Thursday, August 16, 2012

10 σχόλια για τις τελευταίες εξελίξεις...

 Καλημέρα! Έκανα μεγάλη προσπάθεια να μην γράψω τίποτα. Άλλωστε το έχω πεί πολλές φορές στο παρελθόν πώς όταν δεν έχω να πώ κάτι σημαντικό προτιμώ να μην λέω τίποτα. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες μέρες δεν ανεβάζω νέο θέμα. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι πρίν (κατα)κρίνω τις επιλογές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι θέλω πρώτα να περιμένω να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. 'Ομως είχαμε σημαντικές εξελίξεις τις 2 τελευταίες μέρες ενώ υπάρχουν και πράγματα που ακόμη και αν αποκτηθούν ξαφνικά 2-3 παικταράδες δεν αναιρούνται! 

 Προσπαθώ να βάλω σε μια τάξη τις σκέψεις μου... Δεν είναι εύκολο γιατί μπλέκεται το συναίσθημα με την λογική. Πρέπει όμως να μείνουμε ψύχραιμοι και να μην φέρουμε την καταστροφή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν δικαιούμαστε και να σχολιάσουμε τα γεγονότα... όπως και τα λάθη που έχουν γίνει ήδη ή πάνε να γίνουν απο ώρα σε ώρα...

Ας ξεκινήσω λοιπόν:

1. Αυτό που συμβαίνει τώρα στον Ολυμπιακό είναι η δικαίωση των γκρινιάριδαν και των καταστροφολόγων... και αυτό μόνο θετικό δεν είναι! Δικαιώνονται όσοι έλεγαν ότι ο Μαρινάκης θα πουλήσει την τελευταία εβδομάδα Μιραλάς και Τόρο... ο πρώτος πάει στο Λίβερπουλ για ιατρικές εξετάσεις... ο δεύτερος έχει φύγει εδώ και 2 χρόνια... το μυαλό του δηλαδή! Δείτε πώς παίζει στην εθνική και πώς στον Ολυμπιακό. Δεν γουστάρει ο Τοροσίδης να μείνει. Θέλει να παίξει στο εξωτερικό και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Και το πιθανότερο είναι ότι φέτος θα τα καταφέρει να πάρει την μεταγραφή που ονειρεύεται αφού και χθές είχε πολύ καλή εμφάνιση με την φανέλα της εθνικής. Το σίγουρο είναι ένα. Παίκτη που δεν θέλει να μείνει στην ομάδα δεν μπορείς να τον κρατήσεις με το ζόρι. Εδώ ολόκλήρη Άρσεναλ πούλησε τον Φαν Πέρσι στην Μάντσεστερ Γιουν. και βγήκε ο Βενγκέρ και δήλωσε "Τί να έκανα; Δεν είχα άλλη επιλογή!". Και έτσι ακριβώς είναι.... γιατί άμα τον κρατήσεις με το ζόρι θα έχεις στην καλύτερη περίπτωση έναν παίκτη σκιά του εαυτού του (βλέπε Τόρο).

2. Ο Κριστόφ Ενροτό τόσο καιρό πρότεινε τον Μιραλάς αριστερά και δεξιά. Τελικά όπως φαίνεται τσίμπησε η Έβερτον. Το θέμα είναι ότι αυτό έγινε με την σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού και αυτό είναι ξεκάθαρο! Διαφορετικά θα είχε ήδη αντιδράσει η ΠΑΕ, ενώ και οι Ενροτό και Μιραλάς δεν θα μιλούσανε τόσο ανοικτά για το θέμα της μεταγραφής του σε άλλη ομάδα αφού απαγορεύεται να διαπλραγματεύοντε με άλλη ομάδα χωρίς την συγκατάθεση του Ολυμπιακού. Θα είχανε σοβαρές επιπτώσεις απο την ΟΥΕΦΑ. Άρα; Άρα ο Ολυμπιακός ήξερε ότι το πιθανότερο είναι να φύγει ο Κέβιν. Και όντως με 8 εκατομύρια καλά θα κάνει να τον πουλήσει! ΄ΟΜΩΣ αφού το γνώριζες... φρόντισες να ετοιμάσεις το "αύριο"; Ή μήπως θα αρχίσει τώρα ξαφνικά το ψάξιμο; Γιατί άμα αρχίσει τώρα ξέρω που θα καταλήξουμε. Στο "Η ομάδα έχει παικταράδες. Θα πάρουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά. Ελληνοποίηση δεν θέλατε; Άλλωστε δεν προλαβαίνουμε πλέον να πάρουμε άλλον άξιο ξένο. Θα καλύψουμε την θέση τον Ιανουάριο". Ελπίζω όχι όπως πήρανε παίκτη με τα λεφτά του Ριέρα πέρυσι...

Ο Ενροτό παρακολούθησε παρέα με τον προπονητή της Έβερτον Ντέιβιντ Μόγες την εμφάνιση του Μιραλάς με την εθνική Βελγίου

3. Άν αποκτηθεί παίκτης για τις θέσεις των Μιραλάς και Τοροσίδη (άν όντως φύγουν), η ομάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα καλό σύνολο φέτος... ακόμη και έτσι. Όμως άν μείνουμε όπως είμαστε τότε βλέπω να αντιδράει πολύ έντονα ο κόσμος. Ήδη στα διάφορα φόρουμ στο διαδύκτιο αλλά και σε Facebook και τσίουτσίου έχουν γραφτεί αμέτρητα σχόλια και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι τα έχετε δεί. Ακόμη και οι φανατικοί υποστηρικτές του Μαρινάκη πλέον έχουν αρχίσει να αντιδρούν... Για το καλο της ομάδας εύχομαι να έχουν ήδη έτοιμους τους αντικαταστάτες και να είναι παικταράδες και όχι Ντιελνά, Γκρίμπιτς κτλ.

4. Ακόμη και άν στην καλύτερη περίπτωση αποκτηθούν 2 ή και 3 παικταράδες... υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το δέσιμο και την προετοιμασία της ομάδας. Ο Ολυμπιακός έκανε ήδη 3 διαφορετικές προετοιμασίες αυτό το καλοκαίρι και όλα αυτά με απουσία αρκετών παικτών για διάφορους λόγους και φυσικά και όποιοι αποκτηθούν τώρα θα είναι εντελώς εκτός κλίματος. Οπότε το αληθινό χτήσιμο της ομάδας θα γίνει κατά την διάρκεια των επίσημων αγώνων. Αυτό δεν μπορεί να είναι θετικό! 

5. Ο Ζαρντίμ σε ξενοδοχείο μένει και δεν έχει βρεί ακόμη σπίτι. Φοβάμαι ότι δεν θα προλάβει να βρεί... Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το έργο το έχουμε δεί πολλές φορές στο παρελθόν. Για όλα φταιει ο προπονητής. Είναι η εύκολη λύση. Θα του τα φορτώσουν όλα στην πλάτη του και θα τον στείλουν απο εκεί που ήρθε. Και άν γίνει αυτό θα είναι ΚΡΙΜΑ γιατί ο άνθρωπος είναι σοβαρός. Σαν προπονητή δεν γίνετε να τον κρίνω ακόμη. Όμως σαν άνθρωπος μου μοιάζει καλή περίπτωση. Είναι ταπεινός, εργατικός και δεν μιλάει πολύ. Άν και αυτό το τελευταίο στην Ελλάδα το βλέπουμε σαν μειονέκτημα και μάλλον θα το πληρώσει. Μια δύο φορές άνοιξε το στόμα του και κάτι πήγε να πεί... αλλά πολύ γρήγορα το έκλεισε και πάλι για να μην προκαλέσει τους ανώτερους του. Ε και όταν βγένει ο Σάββας και δηλώνει ότι "έχουμε παικταράδες" εσύ που είσαι νέος στην ομάδα τί να πείς μετά; Άλλωστε όπως έχει δηλώσει σε ΜΜΕ της πατρίδας του (εκεί μιλάει...) ο Ολυμπιακός αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την καριέρα του. Εδώ ελπίζει ότι θα φτιάξει όνομα! Ξέρει ότι ένας τίτλος με τον Ολυμπιακό σε συνδιασμό με καλή πορεία στην Ευρώπη θα του ανοίξει νέους οριζοντες. Θα έχει αποδείξει ότι αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού και θα γίνει ενδιαφέρον για μεγάλες ομάδες! Πολλές ομάδες φοβούντε να του δώσουν την θέση του προπονητή επειδή έχει δουλέψει μόνο σε μικρομεσαίες ομάδες μέχρι στιγμής! Πλέον αυτό αλλάζει... και γιαυτό θα κάνει ότι μπορεί για να πετύχει στον Ολυμπιακό ακόμη και αν αυτό σημαάινει ότι πρέπει να κλείνει το στόμα όταν μιλάει ο Σάββας... Το ξαναλέω... ΚΡΙΜΑ θα είναι να χρεωθεί αυτός τα όσα στραβά γίνανε αυτό το καλοκαίρι. Άλλωστε έναν δικό του παίκτη πήγε να φέρει όλο και όλο (Κανού) και αυτόν του τον κόψανε!


6. Χθές ήτανε να έρθει στην Ελλάδα η "χρυσή λύση", ο δάσκαλος, ο βαρβάτος στόπερ, ο ηγέτης... ο Πάουλο Κοντρέρας! Τελικά δεν ήρθε ... αλλά μην ανησυχείται. Απ'οτι άκουσα φτάνει σήμερα! Άντε με το καλό να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις... και να υπογράψει (φανταστείτε να κοπεί και αυτός!). Είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει μια καλή λύση για την Ελλάδα και δίπλα του πράγματι θα μάθουν ορισμένα πράγματα οι Σιόβας, Παπάζογλου και Μανωλάς (άλλωστε το είπε και ο Μαλέζας...). Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο στόπερ που θα αντικαταστήσει επάξια τον Μέλμπεργκ, ενώ και για την Ευρώπη φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί αργός. Όμως θα περιμένω να τον δώ και ειλικρινά το λέω έυχομαι να βγάλει μάτια και να δικαιώσει αυτόν που τον έφερε. Εμένα το πρόβλημα μου με την συκεκριμένη μεταγραφή είναι το ότι φτάσαμε στα μέσα του Αυγούστου για να αποκτήσουμε τον βασικό μας στόπερ ενώ γνωρίζαμε απο τις αρχές Ιούνη ότι θα λείπουν Αβραάμ και Μέλμπεργκ. Αλλά είπαμε... περιμέναμε τις ευκαιρίες του Αυγούστου! Ευκαιριάρα ο Κοντρέρας ... λες και δεν τον ξέραμε! Αλήθεια ποιανού επιλογή είναι άραγε; 


7. Άν ήμουν εγώ υπεύθυνος για αντικαταστάτη του Τοροσίδη θα έφερνα τον Σαπουνάρου (χθές κιόλας...) και μάλιστα ακόμη και αν μείνει ο Τοροσίδης πάλι θα τον ήθελα αφού παίζει σε πολλές θέσεις και θα δώσει ποιότητα στην άμυνα! Για αντι-Μιραλάς θα πάλευα να φέρω τον Ασσαιντί ή τον Μπαρμπόσα ή έστω κάποιον άλλο ΕΤΟΙΜΟ ποδοσφαιριστή, γρήγορο για το άκρο της επίθεσης. Όπως ήδη έγραψα.. έπρεπε ήδη να έχουν έτοιμο τον αντικαταστάτη του. Τον έχουν άραγε; Θα φανεί... Άν θέλουν να φέρουν και αμυντικό χάφ ελπίζω να είναι καθαρό αμυντικό χάφ και όχι άλλο ένα 8άρι!!! Το είπα πρίν μερικές μέρες ότι θεωρώ ιδανική περίπτωση τον Αννάν της Σάλκε τον οποίο εκεί δεν υπλογίζουν και μπορούμε να τον πάρουμε σχεδόν τσάμπα!

8. Ο Μήτρογλου είναι τεράστιος επιθετικός με ταλέντο που έχουν ελάχιστοι στην Ευρώπη. Ειδικά παίκτη με το ύψος του που να συνδιάζει την δύναμη με την τεχνική και την αίσθηση για γκόλ δεν βρίσκεις εύκολα! Ελάχιστοι υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο! Άν δεν έχει τραυματισμούς και αν δουλέψει σωστά και έχει το μυαλό στην σωστή θέση μπορεί φέτος να είναι η χρονιά του! Πλέον και με την ενδεχόμενη πώληση του Μιραλάς (το ξαναλέω... ΑΝ ΓΙΝΕΙ... γιατί στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποτέ) ο Κώστας γίνεται ακόμη πιο πολύτιμος για την ομάδα! 


9. Εκτός απο την εθνική έπαιξαν και όσοι είχανε απομείνει στο Ρέντη ενάντια στην ομάδα νέων. Τα πιτσιρίκια άντεξαν το πρώτο 45λεπτο και μπράβο τους! Τελικά οι ¨μεγάλοι" κέρδισαν με 4-0. Για μένα το σημαντικότερο ήτανε οι εμφανισεις των Ιμπαγάσα, Γκρέκο, Ζαραδούκα (έβγαλε όλο το 90λεπτο) και ... Φουστέρ! Ο Γκρέκο έδειξε καλά στοιχεία και μάλιστα σκόραρε. Μακάρι να αντικαταστήσει επάξια τον Ορμπάιθ. Μαζί με Μασάδο (που επίσης έπαιξε) μπορεί να φτιάξει ένα καλό δίδυμο στα χάφ αρκετά δημιουργικό! Μπορούμε να δούμε ωραίο ποδόαφαιρο άν αποκτήσουν φυσική κατάσταση και δέσει η ομάδα. Να δούμε μόνο πότε θα γίνει αυτό. Έχω την εντύπωση πως ο Φουστέρ τον οποίο πολλοί έχουν ξεχάσει θα παίξει σημαντικό ρόλο και στον Ολυμπιακό του Ζαρντίμ! Δεν ήταν τυχαίο που τον ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του!


10. Παρά τα τεράστια λάθη που έχουν γίνει... υπάρχει περιθώριο με κάποιες διορθωτικές κινήσεις και 2 καλές μεταγραφές να φτιαχτεί μια αρκετά καλή ομάδα! Το πιστεύω αυτό. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι ο καιρός περνάει και θα ξεκινήσουν τα επίσημα με την ομάδα ανέτοιμη! Μακάρι ο Ζαρντίμ να κλείσει τα αυτιά του σε όσα γράφονται και λέγονται και να συνεχίσει την δουλειά. Ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει τι συμβαίνει και θα του δώσει χρόνο να παρουσιάσει έργο πιστεύω. Εύχομαι όμως να τον στηρίξει ο Μαρινάκης τόσο με δήλωση του όσο και σε πράξεις φέρνοντας του όποιους παίκτες αυτός επιλέξει! Έχουν μπεί πολλά λεφτά στα ταμεία και αν πωληθούν οι Τόρο και Μιραλάς θα μπούν περίπου 10 εκατομύρια επιπλέον στα ταμεία. Καλό θα είναι το μεγαλύτερο μέρος απο αυτά να πάει σε νέους παίκτες. Εντάξει έχουμε οικονομική κρίση και δεν ζητάμε τρελά πράγματα! Όμως τι να πεί και ο Παναθηναικός δηλαδή; Ο οποίος Παναθηναικός άν απολειστεί απο το Τσου Λού θα μπούν επιπλέον 5 εκατομύρια στα ταμεία της ομάδας απο το μάρκετ πούλ... Τέσπα... ας μήν λέμε τα ίδια και τα ίδια. Καλό θα είναι τις τελευταιες 15 μέρες του Αυγούστου ο Μαρινάκης να αποδείξει ότι έχει όραμα για την ομάδα. Γιατί εγώ ως οπαδός του Ολυμπιακού αρνούμαι να βάλω όριο στα όνειρα μου και στις φιλοδοξίες μου για την ομάδα!


Υ.Γ.: Άν αναρωτιέστε για ποιόν λόγο η Έβερτον απέκτησε το παρατσούκλι "Ζαχαρωτά" Toffees, η ιστορία είναι η εξής:
Ένα κατάστημα με ζαχαρωτά βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου η Έβερτον αναπτύχθηκε κοντά στο Λίβερπουλ στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο ιδιοκτήτης του ο Bushell (ή Busshell), ανέπτυξε το ζαχαρωτό Toffee Έβερτον, το οποίο γρήγορα έγινε ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των οπαδών ποδοσφαίρου στην περιοχή. Όταν η ομάδα μετακόμισε στο Goodison Park το 1892 βρέθηκε κοντά σε κάποιο άλλο κατάστημα ζαχαρωτών, που ανήκε σε μία Mother Nobletts. Αντί να αντιγράψετε τον ανταγωνιστή της, η Nobletts χρησιμοποίησε τα χρώματα της φανέλας της Έβερτον με τις άσπρες και μαύρες ρίγες ως βάση για ένα νέο σοκολατάκι - το Έβερτον Mint. Η Bushell τελικά κατάφερε να κερδίσει την Nobletts κερδίζοντας έτσι το δικαίωμα να πουλάει τις καραμέλες της μέσα στο γήπεδο, ξεκινώντας την παράδοση της Κυρίας Toffee που έγινε χαρακτηριστικό των αγώνων της Έβερτον. Το παρατσούκλι της ομάδας απο τότε είναι "τα ζαχαρωτά".



Υ.Γ.2: Η ομάδα μπάσκετ μάλλον θα αποκτήσει τον Γάιο Σκορδίλη. Το έχω γράψει και στο παρελθόν (πρίν αποκτηθεί ο Μαυροειδής) πως προτιμώ τον Καββαδά. Όμως απο την στιγμή που ο Πανιώνιος απαιτεί τρελά χρήματα καλά κάνουν στον Ολυμπιακό και κοιτάνε άλλους παίκτες. Οι Αγγελόπουλοι φέτος έκαναν ότι καλύτερο θα μπορούσανε και ο κόσμος είναι πολύ ευχαριστημένος. Βλέπω φέτος το ΣΕΦ να γεμίζει... ειδικά με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο... και για να πώ την αλήθεια... ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ  αυτή η ομάδα να παίζει μπροστά σε κόσμο... σε ένα γεμάτο γήπεδο! Πλέον έχει μείνει μόνο μια θέση ανοικτή όμως είναι πολύ πιθανό η προετοιμασία να ξεκινήσει χωρίς τον 15ο παίκτη. Κενή θα μείνει και η θέση του 4ου ξένου με προοπτική να αποκτηθεί κάποιος κατά την διάρκεια της σαιζόν ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχει η ομάδα. Γενικά η ομάδα αυτή βγάζει υγεία και παρόλο που δεν έμεινε ο δάσκαλος Ίβκοβιτς πιστεύω ότι θα δούμε όμορφα πράγματα και φέτος! 

Υ.Γ.3: Ο Μιραλάς δήλωσε στο Σκάι Σπόρτς της Αγγλίας "Την Πέμπτη θα είμαι στην Ελλάδα και την επόμενη εβδομάδα μπορεί να παίζω στην Premier League, μπορεί και στη Σούπερ Λίγκα της Ελλάδας". Πάντως στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη. Μήπως είναι στην Αγγλία; Ότι είναι να γίνει ελπίζω να γίνει πολύ γρήγορα... και όχι στις 30 Αυγούστου!

No comments:

Post a Comment

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων
Blogz | Best Posts!
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ BLOG