Saturday, August 11, 2012

Απο τον Άλβες... στον "Έλα στο λιμάνι της καρδιάς σου..." Κοντρέρας...

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

 Σπάνια γράφω την ημερομηνία πάνω απο κάποιο θέμα μου. Σήμερα όμως έχει σημασία. Έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα Αυγούστου. Έρχετε ο 15Αύγουστος... η γιορτή της Παναγίας. Δυστυχώς όμως οι έλληνες έχουμε λίγα πράγματα για να γιορτάσουμε. Τα οικονομικά πάνε άθλια, η κυβέρνηση είναι για γέλια και για κλάμματα ταυτόχρονα, στους Ολυμπιακούς αγώνες έχουμε πάρει μόλις 2 χάλκινα μετάλια και γενικά η Ελλάδα δεν "παράγει" ευχάριστες ειδήσεις. Έστω και για τα λίγα καλά που έχουμε όμως πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό. Για την υγεία μας (όσοι την έχουν), για το καθημερινό μας το πιάτο φαί, για την αγάπη που δεχόμαστε απο τους φίλους μας, για τον αέρα που αναπνέουμε... Ας μήν είμαστε αχάριστοι. 

 Το ίδιο προσπαθώ και στο ποδόσφαιρο. Ειδικά αν δούμε το τι συμβένει στις άλλες ομάδες στην Ελλάδα εμείς οι οπαδοί του Ολυμπιακού πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε σταθερή διοίκιση και οικονομικά δυνατό επενδυτή. Τον πρόεδρο μας Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό όμως τί σημένει; Ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια όταν βλέπουμε ότι τα πράγματα πάνε στραβά; Όταν βλέπουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένας σχεδιασμός; Είχαμε την ατυχία να τραυματιστεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Άν ήταν αυτός καλά το πιθανότερο θα ήτανε αυτήν την στιγμή να μην μιλούσαμε καν για μεταγραφή κεντρικού αμυντικού. Δίπλα στον Αβραάμ θα έπαιζε μάλλον ένας εκ των Σιόβα ή Μανωλά και ως αμέσος επόμενη αλλαγή θα ήτανε διαθέσιμος ο Παπάζογλου. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Αβραάμ ούτε γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει, ούτε το σε τι κατάσταση θα βρίσκεται και αν ποτέ θα βρεί τον παλιό καλό εαυτό του. Μαζί με αυτό είχαμε την φυγή του Όλοφ Μέλμπεργκ. Όπως αποδείχτηκε ο λόγος δεν ήτανε τόσο τα χρήματα (αφού υπέγραψε στην Βιγιαρεάλ με 500.000 τον χρόνο) αλλά μάλλον ήταν καθαρά θέμα ... εγωισμού και λάθος χειρισμών απο πλευράς της διοίκισης. Προφανώς δεν ένιωσε να τον σέβοντε αρκετά. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εξήγιση. Καλώς ή κακώς φτάσαμε στο σημείο να έχουμε χάσει τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς μας και αυτό που όλοι λέγαμε είναι πως πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας έμπειρος κεντρικός αμυντικός γύρω απο τον οποίο θα χτιστεί η νέα άμυνα και ο οποίος θα αποτελέσει τον "δάσκαλο" για τα νεαρά και ταλαντούχα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ.



 Αυτό που εμείς όλοι βλέπαμε ... δεν το βλέπανε όμως αυτοί που έπρεπε. Δηλαδή ο Ζαρντίμ, ο Μαρινάκης, ο Κοβάσεβιτς, ο Βρέντζος και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι. Δήλωση του Ζαρντίμ έλεγε ότι θα κρίνουμε απο τα φιλικά ποιοί παίκτες μας λείπουν. Έτσι αφού χάσαμε έναν μήνα περίπου αποφασήσαμε να κινηθούμε για αυτό που όλοι οι υπόλοιποι βλέπαμε απο την αρχή. Και αρχιζει η ονοματολογία στις εφημερίδες... 100άδες ονόματα αμυντικών... Ένας όμως που "έπαιξε" αρκετά στις εφημερίδες και μάλιστα ακόμη "παίζει" είναι ο Μπρούνο Άλβες. Κρίνοντας απο το κασέ του αλλά και απο τα χρήματα που ζητάει η ομάδα του το θεώρησα απο την αρχή αδιανόητο και πίστεψα πως κάτι τέτοιο δεν γίνετε. Στην συνέχεια ακούστηκαν άλλα ονόματα όπως του Σερένο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Κολωνία και που επειδή τον έχω παρακολουθήσει αρκετά δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο βράχος για τον οποίο μας τον παρουσίασαν και έτσι ήτανε λογικό σύντομα να εξαφανιστεί απο τα πρωτοσέλιδα όπως και έγινε. Μετά απο πολλές χαμένες μέρες φτάσαμε επιτέλους στις αρχές Αυγούστου. Εκτός απο τον κεντρικό αμυντικό δεν έχει αποκτηθεί ούτε το 10άρι που περιμέναμε αλλά ούτε και καθαρό αμυντικό χάφ. Μόνο ο Λεάντρο Γκρέκο έχει έρθει ώς αντι-Ορμπάιθ όμως ακόμη δεν τον έχουμε δεί ούτε ένα λεπτό να παίζει αφού είναι ανέτοιμος. 



 Τουλάχιστον κάτι μοιάζει να γίνετε με τον αμυντικό. Στην Αθήνα ξαφνικά ο Κανού της Σταντάρ Λιέγης. Τον είχα δεί σε 2 παιχνίδια πέρυσι στο Γιουρόπα Λίγκ. Στο ένα είχε πετύχει και αυτογκόλ. Όμως δεν είπα τίποτα εναντίον του... επιλογή του προπονητή είναι. Καλό σωματότυπο έχει... μπορεί και να μας βγεί λαβράκι. Ας περιμένω να τον δώ πρίν τον κρίνω σκέφτηκα. Έλα όμως που δεν θα τον δώ ποτέ... όπως δήλωσε ο ίδιος του επιστρέφοντας στο Βέλγιο "το ένα πόδι μου έχει 25% περισσότερη μάζα απο το άλλο. Είχα έναν τραυματισμό απο τον οποίο ακόμη δεν έχω επιστρέψει εντελώς. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο...". Όντως συμβαίνουν... όταν δεν είσαι οργανωμένος ... γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι τόσο καιρό δεν γνώριζαν ότι ο Κανού δεν κάνει προπονήσεις με την ομάδα του. Όπως και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Ζαρντίμ δεν γνώριζε για την κατάσταση του! Φήμες περί "χονδροπάθειας" κυκλοφόρησαν απο την ΠΑΕ. Άντε καλά... ίσως και να μας βγεί σε καλό αυτό. Φαίνεται ότι τα 3 γκόλ απο την Μάλαγα ταρακούνησαν κάποιους και πάμε για πραγματικά δυνατή λύση! Ήδη έχουν πέσει τα πρώτα ονόματα... Ουιφαλούσι (άσχετα αν είναι βασικός στην Γαλατά και δεν τον πουλάνε...αλλά εμείς γράφουμε...), Λουγκάνο, Μπίσεβατς και Σκιλάσι. Ναι αυτός ο Σκιλάσι που ηγούνταν της άμυνας της Άρσεναλ στο Καραισκάκη που έφυγε με 3 γκόλ στην πλάτη. Παρόλα αυτά έχει εμπειρία και ίσως και να με εκπλήξει και να βοηθήσει... ποιός ξέρει... ίσως βλέπουν κάτι παραπάνω απο μένα στον Γάλλο οι Ζαρντίμ και Μαρινάκης. 

 Δεν πρόλαβα όμως να αρχίσω να συνηθίζω την ιδέα του.... και σκάει το όνομα του Πάμπλο Κοντρέρας! Κάτι σας θυμίζει το όνομα; Είναι ο ηγέτης της άμυνας της Κόλο Κόλο απο την Χιλή... ναι ντε... ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ. Πρώτη μου σκέψη είναι "εντάξει... αποκλείεται να έρθει... πάλι ένα απο τα πολλά ονόματα είναι. Απο την άλλη βέβαια αν είναι αλήθεια τότε είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάμε για ουσιαστική μεταγραφή στόπερ φέτος αλλά περιμένουμε να περάσει ο καιρός να επιστρέψει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και δίπλα του να ανδρωθούν οι Μανωλάς, Σιόβας και Παπάζογλου". Ώς σκέψη έχει μια βάση μόνο που υπάρχουν και δύο προβλήματα. Δεν ξέρουμε πότε και σε τι κατάσταση θα γυρίσει ο παίκτης και δεύτερον τον έμπειρο αμυντικό τον θέλεις για την Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λίγκ. Μέχρι να επιστρέψει ο Αβραάμ οι όμιλοι θα έχουν ολοκληρωθεί και δεν πιστεύω ότι ο Κοντρέρας είναι παίκτης ποιότητας Τσάμπιονς Λίγκ. Και όπως και να έχει δεν είναι ούτε Μέλμπεργκ ούτε Μπρούνο Άλβες... είναι μια καλή και αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα και απέναντι σε αργούς αντίπαλους επιθετικούς. Ακόμη και αυτόν όμως ήμουν έτοιμος πρώτα να τον δώ και μετά να τον κρίνω... και ειλικρινά δεν έχω σημαντικό πρόβλημα με την απόκτηση του (σε αντίθεση με πολλούς άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού που ήδη έχουν γεμίσει με σχόλια Facebook και Τσίουτσίου). 


 Η δική μου αντίθεση είναι πρώτα απ'ολα σε δύο πράγματα. Στην νοοτροπία που μας διακρίνει... όλα γίνονται πρόχειρα και χωρίς όραμα... η οποία μόνο κακό μας κάνει ... και στην έλλειψη σχεδιασμού απο πλευράς διοίκισης!! Και για να τελειώνουμε... άν έχετε στόχο να φτιάξετε μια ομάδα ελληνική με δανεικούς ξένους κτλ χωρίς πολλά πολλά έξοδα (άν και ο Ολυμπιακός είναι 10ος σε έσοδα απο το ΤσουΛου) τότε βγείτε να μας το πείτε και εγώ θα σας στηρίξω όπως έκανα πέρυσι και με την ομάδα μπάσκετ! Αυτό που με ενοχλεί είναι η κοροιδία... το να βγένει ο Μαρινάκης και να λέει ότι θα κάνουμε καλύτερη και πιο δυνατή ομάδα απο πέρυσι... το να βγένει ο Σάββας και να μιλάει για παικταράδες... το να μην αφήνουν τον Ζαρντίμ να δουλέψει με όποιους παίκτες αυτός γουστάρει... το να μας δουλεύουν οι εφημερίδες μας με πρωτοσέλιδα όπως το σημερινό του "Πρωταθλητή" που λέει "ΕΛΑ ΠΑΜΠΛΟ!" (ξέχασαν να προσθέσουν το "...στο λιμάνι της καρδιάς σου!") και να βλέπω σε φωτογραφία πρωτοσέλιδο τον Κοντρέρας ως πρώτο στόχο για τον ηγέτη της άμυνας μου με στολή του ΠΑΟΚ και τίτλο "χρυσή λύση". Είπαμε ΟΚ αλλά όχι και έτσι... 








Είμαι πολύ περίεργος να δώ που θα καταλήξει αυτή η ιστορία και ποιός αμυντικός τελικά θα αποκτηθεί. Εγώ προσωπικά νομίζω πλέον θα έπαιρνα τον Σαπουνάρου που και σχετικά νέος είναι και δυνατός, και γρήγορος και έμπειρος και παίζει σε πολλές θέσεις... ΑΥΤΟΝ ΠΑΡΤΕ να τελειώνουμε!!! Και για την θέση του καθαρού αμυντικού μέσου προτείνω τον Αννάν. Ανήκει στην Σάλκε αλλά δεν τον υπολογίζουν και στην ουσία είναι χωρίς ομάδα αυτήν την στιγμή και έρχεται σχεδόν ΤΣΑΜΠΑ. Πάρτε τον... είναι γρήγορος, ξέρει να μαρκάρει δυνατά και είναι τεχνίτης. Καλύτερη επιλογή δύσκολα θα βρεθεί χωρίς να πληρώσεις τίποτα. Μακάρι τουλάχιστον να πάνε όλα καλά (να περάσει και τις ιατρικές εξετάσεις...) ο Μασάδο και να αποκτηθεί για 10άρι. Βέβαια και αυτόν μας τον έχουν παρουσιάσει σαν Ριβάλντο. Ας ελπίσουμε να είναι πράγματι τόσο καλός γιατί τον έχουμε ανάγκη έναν παίκτη να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και στις στημένες φάσεις και κυρίως τα φάουλ.

Υ.Γ.: Ως μπουλντόγκ... δεν γίνονταν να μην το αναφέρω.... πόνεσε η σκυλίσια καρδιά μου όταν το είδα! Η καημένη η κουκλίτσα η Bella Mae έπεσε θύμα επίθεσης απο σκαντζόχοιρο (ακανθόχοιρο)! Το 3χρονο μπουλντόγκ έπαιζε με άλλα 2 σκυλάκια κοντά σε μια μικρή λιμνούλα όπου ξαφνικά βρέθηκε ο ακανθόχοιρος που μάλλον ήθελε να πιεί. ¨Οπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες της Μπέλλα σε τηλεοπτικό σταθμό στην Οκλαχόμα των Η.Π.Α. "Μάλλον το καημένο το σκυλάκι μας πλησίασε πολύ κοντά στον ακανθόχοιρο ο οποίος τρόμαξε και αμύνθηκε". Αποτέλεσμα ήτανε το μπουλντόγκ να γεμίσει με περίπου 500 αγκάθια σε όλο το σώμα του και να χρειαστεί εγχείριση που κράτησε περίπου 2 ολόκληρες ώρες! Ένα έχω να του πώ εγώ του σκαντζόχοιρου... * Παίρνω ύφος BookerT * ... "We comin for you Nigga!"!!! 




No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG