Wednesday, November 7, 2012

Οι παίκτες είχανε ψυχή και πάθος, ο Ζαρντίμ είχε...άστρο!

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ: 3-1

 Ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη νίκη που στην ουσία του εξασφαλίζει την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λίγκ. Συγγνώμη τί είπα; Γιουρόπα; Ποιό Γιουρόπα; Παίκτες, προπονητής και φυσικά και ο κόσμος ζούνε μόνο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ. Μια πρόκριση που μπορεί να έρθει και μάλιστα ακόμη και απο την 1η θέση (άν και μικρή σημασία έχει αυτό νομίζω...). Άς έρθει η πρόκριση... και άς έρθει όπως νάναι! Τα σενάρια είναι πολλά και περισσότερα για αυτά θα πούμε παρακάτω.
 
  Ο Ζαρντίμ ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Κάρολ, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Χολέμπας, στόπερ τους Μανωλά, Σιόβα, τριάδα στον άξονα τους Μοδέστο, Μανιάτη, Μασάντο, στα άκρα τους Γκρέκο, Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης τον Μήτρογλου. Όπως βλέπεται η 11άδα είναι αυτή που είχα προβλέψει χθές το πρωί με μόνο μία διαφορά. Περίμενα πως δεν θα παίξει απο την αρχή ο Φέισα παρά την καλή του εμφάνιση με τον ΟΦΗ. Ήμουν σίγουρος πως ο Ζαρντίμ θα προτιμήσει την εμπειρία και την "σιγουριά" του Μοδέστο. Αυτό που δεν περίμενα ήτανε πως θα ξεκινούσε βασικός ο Αμπντούν. Είχα την εντύπωση πως ο πορτογάλος θα βάλει δεξιά τον Φουστέρ. Ίσως να ήθελε να επιβραβεύσει τον Αμπντούν για τις τελευταίες καλές του εμφανίσεις... αλλά για να πώ την αλήθεια δεν το πιστεύω! Πιο πιθανό μου φαίνεται μετά τον τραυματισμό του να μην είναι έτοιμος ακόμη ο ισπανός για 90 λεπτά παιχνιδιού. Σε αντίθεση με άλλες φορές χθές δεν είχαμε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα.


 Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι! Οι παίκτες έτρεχαν και πάλευαν κάθε φάση, φαίνονταν ότι έχουν πάθος για την νίκη. Έπαιζαν με ψυχή και τσαμπουκά! Μάλιστα μέχρι να μπεί το γκόλ μάρκαραν ψηλά, έτσι όπως έκανε η ομάδα πέρυσι με τον Βαλβέρδε. Το γκόλ μπήκε μόλις στο 4ο λεπτό! Ο Γκρέκο (που έχει άδικα ακούσει πολλά κατά καιρούς) έκανε μια πολύ όμορφη κίνηση απο αριστερά, σέντραρε στην περιοχή, ο Μήτρογλου (το μάτι του οποίου γιάλιζε χθές) τσίμπησε την μπάλα και αυτή αφού χτύπησε στο δεξί δοκάρι της Μονπελιέ γύρισε και στρώθηκε στα πόδια του Μασάντο που βρίσκονταν στην κατάλληλη θέση, οπότε αυτός το μόνο που είχε να κάνει ήταν το να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα! 



 Στην συνέχεια η ομάδα αντί να συνεχίσει να πιέζει και να κυνηγίσει το 2ο γκόλ, γύρισε προς τα πίσω προσπαθώντας να διαφυλάξει το 1-0. Έχω την εντύπωση πως αυτό ήταν οδηγία του Ζαρντίμ και το θεωρώ τεράστιο λάθος! Όπως έχουμε γράψει στο θέμα μας "Τελικά ποιός είναι ο Ζαρντίμ;" , ο πορτογάλος έχει πρόβλημα με τα εντός έδρας παιχνίδια. Απο τότε που βρίσκονταν στην Μπράγκα έπαιζε πιο επιθετικά εκτός έδρας παρά εντός! Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί τα τρέμει τόσο τα εντός έδρας παιχνίδια. Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός με ανεβασμένη ψυχολογία και με τον κόσμο στο πλευρό του έπρεπε να παλέψει για το 2-0 και να μην κλειστεί πίσω. Μέχρι το ημίχρονο η ομάδα έμοιαζε να μην έχει καθαρό πλάνο. Παρόλα αυτά δημιουργησε κάποιες φάσεις με κορυφαία κατά την άποψη μου αυτήν στο 11΄όταν μετά απο πάσα του Μανιάτη ο Μήτρογλου έφερε μια γύρα μέσα στην περιοχή των γάλλων αλλά το σούτ το το έδιωξε ο Ζουρντρέν που χθές τα πήγε πολύ καλά σε όλο το μάτς παρά τα 3 γκόλ που έφαγε τελικά.  

 Ευκαιρίες δεν είχε όμως μόνο ο Ολυμπιακός... ευκαιρίες είχε και η Μονπελιέ και δυστυχώς αυτές ήτανε αρκετές. Ήδη στο έσωσε την ομάδα ο Τοροσίδης που πέρασε τον Μουνιέ στο σπρίντ και τελευταία στιγμή πρίν σουτάρει τον έκοψε εντυπωσιακά με τάκλιν. Οι γάλλοι είχανε αλλες 3 καλές ευκαιρίες (στο 1, το 24΄ και το 31΄) αλλά ο Ολυμπιακός με λίγη (ή αρκετή...) τύχη κατάφερε να μην δεχτεί γκόλ. Στο 44΄ο Καμαρά έπεσε μόνος του και αφού πρώτα άκουσε μερικά "γαλικά" απο τον Χολέμπας δέχτηκε και την κίτρινη κάρτα απο τον διαιτητη (το αναφέρω γιατί έχει σημασία... θα δείτε παρακάτω γιατί). Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και εγώ τουλάχιστον ήμουν ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα αφού μπορεί ναι μεν με λίγη τύχη παραπάνω να ήμασταν ήδη στο 3-0 αλλά το ίδιο εύκολα θα μπορούσε να ήτανε 1-1 ή και 1-2! 


 Οι δύο ομάδες ήτανε στο πρώτο μέρος αρκετά επικύνδινες στην επίθεση αλλά οι άμυνες τους ήτανε το ίδιο κακές! Άν ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού θα έβαζα πρίν ξεκινήσει το 2ο ημίχρονο τον Φέισα στην θέση του Μοδέστο αφού ο Ολυμπιακός είχε πολλά κενά στο κέντρο με αποτέλεσμα να περνάει συχνά η μπάλα προς την άμυνα μας όπου Μανωλάς και Σιόβας έκαναν ό,τι μπορούσαν. Το 2ο μέρος ξεκίνησε όμως χωρίς αλλαγές απο τον Ολυμπιακό. Αντίθετα η Μονπελιέ έβαλε τον Σαρμπονιέ που μας είχε βάλει το γκόλ στο πρώτο παιχνίδι στην Γαλλία.   

  Οι γάλλοι έβγαλαν έναν μέσο και έβαλαν έναν επιθετικό και έτσι συνέχισαν να πιέζουν και μάλιστα ακόμη πιο έντονα απο το πρώτο ημίχρονο! Η κατοχή της μπάλας στο σημείο αυτό ήτανε 57% - 43% υπέρ της Μονπελιέ! Και όλα αυτά μέσα στο Καραϊσκάκη! Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός έχασε την ίσως μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα (μαζί με αυτήν στο 11΄). Ο Μήτρογλου αφήνει έξυπνα την μπάλα για τον Αμπντούν, αυτός αφού τρέχει μερικά μέτρα βγάζει μια δυνατή σέντρα αλλά ο Κώστας δεν πρόλαβε την μπάλα. Άν την ακουμπούσε έστω και λίγο θα είχαμε πιθανότατα το 2-0. Στο 53΄ έγινε μια φάση που πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού (και όχι μόνο) θεωρούν πέναλτι. Ο Ζουρντρέν έπεσε στα πόδια του Μήτρογλου και αφού ΠΡΩΤΑ έδιωξε την μπάλα στην συνέχεια τον γκρεμοτσάκισε... Σίγουρα αρκετοί διαιτητές θα έδιναν πέναλτι στην φάση αυτή αλλά ειλικρινά εγώ δεν θα το έδινα (τουλάχιστον σε ουδέτερο αγώνα... γιατί σε αγώνα του Θρύλου θα το σφύραγα ακόμη και αν δεν ήτανε χαχα!)


 Κάπου εδώ άρχησαν να πιέζουν ακόμη περισσότερο οι γάλλοι και εγώ εκείνη την στιγμή έψαχνα το κουτάκι με τα ηρεμιστικά μου...  Έχασαν μερικές καλές ευκαιρίες και στο 58΄η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα απο το δοκάρι του Κάρολ. Ο Ζαρντίμ αντί να κάνει κάποια αλλαγή ξεφυσούσε σαν να λέει "δόξα τω Θεώ" που δεν το φάγαμε ακόμη. Αντίθετα ο Ζιράρ, ο προπονητής της Μονπελιέ, έκανε άλλη μια αλλαγή περνώντας στο μάτς τον (Ο)Τινάν (το "πιάσατε"; :P ) στην θέση του Μουνιέ που έχω την εντύπωση ότι είχε χτυπήσει σε μαρκάρισμα του Τοροσίδη λίγα λεπτά πρίν. Στο 64' ακριβώς αυτός ο Τινάν έχασε μεγάλη ευκαιρία αφού ο Κάρολ έδιωξε σωτήρια. Πάνω που έκανα τον σταυρό μου βλέπω τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ότι νάναι! Πιστεύω ότι ο Καμαρά το ήθελε και το πήρε. Όπως έγραψα χθές και στην σελίδα μας στο φέισμπουκ, έπεσε κάτω σαν καρπούζι. Έκανε και ο Σιόβας λάθος όμως γιατί συμπεριφέρθηκε λίγο άτσαλα στην φάση αυτή. Όπως όμως δεν πιστεύω ότι ήτανε πέναλτι η φάση του Μήτρογλου έτσι πιστεύω το ίδιο και εδώ! Δεν ήτανε πέναλτι! Δεν θέλω να μιλήσω για την μαφία της ΟΥΕΦΑ και του Πλατινί. Νομίζω πως αν ήθελε να τους βοηθήσει είχε και άλλες ευκαιρίες νωρίτερα. Γενικά έκανε κάποια λάθη αλλά δεν ήτανε και τραγική η διαιτησία. Το πέναλτι το χτύπησε ο καλύτερος τους παίκτης ο ΜπελχάνταΜπελοντά όπως άκουσα να τον λέει ένας γαλόφωνος φίλος μου). Όπως και να τον λένε το γκόλ το πέτυχε! Άν και ο Κάρολ έπεσε στην σωστή γωνία και εγώ ήδη πανηγύριζα ότι το έπιασε... άχ...


 Η ομάδα ανεβαίνει και αρχίζει ξανά να πρεσάρει και να πιέζει ψηλά. Στο 70' ο Ζαρντίμ κάνει επιτέλους την πρώτη του αλλαγή και βγάζει τον κακό χθές Μοδέστο (ή να πώ ΚΑΙ χθές;) και βάζει στο κέντρο τον Φουστέρ. Για να μην κρυφτώ θα πώ ότι εκείνη την στιγμή πίστευα πως πρέπει να βγεί και ο Γκρέκο, όχι επειδή ήταν κακός... το αντίθετο! Είχε τρέξει πολλά χιλιόμετρα και έμοιαζε λίγο κουρασμένος. Θα προτιμούσα να είχε βάλει τον Φουστέρ δεξιά και στο κέντρο τον Φέισα. Όμως ο Ζαρντίμ έχει... άστρο! Δεν εξηγείται αλλιώς πιά! Η ομάδα αφού χαράμισε 65 λεπτά παιχνιδιού (σόρρυ άν είμαι σκληρός αλλά αυτή είναι η αλήθεια) κρυβόμενη πίσω για να μην φάει γκόλ, ξαφνικά ξύπνησε και αφού ο πορτογάλος έδωσε την οδηγία να βγούν και πάλι μπροστά άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες για γκόλ. Οι γάλλοι τα έχαναν όπως ο Ολυμπιακός έβγαινε μπροστά με δύναμη και ταχύτητα. Οι παίκτες για άλλη μια φορά έδειξαν εγωϊσμό (με την καλή έννοια), ψυχή και πάθος και πάλεψαν για το 2-1. Με την βοήθεια και του κόσμου που φώναζε συνέχεια το καταφέραμε! Στο 80' και ενώ ένα λεπτό πρίν η Μονπελιέ είχε κάνει την 3η και τελευταία αλλαγή της. Πώς αλλιώς; Με τον αγαπημένο μας τρόπο φέτος, απο στημένη φάση. Κόρνερ του Χολέμπας, οι γάλλοι δεν διώχνουν σωστά και ο Γκρέκο που ήταν αμαρκάριστος σουτάρει και... ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛ!!! 



  Δύο μόλις λεπτά αργότερα έγινε και το 3-1! Ο Χολέμπας βγάζει μια εκπληκτική σέντρα απο αριστερά, η μπάλα περνάει πάνω απο το κεφάλι του γάλλου αμυντικού και ο Μήτρογλου απο κοντά κάνει το 3-1. Το άξιζε αυτό το γκόλ! Στην συνέχεια ο διαιτητής μοιράζει δύο κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Ολυμπιακού... αλλά να λέμε και ευχαριστώ! Δεν ξέρω άν το έδειξε η ελληνική τηλεόραση ή άν το είδατε αλλά στο 85' ο Χολέμπας πεσμένος στο χορτάρι κλωτσάει εναν ποδοσφαιριστή της Μονπελιέ! Οι περισσότεροι διαιτητές θα έδιναν απευθείας κόκκινη αλλά ο κροάτης έδειξε κίτρινή. Γιαυτί λέω... άν ήθελε να μας κάνει κακό είχε αρκετές ευκαιρίες. Λίγο αργότερα μπήκανε και οι Φέισα, Λυκογιάννης και... τέλος!


 Είδαμε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε απόλυτα έτοιμος ψυχολογικά, οι παίκτες είχανε σε όλο το παιχνίδι πάθος και τσαμπουκά και πάλεψαν αληθινά. Επίσης για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά μετά απο το γκόλ που δέχτηκε. Θετικό είναι και που σκόραρε ο Μήτρογλου για άλλη μια φορά. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήτανε παθιασμένοι αλλά άν έπρεπε να ξεχωρίσω 2 παίκτες θα επέλεγα τους Μήτρογλου, Αμπντούν. Επαναλαμβάνω... μιλάω καθαρά για την ψυχή που έδειξαν οι παίκτες. Καλύτερος παίκτης σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ ήτανε ο Μασάντο που πέτυχε το 1-0 και όντως έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Όμως MVP για μένα είναι άλλος! Ο Λεονάρντο Γκρέκο! Ο ιταλός τα έδωσε όλα. Γέμισε το κέντρο, έβγαλε μια ασσίστ και πέτυχε το πολύ κρίσιμο 2-1. Δηλαδή τί άλλο να κάνει; Μακάρι να συνεχίσει έτσι! Είχε έρθει ανέτοιμος το καλοκαίρι και δέχτηκε άσχημη κριτική απο οπαδούς και "δημοσιογράφους" αλλά δεν ήτανε δικό του το φταίξιμο που τον φέρανε ανέτοιμο. Όπως έχω ξαναγράψει... δεν είναι τυχαίο που έπαιζε τόσα χρόνια στην Ιταλία και ήταν παίκτης μιας ομάδας όπως η Ρώμα!


 
 Αρκετοί παίκτες παίξανε καλά χθές. Ο Αμπντούν έκανε άλλη μια φορά μεγάλο παιχνίδι και απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί και σε μεγάλα παιχνίδια, ο Χολέμπας για άλλη μια φορά ήτανε πολύ καλός αμυντικά και έβγαλε 2 ασσίστ! Ο Μήτρογλου όπως είπα ήδη πάλευε απο το πρώτο λεπτό και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Όμως άν μου έκανε εντύπωση η εμφάνιση ενός ποδοσφαιριστή αυτός ήταν ο Τοροσίδης! Όχι δεν ήτανε ο καλύτερος (είπαμε MVP θεωρώ τον Γκρέκο), όμως ήτανε ο καλύτερος Τοροσίδης που έχουμε δεί εδώ και πολύ καιρό! Θύμισε παλιές καλές εποχές! Δεν ξέρω άν αυτό έχει να κάνει με τις συζητήσεις που γίνονται για να ανανεωθεί το συμβόλαιο του ή αν έπαιξε τόσο παθιασμένα για τους σκάουτ που βρέθηκαν στο γήπεδο... αλλά νομίζω είναι άδικο να τον κατηγορούμε για κάτι τέτοιο. Επιτέλους ήταν αυτός που θέλουμε όλοι να βλέπουμε γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε πόσο παικταράς είναι και τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο όταν έχει διάθεση. Μακάρι να δούμε ανάλογο όρο" και ενάντια στην ΑΕΚ.

 Όμως δεν ήτανε όλα ρόδινα χθές. Έγιναν και λάθη και λίγο έλειψε να μην κερδίσουμε αυτήν την μέτρια γαλική ομάδα. Συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με κάποιους που λένε "Νικήσαμε την ομαδάρα, την πρωταθλήτρια Γαλλίας". Ναι... είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας αλλά ταυτόχρονα είναι η 17η του φετινού πρωταθλήματος! Η ομάδα δεν έχει σχέση με την περσινή. Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά το είπε ευτυχώς και ο Μανιάτης. Και λέω ευτυχώς μήπως και κλείσουν κάποια στόματα γιατί εμάς μας λένε γκρινιάριδες... Ο Μανιάτης δήλωσε "Η Μονπελιέ δεν είναι και κάποιο μεγαθήριο, έχει μεν 4-5 παίκτες πολύ καλούς, όμως δεν έχει και την πείρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχαμε και τον κόσμο στο πλευρό μας, που μας έσπρωξε στη νίκη". 


 Δήλωσε και κάτι ακόμη ο Μανιάτης και δεν ήτανε ο μόνος. Τα ίδια περίπου είπανε και ο Αμπντούν και άλλοι παίκτες. "Σήμερα στο ματς ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, σκοράραμε γρήγορα, όμως η απόδοση μας έπεσε και μείναμε αρκετά πίσω για να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας. Το πέναλτι που ίσως δεν ήταν το πήραμε εγωιστικά και ξυπνήσαμε. Παίξαμε πιο επιθετικά, κυρίως από τα πλάγια και πετύχαμε δύο πολύ όμορφα γκολ και καταφέραμε να νικήσουμε 3-1". Μείναμε πίσω για να περιορίσουμε τους αντίπαλους μας λέει... Ένα θα πώ μόνο. Η ομάδα εδώ και 2-3 χρόνια έχει δουλέψει ένα στύλ παιχνιδιού. Ξέρει πως να πρεσάρει και πώς να βγάλει την ψυχή του αντίπαλου! Ζαρντίμ τουλάχιστον στην έδρα μας ΑΣΤΟΥΣ να παίξουν όπως ξέρουν! Δεν είμαστε Μπράγκα για να μας τραβάς πίσω μετά το 1-0 και μάλιστα όχι στο 8 αλλά απο το 5ο λεπτό! Έλεος! Μόλις έστρωσε το κέντρο περνώντας τον Φουστέρ και έδωσε την εντολή να παίξουν ξανά πιο επιθετικά τους σκοτώσαμε. 2 γκόλ σε 5 λεπτά βάλαμε! Σίγουρα φταίνε και οι ποδοσφαιριστές που κάθονται όταν βρίσκονται μπροστά... αλλά άμα σου δίνει ο προπονητής τέτοια οδηγία (σίγουρα το έχουν συζητήσει και στις προπονήσεις), τότε τί να κάνεις; Έγιναν και άλλα λάθη. Για παράδειγμα η αλλαγή του Μοδέστο έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Απο το ημίχρονο. Όμως τέλος πάντων... ας μην μείνουμε σήμερα στα στραβά. Άς χαρούμε την μεγάλη νίκη!


 Πλέον ο όμιλος έχει γίνει άνω κάτω. Μετά το 2-2 της Σάλκε με την Άρσεναλ η βαθμολογία είναι: 

1. Σάλκε 8 (8-5)
2. Άρσεναλ 7 (7-6)
3. Ολυμπιακός 6 (7-7)
4. Μονπελιέ 1 (5-9) 


 Όπως βλέπεται υπο προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί ακόμη και ως πρώτος! Άν η Άρσεναλ κερδίσει την Μονπελιέ τότε θα φθάσει τους 10 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει 6 οπότε δεν αρκεί μια νίκη την τελευταία αγωνιστική για να περάσει αφού με νίκη θα έχει 9 βαθμούς ενώ η Σάλκε έχοντας νικήσει τον Ολυμπιακό θα έχει ήδη προκριθεί με 11 βαθμούς ότι και να κάνει απέναντι στην Μονπελιέ στην Γαλλία την τελευταία αγωνιστική! Άν ο Ολυμπιακός πάρει ισοπαλία στην Γερμανία και νικήσει την Άρσεναλ τότε θα έχουμε ισοβαθμία με τους άγγλους και θα παίξει τεράστιο ρόλο η διαφορά τερμάτων! Με άλλα λόγια ακόμη και με 10 βαθμούς ο Ολυμπιακός μπορεί να μείνει εκτός... κάτι που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Μάλιστα άν οι γερμανοί πάρουν ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στην Γαλλία τότε θα έχουμε μια απίστευτη τριπλή ισοβαθμία αφού τρείς ομάδες θα έχουν 10 βαθμούς! Εκτός και αν χάσει η Σάλκε οπότε θα περάσουν Ολυμπιακός και Άρσεναλ και άποψη μου είναι πως έχει μικρή σημασία ποιός θα είναι πρώτος και ποιός δεύτερος. Όπως καταλαβαίνεται το μάτς με την Σάλκε είναι πολύ κρίσιμο και ο Ολυμπιακός άν θέλει πράγματι να περάσει στον επόμενο γύρο τότε ΠΡΕΠΕΙ να πάρει αποτέλεσμα στην Γερμανία! Για να δουμε...


 Κάτι τελευταίο πρίν "κλείσω" για σήμερα... Πρόεδρε σε παρακαλώ... ΑΣΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ!!! Τί το θές και ασχολείσαι με τους ανύπαρκτους; Και άντε αυτό να το καταλάβω γιατί άνθρωπος είσαι και εσύ και σου τα πρήξανε... αλλά όχι και να μας πείς ότι το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο απο το περσινό! Γελάνε και τα τσιμέντα! Έλεος πρόεδρε! Συμφωνώ ότι το ρόστερ έχει αρκετούς καλούς νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές και ότι έχει μέλλον και θα γίνεται όλο και καλύτερη η ομάδα... όμως καλύτερη απο πέρυσι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Σε παρακαλώ κάνε την δουλειά σου... κάλυψε τον Ιανουάριο τα λάθη που γίνανε το καλοκαίρι και άσε τις δηλώσεις για τους πρωταγωνιστές... δηλαδή τους πάικτες και τον προπονητή!

 Ά ναί... επειδή έχω γράψει αρκετά στραβά για τον Ζαρντίμ άς γράψω και κάτι που μου έκανε θετική εντύπωση. Μετά το παιχνίδι, στην συνέντευξη τύπου, ρωτήθηκε άν ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την έξοδο στο Γιουρόπα Λίγκ με το αποτέλεσμα αυτό. Η απάντηση του ήτανε "Ποιό Γιουρόπα; Η ομάδα έχει 2 παιχνίδια ακόμη και μπορεί να πάρει 6 βαθμούς. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε!". ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! Γενικά όλη η ομάδα μοιάζει παθιασμένη και θα πάει στο Γκελσενκίρχεν για να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να πάρει την νίκη. Οι γερμανοί έχουν καλύτερη ομάδα και το μάτς θα είναι δύσκολο... όμως ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει. Ήδη διαβάζω και ακούω δηλώσεις τους ότι θα νικήσουν τον Ολυμπιακό κτλ. Αυτό ακριβώς μπορεί να είναι και το μεγάλο τους λάθος... το να μας υποτιμήσουν! 

  
Υ.Γ.: Για να δείτε ξανά τα γκόλ (με αγγλικό σχολιασμό) μπορείται να πάτε στο επίσημο σάιτ της ΟΥΕΦΑ. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/round=2000347/match=2009547/postmatch/quotes/index.html

Υ.Γ.2: Απο την Παρασκευή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα μπορείται να διαβάζεται άρθρα μας που θα ανεβαίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην σελίδα του ραδιοφώνου RedOnAir. http://www.redonair.com/  Φυσικά το μπλόγκ μας θα συνεχίσει να ανανεώνεται κανονικά! Και μην ξεχνάτε πως όλα τα νέα του Ολυμπιακού μπορείται να τα βρείτε και στο γνωστό μας http://olympiacos-blog.blogspot.com/ . Και οι δύο σελίδες είναι φτιαγμένες απο αγνούς Ολυμπιακούς που αγαπάνε την ομάδα μας!

Υ.Γ.3: Στο μπλόγκ του φίλου μας Spy υπάρχουν ολόκληρα όλα τα παιχνίδια ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού σε καλή ποιότητα. Άν χάσατε κάποιο παιχνίδι μπορείται να το βρείτε εκεί! Εντελώς δωρεάν εννοείται! http://spyonfootball.blogspot.com/

Υ.Γ.4: Δυστυχώς ο Ντόρσεϊ αποτελεί οριστικά παρελθόν απο την ομάδα αφού ανακοινώθηκε η λύση του συμβολαίου του. Ο παίκτης θα παραμείνει στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να προπονείται με δικό του γυμναστή μέχρι να βρεί άλλη ομάδα. Τι απέγινε άραγε η πρόταση που μας ειπε ότι έχει απο το NBA; Πάντως μην ανησυχείται... στον ΠΑΟ δεν μπορεί να πάει αφού υπέγραψε όρο που του απαγορεύει να υπογράψει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας. Θα ήθελα πολύ να είχε μείνει. Με Ντόρσεϊ στο 5, Πάουελ στο 4 (άλλωστε περισσότερο PF είναι) και απο "πίσω" τους Χάινς, Πρίντεζη η ομάδα θα ανέβαινε επίπεδο. Άλλωστε ο Τζόι δείχνει να έχει μετανοιώσει και αυτό είχε φανεί απο τις τελευταίες μέρες. Σήμερα μετά την λύση του συμβολαίου του ζήτησε συγγνώμη απο τον κόσμο, τον προπονητή, τους συμπαίκτες του, την διοίκιση και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να μείνει. Καλώς ή κακώς όμως μόνος του τα "κατάφερε" να φτάσουμε στο σημείο αυτό! http://greekbulldog.blogspot.de/2012/10/dorseyFB.html . Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου για την εμπειρία που είχα στην Ελλάδα, τους τελευταίους 10 μήνες. Καταφέραμε κάποια απίθανα πράγματα, τα οποία θα είναι πάντα θησαυρός. Ξέρω ότι η συμπεριφορά μου ήταν λάθος, μιλώντας και αντιδρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ειλικρινά έχω μετανιώσει πολύ και πραγματικά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από το κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά. Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω και να αλλάξω ό,τι έγινε, αν και θα το ήθελα πραγματικά. Μακάρι να έμενα στην ομάδα, αλλά καταλαβαίνω και σέβομαι την απόφαση της διοίκησης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους, οι οποίοι ήταν πάντα ζεστοί και παθιασμένοι μαζί μου. Ξέρω πως τους απογοήτευσα και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την αντίδρασή μου και να τους πω να μείνουν κοντά και να υποστηρίξουν την ομάδα, όπως ξέρουν να κάνουν. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους στην ομάδα τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν." Όπως και να έχει ο Ντόρσεϊ πλέον αποτελεί παρελθόν. Ο Πάουελ προπονήθηκε ήδη με την ομάδα και μάλιστα θα ταξιδέψει στην Ιταλία για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο που θα γίνει την Πέμπτη. Μακάρι να αποδειχθεί χρυσή μεταγραφή και να ξεχάσουμε έτσι τον Ντόρσεϊ γρήγορα. Άν και αυτά που μας χάρισε πέρυσι μαζί με τους συμπαίκτες του θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας!


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG