Monday, November 12, 2012

Ο χειρότερος φετινός Ολυμπιακός έριξε 4 γκόλ στην χειρότερη ΑΕΚ όλων των εποχών!

 Σήμερα δεν θα αναλύσω το παιχνίδι. Δεν έχει νόημα. Γιατί; Διότι πολύ απλά αυτό που είδαμε δεν ήτανε ντέρμπυ... ούτε καν επαγγελματικός ποδοσφαιρικός αγώνας δεν ήτανε. Τότε τί ήταν; ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!!! 


 Πόνεσαν τα ματάκια μας στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έκανε μια απο τις χειρότερες εμφανίσεις του φέτος. Ίσως την χειρότερη! Τις τελευταίες μέρες έλεγα πως όποιος και αν παίξει... οποιους παίκτες και αν επιλέξει ο Ζαρντίμ πρέπει να μπούν στο γήπεδο με τσαμπουκά και πάθος όπως έκαναν με την Μονπελιέ! Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε. Οι ποδοσφαιριστές μας μπήκανε στο γήπεδο κοιμησμένοι... άνευροι... χωρίς πάθος.... χωρίς διάθεση!!! Σαν να κάνουν αγγαρεία! Καλώς ή κακώς οι παίκτες μας πλέον έχουν το μυαλό τους μόνο στο Τσάμπιονς Λίγκ. Είχα πεί και μετά το μάτς με τον Άρη ότι είναι φανερό πως διαλέγουν παιχνίδια και αυτό πρέπει να αλλάξει γιατί αργά ή γρήγορα θα το πληρώσουμε! Αυτή η υπεροψία που δείχνει η ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι καλό πράγμα.  

 Κάποιοι λένε πως τους καταλαβαίνουν τους παίκτες μας. Όταν απο τον Νοέμβριο (βασικά απο τον Οκτώβριο...) έχεις ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα τότε με τί καρδιά να μπείς στους αγώνες; Γιατί να βάλεις τα πόδια σου στην φωτιά; Υπάρχει λόγος; ΥΠΑΡΧΕΙ! Για τον λαό του Θρύλου να παίζεται ρε μάγκες! Για τον κόσμο που κάνοντας οικονομία και με στερήσεις αγοράζει ένα εισιτήριο για να σας δεί... για τον κόσμο που πληρώνει την Νόβα για να μπορεί να παρακολουθήσει την ομάδα του να παίζει μπάλα, να προσφέρει θέαμα, να νικάει... για τον κόσμο που αγωνιά σε κάθε παιχνίδι σας.... για τον οπαδό που την επόμενη μέρα θα πάει στην δουλειά του, στο σχολείο του, στο πανεπιστήμιο του, οπουδήποτε... και θα έχει να ακούει τους τελειωμένους, τους ανύπαρκτους να του τα πρήζουν γιατί η ομάδα τους "αδικήθηκε" γιατί "το κατεστημένο έσπρωξε και πάλι τον Ολυμπιακό"! Ναι αυτό το δικαίωμα τους το δώσατε εσείς με το κωλοβάρεμα σας στο πρώτο μέρος του αγώνα! Τότε που 10 παιδάκια νηπειαγωγείου αντί να κλειστούν στην περιοχή τους κόντεψαν να μας κλείσουν στην δική μας περιοχή!!! Ειλικρινά λίγο με ενδιαφέρει προσωπικά το τί λένε οι ανύπαρκτοι αεκτζήδες και οι Αλαφούζοι. Αυτο που με νοιάζει όμως είναι να βλέπω τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου να παίζουν σαν άντρες! Να μπαίνουν στο γήπεδο και να μασάνε σίδερα! Δέν είναι τυχαίο το σύνθημα "Θρύλε παίξε γερά παίξε με ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ και ο κόσμος σου θα τραγουδά!". Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είμαστε υπερήφανοι. Είμαστε και λίγο κακομαθημένοι... δεν μας αρκεί η νίκη. Δεν είμαστε βάζελοι για να είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα με όποιον τρόπο και να έχει έρθει αυτό. Θέλουμε τουλάχιστον στην Ελλάδα να είμαστε κυρίαρχοι και να το δείχνουμε! Να μην τολμάει να ανοίγει το στώμα του κανένας πονεμένος αεκτζής, κανένας τσιουτσίου βάζελος!


 Για να τελειώνουμε και με το ανέκδοτο της διαιτησίας... το πέναλτυ και η κόκκινη που κέρδισε ο Μήτρογλου ήταν 100% καθαρό. Όποιος δεν το βλέπει ας βάλει γυαλιά... ή ακόμη καλύτερα ας βγάλει τα αντιολυμπιακά γυαλάκια του! Όσο για το πέναλτυ που ζήτησε η ΑΕΚ... κάποιοι διαιτητές θα το έδιναν... κάποιοι δεν το δίνουν. Δεν ήταν καθαρό πέναλτυ όπως στην φάση του Μήτρογλου. Για μένα δεν ήτανε πέναλτυ και όσο και αν τους πονάει καλά έκανε ο διατητής και δεν το σφύριξε! Ο Χολέμπας τράβηξε με τα χέρια του και γύρισε πλάτη ακριβώς για να μην ακουμπήσει την μπάλα! Όμως αυτή πήγε στα χέρια του. Τί να τα κάνει ο άνθρωπος; Να τα κόψει; Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακαλάμε να τους δώσει το πέναλτυ μόνο και μόνο για να μην ακούμε την γκρίνια τους! Έλεος πια!!! Δεν καταλαβαίνουν πως για ακριβώς αυτόν τον λόγο έχει φτάσει η ομάδα τους εκεί που βρίσκετε τώρα. Επειδή κάθε χρόνο αντί να κοιτάνε τα χάλια τους και να προσπαθούν να τα διορθώσουν έψαχναν δικαιολογίες! Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό!


 Εγώ τους θέλω δυνατούς τους αντίπαλους μας! Είναι κατάντια να είναι κύριοι αντίπαλοι μας φέτος ομάδες όπως η Τρίπολη, ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος του Ελευθερόπουλου! Πάλι καλά που υπάρχει και ο ΠΑΟΚ δηλαδή αλλά ακόμη και αυτός είναι δύο επίπεδα κάτω απο τον Ολυμπιακό. Όσο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ (κυρίως αυτοί οι δύο) βρίσκονται σε αυτό το χάλι τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι της πλάκας και τα μάτς που βλέπουμε θα μοιάζουν με διπλά προπόνησης ή με φιλικά με μπυραρίες της Γερμανίας στις καλοκαιρινές προετοιμασίες! Όσο είναι ανύπαρκτοι ποδοσφαιρικά και οικονομικά τόσο θα έχουμε μεταγραφικά καλοκαίρια σαν το φετινό. Βλέπεται ότι και με αυτήν την ομάδα που είναι χειρότερη απο την περσινή το πρωτάθλημα το παίρνουμε με σβηστές μηχανές. Το βλέπει αυτό και ο Μαρινάκης και μας δουλεύει με δηλώσεις όπως "Το φετινό ρόστερ είναι πιο δυνατό απο το περσινό". Πού να κάνει μεταγραφές μετά; Ελπίζω τουλάχιστον τον Ιανουάριο να κάνει 1-2 δυνατές κινήσεις για να ενισχύσει την ομάδα για την συνέχεια στην Ευρώπη, σε όποια διοργάνωση και αν συνεχίσει! Ειδικά ένα γρήγορο, καθαρό αμυντικό χάφ χρειάζεται οπωσδήποτε. 

 Απο το χθεσινό παιχνίδι άποψη μου είναι πως είχαμε μόνο 3 θετικά στοιχεία. Πρώτα απ'όλα ο Κώστας Μήτρογλου! Σε αντίθεση με όσους βρίζουν επειδή τα τελευταία χρόνια ήταν δανεικός... εγώ πιστεύω οτι του έκανε πολύ καλό! Ορίμασε, βελτιώθηκε άλλαξε τρόπο παιχνιδιού! Δεν είναι το παιδί που έπαιζε στον Ολυμπιακό πρίν απο 2-3 χρόνια. Πλέον πατάει μέσα στο γήπεδο και βλέπεις ότι είναι άντρας! Παλεύει με την ψυχή του όλα τα παιχνίδια και είναι απίστευτη η ενέργεια και η διάθεση που βγάζει! Το ίδιο έκανε και χθές. Απο το πρώτο λεπτό ήτανε ο καλύτερος μας παίκτης και δεν το λέω επειδή κέρδισε το πέναλτυ και έβαλε 2 γκολάρες, το λέω επειδή για άλλη μια φορά γυάλιζε το μάτι του και ήταν ο μόνος παίκτης που στο πρώτο μέρος έπαιζε με ψυχή και πάθος! Όσοι μας παρακολουθούν στο φέισμπουκ (http://www.facebook.com/thegreekbulldog) ξέρουν οτι το είχα γράψει απο το ημίχρονο! Ο Κώστας δεν πρέπει να βγεί απο την 11άδα ακόμη και όταν επιστρέψει ο "τρομοκράτης" Τζεμπούρ. Άν επιμένει ο Ζαρντίμ να παίζει με έναν μπροστά τότε ας βάλει τον αλγερινό στα άκρα! Άν και με Γκρέκο και Αμπντούν σε τόσο καλή κατάσταση ποιόν να βγάλεις... Τον Μασάντο; Άστον τώρα που ανεβάζει στροφές! Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Ιμπαγάσα πλέον που επέστρεψε και σίγουρα θα βοηθήσει. Ο Μασάντο είναι καλός ποδοσφαιριστής αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την πάσα και το μυαλό του Ίμπα. Όσο για τα άλλα 2 θετικά που είδα... το ένα ήταν η εμφάνιση του Παπάζογλου που τα πήγε εξαιρετικά στην άμυνα και πήρε και μερικές καλές κεφαλιές στην επίθεση και έδειξε ότι ο προπονητής μπορεί να τον υπολογίζει. Τα πήγε πολύ καλύτερα απο τον Σιόβα χθές. Για μένα ο Σιόβας πρέπει να κοιτάξει να καθιερωθεί σαν αμυντικό χάφ. Του ταιριάζει περισσότερο αυτή η θέση. Τέλος μ'αρεσε το γεγονός πως ακόμη και με σβηστές μηχανές και με νοοτροπία υπάλληλου του ΙΚΑ ρίξαμε 4 μπαλάκια στην ΑΕΚ. 


 Το τελικό συμπέρασμα είναι αυτό που γράφω στον τίτλο. Ο ίσως χειρότερος φετινός Ολυμπιακός έριξε για πλάκα 4 γκόλ στην χειρότερη ΑΕΚ όλων των εποχών! Παρόλα αυτά αγαπημένα μου χανούμια σας έχω μια ευχάριστη είδηση για το τέλος... θα σωθείται! Θα σωθείται και θα το χρωστάτε στον Έβαλντ Λίνεν που πιστεύω οτι θα σας κάνει αρκετά ομάδα για να μπορείται τουλάχιστον να νικάτε ομάδες όπως την Κέρκυρα και την Βέροια (χωρίς να θέλω να προσβάλω τις 2 ομάδες...).

Υ.Γ.: Ο Φουστέρ είναι απίστευτος.... συνεχίζει αυτό που τον έκανε μάγκα τα τελευταία χρόνια επί Βαλβέρδε. Μπορεί σε ολόκληρο το παιχνίδι να είναι απο ανύπαρκτος μέχρι αρνητικός ουλάχιστον σε 3 φάσεις πούλησε την μπάλα χθές) αλλά σε μια φάση θα κάνει την μεγάλη κίνηση και θα στείλει την μπάλα στα δίκτυα! Πολύ όμορφο το γκόλ που έβαλε. Ο άνθρωπος έχει ένστικτο σκόρερ που λίγοι έχουν!


Υ.Γ.2: Εκτός απο τον Μήτρογλου και τον Παπάζογλου μόνο 2 ακόμη παίκτες ήταν θετικοί χθές. Ο Φέισα που έκανε καλή δουλειά στο κέντρο και άποψη μου είναι οτι πρέπει να μείνει στην 11άδα δίπλα στον Μανιάτη και τέλος ο Αμπντούν που ανέβασε απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν απο τους βασικούς συντελεστές του 0-4. 
 

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG