Saturday, November 17, 2012

Τον οφθαλμίατρο ποιός θα τον πληρώσει;

 Τί ήτανε πάλι αυτό σήμερα; Η διαφορά των ομάδων ήτανε τόσο μεγάλη που οι παίκτες μας το αντιμετώπισαν το μάτς σαν φιλικό προετοιμασίας! Δεν ήτανε συγκεντρωμένοι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα έστω υποσυνείδητα να παίζουν ένα 10-20% κάτω απο τις δυνατότητες τους. Γιαυτό και έγιναν λάθη όπως αυτό του Παπάζουγλου που πήγε να γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα στον Κάρολ και την έστρωσε στον επιθετικό της Κέρκυρας. Ευτυχώς έτρεξε ο Κάρολ, που εκεί για πρώτη φορά χρειάστηκε στο μάτς, και μάζεψε την μπάλα! 



 Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου δεν μου άρεσε καθόλου. Ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κάρολ στην εστία, στο κέντρο της άμυνας τους Σιόβα και Παπάζογλου, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Χολέμπας, στο δεξί τον Ντιακιτέ, αμυντικό χάφ τον Μοντέστο. Γκρέκο και Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή, στην κορυφή της επίθεσης τον πιστολέρο Μήτρογλου και στα άκρα τους Αμπντούν και Φουστέρ. Η ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και στην ουσία έπαιζε μονότερμα την Κέρκυρα. Η κατοχή της μπάλας ήτανε περίπου στο 70%-30% υπέρ του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά ο Θρύλος δεν ήτανε καλός και η υπεροχή οφείλονταν κυρίως στην ανυπαρξία της Κέρκυρας. Δεν είδαμε ούτε έναν συνδιασμό, κανέναν αυτοματισμό, καμία ανάπτυξη απο το κέντρο! Τίποτα! Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει την Κέρκυρα με ατελείωτες σέντρες! Όλοι έψαχναν να βρούν μέσα στην περιοχή τον Μήτρογλου. Σέντρες απο αριστερά, απο δεξιά... σέντρες, σέντρες, σέντρες! Τουλάχιστον μια δύο φορές είδαμε τους Αμπντούν (κυρίως), Χολέμπας, Ντιακιτέ και Μήτρογλου να προσπαθούν να μπούν στην περιοχή απο τα πλάγια και να γυρίσουν την μπάλα στην μικρή περιοχή μήπως και την βρεί κάποιος και την στείλει στα δίκτυα. Ο Φουστέρ δεν φάνηκε καθόλου. Ούτε και οι Γκρέκο, Ιμπαγάσα μου άρεσαν στο πρώτο μέρος. Ο Ιμπαγάσα φαίνονταν μόνο όταν εκτελούσε τις στημένες φάσεις. Σε μια εκτέλεση φάουλ απο αριστερά προσπάθησε να κάνει μια τρελή σέντρα που έμοιαζε περισσότερο με... σούτ! Βρήκε τον Μήτρογλου μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας και αυτός με γυριστό σούτ προσπάθησε να βάλει ένα γκόλ που αν έμπαινε θα ήτανε απο τα καλύτερα της σαιζόν, όμως δεν πέτυχε την μπάλα όσο καλά θα ήθελε. Ο Ιμπαγάσα είναι φανερά επηρεασμένος απο την απουσία του τόσο καιρό. Οι παίκτες που ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο ήτανε οι Μήτρογλου, Αμπντούν, Ντιακιτέ και Μοδέστο ενώ και ο Κάρολ στις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε ήταν πανέτοιμος. Το γκόλ του Ολυμπιακό προήλθε απο μια απο τις αμέτρητες σέντρες. Ο Ντιακιτέ απο τα δεξιά έβγαλε μια πολύ όμορφη σέντρα και ο Μήτρογλου πάτησε γερά στα πόδια του, πήδηξε ψηλότερα απο όλους και με το κεφάλι σημάδεψε την αριστερή γωνία της εστίας του Στρατηλάτη που έκανε το ντεμπούτο του φέτος με την φανέλα της Κέρκυρας. Για τον Ντιακιτέ όσοι μας διαβάζετε συχνά ξέρετε πως πολλές φορές είχα απορίσει γιατί τον έχει εξαφανίσει ο Ζαρντίμ και κρίνοντας απο την εμφάνιση του σήμερα είχα δίκιο που επέμενα.



  Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και πολύ γρήγορα η ομάδα πέτυχε το 2ο της γκόλ. Πώς αλλιώς; Με τον αγαπημένο της τρόπο φέτος, δηλαδή μετά απο στημένη φάση. Κόρνερ του Αμπντούν απο αριστερά, κεφαλιά του Σιόβα και 2-0! Άντε τώρα το παιχνίδι θα πάρει μπρός! Θα δούμε μερικά γκόλ ακόμη! Έτσι σκέφτηκα τουλάχιστον.... ναι πώς! ΥΠΝΟΣ!!! Πόνεσαν τα ματάκια μας! Η ομάδα δεν είχε καμία διάθεση να πιέσει και να ξοδέψει δυνάμεις ενόψει Σάλκε. Η αλήθεια είναι οτι καλά έκανε... αλλα ρε γαμώτο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είσαι! Με την Κέρκυρα παίζεις!!! Δείξτε κάτι παραπάνω ρε παιδιά.... έλεος πιά! Ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ δεν παίζει ποδόσφαιρο... αλλά παίρνει τα αποτελέσματα. 



 Ακολουθεί το παιχνίδι με την Σάλκε στην Γερμανία. Άν θέλει ο Ολυμπιακός να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα (κα για να έχει ελπίδες πρόκρισης πρέπει να πάρει τουλάχιστον ισοπαλία) τότε πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί και να παίξει και πάλι με ψυχή! Η Σάλκε μετά απο καιρό έκανε κακό παιχνίδι σήμερα στην μπούντεσλιγκα. Χωρίς τον ολλανδό Άφελαϊ που τραυματίστηκε στο φιλικό της Ολλανδίας με την Γερμανία, έχασε με 2-0 μέσα στο Λέβερκουζεν. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφαγε κόκκινη κάρτα (2 κίτρινες) στο 82΄ και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Όμως μην νομίζετε πως θα είναι εύκολο το μάτς στο Γκελσενκίρχεν! Η Σάλκε έχει ομαδάρα και η απουσία του Άφελαϊ δεν θα την αποδυναμώσει ιδιαίτερα. Έχουν παίκτες σαν τον Ντράξλερ που μπορούν να τον αντικαταστήσουν επάξια. Μοναδική ελπίδα που έχει ο Ολυμπιακός είναι να τον υποτιμήσουν οι γερμανοί. Θα ζήσουμε άλλη μια μαγική στιγμή με τον Θρύλο; Για να δούμε...



No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG