Saturday, November 3, 2012

Ολυμπιακός - ΟΦΗ με λίγο απο... Μπάγιερν!

 Κοιτάζοντας την αρχική 11άδα του Ολυμπιακού πρίν ξεκινήσει το παιχνίδι είχα χαρεί γιατί είδα ότι θα ξεκινούσαν βασικοί οι Βλαχοδήμος και Φέισα. Περιμένω πολλά και απο τους δύο ποδοσφαιριστές και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός τους έχει ανάγκη και τους δύο. Επίσης ενδιαφέρον είχε για μένα το άν θα τα κατάφερναν μαζί Μανωλάς και Σιόβας.


 Το παιχνίδι ξεκίνησε και άρχισα να το παρακολουθώ ταυτόχρονα με το Αμβούργο-Μπάγιερν. Το ένα στην TV και το άλλο στην οθόνη του υπολογιστή. Ο ΟΦΗ είχε μια διπλή ευκαιρία στο 10' αλλά ο Κάρολ και η άμυνα καθάρισαν την φάση. Απο εκεί και πέρα και μέχρι το 20' περίπου κόντεψε να με πάρει ο ύπνος. Βαρετό παιχνίδι κέντρου. Το άσχημο για μένα ήταν πως ακριβώς το ίδιο γίνονταν και στο άλλο μάτς που έβλεπα! Ο Ολυμπιακός το πάλευε να βγεί μπροστά κυρίως απο την αριστερή πλευρά με Αμπντούν και Χολέμπας. Μάλιστα μετά απο μια πολύ καλή ενέργεια του αλγερινού ο Γκρέκο έχασε ένα σχετικά εύκολο γκόλ αφού δεν πρόλαβε την μπάλα. Απ'ότι φάνηκε αυτό τον εκνεύρισε ιδιαίτερα αφού άρχισε να κλωτσάει τις πινακίδες. Επίσης απο αυτό το σημείο και μετά και μέχρι το ημίχρονο ήτανε σχεδόν εξαφανισμένος. 


 Εξαφανισμένος ήτανε μέχρι το 25' και ο Βλαχοδήμος και γιαυτό η δεξιά πλευρά δεν ήταν καθόλου απειλητική! Όμως στο 25ο λεπτό έκανε μια καλή κούρσα και έδειξε ένα μικρό μέρος του πλούσιου ταλέντου του. Μερικά λεπτά αργότερα έκανε και δεύτερη κούρσα αλλά άν θέλει να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του. Δεν φτάνουν 2-3 κούρσες και άλλες τόσες ντρίμπλες. Άς ρωτήσει και τον Φετφατζίδη που το ξέρει καλά αυτό... Εγώ θέλω να τους δώ και τους δύο να παίζουν περισσότερο όμως δεν είναι στο δικό μου χέρι... στο δικό τους είναι! 


 Η άμυνα στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε αρκετά σταθερή. Ο Σιόβας έκοψε αρκετές φορές τις αντίπαλες επιθέσεις και το ίδιο έκανε και ο Μανωλάς που έκανε και 1-2 δυνατά και εντυπωσιακά τάκλιν. Άν έλειπε κάτι ήτανε οι κάθετες πάσες που έβγαζε στα τελευταία παιχνίδια ο Κοντρέρας. Ο Μανωλάς το δοκίμασε σε μια φάση αλλά η μπάλα πήγε σχεδόν στην εξέδρα... 

 Όπα! Γκόλ! Όχι στον Πειραιά... στο Αμβούργο! Απο το πουθενά σχεδόν κάνει μια κούρσα απο τα δεξιά ο Μίλερ, βγάζει μια σέντρα προς την μικρή περιοχή του Αμβούργου και ο Μανσιέν έκανε μεγάλο λάθος αφού πήδηξε για να διώξει με κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο το κεφάλι του. Έτσι μπροστά σε σχεδόν άδειο τέρμα ο Σβάινσταιγκερ με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 0-1. 


 Σύμπτωση; Ίσως... αλλά μόλις 2 λεπτά μετά σκόραρε και ο Ολυμπιακός! Φάουλ απο τον Μασάντο, κάνει κίνηση ο Μήτρογλου (προφανώς η φάση έχει δουλευτεί στις προπονήσεις) και ο Κώστας με εκπληκτικό σούτ στέλνει την μπάλα στα δίκτυα! Ξανά γκόλ απο στημένη φάση δηλαδή (http://greekbulldog.blogspot.de/2012/10/eutixospou.html). Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο ο Φέισα που τρέχει αρκετά, μαρκάρει και πιέζει τους αντίπαλους. Μάλιστα σε μιά δύσκολη φάση έτρεξε και πρόλαβε τον ταχύτατο Κουτσιανικουλή και τον έκοψε.


 Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και νομίζω πως ο Ζαρντίμ έδωσε οδηγίες σε Μανιάτη και Γκρέκο να προωθούνται περισσότερο. Τουλάχιστον αυτό έγινε. Ο Φέισα έπαιξε απο αυτήν την στιγμή σαν καθαρό 6άρι και νομίζω πως τα πήγε καλά. Ο Σιόβας επίσης ανέβασε απόδοση στο 2ο ημίχρονο αφού στην άμυνα έκοβε τις επιθέσεις των αντιπάλων, έδιωχνε μπαλιές με το κεφάλι, προωθούνταν σε στημένες φάσεις και επίσης μοίραζε αρκετά συχνά το παιχνίδι απο πίσω δίνοντας καλές πάσες. 

 Γκόλ στο Αμβούργο. Πολύ καλός συνδιασμός των παικτών της Μπάγιερν, η μπάλα φτάνει στον Τόνι Κρόος και αυτός με εκπληκτικό σούτ απο την κλειστή γωνία κάνει το... 0-3! Μα καλά πότε μπήκε το 2ο γκόλ; Το έχασα.. αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω συγκεντρωθεί απόλυτα στο μάτς του Ολυμπιακού και στο άλλο απλώς ρίχνω κλεφτές ματιές. Βλέπω στο ίντερνετ ότι το 2ο γκόλ το είχε βάλει ο Μίλερ μετά απο ασσίστ του Ριμπερί. 


 Ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ απο αριστερα. Εκτελεστής πάλι ο Μασάντο. Μάλλον θα σεντράρει σκέφτηκα και προφανώς το ίδιο σκέφτηκε και ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ. Όμως ο πορτογάλος χτύπησε ένα καλό και πανέξυπνο φάουλ και έστειλε την μπάλα απευθείας στα δίκτυα του ΟΦΗ! Άλλο ένα γκόλ απο στημένη φάση... συγχωρέστε με άν γίνομαι κουραστικός αλλά μου κάνει τεράστια εντύπωση. Ελπίζω τώρα που πέτυχε το πρώτο του γκόλ να ηρεμίσει λίγο και να δούμε έναν καλύτερο Μασάντο γιατί και σήμερα πάλι εμένα δεν με τρέλανε. Ο Ολυμπιακόε είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού απο το κέντρο και για αυτό κυρίως έφταιγε ο Μασάντο. Λείπει πάρα πολύ ο Ιμπαγάσα!  



 Μετά το 2ο γκόλ οι Μανιάτης και Γκρέκο (κυρίως αυτός) ξαναγύρισαν πιο πίσω και έπαιξαν πιο κοντά στο Φέισα με τον οποίο αντάλλαξαν αρκετές πάσες στον χώρο του κέντρου ηρεμώντας το παιχνίδι της ομάδας. Στο 64' τρόμαξα. Χτύπησε ο Σιόβας και αμέσως σκέφτηκα τι θα γίνει άν τραυματίστηκε σοβαρά! Ήδη είναι εκτός ο Κοντρέρας... θα φτάσουμε στο σημείο να δούμε δίδυμο Μανωλά-Παπάζογλου σε αγώνα Τσου Λού. Μάλιστα στον σημαντικότερο αγώνα μέχρι στιγμής αφού αυτός θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το άν θα συνεχίσουμε και μετά τον χειμώνα στην Ευρώπη. Ευτυχώς ο Σιόβας άντεξε. 

 Η ομάδα ήταν αρκετά κινητική! Μ'αρέσε αυτό που έβλεπα. Αμπντούν, Χολέμπας, Φέισα, Μασάντο έτρεχαν αρκετά και... σωστά. Μάλιστα σε μια φάση ο Μανωλάς απο το πουθενά βρέθηκε ξαφνικά σε θέση σέντερ φόρ αλλά κόπηκε πρίν μπεί στην περιοχή του ΟΦΗ. Στο 70' ο Ζαρντίμ έβγαλε τον Βλαχοδήμο και έβαλε τον Φέτφα. Καλή κίνηση. Οι παίκτες πάλεψαν αρκετά αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι. 10 λεπτά μετά βγήκε ο Μήτρογλου που άνοιξε το σκόρ και μπήκε ο Μάρκο Πάντελιτς που πιστεύω πως και αυτός αξίζει περισσότερες ευκαιρίες. Μην ξεχνάτε πόσα γκόλ πέτυχε πέρσι αλλά και στην προετοιμασία ήταν ο πιο επικύνδινος απο τους επιθετικούς μας. Στο 86΄ μπήκε ο Λυκογιάννης στην θέση του Αμπντούν. Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι για τον Λυκογιάννη αλλά καλό θα είναι να παίξει κάποια φορά περισσότερη ώρα. Πάνω που οι παίκτες έδειχναν να έχουν το μυαλό τους στην Μονπελιέ και να περιμένουν το σφύριγμα της λήξης ο Μανωλάς στο 91' έκοψε την μπάλα στην άμυνα, έκανε μια τρομερή κούρσα σχεδόν σε όλο το γήπεδο και τελικά κόπηκε με φάουλ απο τον Κουρδάκη που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.


 Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση της ομάδας ήταν καλή. Τα γκόλ προήλθαν ξανά απο στημένες φάσεις και η απουσία του Ιμπαγάσα είναι κάτι παραπάνω απο φανερή. Αν θέλουμε να νικήσουμε την Μονπελιέ πρέπει να βελτιωθούμε. Οι γάλλοι μετά το τραγικό ξεκίνημα κατάφεραν πλέον να πάρουν κάποιες νίκες και ανέβηκε η ψυχολογία τους. Όμως μόνο ήρεμοι δεν θα έρθουν αφου στα αποδυτήρια τους γίνεται χαμός. Ο προπονητής είναι σκοτωμένος τόσο με τον τερματοφύλακα της ομάδας όσο και με τον Εστράδα που διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή έγινε αλλαγή. Μάλιστα απ'ότι διαβάζω είναι πιθανό να μην έρθει κάν στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά έχουν ορισμένους καλούς παίκτες (Μπελχάντα κ.α.) και θα έρθουν για να πάρουν την νίκη. Θα το παλέψουν αφού δεν έχουν τίποτα να χάσουν πια. Το έχω ξαναπεί πως το θεωρώ πιο δύσκολο απο το παιχνίδι στην Γαλλία.


Υ.Γ.: Οι ανανεώσεις πάνε απο αναβολή σε αναβολή. Θυμάμαι που έλεγαν ότι θα γίνουν μετά το παιχνίδι με την Μονπελιέ στην Γαλλία και τώρα λένε ξανά τα ίδια! Δεν ξέρω τι γίνεται με τον Τοροσίδη αλλά οι Τζεμπούρ και Χολέμπας πρέπει να ανανεώσουν γρήγορα! Ο "γερμανός" έκανε ξανά σήμερα πολύ καλό παιχνίδι και ήταν ουσιαστικός στην άμυνα και επικύνδινος στην επίθεση


No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG