Monday, August 20, 2012

10 μέρες ακόμη... Μαρινάκη φέρε παίκτες!

Νάπολι - Ολυμπιακός 3:0. Μάλιστα... 



 Νομίζω ότι πλέον και οι "τυφλοί" είδανε. Όχι δεν έγινε κανένα θαύμα. Το αντίθετο μάλιστα. Το αποτέλεσμα ήταν εντελώς φυσιολογικό. Έδειξε τα κενά που έχει η ομάδα και φανέρωσε για άλλη μια φορά τα λάθη που έχουν γίνει αυτό το καλοκαίρι, τα οποία μόνο λίγα δεν είναι! Δεν ξέρω άν το έχετε καταλάβει αλλά η ομάδα έχασε σε ένα καλοκαίρι σχεδόν ολόκληρο τον βασικό της κορμό! Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μιραλάς. Απο αυτούς δεν ξεκινούσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού; Μόνο ο Ιμπαγάσα υπάρχει ακόμη και αυτός δεν μπορεί 90 λεπτά.

 Τα έχουμε ξαναγράψει και πολλοί μας έχουν κατηγορήσει πως γκρινιάζουμε και δεν έχουμε υπομονή. Εγώ ξέρω ότι δεν γίνετε να είσαι αρεστός σε όλους και άν γράφεις λόγια μόνο για να αρέσεις στον πολύ κόσμο τότε... ξεπουλάς τον εαυτό σου! Έχω μάθει να λέω ότι βλέπω και να είμαι ειλικρινής. Και άς μου κοστίζει κάπου κάπου... δέν πειράζει!

 Πάμε να δούμε στα γρήγορα το τι έγινε στην Ιταλία. Πρίν ξεκινήσω θέλω να πώ κάτι για την Νάπολι. Δεν είναι καμία τυχαία ομάδα. Θα κάνει καλή σαιζόν στην Ιταλία φέτος και κάποιοι λένε ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμη και τίτλο. Οπότε μόνο ομαδούλα δεν ήτανε ο αντίπαλος μας χθές και δεν είναι καταστροφή μια ήττα απο αυτήν την ομάδα (που είναι και πιο έτοιμη) σε φιλικό παιχνίδη. Επίσης να πώ για άλλη μια φορά πως ούτε προπονητής είμαι ούτε "ειδικός". Γιαυτό δεν θα ασχοληθώ με το άν πρέπει να παίζει η ομάδα με 1,2,3 ή 13 αμυντικά χάφ με 1 ή 2 επιθετικούς κτλ. Αυτό το αφήνω στον Ζαρντίμ! Τι είδαμε όμως στο γήπεδο; Είδαμε έναν Ολυμπιακό ασύνδετο, χωρίς οργάνωση, με κενά στην άμυνα και σκόρπιες προσπάθειες στην επίθεση απο παίκτες που προσπαθούσαν κάπως να γίνουν απειλητικοί.



 Πιο συγκεκριμένα... απο αριστερά ο Χολέμπας ήταν πηγή κινδύνου για την άμυνα μας, απο δεξιά ο Τοροσίδης περιορίστικε στις γνωστές πλέον σέντρες, ο Μανιάτης έτρεχε πάνω κάτω να καλύψει ότι μπορούσε, ο Φέισα ήταν ανύπαρκτος, τα ακραία χάφ (Λυκογιάννης, Αμπντούν) δεν έπαιξαν καλά και άφηναν εκτεθειμένους τους μπάκ, οι Παπάζογλου και Σιόβας το μόνο που έκαναν ήταν να διώχνουν μακριά την μπάλα, ο Τζεμπούρ ήταν απελπιστικά μόνος αφού δεν τον στήριζε κανείς και ο Μασάδο ήταν ο μόνος που έδειχνε να το παλεύει σοβαρά στο πρώτο ημίχρονο αλλά μόνος του και αυτός δεν μπορούσε να δώσει ρυθμό στην ομάδα και να οργανώσει το παιχνίδι. Και όμως η ποιότητα του ξεχώρισε.



  Ήταν πολύ ευχάριστο το ότι ο Ζαρντίμ έδειξε ότι "βλέπει μπάλα". Έκανε πολύ σωστές αλλαγές στο ημίχρονο! Έβγαλε τον Παπάζογλου και έβαλε τον Κοντρέρας, έβγαλε τον Λυκογιάννη και έβαλε τον Γκρέκο στη θέση του, έβαλε τον Μανιάτη να παίξει εκεί που στο πρώτο έπαιζε ο Φέισα και έβαλε μέσα τον Ιμπαγάσα για να οργανώσει το παιχνίδι και να απελευθερώσει τον Μασάδο. Επίσης έβαλε στην κορυφή τον Μήτρογλου και προσπάθησε να παίξει απο τα πλάγια με τον Τζεμπούρ αλλά αυτή η αλλαγή δεν του βγήκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζει αυτό χωρίς επιτυχία. Μετά απο λίγο ήρθε όμως το 2ο γκόλ και εκεί το μάτς τέλειωσε... απο εκεί και μετά άρχισε πάλι τις δοκιμές ο πορτογάλος προπονητής. Θετική ήταν η εμφάνιση του Γκρέκο που έδειξε ότι μάλλον θα είναι βασικός φέτος και θα βοηθήσει. Σχετικά καλά τα πήγε και ο Κοντρέρας άν και συνεχίζω να έχω αμφιβολίες για το πως θα τα πάει στο Τσου Λου.

 Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί επιμένει τόσο πολύ στον Λυκογιάννη. Νομίζω ότι το παιδί δεν είναι έτοιμο ακόμη και το καλύτερο θα είναι να πάει στην δεύτερη ομάδα να πάρει παιχνίδια και να παίξει στο Τσου Λου των νέων. Αντίθετα απο την δεύτερη ομάδα θα έφερνα αμέσως στην πρώτη τον Καραγκούνη. Νομίζω αυτός μπορεί να βοηθήσει σε κάποια μάτς τόσο δεξιά όσο και ως αμυντικό χάφ. Επίσης δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Φετφατζίδη. Δεν πρόλαβε να κάνει δηλώσεις ότι φέτος νιώθει πιο έτοιμος σωματικά και πνευματικά και ότι πιστεύει πως θα κάνει καλή χρονιά... και έμεινε εκτός αποστολής απο το μάτς στην Ιταλία! Εκτός έμεινε και ο Πάντελιτς κάτι που έκανε μεγάλη εντύπωση σε αρκετούς συμπαίκτες του... αλλά και σε μένα. Ήταν πολύ καλός στην προετοιμασία και νόμιζα ότι θα πάρει ευκαιρίες. Πρώτη φορά ακούστηκε και πως ο ίδιος ο Πάντελιτς έχει θυμώσει. Ο σέρβος που επί Βαλβέρδε ποτέ δεν έκανε φασαρία ακόμη και όταν δεν έπαιζε... 

 Έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα κλίμα εναντίον του Ζαρντίμ. 
Το θεωρώ ΑΔΙΚΟ. Είναι πάρα πολύ νωρίς να τον κρίνουμε. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο θέμα σαν άνθρωπος μου μοιάζει αρκετά σοβαρός. Σαν προπονητής δεν πρέπει να κριθεί ακόμη. Καταρχήν δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει ακόμη με ολοκληρομένο ρόστερ! Στην αρχή του λείπανε οι διεθνής, ήρθε ο Γκρέκο χτυπημένος και καθυστέρησε να μπεί στην ομάδα, γενικά είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, έφυγε τώρα και ο Μιραλάς... άργησαν να γίνουν και οι όποιες μεταγραφές γιατί ήθελε πρώτα να δεί τους παίκτες που είχε στην διάθεση του και να τους δώσει μια πραγματική ευκαιρία να του δείξουν ότι αξίζουν μια θέση στο ρόστερ ώστε να μην αδικήσει κανέναν. Άν φταίει κάποιος... αυτή είναι η διοίκιση! 


Χελόου μάι φρέντς... δής ής κόλεντ χιούμορ... ^^

 Τι είπα τώρα ε; Ξέρω ...ξέρω... θα πέσετε να με φάτε! "Κοίτα τι κάνουν οι άλλοι... Τβιτεράκιας και Τσάκας που σας αξίζει... Ολυμπιακές συμμαχίες.... ο πρόεδρος τα χώνει... είσαι αχάριστος... στην φωτιά! Στην φωτιά!". Καλά ρε παιδιά... κάψτε με αλλά ακούστε με πρώτα! Και μετά ας φάτε ψητό στα κάρβουνα μπουλντόγκ... 



 Άν κάποιοι απο εσάς είναι ευχαριστημένοι με όσα βλέπουν εγώ δεν είμαι! Όσο ζώ θα ζώ με ένα όνειρο... να δώ τον Ολυμπιακό να σηκώνει ευρωπαικό! "Μα ξέρεις που ζείς; Στην Ελλάδα που δεν παράγει τίποτα σωστό... που σε όλες τις κατηγορίες πανευρωπαικά είναι τελευταία... που έφερε μόλις 2 χάλκινα στους Ολυμπιακούς... που... που... που...". Πουλάκια! Έλεος ρε! Και τι με νοιάζει εμένα; Εγώ είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Απαιτώ να κοιτάζω ψηλά! Απαιτώ να ασχολούμαι με τους απο πάνω μου (στην Ευρώπη) και όχι με τους απο κάτω μου και το τι κάνουν αυτοί (στην Ελλάδα...). Δεν με ενδιαφέρει τι μεταγραφές κάνουν Παναθηναικός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κτλ. Με ενδιαφέρει εγώ πως θα γίνω καλύτερος! 

 Έχουμε φτάσει 20 Αυγούστου και έχουν απομείνει 10 μόλις μέρες για μεταγραφές. Μας λείπει ο αντι Μιραλάς. Θα βρεθεί μέσα σε 10 μέρες; Και αν βρεθεί θα έρθει; Γιατί μπορεί να προκύψει απο τραυματισμός όπως με τον Κανού... μέχρι "βέτο" απο την γυναίκα του όπως συχνά συμβαίνει! Και άντε έρχεται... πότε ακριβώς θα μπεί στην ομάδα; Όπως και να έχει ΠΡΕΠΕΙ να αποκτηθεί παικταράς. Ενθαρρυντικό είναι που ο Μαρινάκης δήλωσε όπως φαίνεται "Μακριά απο τραυματισμούς". Δηλαδή μακριά απο παίκτες ανέτοιμους (όπως ήρθε ο Γκρέκο) ή σακατεμένους (Βάργκας). 

 Όμως τελειώνουν οι μεταγραφές εκεί; Όπως ακούγεται μάλλον ναι... δεν το καταλαβαίνω αυτό όμως! Καταρχήν νομίζω δεν έχουμε καταλάβει πόσο σημαντική είναι η απώλεια του Μαρκάνο. Ναι ... της "μίζας"! Διότι στο Τσου Λου με αυτόν έπαιζες βασικό αριστερό μπάκ και όχι τον Χολέμπας! Ο "γερμανός" δεν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Μακάρι ο Ζαραδούκας να πάρει ευκαιρίες και να αποδειχθεί χρυσάφι. Απλώς δεν το βλέπω να γίνετε! Μεγάλη εμπιστοσύνη δείχνει ο Ζαρντίμ και στον Λυκογιάννη αλλά δεν τον βάζει ώς μπάκ. Είτε χάφ τον έχει δοκιμάσει είτε ως εσωτερικό απο αριστερά στο κέντρο. Ισως όμως ο Λυκογιάννης να είναι ο λόγος που δεν κοιτάζει για βασικό αριστερό μπάκ. Εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε αντι Μαρκάνο! 

 Επίσης θα έπαιρνα αμέσως ένα καθαρό αμυντικό χάφ. Παίκτη σκυλί όπως λέμε! ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ! Γιατί καλός ο Φέισα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο καλός όσο προσπαθούν να μας πείσουν ο "Γαύρος" και άλλοι! Εκτός απο αυτό είναι και επιρρεπής σε τραυματισμούς! Το γράφω για άλλη μια φορά... φέρτε τον Αννάν απο την Σάλκε! Δυνατός, γρήγορος, καλός τεχνίτης και τσάμπα! Δεν τον υπολογίζουν εκεί! Πέρσι έπαιξε δανεικός στην Φίτεσσε του Μαχλά και είχε 21 συμμετοχές. Χθές δεν έπαιξε ούτε καν στον αγώνα κυπέλου απέναντι στην Ζααρμπρίκεν, ομάδα 3ης κατηγορίας (κέρδισε η Σάλκε 5:0 εκτός έδρας)!
http://www.transfermarkt.de/de/anthony-annan/profil/spieler_29122.html

 Τέλος θα έφερνα και τον Σαπουνάρου απο την Πόρτο. Τον ξέρει καλά ο Ζαρντίμ και είναι παίκτης ποιοτικός που μπορεί να καλύψει πολλά κενά αφού παίζει δεξιά, αριστερά... ακόμη και ως κεντρικός αμυντικός! Δεν κοστίζει και πάρα πολύ!

 Ναί... αν γίνουν αυτές ή παρόμοιες κινήσεις τις επόμενες 10 μέρες τότε ο Ολυμπιακός θα μπορεί να φτιάξει και φέτος ομαδάρα! Και ας έχουμε αργήσει... ακόμη μπορούμε! Άν όμως περάσουν οι 10 μέρες... δεν γίνει μεταγραφή που πολύ το φοβάμαι και μετά βγούν πρωτοσέλιδα του τύπου "Παικταράδες ελεύθεροι! Τρελές ευκαιρίες για μεταγραφές ελεύθερων παικτών!" όπως έγινε περσι μετά την πώληση του Ριέρα και πήραμε τους Ζαραδούκα, Μόνχε... για να μήν αναφερθώ στα άλλα πρωτοσέλιδα τύπου "Τα κενά θα καλυφθούν τον χειμώνα... ο προεδράρας δήλωσε όλα τα λεφτά του Ριέρα θα πάνε σε μεταγραφές!" και πήραμε τον δανεικό τρελάρα απο την Τουρκία τον "μάγο" Καζίμ! Υπομονή... και πρώτα απ'όλα το λέω στον ευατό μου... υπομονή!!!

 Κάτι που πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ είναι η οργάνωση του τμήματος σκάουτινγκ. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να έχει η ομάδα μια ομάδα τριών ή τεσσάρων σκάουτ γύρω απο τον Μπαρμπαλιά (που έχει προτείνει στο παρελθόν παίκτες που αργότερα πήρανε καλές μεταγραφές σε μεγάλες ομάδες... αλλά για κάποιο λόγο δεν τον υπολογίζουν πολύ). Πρέπει να έχει έτοιμες λίστες με παίκτες για ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ. Τερματοφύλακες. κεντρικούς αμυντικούς, επιθετικούς κτλ. Έτσι όταν έρχετε στις 25 Αυγούστου η Νάπολι (ή η όποια Νάπολι) και σου ζητάει τον Τοροσίδη εσύ να έχεις ΕΤΟΙΜΕΣ λύσεις και να μήν ψάχνεις εκείνη την στιγμή και να μην περιμένεις του διάφορους μάνατζερ να σου προτείνουν τους δικούς τους... Το γράφω κυρίως γιατί κάποια παιδιά λένε "και που να ήξερε ο Μαρινάκης ότι θα του έρθει πρόταση για τον Μιραλάς 10 μέρες πρίν το τέλος των μεταγραφών...". Πέρα απο το γεγονός ότι πιστεύω πως το γνώριζε ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα, έπρεπε να υπήρχε ήδη έτοιμη λίστα. Αυτό συμβαίνει στις μεγάλες ευρωπαικές ομάδες! Έτσι λειτουργούν τα μεγάλα κλάμπ.



 Πρίν τελειώσω... να σχολιάσω την δήλωση του υπεύθυνου της Νάπολι που είπε για τον Τοροσίδη ότι δεν βιάζονται και ότι μέχρι το τέλος των μεταγραφών πολλά μπορούν να συμβούν. Εντάξει ρε μεγάλε... εσύ δεν βιάζεσαι... ο Ολυμπιακός τί είναι; Παναχαική (δεν έχω κάτι με τους Πατρινούς...); Δηλαδή άμα σου έρθει εσένα η έμπνευση 30 του μηνώς να πάρεις Τοροσίδη εγώ πρέπει να σου δόσω τον βασικό μου δεξιό μπάκ; Απορώ που δεν το σχολίασε κανένας απο την διοίκιση του Ολυμπιακού. Εκτός και αν συμβαίνουν πράγματα απο "πίσω" που δεν τα γνωρίζουμε! Το ξαναλέω... εγώ θα έπαιρνα τον Σαπουνάρου. Και να μείνει ο Τοροσίδης μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες θέσεις ο ρουμάνος. Άν πάλι πωληθεί τελευταία στιγμή θα έχεις τον ιδανικό αντικαταστάτη έτοιμο.

Υ.Γ.: Επειδή αναφέρθηκα στο κύπελο Γερμανίας... τρελά πράγματα έγιναν χθές! Αλλά γουστάρω πολύ γιατί αυτός είναι ο λόγος που το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπόρ! Αποκλείστηκαν ΕΞΙ ομάδες της Μπουντεσλίγκα στον πρώτο γύρο του κυπέλου απο ομάδες 3ης και 4ης κατηγορίας! Και μιλάμε για ομάδες όπως την Βέρντερ Βρέμης (έπαιξε βασικός ο Παπασταθόπουλος) που έφαγε 4 απο κάποια Μίνστερ και το Αμβούργο που αποκλείστηκε απο την Καρλσρούη. Επίσης έμειναν εκτός συνέχειας οι Νυρεμβέργη, Χόφενχαιμ (ήττα με 4:0 απο την ΑΚ 07 Βερολίνου, ομάδα 4ης κατηγορίας), Φρανκφούρτη και Γκρόιτερ Φύρτης. Ακόμη αποκλείστηκ η Χέρτα (πλέον παίζει στην 2η κατηγορία) απο τα "σκουλίκια" της Βορμάτια Βόρμς (ομάδα 4ης κατηγορίας). Μακάρι κάποτε να δούμε αντίστοιχα αποτελέσματα και στην Ελλάδα. Το γερμανικό κύπελο ιστορικά πάντα ήταν θεσμός μεγάλων εκπλήξεων. Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες απο τα χθεσινά μάτς.


 Ο Παπασταθόπουλος δεν μπόρεσε να σώσει την άμυνα της Βέρντερ...




1 comment:

  1. Μπράβο φίλε πολύ ωραίο κείμενο,μια όαση μέσα στην έρημο της προπαγάνδας!
    Συμφωνώ σε όλα!

    ReplyDelete

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG