Wednesday, November 21, 2012

Τα νέα της Σάλκε πρίν το μάτς! Απευθείας απο την Γερμανία!

 Όπως και πρίν το πρώτο παιχνίδι με την Σάλκε έτσι και σήμερα σας έχουμε όλα τα νέα των γερμανών απευθείας απο την Γερμανία! Έφτασε η ώρα για το σημαντικότερο μάτς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο...χαχα..)! Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Γκελσενκίρχεν της Γερμανίας την Σάλκε. Άν θέλει να μείνει ζωντανός για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ τότε πρέπει να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, αφού μόνο μια νίκη με την Άρσεναλ δεν αρκεί. Άν μάλιστα νικήσει στην Γερμανία τότε υπο προυποθέσεις στο τελευταίο μάτς με τους άγγλους θα αρκεί ακόμη και η ισοπαλία. Είναι όμως εύκολο να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός;


 Η Σάλκε προέρχεται απο ένα αποτέλεσμα που έφερε αναστάτωση στην ομάδα τους. Έχασαν στο Λέβερκουζεν 2-0 και μάλιστα αποβληθηκε ο Κ.Παπαδόπουλος λίγα λεπτά πρίν το τέλος του παιχνιδιού, άν και πρέπει να πούμε πως η αποβολή ήταν άδική. Ο Κυριάκος βγαίνοντας έριξε μερικά καντήλια προς άγνωστη κατεύθυνση (δεν εννοούσε τον διαιτητή όμως) και μάλιστα κλότσησε ένα μπουκάλι πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια. Δεν ήταν ο μόνος που ήταν εκνευρισμένος όμως. Ο Φαρφάν ήταν μέσα στα νεύρα επειδή έγινε αλλαγή και όταν του είπε ο προπονητης του να πάει στα αποδυτήρια αυτός αντέδρασε άσχημα. "Εγώ; Εγωωωώ; @§$§%!!!"@@§$"!!!". Ο προπονητής του λίγο αργότερα έστειλε στα αποδυτήρια και τον Χόλτμπυ και μετά τον αγώνα προσπάθησε να καλύψει τον Φαρφάν λέγοντας "Δεν τον έστειλα στα αποδυτήρια επειδή έκανε φασαρία και είχε νεύρα... Πάντα όποιος βγαίνει απο το παιχνίδι αλλαγή πρέπει να πηγαίνει στα αποδυτήρια να κάνει ποδήλατο. Το έχουμε ως κανόνα!". Ναι πώς...  Ξέρω οτι η ιστορία αυτή γράφτηκε (με παραλλαγές...) και στα ελληνικά ΜΜΕ. Όμως για να τελειώνουμε.... όποιος πιστεύει οτι το κλίμα στην ομάδα της Σάλκε είναι τόσο κακό που θα πάνε στο παιχνίδι ως σκορποχώρι κάνει τεράστιο λάθος! Τα νεύρα των παικτών της ήτανε απολύτως φυσιολογικά και δεν έχουν σχέση με τον προπονητή τους ή με τις μεταξύ τους σχέσεις. Την ίδια μέρα είχε αφήσει η Μπάγιερν 2 βαθμούς στην Νυρεμβέργη (1-1) και η Σάλκε που επαιζε το απόγευμα και γνώριζε το αποτέλεσμα ήθελε να πάρει την νίκη για να μειώσει την διαφορά στους 5 βαθμούς. Δεν τα κατάφεραν και αυτό είχε ως επακόλουθο τα όσα έγιναν. Δεν πρέπει να του δίνουμε τόση σημασία! 



  Ο Χόρστ Χέλντ (μάνατζερ της Σάλκε) δήλωσε: "Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι το σημαντικότερο της σαιζον μέχρι στιγμής. Μπορούμε όχι απλά να πάρουμε την πρόκριση αλλά να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση του ομιλου. Αυτό θα μας δώσει σιγουριά για το μέλλον αφού καλώς ή κακώς τα περισσότερα χρήματα υπάρχουν στο Τσάμπιονς Λίγκ... και χρήματα πάντα χρειάζεται η Σάλκε!". Μόνο για την πρόκριση στην επόμενη φάση η ΟΥΕΦΑ δίνει μπόνους 3,3 εκατομύρια ευρώ. Όπως καταλαβαίνεται οι γερμανοί θα μπούν δυνατά στο μάτς για να πάρουν την νίκη που θα τους δώσει την πρόκριση μια αγωνιστική πρίν το τέλος. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της ομάδας συζήτησαν και έλυσαν τα όποια προβλήματα υπήρχαν και αποφάσησαν να ξεχάσουν την ήττα απο την Λέβερκουζεν και να κοιτάξουν την συνέχεια. Ο μέσος της ομάδας Νόιστετερ δήλωσε: "Αυτό που έγινε στο Λέβερκουζεν δεν θα ξαναγίνει. Δεν θα ξαναπάθουμε κάτι τέτοιο. Πλέον είναι καθαρό το μυαλό μας." Ο μόνος που... συνέχισε να "κλοτσάει" ήταν ο Ζερμέην Τζόουνς που είπε: "Χόλτμπυ και Χούντελααρ δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως λήγουν τα συμβόλαια τους το καλοκαίρι και ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει με την ομάδα για ανανέωση¨.Τουλάχιστον όπως ακούγεται ο Χόλτμπυ θα υπογράψει σύντομα. Με τον Χούντελααρ υπάρχουν ακόμη διαφορές. Ρώτησαν γερμανοί δημασιογράφοι τον προπονητή Χούμπ Στέβενς άν ο Χούντελααρ που μέχρι στιγμής έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λίγκ θα σκοράρει και σήμερα και η απάντηση του ολλανδού προπονητή ήτανε εκπληκτική: "Δεν είμαι ο Θεός. Είμαι απλώς ένας προπονητής που φοράει αθλητικά παπούτσια!". Πάντως είναι σίγουρο πως ο Θρύλος πρέπει να τον προσέξει πολύ τον επιθετικό της Σάλκε.


 Το ίδιο πρέπει να προσέξει όλη την επιθετική της γραμμή! Δεν είναι μόνο ο κίλλερ Χούντελααρ. Μπορεί να απουσιάσει ο Άφελαϊ (όπως και οι Χόεγκερ, Ουτσίντα, Μετσελντερ) αλλά η Σάλκε έχει αρκετούς παίκτες που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Ο 19χρονος Ντράξλερ που θα αντικαταστήσει τον Άφελαϊ, ο Χόλτμπυ και φυσικά ο περουβιανός Φαρφάν! Η Σάλκε θα μπεί στο παιχνίδι με στόχο να σκοράρει νωρίς και γιαυτό θα πιέσει απο το πρώτο λεπτό. Χαίρομαι γιατί όπως διαβάζω αυτό το έχει καταλάβει και ο Ζαρντίμ και έχει δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στους παίκτες του Ολυμπιακού. Άν ο Ολυμπιακός ξεπεράσει το πρώτο 20λεπτο θα έχει αρκετές πιθανότητες να κάνει την έκπληξη. Όσο περνάει η ώρα και η Σάλκε δεν σκοράρει τόσο θα ανεβαίνει το άγχος αλλά και η πίεση που θα νιώθουν οι ποδοσφαιριστές της! Μακάρι να καταφέρει να σκοράρει ο Ολυμπιακός νωρίς. Αυτό θα την βγάλει την Σάλκε εντελώς απο τον ρυθμό της και ο Ολυμπιακός θα μπορεί να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να αμύνεται και να απειλεί απο στημένες φάσεις και με αντεπιθέσεις!

 Η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Στέβενς αποτελείται μάλλον απο τους Ούνερσταλ στο τέρμα, Μάτιπ και Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, ο Χάουεντες δεξιά, ο Φούκς αριστερά, αμυντικά χάφ οι Τζόουνς και Νόιστετερ, ο Χόλτμπυ μπροστά τους, δεξί χάφ ο Φαρφάν, αριστερό χάφ ο Ντράξλερ και μόνος στην κορυφή ο Χούντελααρ. Όπως βλέπεται το σύστημα της Σάλκε μοιάζει πολύ με αυτό του Ολυμπιακού! 



  Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει έξυπνα. Λίγες φορές έχω πεί καλά λόγια για τον Ζαρντίμ όμως το στύλ του σήμερα θα είναι πιο αποτελεσματικό απο το περσινό "Τρέχουμε και πρεσάρουμε αφόρητα μέχρι να σκάσουμε" του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το παιχνίδι θέλει μυαλό και υπομονή! Πρέπει να παίξουν με πάθος και δύναμη και φυσικά να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους! Άν κάτι με κάνει να αισιοδοξώ είναι το γεγονός πως πιστεύω οτι οι γερμανοί (ειδικά μετά το 1-2 στο Καραϊσκάκη) θα μας υποτιμήσουν! Όποιος έχει διαβάσει τις δηλώσεις τους νομίζω θα συμφωνήσει μαζί μου. Ακόμη και ο ¨δικός μας" Παπαδόπουλος δείχνει να μην περιμένει πολλά απο τον Ολυμπιακό. Ένα άλλο στοιχείο που είναι θετικό για τον Ολυμπιακό είναι το ρεκόρ καλών αποτελεσμάτων που έχει ο Ζαρντίμ με τις ομάδες του εκτός έδρας στην Ευρώπη. Για κάποιον λόγο του ταιριάζουν περισσότερο τα εκτός έδρας παιχνίδια. Όπως έχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα μας πιστευω οτι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως εκτός έδρας ρισκάρει περισσότερο ενώ στην έδρα του τα φοβάται τα παιχνίδια και ίσως και να μην αντέχει την πίεση απο τους οπαδούς της ομάδας... αλλά άν θές να πετύχεις σε μια ομάδα όπως τον Ολυμπιακό πρέπει να μάθεις να αγνοείς την πίεση και τις φωνές του κόσμου και των ΜΜΕ!


 Η αποστολή που επέλεξε ο πορτογάλος αποτελείται απο τους: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέβας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας, Ντιακιτέ. Εκτός έμεινε ο Φετφατζίδης (όπως και ο Παπάζογλου) αλλά είμαι σίγουρος πως αυτό το έχετε ακούσει ήδη 1000 φορές... αφού τα ΜΜΕ αρέσκονται στην γκρίνια! Προσωπική μου άποψη είναι πως πολύ καλά έκανε και τον άφησε έξω. Απο τους παραπάνω ποιόν να άφηνε έξω; Τον Φουστέρ; Ειδικά για τέτοια παιχνίδια χρειάζεται οπωσδήποτε ο ισπανός. Η ομάδα χρειάζεται τα τρεξίματα του. Τον Πάντελίτς; Ίσως να μοιάζει αυτός ως η πιο λογική λύση για να μπεί στην 18άδα ο Φέτφα, όμως ο σέρβος έχει προϊστορία στην Γερμανία αφού έπαιζε εκεί πολλά χρόνια και το περιμένει το παιχνίδι σαν τρελός. Άλλωστε χρειάζεται ένας τρίτος καθαρός επιθετικός στην αποστολή για την περίπτωση (φτού φτού...) που παρουσιάσει ξαφνικά πρόβλημα ένας εκ των Μήτρογλου, Τζεμπούρ!



 Με ποιά 11άδα θα ξεκινήσει όμως ο Ολυμπιακός; Στα δοκάρια σίγουρα θα κάτσει ο Κάρολ, δεξιά Τοροσίδης, αριστερά Χολέμπας. Στο κέντρο της άμυνας ο Κοντρέρας που θα επιστρέψει και παρτενέρ του ο Μανωλάς τον οποίο όπως διαβάζω προτιμά ο Ζαρντίμ αντί του Σιόβα και συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του αυτή! Αμυντικά χάφ οι Μανιάτης και Μοδέστο, μπροστά τους ο πορτογάλος Μασάντο. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τα άκρα αλλά πιστεύω πως θα καταλήξει στους Αμπντούν (που βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση) και έναν εκ των Γκρέκο, Φουστέρ. Προβάδισμα μάλλον έχει ο Γκρέκο που έχει παίξει σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια του Τσου Λου μέχρι στιγμής και τα έχει πάει μια χαρά. Οι γερμανοί πάντως περιμένουν πως βασικός θα είναι ο Φουστέρ... Στην επίθεση όλοι λένε πως θα ξεκινήσει ο Μήτρογλου και αυτό είναι το λογικότερο αλλά δεν θα μου κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ εντύπωση άν τελικά επιλέξει τον Τζεμπούρ για το αρχικό σχήμα! Ίσως να θέλει να εκμεταλευτεί την ταχύτητα του αλγερινού που θα κρατάει τους αμυντικούς της Σάλκε σε εγρήγορση και να τους κουράσει και κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο και ανάλογα με το αποτέλεσμα να περάσει στο παιχνίδι τον Κώστα ώστε να τους εκτελέσει! Μην ξεχνάμε πως και με την Κέρκυρα ξεκίνησε με τον Μήτρογλου βασικό αντί να τον ξεκουράσει και ίσως αυτό κάτι να σήμαινε... Το άν έχω δίκιο θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες!



Υ.Γ.: Η ΟΥΕΦΑ επέλεξε για το παιχνίδι έναν αρκετά έμπειρο διαιτητή, τον 39χρονο ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ Μπιόρν Κάουπερς. Κάποιους τους έκανε εντύπωσε το οτι επιλέχτηκε ολλανδός διαιτητής απο την στιγμή που στην Σάλκε είναι προπονητής ο ολλανδός Χούμπ Στέβενς και έχει 2 παίκτες ολλανδούς...τον Άφελαί (άσχετα που δεν θα παίξει) και τον Χούντελααρ. Έχουμε δεί πολλά περίεργα να συμβαίνουν και πολλοί θυμούνται όσα έγιναν πέρυσι την τελευταία αγωνιστική στο περίεργο παιχνίδι της Μαρσέιγ στην Γερμανία επί της Ντόρτμουντ. Άλλωστε και η Άρσεναλ επίσης θα ωφεληθεί απο ενδεχόμενη ήττα του Ολυμπιακού και σίγουρα η παρέα του Πλατινί προτιμάει να δεί να περνάνε γερμανοί και άγγλοι παρά ο Ολυμπιακός που με ισοπαλία στην Γερμανία και νίκη επί της Άρσεναλ (ή το ανάποδο) αφήνει έξω μία εκ των Άρσεναλ, Σάλκε!!! 



Υ.Γ.2: Έγιναν απίστευτα πράγματα χθές στην Δανία... όσοι δεν έχετε δεί τις φάσεις του αγώνα να τις δείτε οπωσδήποτε! Εψαξα για να βρώ βίντεο με όλα τα γκόλ και τις φάσεις αλλά κάποιοι "έξυπνοι" έχουν γεμίσει το youtube και άλλα παρόμοια βιντεοσάιτ με FAKE βίντεο που δείχνουν ό,τι μπορείται να φανταστείται εκτός απο τις φάσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού... Παρόλα αυτά βρήκα ένα βίντεο που τουλάχιστον έχει όλα τα γκόλ! Λείπει όμως η φάση μετά το τρελό γκόλ του Αντριάνο όταν σχεδόν όλοι οι παίκτες της Σαχτιάρ αφήνουν τους δανούς να περάσουν για να ισοφαρίσουν ξανά αλλά ξαφνικά ένας τους κόβει!!! Γκόλ απο τα πιο Unfair όλων των εποχών! Φάσεις για γέλια και για κλαμματα!




No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG