο Χολέμπας δεν έφυγε!!! Και ο Φέτφα είναι ακόμη ΕΔΩ! Για να δούμε άν θα φύγει και αυτός.... Δεν το θεωρώ τόσο σίγουρο! 


   Στην τελική όσοι έφυγαν... αντικαταστάθηκαν! Και ΜΟΝΟ αυτό έχει σημασία για μένα!!! Πόρτο δεν θέλατε να γίνουμε; Ορίστε λοιπόν! Η Πόρτο αγοράζει και πουλάει! Δεν αγοράζει μόνο! Έχουμε όπως είπα και πρίν ένα απο τα πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων 10 ετών (τουλάχιστον). Δεν λέω απο τα καλύτερα (άν και δεν το αποκλείω και αυτό!)... λέω απο τα πιο πλήρες και ολοκληρωμένα! 

Θέλετε να (ξανα)δούμε το ρόστερ αναλυτικά; Άντε να το δούμε! Και εκτός απο τις θέσεις που έχω "μοιράσει" το ρόστερ... αρκετοί ποδοσφαιριστές μπορούν στην "ανάγκη" να καλύψουν και περισσότερες θέσεις αλλά είπα να μην τα αναφέρω παρακάτω για να μην μου λέτε για "αλχημείες".

Τερμα:
Ρομπέρτο, Μέγιερι, Κάρολ, Γιαννιώτης

Αριστερό Μπάκ:
Χολέμπας, Μπόνγκ, Μιγκέλ Τόρρες


Δεξί Μπάκ:
Σαλίνο, Μανιάτης, Μιγκέλ Τόρρες, Παπάζογλου


Κεντρικός αμυντικός:
Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μεντζανί, Κοντρέρας, Σιόβας, Παπάζογλου, Μιγκέλ Τόρρες, Ρουγκάλας*

Αμυντικό χάφ:
Ντιγκά, Μανιάτης ... μπορούν και άλλοι όπως ο Σιόβας, ο Μεντζανί, ο Μιγκέλ Τόρρες, ο Σάμαρης, ο Ολαϊτάν (έχει παίξει αμυντικό χάφ στην εθνική Νιγηρίας) κ..α. ...

8άρι:
Γιαταμπαρέ, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Σάμαρης, Ντε Βινσέντι, Τσόρι


9άρι/επιτελικός/κρυφος επιθετικός:
Τσόρι, Φουστέρ, Σαβιόλα, Ολαϊτάν, Ντε Βινσέντι, Βάις, Κάμπελ, Φετφατζίδης

Δεξί χάφ:
Φετφατζίδης, Βάις, Ολαιτάν, Φουστέρ, Κάμπελ, Σαλίνο


Αριστερό χάφ:
Βάις, Κάμπελ, Χολέμπας, Ντε Βινσέντι


Επιθετικός:
Μήτρογλου, Σαβιόλα, Κάμπελ, Ολαϊτάν, Τσόρι και υπάρχει ΑΚΟΜΗ ο Τζεμπούρ άσχετα άν τα έχουν πάρει άσχημα μαζί του Μίτσελ και διοίκηση.

* Για τον Ρουγκάλα... ναι υπάρχει και αυτός... και δεν πήγε τελικά στην Χάνσα για να "δοκιμαστεί" όπως είχε γραφτεί... αλλά σύμφωνα με παράγοντες απ'την γερμανική ομάδα ο Ρουγκάλας λόγω τραυματισμού βρέθηκε στην Γερμανία "...για να αποκτήσει εμπειρίες και να.. διευρίνει τους ποδοσφαιρικούς του ορίζοντες". Μάλιστα κάτι παρόμοιο θα ξαναγίνει όπως είπανε και θα έρχονται και παίκτες των γερμανών στην Ελλάδα για να προπονούνται με τον Ολυμπιακό για να αποκτούν... εμπειρίες.


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG