Saturday, December 1, 2012

Φανέλες που έχουν αποσυρθεί!

 Μάλλον δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή απο το να αποσύρει μια ομάδα την φανέλα του και να μην την δώσει ξανά σε κανέναν. Πάμε να δούμε μαζί κάποιες απο αυτές! Όλες ανήκουν είτε σε ανθρώπους που με τις εμφανίσεις τους έχουν γράψει ιστορία... είτε σε ανθρώπους που δυστυχώς έγιναν τραγικοί ήρωες!


Ντιέγκο Μαραντόνα: Απο ποιόν άλλο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε; Η φανέλα με το νούμερο 10 έχει αποσυρθεί για πάντα απο την Νάπολι. Μια ομάδα... μια πόλη... όπου ο Ντιέγκο λατρεύεται σαν Θεός! 


Πελέ: Σε 18 χρόνια πέτυχε πάνω απο 1000 γκόλ για την αγαπημένη του Σάντος. Παρόλα αυτά η Σάντος δεν έχει αποσύρει (ακόμη) την φανέλα του! Αντίθετα η Cosmos της Νέας Υόρκης όπου ο βραζιλιάνος επιθετικός έπαιξε για μόλις 2 σαιζόν έχει αποσύρει την φανέλα προς τιμήν του. 


Πάολο Μαλντίνι: Η φανέλα με το νούμερο 3 έχει αποσυρθεί προς τιμήν του επι σειρά ετών αρχηγού της Μίλαν. Η μόνη περίπτωση όπως έχουν δηλώσει οι υπεύθυνοι της ομάδας για να ξαναεπιτραπεί να πάρει παίκτης το νούμερο 3 είναι άν κάποτε καταφέρει κάποιος απο τους γιούς του Μαλντίνι να παίξει επαγγελματικά στην πρώτη ομάδα του συλλόγου! Για να δούμε...


Λούκας Ποντόλσκι: Το αγαπημένο παιδί των οπαδών της Κολωνίας αγωνίζεται πλέον στην Άρσεναλ. Όμως η φανέλα του δεν θα ξαναδοθεί σε άλλο ποδοσφαιριστή μέχρι να σταματήσει οριστικά την καριέρα του ο "πρίγκιπας" ή μέχρι να επιστρέψει ο ίδιος στην ομάδα! Του κρατάνε την φανέλα "ζεστή"... 


 Γιόχαν Κρόιφ: Η φανέλα με το νούμερο 14 αποσύρθηκε οριστικά απο τον Άγιαξ όταν ο Κρόφ έγινε 60 ετών! Ωραίο δώρο γεννεθλίων, έτσι; 


Ρομπέρτο Μπάτζιο: Ένας ζωντανός θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου και ένας απο τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές των παιδικών μου χρόνων! Ο Μπάτζιο έχει αγωνιστεί σε Μίλαν, Ίντερ και Γιούβε όμως η ομάδα που έκλεισε την καριέρα του ήταν αυτή που τελικά απέσυρε την φανέλα του με το νούμερο 10. Η Μπρέσια


Μάρκ Βιβιέν Φοέ: Πέθανε το 2003 αγωνιζόμενος με την φανέλα της εθνικής ομάδας του Καμερούν. Η ομάδα όμως που απέσυρε την φανέλα του ήταν ο τότε σύλλογος του δηλαδή η Μάντσεστερ Σίτυ. Απο τότε την φανέλα με το νούμερο 23 δεν την έχει ξαναπάρει κανείς!


Φέρεντς Πούσκας: Ο θρύλος του ούγγρικου ποδοσφαίρου! Έπαιζε για την Ρεάλ Μαδρίτης απο το 1958 εώς το 1966! Η ομάδα  ξεκίνησε την καριέρα του, η Χόνβεντ Βουδαπέστης, απέσυρε την φανέλα με το νούμερο 10 το 2006 όταν και πέθανε. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός ως προπονητής του Παναθηναϊκού.


Κρίστοφ Νόβακ:  Φορούσε την φανέλα με το νούμερο 10 της Βόλφσμπουργκ μέχρι που αρρώστησε πολύ βαριά. Η ομάδα προς τιμήν του απέσυρε την φανέλα μέχρι που ο ίδιος του παρακάλεσε να δοθεί το νούμερο 10 στον Στέφαν Έφενμπεργκ. Το 2005 δυστυχώς πέθανε.


Φράνκο Μπαρέζι: Ένας απο τους μεγαλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών. Έπαιξε στην Μίλαν για 20 ολόκληρα χρόνια. Η φανέλα με το νούμερι 6 έχει αποσυρθεί προς τιμήν του για πάντα.


Αντόνιο Πουέρτα: Ο άτυχος ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης έπεσε "ξερός" στο γήπεδο και 3 μέρες αργότερα πέθανε. Απο τότε η Σεβίλλη έχει αποσύρει την φανέλα με το 16.


Τζιακίντο Φακέτι: Πρώην αρχηγός της Ίντερ και της εθνικής Ιταλίας. Για να τον τιμήσει η Ίντερ δεν μοιράζει πια την φανέλα με το νούμερο 3.


Μπόμπυ Μούρ: Το άγαλμα του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας του 1966 βρίσκεται έξω απο το Γουέμπλεϊ. Προς τιμήν του η Γουέστ Χάμ όπου έπαιξε απο το 1958 εώς το 1974 έχει αποσύρει την φανέλα με το 6.


Μίκλος Φέχερ: Ο ούγγρος επιθετικός της Μπενφίκα πέθανε το 2004 στο παιχνίδι ενάντια στην Γκουιμαράες απο ανακοπή καρδιάς. Απο τότε δεν έχει φορέσει ξανά κανείς την φανέλα με το νούμερο 29.


Αλνταϊρ: Ο ποδοσφαιριστής που κατέκτησε με την εθνική Βραζιλίας το παγκόσμιο κύπελο το 1994 στην Αμερική, αγωνίστηκε στην ιταλική Ρόμα απο το 1990 εώς το 2003. Προς τιμήν του οι ιταλοί απέσυραν την φανέλα με το 6 στην πλάτη.


Χένρικ Λάρσον: Ένας απο τους καλύτερους σουηδούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών! Η Χέλσινγκμποργκ απέσυρε την φανέλα του με το νούμερο 17.


Ντάνι Χάρκε (Jarque): Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Εσπανιόλ πέθανε το 2009 απο έμφραγμα στο ξενοδοχείο της ομάδας την ώρα που τηλεφωνούσε με την φιλενάδα του (αχ αυτές οι γυναίκες...). Απο τότε η Εσπανιόλ απέσυρε την φανέλα με το νούμερο 21.


Κόμπι Τζόουνς: Δεν γνωρίζω αν η LA Galaxy αποσύρει την φανέλα με το 23 του Μπέκαμ τώρα που αποχώρησε απο την αμερικάνικη ομάδα, όμως η φανέλα με το 13 του επιθετικού με το ράστα μαλλί έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό.


Μάρκος: Ήταν ο τερματοφύλακας της εθνικής Βραζιλίας που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελο το 2002 νικώντας στον τελικό την Γερμανία. Έπαιζε απο το 1993 έως το 2012 στην Παλμέιρας η οποία έχει αποσύρει την φανέλα του με το νούμερο 12.


 Αυτά ήταν μόνο λίγα παραδείγματα απο τους πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν τιμηθεί με αυτόν τον τρόπο. Όλοι τους έχουν μείνει στην ιστορία των ομάδων τους για πάντα.

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG