Sunday, November 25, 2012

Τα 10 καλύτερα ποδοσφαιρικά κεντρικά δίδυμα όλων των εποχών!!!

 Ποιά είναι τα καλύτερα κεντρικά δίδυμα όλων των εποχών; Επιλέξαμε 10 απο αυτά που ξεχωρίζουν! Είναι τα καλύτερα; Για μας ναί. Εσείς τι λέτε; Ποιό βρίσκεται στην λίστα χωρίς να το αξίζει; Ποιό δίδυμο λείπει; Ξεχάσαμε κάποιο; Γράψτε μας την δική σας γνώμη! Ποιό είναι το καλύτερο απο όλα; 

 Στην παρακάτω λίστα η σειρά τον ζευγαριών είναι εντελώς ΤΥΧΑΙΑ! Νομίζω θα ήτανε άδικο να προσπαθούσαμε να βαθμολογήσουμε τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και να τους βάλουμε σε μια σειρά. 

 Πρίν ξεκινήσω να υπενθυμίσω πως μιλάμε για ΔΙΔΥΜΑ. Σίγουρα υπήρξαν και άλλοι μέσοι όπως ο Μαραντόνα, ο Πλατινί, ο Ματέους, ο Στόιτσκοφ και πολλοί άλλοι που όμως είχαν την ατυχία (ή την τύχη... ανάλογα πως το βλέπει κανείς...) να μην έχουν δίπλα τους κάποιον εξίσου μεγάλο ποδοσφαιριστή! Άς αρχήσουμε λοιπόν:


Ρομπέρτο και Ντίνο Μπάτζιο: Ήθελα οπωσδήποτε ένα καθαρά ιταλικό σχετικά σύγχρονο κεντρικό δίδυμο στην λίστα μας και για να πώ την αλήθεια ήμουν μεταξύ της Baggio Connection και των Πίρλο/Γκατούσο. Τελικά επέλεξα τους πρώτους. Την διαφορά φυσικά την κάνει ο Ρομέρτο Μπάτζιο μια απο τις μεγαλύτερες σύγχρονες φιγούρες του ιταλικού ποδοσφαίρου. Μαζί με τον Ντίνο (που σε αντίθεση με αυτό που πίστευε πολύς κόσμος δεν είναι ούτε αδέρφια, ούτε ξαδέρφια, ούτε έχουν κάποια άλλη συγγενική σχέση) αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τον άξονα της εθνικής Ιταλίας.



Γιόχαν Κρόυφ και Γιόχαν Νέεσκενς: Ο μαέστρος και ο βοηθός του! Ο Γιόχαν και ο Γιόχαν ο 2ος όπως τους ονόμαζαν. Έπεξαν μαζί σε Άγιαξ και Μπάρτσα και φυσικά στην εθνική Ολλανδίας. Το 1979 έφυγαν απο την Μπαρτσελόνα και πήγανε και οι δύο στην Αμερική αλλά έπαιξαν σε διαφορετικές ομάδες! Ο Νέεσκενς στην Νέα Υόρκη και ο Κρόυφ στους "Αζτέκους" του Λός Άντζελες! Στην φωτογραφία στην μέση είναι ο γερμανός προπονητής της Μπάρτσα Χένες Βάισβαϊλερ (1975).



Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Πάβελ Νέντβεντ: Το χρυσό δίδυμο της Γιουβέντους. Τόσο ποδοσφαιρικό ταλέντο και τέτοιες προσωπικότητες σπάνια βρίσκονται μαζί σε μια ομάδα. Ένα απο τα αγαπημένα μου ζευγάρια.



Ζινεντίν Ζιντάν και Ντιτιέ Ντεσάν: Ο πρώτος πήγε στην Μπορντώ όταν έφυγε απο εκεί ο δεύτερος. Κατάφεραν όμως να βρεθούν συμπαίκτες στην Γιουβέντους και φυσικά ήταν συμπαίκτες στην ίσως μεγαλύτερη εθνική Γαλλίας όλων των εποχών. Την οδήγησαν στην κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλου του 1998 και του ευρωπαϊκού κυπελου του 2000. Δύο άντρες με τεράστια ποδοσφαιρική ευφυία!



Τζιοβάνι Λοντέτι και Τζιοβάνι "Τζιάνι" Ριβέρα: Το θρυλικό δίδυμο της Μίλαν της δεκαετίας του 60. Μαζί κέρδισαν πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά κύπελα, τα πάντα! Φυσικά ήταν συμπαίκτες και στην εθνική Ιταλίας. Ο Ριβέρα έχει πετύχει 12 γκόλ σε παγκόσμια κύπελα!



Ρούντ Γκούλιτ και Φράνκ Ράικαρντ: Οι δύο ολλανδοί αποτέλεσαν ένα απο τα καλύτερα κεντρικά δίδυμα όλων των εποχών. Εκτός απο την εθνική Ολλανδίας υπήρξαν για 5 χρόνια συμπαίκτες και στην Μίλαν (1988-1993).



Ρόη Κήν και Πώλ Σκόουλς: Το ζευγάρι που βοήθησε τα μέγιστα στο να γίνει η Μάντσεστερ Γιουν. η ομάδα που είναι σήμερα. Ένα απο τα κυρίαρχα δίδυμα της δεκαετίας του 90.



Κλάρενς Σέεντορφ και Έντγκαρ Ντάβιντς: Άλλο ένα ολλανδικό ζευγάρι. Σίγουρα κάθε ομάδα θα ήθελε να τους έχει στην 11άδα της! Μαζί τα έκαναν όλα μέσα στο γήπεδο. Το πίτμπουλ έτρεχε, κάλυπτε όλους τους χώρους και "δάγκωνε" και ο Κλάρενς δημιουργούσε και εκτελούσε!


Σώκρατες και Ζίκο: Οι δυό τους αποτέλεσαν το μυαλό και την ψυχή της ίσως καλύτερης εθνικής Βραζιλίας όλων των εποχών! Χάιδευαν την μπάλα όσο ελάχιστοί... Ο Σώκρατες κατάφερε παράλληλα με το ποδόσφαιρο να σπουδάσει και ιατρική. Τον Ζίκο τον... "απολαύσαμε" στην Ελλάδα ως προπονητή του Ολυμπιακού. 



Τσάβι και Αντρές Ινιέστα: Ίσως το καλύτερο κεντρικό δίδυμο αυτήν την στιγμή. Όχι πείτε την αλήθεια... μπορείτε να τους φανταστείτε χώρια; Ένα αχώριστο ζευγάρι τόσο στην εθνική Ισπανίας όσο και στην Μπαρτσελόνα. Το ζευγάρι που τελειοποίησε το γνωστό πλέον "τίκι τάκα" και άλλαξε τον χάρτη του σύγχρονου ποδοσφαίρου! Πού θα ήταν το ισπανικό ποδόσφαιρο χωρίς αυτούς τους δύο;




Υ.Γ.: Λέω να ξεκινήσουμε να παρακολουθούμε γυναικείο χόκεϊ επί χόρτου... τί λέτε;
 


2 comments:

  1. i zintan itan tote pou ntoparizotan san allogo an den kano lathos e? apo tote xenerosa me tin party tou!! oxi oti tora den ntoparonte.. mhn poume onomata :x alla leme tora. btw wraio artho sunexise etsi !! ty

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Για τον Ζιντάν τι να σου πώ... άν σκεφτώ τον τελικό με την Βραζιλία μπορεί να μην έχεις και άδικο. Απο την άλλη όπως είπες και ποιός δεν ντοπάρετε στις μέρες μας... όπως και να έχει ο Ζινεντίν ήταν απο τα μεγαλύτερα μυαλά των γηπέδων τα τελευταία χρόνια!

    ReplyDelete

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG